Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• forestwow

csendes tag

udv!

kis segitseget ill. javaslatokat kernek.
    adott egy ASUS M4N68T-M LE V2 alaplap amiben egy AMD Athlon II X3 435@2.9ghz megy.

ebben szeretnem feloldani a 4. magot, az alaplap tudja a magfeloldast.
    biosban bekapcsoltam a magfeloldast es levettem 2.5ghz-re a procit.
    eloszor 2 maggal indult el aztan sehogy, auto-rol at tettem manual-ra a core settings-et es a 4. magot off-rol on ra alitottam az 5. es 6. magot pedig off-ra. (tehat 1-2-3-4 ON- 5-6- OFF)
    elindult a gep a restart utan biosba be is leptem es lattam, hogy a cpu-t egy AMD Phenom II X4 B35-nek irta.
    adtam egy kis plusz feszultseget a procinak h biztos legyen a dolog +1.45V, majd 1 oraig fututt a stabil teszt es minden rendben ment, egy kis jatekkal is megboditottam. teljesen tokeletesen futtott minden. A nagy oromben azonban nem vettem eszre, hogy tulajdonkepp 3 magom van tovabbra is. cpu-z ben is azt irja h Phenom II X4 B35 van, de csak 3 mag es 3 szal de mar L3 6MB, megneztem feladatkezeloben is es tenyleg csak 3 mag dolgozik. itt egy kep rola: KEP

tehat 3 magot tud a proci ebben a lap-ban es oruljek, hogy van +L3 6MB vagy probalkozzak meg valamivel?
    (feszultseg volt +1.5 is es akkor sem valtozott), egyaltalan lehetseges-e ez, hogy a gep AMD Phenom II X4 B35-nek ismeri fel(4magosnak), de 3 mag van es L3: 6MB vagy kicsit megbolundult a rendszer?

vagy lehet-e olyannal probalkozni, hogy biosban a 4. magot OFF-olom es az 5.-et vagy 6.-ot alitom ON-ra?
    mert mikor kiprobaltam az 5. magot ON-ra alitva akkor ha jol emlekszem elindult de csak 3 maggal.

remelem ertheto, hogy mi a problemam, lenyegeben valahogy keljen eletre a 4. mag ;)
    a proci-t am egy artic cooling freezer 7 pro rev2 huti azert mertem +feszt adni neki.

ui: most a gyari 2.9Ghz-en porog a cpu +1.45V, core unlock bekapcsolva es stabilan megy, de meg mindig csak 3 maggal es L3 6MB, az amugy X4-nek jelzett cpu :O

koszi, remelem ertheto es tudtok otleteket adni,

udv!

Új hozzászólás Aktív témák