Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

Elég érdekes anyag
    A valóságtartalma persze kérdéses, senki ne higgye el egy szavát se, csak egy önjelölt próféta, aki mindent kitalál, hazudik és félrevezet, csak, hogy növelje a nézettsegét.
    Tehát fake.news, orbitális hülyeség az egész, akár én is kitalálhattam volna, aztán vagy bejön vagy nem.

Szóval a kötelező tisztázó körök után...
    - a Renoir kis gpus olcsó lapka, aminek nem célja a belépőszintű gpuk helyettesítése, elfér mellette.diszkrét megoldás. De jön majd egy nagyobb. (Számomra nem volt világos, hogy ez most zen2 vagy később jön zen3 alapokon)
    De a jövőben kétféle apu jön majd "biztosan"
    - Matisse2 = zen2 refresh. 100-200MHz itt-ott. Júniusban.
    (Annak lehet létjogosultsága, ha és amennyiben már gyártják a milant, esetleg csökkent a kereslet a rome iránt és be tudják forgatni a jobb minőségű lapkákat a desktop vonalra. Ámbátor a zen3 feltételezett októberi rajtjával együtt azért szokatlan lépés lenne. )
    - zen3 október. De alacsony elérhetőséggel. A zen3 (és feltehetőleg a zen4) is már nem az az vad és ambiciózus terv, ami régen volt, hanem egy relatív visszafogott, de határozott előrelépé. Az AMDnek nem célja mihamarabb betolni a designba feature-öket, amíg technológiai fölényben van (persze egész kás technológiai fölényben lenni és azt üzletileg kiaknázni), és ellentétben azzal az időszakkal, amikor hátrányban volt, most nem.célja a hírverés sem.
    - zen4 2021 december
    - zen3+ 5nm pipecleaner. (Itt szerintem sok a bizonytalanság. A ddr5 miatt. Lehet, hogy a zen4-et kár ahhoz lövik be, ha viszont az csúszik, akkor kellhet valami stopgap. Ezzel együtt nem tudom, miért lenne jobb pipecleaner bármi, mint egy zen4 chiplet. De azt el tudom képzelni, hogy esetleg hamar jön egy 5nm-es apu. Ez a témakör nyilván arra a pletykára való reflektálás, hogy 2020H2-től.van az AMDnek 5nm kapacitása)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés