Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dodopek
addikt
-
roberto888
tag
Belépsz a BIOS-ba, kiválasztod a MB Inteligent Tweaker(M.I.T.) menüt, és a CPU Clock Ratio-t felemeled annyira, hogy elérd a kívánt órajelet (esetedben 18x200MHz lesz a 3600MHz), valamint ha instabil a proci, a CPU Voltage Controlt Manual-ra állítva a Normal CPU VCore-t felemeled 1.4V-ra de valszeg simán menni fog a 3600MHz alapfeszen is.
-
Mifune
csendes tag
Sziasztok!
Kb úgy 2-3 éve van nekem egy AMD PHenom II X4 955 Black Edition processzor a gépembe, amire még akkor vettem egy Hyper akármi hőtőt 2db 8cm ventilátorral, de a hőfok ugyanúgy 45° körül maradt alapjáraton.
Nincs is vele gond a mai napig sem, de arra gondoltam, hogy talán feljebb lehetne tolni a 3,2Ghz-et a mostani hőtővel is. Valahol olvastam, hogy 3,7-ig stabilan megoldható a dolog.
A probléma ott kezdődik, hogy soha nem csináltam még ilyet, és fogalmam sincs hol és mit kell átírni a bios-ba, vagy bárhol, ahhoz, hogy ne csesszem szét a gépet véglegesen.
Tehát ha lenne valaki olyan kedves és leírná részletesen(pontról-pontra), hogy mit kell tennem ahhoz, hogy 3,6GHz-en menjen a processzor, akkor azt nagyon megköszönném.
alaplap: MA77OT-UD3P
memória: Kingmax 4096MB DDR3 1333MHZ
táp: Chieftec CTG-500-80PB 500W -
Gyufaaa
veterán
válasz
dodopek
üzenetére
Első lépésnek az CPU-NB Voltage-nek adj 1.125v helyett 1.2v-ot. Lehet, hogy csak a memvezérlőd kér egy kicsi pluszt. A procinak pedig AUTO beállítás helyett adj fix 1.45v-ot. Ha így stabil, akkor mehet az "alulfeszelés".
Ezt olvasd át! Hasznos információ az alapokhoz mindenképp.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kb 2 hete unlockoltam az Athlon II X3 460procit. Lett belőle Phenom II B60 3400mhz. Prime több, mint(kétszer) 2 órát ment, aida stabilitás teszt is ment ugyanennyit, játszom is folyamatosan, és rendben van.
DE...
Néha lefagy a Chrom egy-egy ablaka, nem válaszol a T Commander, egyszer a hetes javító ablakkal indult, és egyszer volt kék halál.
Gondolom okozhatja az unlock, hibás mag. Akkor próbálnék feszültséget emelni, de nem tudom hogyan kell.Ilyen a biosom cpu vezérlő része:
Megírnátok, hogy mit emeljek, és KONKRÉTAN mennyivel? Nem szeretném, ha megsütném, de ezt kipróbálnám, mielőtt visszazárom a magot...
Köszi!PS: A hűtés rendben lesz, CM Hyper TX3 evo gondoskodik róla.
-
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kb 1 hete feloldottam Athlon 2X3 460 procit, lett belőle Phenom 2 B60 3400mhz.Prime teszt 2:20 perc után sem jelzett hibát, Stalker NfS Hot pursuit hiba nélkül megy. Néhány anomáliát fedeztem csak fel.Pl a Total Commander elég instabil, illetve egyszer normál leállítás után a win7 javítással indult.Azóta sem volt semmi probléma. Akkor most mi van? Hibás, vagy egészséges a 4. mag? Gyári feszültségen megy. Adjak neki egy kis + feszültséget? Ha igen(pontosan) hol/hogyan? Asus M5A97 deszka, uefi bios.
Köszi! -
kungzi
veterán
szevasztok
asrock 990fx extreme 3 lapban használom a phenom ii x2@x4 B50 procimat és nincs cnq
hogy a rákba kell ezt beállítani? az aida ki sem írja a venti sebességét, pedig az előző giga lapomnál kiírta
vagyis a feszültséget leveszi és állítgatja, de a venti mindig fullon pörög
-
Zotya984
senior tag
nem hybrid CF
Nem is annak szántam.
Lényegében 1 számítógépház 2 vga 2 bill 2 egér videókártyánként 1 vga (összesen 2 monitor) 2 hangfalszett (egy 4.0 és egy 2.0 külön audió sávokat tudnak egymástól függetlenül lejátszani) és ami fontos 2 oprendszer (win7 x64)
Nem is csodálom hogy nem működik minden tökéletesen. De kell a 4 mag és a 8gb memória.
Cikket írok róla egyébként. : Egy konfiguráció tesztje (inkább egyből 2) , avagy hogyan spóroljunk 50ezret Címmel. -
Zotya984
senior tag
Tudod mi a poén.? Nálam ugyan ez csak fekete háttérrel (integrált GPU-val). Nekem asrock m3a785gmh/128m lapom van és az unlock (hirdetett x2 ből x4 ) külső vga-val nagyon jól halad. Sőt Imádom ezt a procit. De amint mindkét vga (5830 + integrált) aktív rögvest emeli a alaplapi gpu órajelét 500ról 948mhz-re.
Nem semmi mi? játák alatt én fekete hátteret tapasztaltam nem fehéret integrálton keresztül. Viszont 5830-al megy mint állat (ha le van tiltva az alaplapi GPU)
szal összeakad szerintem az unlock + alaplapi vga + külső vga kombó valamiért.
(ezért használom kétmagosként alulfeszelve a procit. ill ezért eladó. alapból négy magosat akarok venni hogy ne kelljen unlockolni mert most x2ként nem emeli az órajelt az integrált GPU-n) -
Zotya984
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
sok fórumon advenced clock calibration : disabled-ről auto-ra kell rakni. ezt írják. Énis így keltettem életre a hirdetett tökéletes x2-met.
-
Zotya984
senior tag
válasz
albinolynx
üzenetére
ha nem indul unlock után akkor nem biztos hogy menthető
feszt lehet próbálni emelni -
albinolynx
senior tag
Sziasztok!
Ezzel érdemes próbálkozni?
sempron 145MSI bios (ehhez kerestem ide vonatkozó leírást, de amit találtam nem volt megjeleníthető...):
msi biosHa nem indulna core unlock után, egyedül a CPU voltage-ot kell állítani?
cpu voltageKöszönöm!
-
Zotya984
senior tag
válasz
roberto888
üzenetére
Lapfüggő.
-
roberto888
tag
Nem kell ezért annyira tartani a NB meg a HT órajelétől. Nekem Szépen fut mind2 2670MHz-en. Igaz a HT jobban szeret 2000MHz környékén lenni, de nekem így is stabil teljesen.
-
f1alonso
aktív tag
Értem, akkor megnézem nagyobb feszültséggel. De amúgy ha emelek az órajelen pl 3ghz-re akkor automatikusan beállítja az HT Linket 2350re...azt akkor olyankor vegyem lejebb a HT-t vagy az úgy jó?
-
MrM94
addikt
1.4v ig adhatsz neki feszt es szorzobol tuningolj nekem egy ph ii x2 555 3magon 1,4.125fesszel stabil 4ghz en regi lapommal kellett neki 1.4v 3.7re adj ennyit neki teszteld ha stabil probalj lejjebb venni a feszbol amig stabil marad
-
Zotya984
senior tag
csatlakozom az előttőm szólóhoz.
NB 2000mhz körül legyen +-100 Mhz nem gond.
Memóriára figyelj hogy meglegyen neki a kellő fesz illetve órajel / időzítés.
Illetve ha integrált vga aktív nézd meg mennyin megy. Asrock-kéknál 948Mhz-re emelte egy unlock során a GFX Core órajelet. -
f1alonso
aktív tag
Adott egy Phenom II x3 710 proci 4 magosítva. Alap órajelen megy normálisan 2,6 (1,3V) de ha már emelem akár csak 2,8ra akkor már kék halál meg fagy. megnéztem 3ghz-n 1,37Volton ugyan ez. Ilyenkor segít például az hogy leveszem a szorzót 13ról pl 12-re és nagyobb értéket írok be?Illetve mennyire gáz pl 3gznél NB az 2350-en van már. Egyébként az első tulaj szerint neki vitte a 3,3ghz-t is 4magon.
-
smekone
tag
válasz
Zotya984
üzenetére
Igen!! mért minek kellene változnia?? nem tom hogy ismeri fel de a feladatkezelő négy magot mutat!! Lehet kellene húzni a feszültséget!!de mondjuk 4 maggal gyári hűtővel játék alatt max 45 fokos volt a proci viszont elakarom indítani AIDA-ba a stabilyty testet és azt írja ki folytojn ott bal felül hogy started
finished
started
finished ??:S -
smekone
tag
Sziasztok nekem van egy amd phenom II x2 555 BE processzorom a lap is adott:
Asrock 960gm-gs3 fx és szeretném megpróbálni 4 magosítani!! Tudnátok segíteni egy pontos leírással vagy videóval??( Most csak kipróbálnám hogy lehet -e és ha igen akkor vennék hozzá proci hűtőt mármint jobb proci hűtőt milyet ajánlanátok??)
Nagyon köszönöm ha segítetek!!
-
Teclis1993
tag
válasz
waterdragon1
üzenetére
Oky-s köszi.
-
waterdragon1
tag
válasz
Teclis1993
üzenetére
elvileg igen mert a másik hidad sb 710-es azzal lehet de elképzelhető hogy bios frissítés is kelhet hozzá.
-
roberto888
tag
válasz
Teclis1993
üzenetére
Igen lehet.
-
Teclis1993
tag
válasz
roberto888
üzenetére
Köszi. Hát akkor veszek egy nagyobbat
És a lapommal lehet feloldani magot ? -
roberto888
tag
válasz
Teclis1993
üzenetére
Nincs benne oldható mag.
-
Teclis1993
tag
Halli
Nekem egy olyan kérdésem lenne hozatok hogy Egy AMD Athlon(tm) II X2 245-es CPU-ban van letiltott mag ? És hogy Gigabyte GA-MA785GT-UD3H ezzel a deszkával tudok feloldani magot ?
Válaszokat előre is köszi.
-
ebegab92
senior tag
Én feloldottam egy jobb lapban a Phenom II X2 545-ömet Phenom II X4 B45-té.Megy 3.00 GHz-en,DE
1. A gyári aluborda hűtő kevés volt neki,mert 15 perc AIDA terhelés után,leállította a terhelést.58 fokot írt ki a hőkupakra.
2.Szereztem hozzá egy FX proci hűtőt
Azzal 54 perc után állt meg ugyanígy,DE ekkor csak 53 fokot írt a hőkupakra.
A kérdés,miért???
1.2V NB-VID és 1.4V core fesz.
Lap: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P -
dodopek
addikt
Megcsináltam az unlockot. Az eredmény Phenom II X4 B60 Propus. A win7 felismeri, Aida64 felismeri,CPU figyelő gadget a nevét felismeri, de csak 3 magot mutat.Amúgy megy szépen.Viszont nincs L3. Látszólag stabilnak tűnik.Fel tudom oldani valahogy a 3. tárat? Kell egyáltalán?
Gyári hűtőm van.Figyeljem a hőmérsékleteket?
Köszi! -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Athlon 2 X3 460 3,4ghz Rana magos unlockolható Asus M5a97 lappal?
Ha igen, hogyan kell csinálni? -
LLKobe
veterán
válasz
waterdragon1
üzenetére
Mivel ilyen 6 magos proci tulajdonképpen nem létezik, ezért semmilyen progi nem fogja felismerni. Asszem ez belefér.
-
f1alonso
aktív tag
Hi!
Ügye nekem a procim 4magosítva van (Phenom II x3 710) és tökéletesen megy alap órajelen. (2,6ghz) , de ha felrakom 3ghz-re akkor vagy vissza áll 3 magra vagy 2,6-on marad. Nos a ramom miatt lehet hogy azért nem működik normálisan ? most egy kölcsön ramom van (Kingston 1333mhz ddr2 1db 2gb-s. Majd a ramom később jön meg. A procin egyébként nagyon jó hűtő van és 3 maggal megy 3ghz-n. Vagy lehet hogy az a baj h auto-n hagytam a feszültéget? -
LLKobe
veterán
válasz
waterdragon1
üzenetére
Elméletileg unlockolható, de ez gyakorlatban derül ki hogy megy-e a +2 mag. A gyári hűtő egy vicc, kb. semmire se jó, szerezz egy normálisat.
-
waterdragon1
tag
sziasztok vettem egy phenom ll x4 960t be-t. Kérdésem unlockolható?? Húzható-e,a procin lévő számokat le tudom írni a teljeset első sor:hd96z twfk4drg 2.sor:ccbbe cb 1149 pgt 3. sor:9y9576 3l 10168 Sajna most egyelőre csak a gyári hűtésem lesz hozzá.
-
f1alonso
aktív tag
A BIOS-ban a CPU Active Control az micsoda? Disable-n van nekem.
-
Apollo_21
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
Persze, megvagyok vele elégedve
De így sajnos a lapban memóriában és a proci, 3asában fogom fellelni a megfelelő tuning potenciált
-
Apollo_21
addikt
válasz
roberto888
üzenetére
Kár érte
miért nem 960T-m van fakkk..
-
Apollo_21
addikt
Hali!
Úgye jól tudom hogy a Phenom II x4 965be nem unlockolható semmiféle formában.-..? -
sultansmith
senior tag
válasz
roberto888
üzenetére
rendkívül szomorú vagyok.

-
MDanny
senior tag
válasz
sultansmith
üzenetére
Ha nem áll át, akkor nem jelenik meg letiltott mag, előre pedig nem lehet válogatni.
-
Atesz 27
csendes tag
válasz
roberto888
üzenetére
-
sultansmith
senior tag
válasz
roberto888
üzenetére
nem jelenik meg sem a 3., sem a 4. mag... :S

-
MDanny
senior tag
válasz
sultansmith
üzenetére
Nem fog működni a magfeloldás, sajnos hibásak a letiltott magok.
-
roberto888
tag
válasz
sultansmith
üzenetére
Az UCC legyen bekapcsolva, és az Active CPU Core Control legyen Manual-ra állítva vagy Enabled-re állítva (attól függ melyik opció van), és azon belül aktiváld az 1., 2., 3., magokat. Valószínűleg a 4.ik mag halott, de 3 maggal még működhet.
-
Atesz 27
csendes tag
válasz
roberto888
üzenetére
Felraktam a legújabb Bios-t (1.50-est), azzal is ugyanezt produkálta sajnos. Ebben a manuális dologban kérhetnék segítséget, hogy hogyan is kell?
-
sultansmith
senior tag
udv!
vettem egy asrock 880gmh-u3s3 lapot, amibe beleraktam a hőn szeretett 565BE procimat.
megprobaltam a negymagositast. be sem butult a gep, a monitor nem adott kepet, a gep pedig nem csippant. ujrainditottam, akkor mar elindult siman, viszont a cpu z azt írja, tovabbra is csak 2 magom van. Biosba visszamenve, az ucc meg mindig be van kapcsolva, de sehol a negy mag. aztan ujrakezdtem, ugyanezek a dolgok jelentkeztek. Ucc ON, mégsincs négy mag.
en baxtam el valamit, vagy nagy fail a negymagositas nalam? -
Atesz 27
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek! Segítséget kérnék, amennyiben tud valaki. Már végig olvastam a fórumot, de a problémámra nem találtam választ eddig.
Van egy AMD Phenom II X3 720 Black Edition processzorom, ehhez pedig egy ASRock M3A785GMH/128M alaplapom (SB710-es déli híd van rajta). Szeretném aktiválni a 4. magot. CPU-Z így látja:
Ami nekem furcsa, hogy nem Black Edition-nek látja. Amúgy eddig sosem piszkáltam, nem húztam rajta semmit.A problémám a következő lenne: BIOS-ban az ACC-t átállítottam Auto-ra, majd F10 után a monitor elsötétül, és kb. 2 másodperc után kikapcsol a gép. Ha megpróbálom bekapcsolni akkor ugyanez történik, 2 másodpercig fekete képernyő, majd a gép leáll. Megpróbáltam átállítani a CPU Voltage-t 1.325-ről 1.4-re, a NB Voltage-t 1.2-ről 1.35-re, de az eredmény így is ugyanaz volt, 2 másodperc fekete monitor, majd leállt. Ez talán egyértelmű jele lenne annak, hogy a dolog nem fog működni?
Pár kép a BIOS-ról, hátha valaki lát valamit.

Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni, tanácsot adni!
-
f1alonso
aktív tag
válasz
jozzef87
üzenetére
Hát ügye alapból 3x 2,6-on ment de a régi biossal nem volt teljesen jó a mag feloldás szóval úgy használtam , hogy 3x 3ghz most hogy biost cseréltem 4x 2,6ghz és eddig hibátlanul megy de eddig ahogy látom azért jobb így 4 magon picit lehet érezni.De majd nem soká kipróbálom milyen 4x 3ghz-n

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-Data 750W
- Újszerű HP 14s-dq5001nh - 14"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - Magyar - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z37 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Köszi.

Nem is annak szántam.

Nem semmi mi? játák alatt én fekete hátteret tapasztaltam nem fehéret integrálton keresztül. Viszont 5830-al megy mint állat (ha le van tiltva az alaplapi GPU)
Jobban megéri egy használt,de jó lapot venni,mint pl. Gigabyta GA-MA790XT-UD4P.16k-ért már szerezhetsz használtan 
AIDA64 CPUID-je szintén.
Azzal 54 perc után állt meg ugyanígy,DE ekkor csak 53 fokot írt a hőkupakra.