Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaborking
tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám. A processzoromban feloldottam a két magot, de a számítógépem nem kapcsol be, a boot menüig sem jut el. A monitor semmi képet nem ad.Mit tudnék tenni?
Alaplap: Asrock N68C-s UCC
Proci: Amd Phenom II X2 550
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
Hawk1979
őstag
válasz
dojcsakgergo #7296 üzenetére
Nekünk középsuliban volt óraszám emelés negyedikben.
Majd belehaltam a kilencedik meg tizedik órákba a megszokott 7-8 helyett. -
lsc
nagyúr
válasz
dojcsakgergo #7296 üzenetére
Ezt katt ide olvastad már?
-
dojcsakgergo
csendes tag
adott egy [Asrock N68C -S UCC alaplap] és hozzá egy [AMD Athlon II X2 245 2.9GHz processzor] . A kérdés, hogy van rajta feloldható mag, és hogy az óraszáma feljebb húzható-e?
Ha igen akkor ha lehet írjátok le az óraszám emelés menetét. -
zarayg
aktív tag
Üdv
1 embert keresek, aki Dél-Pesti (csepeli-erzsébeti) és átjönne hozzám segítene a konfigom beállításában.
Így néz ki:Alaplap: Asus M5A78LM/USB3
Processzor: AMD Athlon II x3 435 + Cooler Master Hyper TX3 + 2x Arctic Cooling F9
Memória: 4x2GB DDR3 1600MHz Kingmax FLGE85F-B8MF7Amikor megvásároltam a cuccot, 4 maggal ment, BIOS reset visszaállított mindent. Ki kéne nyitni, és egy picit emelni az órajelén Sajnos én buta vagyok hozzá, így a szakmába illő emberem keresem
Kiló kenyér - Csoki - Söri minimum
-
Attila8006
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7293 üzenetére
csak tuningnál ment fel annyira.amúgy a biosba automatán van az a rész.Ahhoz nem nyúltam
most pldául 1.408V-t mutat a program. -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7292 üzenetére
de én a CPU voltot visszavenném a helyedben 1,3750 re.
Az 1.5xxx igen sok szerintem -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Attila8006 #7291 üzenetére
szerintem felesleges huzni.
Ha nem elég 3X3.2Ghz, akkor kell venni eröseb procit.
A3. mag igyis ajándék,nemérdemes szerintem huzni mert nembiztos hogy szeretni fogja.
Proci és proci közt vannak külömbségek, hiába 1 azon tipus,de van ameik ebben,a másik másik lapban érzi jól magát. -
Attila8006
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #7290 üzenetére
most neke is 3x3.2 nél megy rendesen.A szórzóval /fsb-vel érdemes játszani?meddig lehetne elmenni?
mert kipróbáltam a 19es szórzóval,2magosan bírja rendesen..3magosan már nem bírja a 19es szorzót -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
forestwow #7289 üzenetére
Ha hibátlan mind a 4 mag akkor alap értékeken elkell mennie.
Ha 1 mag hibás,akkor a maradék 3 mehet normálisan.
Van hogy némeik lap elkezeli,van hogy nem.De szerintem a Phenom II X2 555 Be 3X3.2 is tökéletesen erős.
Nekem elmegy 4X4.4 ig, de ott már nembirom hüteni rendesen. 4X4.0 Simán viszi túlmelegedés nélkül.
4X3.2 , 1.2750V mellet vígan fut. 1,3500-1,4000 fölé nemérdemes feszelni szerintem.
-
forestwow
csendes tag
válasz
Attila8006 #7288 üzenetére
1 probat megert.
sajnos nekem is hasonlo a helyzet. -
Attila8006
aktív tag
sajnos így is csak 3magot lát,de azt írja ki rá mint a felső képen
de most ugye 14x200on megy,tehát letettem 2800ra ahogy írtad
a 4.mag sehogy sem akar életbe lépni :S -
forestwow
csendes tag
válasz
Attila8006 #7284 üzenetére
nem 3200-on kellene probalnod, hanem joval gyari ertek alatt,
mondjuk 2.8-on -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Attila8006 #7275 üzenetére
nekem ugyan ez a procim van, 4X4.0 Ghz simán viszi asus m4n75td lapban.
De nálam az automata magfeloldás nemvált be, biosban ha feloldom a magokat akkor jó,
-
lsc
nagyúr
válasz
Attila8006 #7282 üzenetére
A feszültség sok, ráadásul már megint tuningolva van, 3,2-őn kellene mennie. Ha a falnak beszélek akkor nem lesz egyszerű, de majd megoldod Te ezt.
Az x4 b55 jó jel, így 4 magos. -
lsc
nagyúr
válasz
Attila8006 #7280 üzenetére
Ha jól tudom az a gyári max, azzal a hűtővel 1,475-ig elmehetsz.
Érdekes dolog ez az automatikus everest indítás, a másik akkor nálad fixen megy a proci /tehát nincs engedélyezve az energiatakarékos üzemmód/, nálam terhelés nélkül 1,025 V.
-
Attila8006
aktív tag
még nem állítottam semmit,mert elinditotta az everestet és ezt írta ki: CPU VID 1.4250 V
hogy tegyem 1.4V-re ha magasabban megy?
-
lsc
nagyúr
válasz
Attila8006 #7277 üzenetére
Állítsd manuálisra, akkor a gyári vid-et kell hogy beállítsa. Aztán emelhetsz 1,4-ig biztosan, főleg ha normális a hűtésed.
-
lsc
nagyúr
válasz
Attila8006 #7275 üzenetére
Emelj egy kis feszt, ha úgysem megy akkor tényleg hibás a 4. mag.
Esetleg előtte nem volt a lapban 6 magos proci, akkor egy biosz reset nem ártana. -
Attila8006
aktív tag
-
lsc
nagyúr
válasz
Attila8006 #7272 üzenetére
Először alapórajelen próbáld négymagosítani, ha megy utána ráérsz tuningolni.
-
Attila8006
aktív tag
válasz
Attila8006 #7272 üzenetére
a cpu pontosítva
henom II x2 555BE Callisto magos.ebből mit lehet kihozni a fenti adatokkal együtt?
köszönöm előre is a választ -
Attila8006
aktív tag
Sziasztok! Ide irányítottak az alábbi kérdésem végett
ASUS M4A79XTD EVO +egy Phenom II x2 555BE cpu.Mugen2.
Jelen pillanatban szorzó 19esen tehát 3800MHzen megy.Kipróbáltam 4magositani.
automatikusan ujra indulgatott hogy tesztelje..gondolom én.3magot kapcsolt be...+a bioszba kiírta hogy 6mag áll rendelkezésre abból 3 van bekapcsolva hogy is van ez?nem lehet 4magositani,csak 3magosítani de ugyanakkor 6mag áll rendelkezésre? O.o
meddig lehetne húzni a kicsit és mi volna az elfogadható érték?
most 3800on terhelve a cpu 46fokos.alapon 37-41 között ingázik
köszi a válaszokat előre is
ui.: 3dmark03 alatt elért pont 35580
Ati hd3870 512mb 256bit
4gb ddr3-1333-ra -
dodopek
addikt
válasz
jutaipeter #7270 üzenetére
Annál szinte kötelező, hogy nagyon melegedjen. Nekem alapból 45c körül van a cpu, 55 fokig felmegy játék közben, a prime meg felfűti 65 fokig. Ja, mag hőmérsékletről beszélek...
-
kjani18
őstag
válasz
Dr.House88 #7268 üzenetére
Akkor valszleg nem is lehet...
-
novoszath
senior tag
Phenom II X4 955 os procira milyen tuning lehetseges?
Elöre is köszönöm a segitséget
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Asus M5A97 lapban Athlon II X3 460 Rana unlockolva Phenom II X4 B60 két hete stabil, túl egy 10 órás prime95 teszten. Néhány naponta a win naplóban megjelenik egy javított hardverhiba 2. proc mag figyelmeztetés, de semmi más hiba nincs.Ez is csak pár naponta, mindig bekapcsoláskor
A feszültséget fix 1.45re vettem vissza, a mem vezérlőt 1.125 helyett 1,2-re. Mivel stabil, és az alap (mag) hőfokok 45-56c körül vannak, érdemes elkezdenem az alulfeszelést? Mennyivel csökkentsem, és mekkora hő csökkenést várhatok? Vagy inkább hagyjam így, mert így biztosan stabil? Az egyetlen ok, amiért birizgálnám, az az, hogy a TX3 EVO hűtő alapból is 1300-1500rpm, játék közben felpörög 1800 körüli értékre, és picit hangosnak találom.Előre is köszi a választ!
-
kjani18
őstag
válasz
Dr.House88 #7264 üzenetére
Itt megtalálsz mindent. Az ucc engedélyezése után ujraindítasz és belépsz biosba, az aktív core controlllal további beállításokal folytathatod.
-
kjani18
őstag
válasz
Dr.House88 #7260 üzenetére
Asrock ucc -t engedélyezed.
-
kjani18
őstag
válasz
borisz1994 #7255 üzenetére
Esetleg elemcsere...
jutaipeter nek is ugyanezzel kezdeném.
Mindkettőtöknek: Adnék a proccnak egy pici plusz feszt, v. csökkenteném a szorzót, ha erre stabilizálódik, prime95 stabilitás teszt.
-
jutaipeter
csendes tag
Sziasztok!
Megpróbáltam már néhány fórumon utánanézni, de végső megoldásként kénytelen vagyok itt is feltenni a kérdést. Sehol nem találtam ilyen hibát (vsz. rosszul kerestem). A következőről van szó:
Egy AMD Phenom II X2 555-ös prociban levő magokat ki tudom nyitni, hogy X4 B55 legyen belőle, azonban a következő hibák jönnek elő:
1. Az alaplap hol kinyitja a magokat, hol nem. Néha kikapcsolás, elem kivétel megoldja a problémát, máskor nem. Marad kétmagos, majd egyszer csak gondol egyet, és négymagosként indítja a gépet.
2. Ha nem lekapcsolom a gépet, hanem csak elaltatom, szinte 100%, hogy a felébresztéskor a gép egy kicsit felpörög, majd leáll. Újraindításkor szintén nem ismeri fel a 4 magot, csak kettőt. Ezt tovább cifrázta a gépem azzal, hogy ha én magam altattam el, akkor nem feltétlenül fagyott le és felejtette el a négy magot, míg, ha nem nyúltam a géphez, és automatikusan elaludt, akkor az esetek 99%-ában leállt és nem ismerte fel újraindításkor a négy magot.
3. A gépen jelenleg win 7 és 8 is van. Ha a 8 után 7-est indítok, a gépnek le kell állnia. Ekkor is hol négymagosként megy a proci a leállás után, hol nem.Mi lehet a pontos hiba, és mi lehet a megoldás? Alaplap- vagy procipobléma?
Köszönöm a válaszokat!
-
Dr.House88
tag
válasz
borisz1994 #7259 üzenetére
Sziasztok lenne egy kérdésem!
ASRock N68-GE3 UCC
AMD Phenom II X2 Black Edition 560, 3315 MHz (16.5 x 201)Hol tudom nyitni a magokat?
Azt tudom hogy a Biosban de azon bellül hol?
-
joker1220
őstag
válasz
borisz1994 #7255 üzenetére
Próbálj meg adni egy lépéssel több feszt a procinak, ha úgy is változatlan a helyzet
akkor valószínű hogy valami nem stimmel a feloldott maggal.Nekem is volt ilyen proci a kezem közt és egy kis + fesz megoldotta, olyan is volt
amelyiken viszont nem segített.Próba cseresznye!
forestwow:
Attól hogy megváltozik a neve még nem 4 magosnak ismeri fel.
A felodott 555 ös és B55 lesz ha 3 maggal ha 4 el megy akkor is
Egyébként az hogy sikerült felodanod a + L3 at sokkal többet számít mint
önmagában az az 1+ mag.Persze az lenne a jó ha az is menne de ez sem rossz azért így.
Egyébként ha auto-n nem indul oldva, viszont manualba megvan a +L3 akkor
valószínű hogy a +1 mag hibás viszont a cache az rendben van.Üdv
-
forestwow
csendes tag
udv!
kis segitseget ill. javaslatokat kernek.
adott egy ASUS M4N68T-M LE V2 alaplap amiben egy AMD Athlon II X3 435@2.9ghz megy.ebben szeretnem feloldani a 4. magot, az alaplap tudja a magfeloldast.
biosban bekapcsoltam a magfeloldast es levettem 2.5ghz-re a procit.
eloszor 2 maggal indult el aztan sehogy, auto-rol at tettem manual-ra a core settings-et es a 4. magot off-rol on ra alitottam az 5. es 6. magot pedig off-ra. (tehat 1-2-3-4 ON- 5-6- OFF)
elindult a gep a restart utan biosba be is leptem es lattam, hogy a cpu-t egy AMD Phenom II X4 B35-nek irta.
adtam egy kis plusz feszultseget a procinak h biztos legyen a dolog +1.45V, majd 1 oraig fututt a stabil teszt es minden rendben ment, egy kis jatekkal is megboditottam. teljesen tokeletesen futtott minden. A nagy oromben azonban nem vettem eszre, hogy tulajdonkepp 3 magom van tovabbra is. cpu-z ben is azt irja h Phenom II X4 B35 van, de csak 3 mag es 3 szal de mar L3 6MB, megneztem feladatkezeloben is es tenyleg csak 3 mag dolgozik. itt egy kep rola: KEPtehat 3 magot tud a proci ebben a lap-ban es oruljek, hogy van +L3 6MB vagy probalkozzak meg valamivel?
(feszultseg volt +1.5 is es akkor sem valtozott), egyaltalan lehetseges-e ez, hogy a gep AMD Phenom II X4 B35-nek ismeri fel(4magosnak), de 3 mag van es L3: 6MB vagy kicsit megbolundult a rendszer?vagy lehet-e olyannal probalkozni, hogy biosban a 4. magot OFF-olom es az 5.-et vagy 6.-ot alitom ON-ra?
mert mikor kiprobaltam az 5. magot ON-ra alitva akkor ha jol emlekszem elindult de csak 3 maggal.remelem ertheto, hogy mi a problemam, lenyegeben valahogy keljen eletre a 4. mag
a proci-t am egy artic cooling freezer 7 pro rev2 huti azert mertem +feszt adni neki.ui: most a gyari 2.9Ghz-en porog a cpu +1.45V, core unlock bekapcsolva es stabilan megy, de meg mindig csak 3 maggal es L3 6MB, az amugy X4-nek jelzett cpu
koszi, remelem ertheto es tudtok otleteket adni,
udv!
-
borisz1994
csendes tag
Sziasztok. Van egy Asrock n68-s3 ucc alaplapom és benne van egy magfeloldott sempron 140-es processzor.
Mostanában olyasmit csinál, hogy ha kikapcsolom és pihen egy darabig akkor a következő bekapcsolásnál felpörögnek a ventilátorok és utána kikapcsol. Megnyomom mégegyszer a bekapcsológombot akkor bekapcsol de csak az egyik mag müködik. Bios-ban ki-bekapcsolom a magfeloldást akkor meg normélisan működik. Ez miért lehet? -
BigDarkJoy
aktív tag
Nekem Phenom II X2 555 BE proci van 4 magositval, hibátlanul megy.
Namármost volt Asrock alaplapom is több amiben volt hogy 3 magossá lehetett csak tenni, de volt hogy eggyáltalán nem mentek a + magok.
Szóval szerintem probáld meg 1 Asus,vagy MSI lapban feloldani és ha megy akkor 1 lehetőség kizárval.
-
hoho34
tag
A lapom Asrock A780GM-LE 128. Így is megy 20-as táppal, de lehet ezért nem megy a magfeloldás.
-
hoho34
tag
Elnézést csak most tudtam benézni.Mindenkinek köszönöm a segítséget. De az lenne még a kérdésem, hogy az L3-at látja, de nem mindig indul el a gép ha bekapcsolom az ACC-t.Ha megy az L3 akkor az már jót jelent, vagy az alapból megy a Sempron 145-be. A másik dolog hogy csak 20 PIN-es tápom van, az lehet gond?
-
dltpwnz
aktív tag
Szevasztok, szerintetek a GA-MA770-UD3 (rev1.0) alaplap alkalmas 4magosításra?
-
John Rose
aktív tag
válasz
norbit808 #7236 üzenetére
Idézet 1.HSZ:
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok.Nem ajánlottak modra:
ECS, JW, Zotac, Sapphire, FoxconnAjánlottak modra:
Asrock, Asus, Biostar, MSI és Gigabyte
Ezekben van lehetőség a magok egyenkénti ki be kapcsolására, vagy csak az L3 aktiválására. -
joker1220
őstag
-
joker1220
őstag
1,45V egy sempron nak nagyon nagyon nagyon sok, phenom II -k vége 1,475 gyárilag.
Sempron 145 max gyári üzemfesz 1,35V, ha 1,4V on sem indul a második mag,
akkor ne eröltesd a dolgot szerintem!Egyébként a 145 ösök sajnos sokkal rosszabb arányban oldódnak mint a 140-ek.
Üdv
-
hoho34
tag
válasz
borisz1994 #7230 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
hoho34
tag
Köszönöm válaszod. De ha bekapcsolom az UCC-t akkor else indul a gép.Gondolom akkor nem lehet.De nincs más valami beállítás ami kéne?
-
hoho34
tag
Szeretném kérni segítségeteket. Ezt a procit lehet unlockolni? Amd Sempron 145 Sargas AM3.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
norbit808 #7221 üzenetére
Nincs, mivel "Windsor" magos. Ezeket a CPU-at lehet.
-
norbit808
tag
Sziasztok
azt szeretném kérdezni ezen a procin van magfeloldás? -
szben05
tag
Üdv mindenkinek!
Az a helyzet, hogy van egy phenom II X2 processzorom és szretném 4 magosként használni, de az alaplapom nem támogatja a magfeloldást. Arra lennék kíváncsi, hogy ha odaadom az egyik haveromnak processzort, õ feloldja a saját lapjában, akkor megy a négy mag az enyémben?
-
Sol@
tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan lapot mondani ami sli-t kezel, tudja az unlockot és am2+ -os (ddr2es) ?
Köszi! -
sutyesz96
őstag
Ezzel lehet unlockolni (Gigabyte GA-MA-69G-S3H) egy Athlon II X2 250 procit?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
kiskriszitán #7208 üzenetére
Szerintem inkább a vírusirtód, vagy tűzfalad szól közbe. Ha win7-et használsz, az Xfire-t tedd be manuálisan a windows vagy vírus irtód tűzfalában a kivételek közé, mert cseszegeti a PB-t is ami okozhat ilyesmit. Nálam ez megoldotta anno.
-
joker1220
őstag
válasz
kiskriszitán #7208 üzenetére
Szia!
Véleményem szerint nincs semmi köze hozzá, egyszerűen az Xfire sz@rul van
optimalizálva és egy memória gyilkos programA call of duty topicban érdeklődj utána hogy másnál is előfordul e ez a jelenség.
(#7207) helloadi:
Ez nem ide tartozik, a call of duty topicban biztosan
tudnak segíteni.Üdv
-
kiskriszitán
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy amikor a Call of Duty 4 el játszok és megvan nyitva a böngésző vagy az xfire leugrik az az fpsem 5 másodpercenkét. Feldott amd procim van lehet köze hozzá? -
helloadi
csendes tag
válasz
ebegab92 #7206 üzenetére
lenne egy furcsa kérdésem ..
call of duty 2-vel játszom, amiben van 1 parancs, amivel lehet engedélyezni a 2 mag használatát, na most én ezt engedélyeztem, de semmi változás nem történt, feladatkezelőben affinitásnál kipipáltam mind2 magot, de akkor sem történt semmi féle javulás. mi lehet az oka?:S windows 7 32bites oprendszer.
-
helloadi
csendes tag
hello!
lehet hülyeséget kérdezek, AMD ATHLON Dual core 64 x2 4800 processzoromban hogyan lehet feloldani mago(ka)t? ha egyáltalán lehet. várakozásokat alul múlja a teljesítménye és szeretném növelni.
-
lsc
nagyúr
válasz
BigDarkJoy #7202 üzenetére
Tudja a lap, itt [link] írják
EC AOD-ACC Support . -
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok....
Nézelödtem Am3 alaplapok között, és igen megtetszett a GA-880GM-UD2H lap.
Igya SB710 de nemlátom sehol hogy képes e a magfeloldásraValaki esetleg tudna ebben segiteni hogy valoban van e lehetőség Phenom II X2 555 Be procit 4 magositani a giga lappal.
Köszönöm előre is a segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen széket vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Lenovo Legion Go 512 GB // Számla + Garancia //
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest