Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire bírna el egy fx procit (6300, 8320) az Asrock 970m Pro3 lapom? Többen mondták a fórumban, hogy nem ajánlott mAtx lapba az fx proci, de nem akarom elhinni, hogy alapon (tuning nélkül) nem megy el egy 23e ft-os, 970 chipsetes lapban az fx. Mi a véleményetek erről? Van esetleg olyan itt, aki ismeri is a lapot és nem csak tippel, hogy mit bír?
Amennyiben mindenképpen cserélni kellene, tudnátok ajánlani apróról egyet 20e körül (linkkel, lehetőleg Budapestit) amit érdemes megvenni?
Köszönöm.Üdv.
-
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #57872 üzenetére
Köszönöm válaszod. Hajlok arra, hogy kipróbáljam egy FX-6300 procival (lehet a 8 magos procit nem kellene ebben a lapban erőltetnem), de kicsit bennem van a félsz, mert többen is rémisztgetnek azzal, hogy elfüstölhet a proci.
A gond az, hogy senkinek sincs vele tapasztalata, csak hallanak/olvasnak rém híreket és azt osztják meg az emberrel. Nyilván akkor nem lesz gondom, ha lapot cserélek (meglepő módon), de szerintem az sem garantált, hogy ezzel a lappal problémám lesz. Előbbi kicsit költséges megoldás lenne nekem, ráadásul nemrég vettem a lapot, azt gondoltam ez lehet a legjobb mAtx AM3+ lap, ami jelenleg elérhető... -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #57887 üzenetére
Még nincs meg a proci hűtő, a Hyper 212 Evo-t ajánlották, az 10k-ért szerintem nem lehet rossz.
30k-t azért nem adnék egy hűtőért, főként, hogy tuningolni sem akarok.
Ezeket találtam hirtelen, nem tudom milyenek lehetnek:
Be Quiet
Scythe Kozuti
Scythe Iori
Scythe Big Shuriken 2 - ez ha jól látom, nem top-flow, de ajánlotta egy user az egyik oldalon.Mi a véleményed ezekről? Esetleg jó lenne a Hyper 212 Evo is?
-
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #57890 üzenetére
Végül a Matterhorn hűtőt vettem meg, plusz egy FD Core 2500 házat. Még nem szereltem össze, talán holnap. Azon gondolkodtam, hogy esetleg egy FX-4300 procit vehetnék hozzá. Most újat lehet kapni a PCX-nél 17,7k-ért (oem). Az a baj, hogy az X4 procikat (955/965) elkapkodják az aprón, pedig próbáltam magam rávenni, hogy elég lesz az is
-
profi
aktív tag
válasz Hencso #58017 üzenetére
Köszönöm a linkeket.
Ezekkel egy gondom van, hogy egyik sem bp-i, így postázni kellene (plusz előre kell utalnom, ki tudja milyen usernek). A postával többször is volt gondom, ha nem kell nem erőéltetem (1 hónapja út közben elromlott a vga, előtte a telefonom hagyták el). A futár meg elég drága A második hirdető egyébként azóta nem volt belépve, mióta feladta a hirdetést
Az FX-4300 miért nem jobb ezeknél? -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58023 üzenetére
Vennék én FX-6300-at is (azt mondjuk használtan, főleg ha lenne), de az alaplap miatt tartok tőle, hogy gond lesz (annyian mondták, hogy nem lesz jó).
Az X4 és az FX-4300 közül viszont inkább az FX felé hajlok, a teljesítménye (MHz-re gondolok) és az ára miatt is. Bár lehet, hogy tévedek... -
profi
aktív tag
válasz SECTORnooB #58025 üzenetére
Gondolkoztam, de mivel 1 hónapja vettem 23k-ért, ezért nem nagyon erőltetem. Gondoltam első körben veszek egy gyengébb procit, amivel 1-2 évig kihúzom, majd akkor cserélek. Alaplapot eladni nem nagy buli, nagyon sokat bukik rajta az ember, plusz sokáig kell árulni...
-
profi
aktív tag
válasz MK VII #58027 üzenetére
Ajánlva adtam fel a telefonom, mégis eltűnt. Tehetsz panaszt, de attól még az árát nem kapd vissza. 1 hónapja vettem aprón egy vga-t, ajánlva hozták azt is (buborékos borítékban küldték, mire megkaptam, ki volt szakadva). Érdekes módon nálam már nem működött a kártya. És ezért kell fizetnem? Köszönöm, de nem élek vele, inkább kidobom az ablakon a pénzem, vagy odaadom egy hajléktalannak.[ Persze lehet csak én vagyok szerencsétlen, Te pedig a szerencsések közé tartozol.../OFF]
-
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58029 üzenetére
Van esetleg eladó FX-6300-ad?
Most néztem az aprón, de nem találtam
Majd egy év múlva megveheted 10k-ért -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58038 üzenetére
30k-ért nem veszek 6300-at
Szerintem megpróbálom a 4300-at, aztán meglátjuk, milyen lesz. Szerintem ez is jobb lesz, mint az X2 555. -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58043 üzenetére
OK, majd jelentkezem, ha megvettem
A tuningot első körben nem erőltetem, csak ha már látom, hogy stabil a lapomban -
profi
aktív tag
válasz Hencso #58050 üzenetére
A kérdésemre nem válaszoltál Nem akartam tuningolni, a fórumtárs szeretné, hogy húzzam.
Részemről befejeztem, mer nem látom értelmét a vitának
A procit megrendeltem, majd meglátjuk, hogy fog-e rendesen működni vele. Amennyiben igen, úgy örülök, ha pedig nem, akkor cserélem a lapot. Ennyi. -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58055 üzenetére
Köszönöm a biztató szavakat
Péntek este megyek a prociért és várhatóan szombat este össze is szerelem a gépet.
Szerintem ha neki nem volt gondja az FX-6300-zal, akkor nekem sem lesz (kezdem bánni, hogy nem azt szereztem)... -
profi
aktív tag
válasz Pancsermeste #58071 üzenetére
A következő az lesz, akkor majd kiderül
Az sem rossz eredmény. Mondjuk én azt gondolnám, hogy az egy jobb lap az enyémnél. -
profi
aktív tag
Sziasztok!
Ezek a lapok jók lehetnek FX proci alá? Jelenleg egy 4300-hoz lenne, később pedig 6300/8300-hoz:
970A-UD3 , 990fx Extreme3
Vagy esetleg akad jobb is, csak várni kell (20k-ig bezárólag, használtan)? -
profi
aktív tag
válasz belaazallat #60591 üzenetére
Köszi a választ.
Ez még lemaradt: M5A97 R2.0
Ez jobb, mint a Gigabyte?
Esetleg más ajánlott lap van, amit érdemes figyelni? -
profi
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lenne jobb/rosszabb, ha az FX-4300-am lecserélném egy X4-955-re? Asrock 970M Pro3 lapom van és sokan jelezték, hogy nem túl szerencsés ehhez az FX proci. Különösebb bajom nincs vele, de húzni nem merem és nagyobb procit sem szeretnék bele tenni. Lapot is cserélhetnék, de ez most egyszerűbbnek tűnik, ráadásul lehetőségem van venni egy X4-955-öt (korábban is ilyet akartam, de nem találtam akkor eladót).
Előre is köszönöm a választ.üdv.
-
profi
aktív tag
válasz ViZion #60678 üzenetére
Mármint az FX-et kellene bírnia? Mert az alapból 3800 GHz
Tudom, hogy többet fogyaszt, de anno mégis azt mondta több fórumos, hogy jobb lenne egy Phenom proci (mondjuk lehet akkor még a régi lapom volt, nem emlékszem pontosan -> bár az sem volt nagy durranás, mert akkoriban nem költöttem még ennyit sem alaplapra).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs