Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- tordaitibi: Chatcontrol
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jampika78
csendes tag
válasz
Gabrikovics #8299 üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors választ,néztem elég sok videót,már mindent végigjátszottam,de nem sikerült
,most nézem a videót
Köszi,ezt még nem láttam
-
jampika78
csendes tag
Sziasztok,ezt a fórumot láttam értelmesnek ebben a témában, hát beregisztráltam.Olyan kérdésem lenne hogy az alaplapom:asus M5A78L LE típusú,a procim: TripleCore AMD Athlon II X3 450, 3215 MHz (16 x 201).Elvileg mindkettő támogatja a magfeloldást,próbálkoztam már vele,de addig jutottam hogy 3 mag feloldva,ezt írta bootolásnál.Valaki szájbarágósan leírná nekem hogy megy ez,mert már idegbajt kaptam
Előre is köszi!!! Üdv
-
Debilon
addikt
válasz
SpongyaBob #8296 üzenetére
giga lapomon valami ilyen nevű chip volt a leírásban: EC AOD-ACC (ha ACC van a lap leírásában akkor elvileg mag feloldós)
-
Debilon
addikt
válasz
SpongyaBob #8294 üzenetére
egy külön chip a lapon gyárilag, aminek csak ez a dolga
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
GA-MA770-DS3 (rev. 2.0) Gigabyte lapom van, déli híd SB700. Tehát nem lehet magot feloldani. Viszont az első hsz-ban megvan említve hogy: "A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok." Ez mit jelent pontosan? Mi az a külső moddolás?
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Gigabyte MA74GMT-S2 alaplapban, egy Rana magos X3 445-öt X4-é tud csinálni. De az L3 feloldására nem találok opciót, vagy ez automatikus? CPU-Z-ben csak L2 van, de amúgy meg Phenom II X4-nek ismeri fel.
Más: ez jobb (Athlon II X4 L3 nélkül), vagy egy Phenom II X3?
Benchmarkban nyílván az Athlon a 4 mag miatt. -
xzeebyt
tag
válasz
gears27 #8284 üzenetére
Sziasztok,
Hetek óta olvasgatok erről az L3 cache feloldásáról. Egy X4 640-el rendelkezem. Az első kérdésem az az, hogy játékoknál sokat számít az L3 cache ? A második kérdésem pedig ez a video lenne, hogy ez miként lehetséges ?
Több helyen is olvastam, ezt a fajt nem lehet L3 cache-l megáldani. De ez a video kamu lenne ?!
Válaszotokat, előre is köszönöm, üdv: X
-
gears27
aktív tag
Sziasztok! Kérdésem volna, hogy van 1 Phenom X3 8650-es procim ami jelenleg egy GeForce7050M-M (v2) alaplapban muzsikál. Úgy tudom a procimban feloldható a 4. mag, viszont az alaplapom azt hiszem erre nem képes(viszont a supoortban irja, hogy a 4 magos pocikat is támogatja). Esetleg van itt valaki aki ezzel foglalkozik? vagyis értem ez alatt, hogy ha igen akkor mondjuk feloldja nekem a 4. magot(persze kp-ért
) és ha visszarakom az alaplapomba akkor már tudom használni 4 magosként? Lehet bugyuta kérdés, de sajna nem nagyon vagyok képben.. Válaszokat előre is köszönöm.
-
fewq001
csendes tag
válasz
Karajev7 #8252 üzenetére
Nézd meg az alaplapon (úgy tudom az egyik sarokban van) a rev számát 1.0 felett támogattja. Easy tune 6 szoftverrel tudod unlockolni a core boost menü pont alatt (Az alaplapon a cpu fogl. mellett ott vírít nagy betükkel ,hogy core boost)Tegnap sikerül vele unlockolnom egy sempron 140-est
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Hozzám került egy p2 550, és egy giga 770 ud3. Látja mind a 4 magot, win be is bootol. Alapfesz, alap órajel, primeon a 3. mag egyből elhasal. Emeltem feszt, levettem frekit, azonnal hal. Letiltottam, majd elkezdtem szórakozni a maradék hárommal. Nagy örömömre sikerült 3x2 órás primeot végignyomni 1.325 fesszel 3.3 gigán. Boldogan nyugtáztam, hogy minden fasza, erre megnyitom chromeot, hogy 3dmark alatt is teszteljem, és szemetel a kép. Tuti, hogy nem a vga hibás, tegnap szedtem ki párom gépéből. A kérdésem az lenne, hogy biosban a value core opció mit takar? Auton -2%on van, angol fórumokon úgy értesültem, valami finomhangolás. Érdemes ezzel játszanom, vagy kukába a 4 maggal? 1.4 fölé nem akarok menni, 60 fok alatt akarom tartani. Annyit nem ér, hogy megsüljön vagy idő előtt tönkremenjen, így is örül asszony, hogy erősebb lett a procija, csak én akarom még erősebbé tenni
-
mtomi95
senior tag
Hűha, gáz van. Nem kapcsol be a gép! :S
Mod:
Na még is. -
mtomi95
senior tag
Ja és tápom az egy, FSP Hexa 400W 80+, ha számít valamit.
-
mtomi95
senior tag
Van egy ilyen processzorom.
Athlon II x3 450 (rana)
Alaplap:Gigabyte GA-880GM-D2H v1
Nézegettem youtobeon, hogy hogyan lehet bekapcsolni a 4. magot pont azzal a biosszal amit én is használok.
http://m.youtube.com/watch?v=vBNSlGxgLq4
Nem sikerűlt. Nem történik semmi. Ugyanúgy x3 450 marad a neve is.
A harmadik szintű hat megabyte gyorsítótárat ettől független feltudom oldani? (ha van)
Hogyan kell, mit keressek a biosban ehhez? -
ebegab92
senior tag
válasz
GumiMaci85 #8265 üzenetére
Ha a lap csak odáig engedi, akkor még annyit tudsz tenni, hogy az órajelét csökkented pl. a szorzó lejjebb vételével. Ha órajelcsökkentés hatására sem javul, akkor ennek a procinak a 4. magja hibás valamilyen szinten.
-
GumiMaci85
csendes tag
-
Plasticbomb
addikt
Hogy lehet letesztelni teljes körűen egy adott magot, hogy minden működik? Utasításkészletek, stb, mindenre kiterjedően.
-
ebegab92
senior tag
válasz
GumiMaci85 #8262 üzenetére
Szépen fokozatosan emeled a CPU-magfeszt. Azt gyári hűtővel 1.45V-ig ajánlott emelni, afelett csak komolyabb hűtővel javaslom. Emellett meg lehet próbálni az órajel lejjebb vételével, hátha azzal stabilabb lesz, de volt már rá eset, hogy a C1E kikapcsolásával vált stabillá a cucc, igaz ekkor nem megy alacsonyabbra a proci frekvenciája.
-
GumiMaci85
csendes tag
-
ebegab92
senior tag
válasz
GumiMaci85 #8260 üzenetére
Igen, ez a lap támogatja. Az OC Tweaker fül alatt ASRock UCC-t kell bekapcsolni. A procid, ha megfelelő modell, akkor megkapod a 4. magot és a 6 MB L3-at is, ha másik modelled van, akkor "csak" 4. magod lesz L3 nélkül. A stabilitás teljesen lutri
-
GumiMaci85
csendes tag
Sziasztok!
Van egy athlon II x3 455 procim és egy asrock 970 pro3 r2.0 alaplapom. Azt szeretném megkérdezni hogy feltudom e oldani a 4. magot ebben a lapban és kell e feszültséget állítani?
-
calf
tag
Sziasztok!
Nem voltam soha AMD-s, de ma rátesztelek egy Phenom 555BE-re egy[MSI 790GX-G65] lappal.
remélem működik majd
Ha valami gubanc lenne jelentkezem, nem csináltam még ilyen feloldást
Első körben valakinek vmi jó tanácsa?
-
gabo9201
senior tag
válasz
gabo9201 #8257 üzenetére
Az említett GA-M68MT-S2P lapnál azt írja a Gigabyte oldala, hogy ily módon van lehetőség a magok feloldására:
"Core Boost Support:
GIGABYTE’s Core Boost technology provides an easy way for users unlocking the CPU’s hidden cores via the EasyTune6 utility. Without any complicated setting needed in BIOS, users can experience a phenomenal performance upgrade right away.
*The ability of unlocking the hidden CPU cores might vary by different processors."De például rev 1.0 esetén nem ír ilyesmit.
-
gabo9201
senior tag
válasz
Massmurderer #8256 üzenetére
Az lehet, hogy az említett giga lapban nincs magfeloldás viszont ahogy az előtted szóló is írta pl az ASRock lapokon szokott lenni külön chip, hogy a funkció elérhető legyen még 630a-s chipset esetén is. Nekem N68C-S UCC lapom volt, szintén 630-as chipsettel és ment benne a magfeloldás.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Massmurderer #8254 üzenetére
nForce 630a-val is lehet magot feloldani, például ASRock N68-S UCC is ugyanezzel lett felszerelve, mégis meg tudja oldani. SB8x0 és SB9x0 esetén külön chip végzi a magfeloldást, ha azt a gyártó úgy gondolta, hogy megérje rárakni + UEFI-t-BIOS-t írni hozzá
-
Massmurderer
őstag
válasz
Karajev7 #8250 üzenetére
azza la lappal nem,déli hidnál sb 710 vagy 750-nek kell lennie.a tied meg csak 630a.
Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok. -
ebegab92
senior tag
-
Karajev7
tag
Hello! GA-M68MT-S2P alaplapom van. Ezzel ki lehet nyitni a lezárt magokat, de a biosba nem találom azt a menupontot. Youtubeon neztem videokat, de nekem nem jelenik meg a az MB INTELLIGENT TWEAKERBE az advance clock calibration, csak ram beallitas van.. Valakinek van vlmi otlete?
-
gabo9201
senior tag
válasz
Massmurderer #8248 üzenetére
Igazából megválaszoltad saját magadat, kérdésben a válasz!
Magfeloldás után nem látszanak a magonkénti hőmérsékletek. Mondjuk ez túl nagy gondot nem okoz. -
Massmurderer
őstag
hali.sikerült egy amd x3 445ös procit 4magositanom.x4 b45 lett.L3 is ok,minden müködik,nincs is problémám vele.egyedül az a gond hogy a proci hömérsékletet nem tudom mérni.ok,olvastam itt hogy a mag feloldás után megzavarodi kaz érzékelö.aida 64el annyit tudok mérni hogy cpu azt kiirja hogy 34fok pl.De magonként meg 0 fokot ir ki.Probáltam rahedli másik programot,de mindegyiknél úgyanez van.Valaki tudna valami értelmes programot rá?
-
nanus
senior tag
Igen,abban mindegyik megy DDR II rammal.
1.hsz-t olvasgasd.
"Alaplap:
Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750. Az SB8xx lapjai nem tartalmazzák az ACC-t, de a legtöbb fel van szerelve a gyártók által valamilyen egyéb külső megoldással ami támogatja a magfeloldást.
Amiben nincs ACC: Asrock UCC képes lapok, MSI, ASUS, Giga hasonló külső chipes modlapjai.
A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok." -
calf
tag
Ki szeretném unlockolni ezeket a procikat kíváncsiság miatt. milyen lapot ajánlotok akkor?
-
-
calf
tag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem, mivel ez az első AMD config amit szerkesztek.
Szeretném kikérni a véleményeteket a lapról: [790GX-G65]
Proci most egy 245e van benne.
Leskelődtem neten és rábukkantam egy kis érdekességre:
- 5000+ 2,2GHZ AM2+
- 5200+ 2,3GHz AM3
Ezeket elméletileg 4 magos Phenomnak ki lehet lockolni 6m L3-al.A furcsa nekem h a cpu supportba nincs benne... ???
Hogy lehet az egyik am2+ a másik am3 ???
Menne valamelyik a lapban?Előre is köszönöm!
Calf
-
Kinsiinoo
senior tag
Perfekt vagyok angolból és nyugi egy bazinagy freezer xtreme van a procin
Írok majd a tapasztalatokról ha nem füstölök el még így is XD -
demonpofa
csendes tag
válasz
Kinsiinoo #8236 üzenetére
Ne ijedj meg ha hirtelen kikapcsol a gép és pár másodpercig csak áll és akkor indul el
Komolyra fordítva, a hűtést tényleg ajánlom lecserélni. Azonkívül biztos olvastad azt is hogy, ahogy feloldod attól fogva nem fog jó hőmérsékletet mutatni a gép. Ha feszültséggel gond lesz akkor a biosba ahol a magod is feloldod pirosan villogni fog egy angol felírat aminek a pontos szövegét nem tudom most. Ha minden jó akkor pedig egy zöld felíratod lesz hogy optimális a feszültség beállításai.Sok sikert.
-
demonpofa
csendes tag
válasz
Kinsiinoo #8234 üzenetére
Az enyém pont ugyanilyen proci, semmi problémám nincs vele, nem állítottam semmi feszültséget semmit mert nem volt rá szükség. Egyedül a gyári hűtőjét cseréltem le.Szerintem ha feloldod és elindul betölt akkor nincs semmi gond vele, ha valami miatt nem tölt be vagy hasonló akkor kell a biosba állítgatnod a feszültségeket, de azt amúgy is jelzi a biosba ha nem jó neki az áramellátás.
-
Kinsiinoo
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok ,hogy ebből mit lehetne kihozni?
Nagyon örülnék ha részletesen tudnátok valamit ajánlani nekem a teljesítmény fokozáshoz úgy hogy teljesen stabil maradjon a gép.
Előre is köszönöm és itt a kép: -
Neo85
tag
-
szaszaboy0
tag
Sziasztok, nem tudom él e még a fórum de azért megkérdezem.
Van egy Phenom 2 x4 b55-öm amit 3,6ghz-en használok 1,37v fesszel nb fesz 1,22v és stabil.
Everest stabilitás tesztben minden oké, hőfok 48.
Szeretném 3,8-ra tenni az órajelet de a stabilitás teszt olyankor indítás után piros lesz és kéri kapcsoljam ki.
A GPU hőfoka is megugrott 8 fokkal ami 50-et jelent.
3,6-on csak 42 fok a gpu.
Mit lehetne tenni?
Adjak neki több feszkót?
A gpu miért melegebb ennyivel.
Válaszotokat köszönöm -
ceripapa
aktív tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy :
Gigabyte GA-MA770T-UD3P rev1.0-s lapom
Bios verzio F12
és van egy
Phenom II X3 710 cpu-més fel akartam oldani a magot, mert elméletileg Deneb ( ac ott van a procin). Biosba engedélyezem a cpu unlock-t, de mikor restartól, akkor win7 töltő képernyő közbe megfagy. Szóval akkor most a kérdés, hogy a 4. mag akkor rossz ?
-
-
frizso
senior tag
Húú ma is okosodtam, érdemes volt ide betérnem
Ebből szerintetek mit lehet kihozni?
Asus M4A78LT Alaplap+AMD Athlon II X3 450
Előre is köszi a segítséget
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8223 üzenetére
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8221 üzenetére
Akkor viszont tudja a lap.
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8219 üzenetére
Nem találtam 100%-os választ rá, de valószínűleg a lap sem tudja.
-
gabo9201
senior tag
válasz
nickedez89 #8217 üzenetére
Nincs.
-
nickedez89
senior tag
Sziasztok!
Lehet, hogy már lerágott csont, de azt szeretném kérdezni, hogy Athlon II X2 260 (Regor) -as prociban van esetleg valami előcsalogatható plusz?
Az alaplapom Gigabyte GA-M68MT-D3 (nForce 7025-630a chipset). BIOS: F3b
Köszi előre is a válaszokat!
-
gabo9201
senior tag
válasz
sardi_hunor #8215 üzenetére
Nekem 630-asom volt és abban nem volt L3. Igazából lutri, hogy melyikben van és melyikben nincs.
Most van egy X3-as 445 abban L3 is van és úgy néz ki, hogy a 4. magot is sikerült stabilizálni. -
sardi_hunor
csendes tag
Udv!
Vettem egy Athlon II X4 620 procit, es azt olvastam a neten, hogy ebben lehet oldani L3-at. Ez igaz? Es ha igen hogyan kell azt oldani? A loap oldja a magokat core unlockal de cachet nem tudom hol kell!
-
sardi_hunor
csendes tag
válasz
sardi_hunor #8213 üzenetére
Na mindegy mar, mert most latom, hogy a propus mag az L3 nelkul van!!!
-
sardi_hunor
csendes tag
Udv mindenkinek!
Van egy Phenom II x4 840 processzorom es az a gond vele, hogy nincs benne L3 gyorsitotar. Ebbe temyleg nincs vagy csak le van tiltva? Az alaplapom kepes magokat oldani de nem tudom hol kell gyorsitot oldani.
Proci: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20840%20-%20HDX840WFK42GM.htmlAlalplap: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3534#ov
-
gabo9201
senior tag
-
kurta9999
tag
Én már lassan 4-5 év húzom egy nyitott Phenom II x2 550-el, pár éve már felvan húzva alap feszültséggel ~3.6-ra kb és minden stabil eddig
Olvasgatom a teszteket, de valahogy nekem az istenér nem sikerül semmi fesztültség emeléssel/nélkül egy bizonyos pont felé felhúzni.. Gondolom a lapommal lehet valami (ASUS M4A TD-V EVO), de már belenyugodtamIlyen kis szaros hűtéssel húzom már 4éve, ha valakit esetleg érdekelne. Húzásnál is bírja, nyáron is, amin nagyon csodálkozok. Lehet,hogy a CPU-nak nem a legjobb, de valahogy egy 12k-s hűtőre sajnálom a pénzt.
http://images10.newegg.com/NeweggImage/ProductImageCompressAll300/35-186-009-06.jpg
-
hoho34
tag
Guri KÖSZÖNÖM válaszod. Reggel megpróbálom.
-
demonpofa
csendes tag
sziasztok szerintetek ezek jó értékek?
Feszültség értékek
CPU mag 0.94 V
+2.5 V 1.47 V
+3.3 V 3.33 V
+5 V 5.00 V
+12 V 12.16 V
+5 V készenléti 3.66 V
VBAT telep 3.23 V -
hoho34
tag
Sziasztok
Van egy Amd Phenom II X3 Black Editon 720 Heka magos procim. Nem tudom feloldani a 4. magot. Egyátalán ez lehetséges? Az alaplap Gigabyte GA-MA79FXT-UD5P . Ahogy feloldom a negyedik magot leáll a gép. Teljesen kezdő vagyok, lehet valami beállítást rontok el. Ha valaki ebbe tudna segíteni meg köszönném.
-
KD6-3.7
őstag
Sziasztok!
Van egy Asrock m3a785gm-le/128m alaplapom SB710-es déli híddal. Van benne egy Phenom II x4 840. Hol tudom feloldani az L3 cache-t? Nem találom az UCC-t! Más néven van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mazda topik
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Steam Deck
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3262, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest