Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
brendonka23
tag
segitség kellene nekem magfeloldás ügyben!
-
bazs0811
tag
Sziasztok!
Asrock M3A785GXH/128m lapban Phenom X2 545 rotyogott unlockolva 4 maggal.
Nem tudom mióta állt vissza 545-re, de tegnap vettem észre hogy X2 lett ismét. Próbáltam unlockolni + fesz 1,45V-ig. Win7 betölt, pár percig működik és kék halál. ( annak idején nem én unlockoltam, nem tudom milyen beállításokkal mentem eddig)Nem gyári hűtés van rajta, bírnia kéne ( vagy 2 évig 4 maggal üzemelt stabilan). 3x 2GB 1600Mhz HyperX blue van a lapban. Táp FSI Epsylon 750W.
Most fogom próbálgatni sorban amiket menet közben még olvastam a fórumon, de ha van tanács...esteleg hasonló konfiggal "tuti" recept, akkor azt megköszönném !
Üdv,
Balázs -
szupernova23
csendes tag
Köszönöm.
Ment pü.
-
brendonka23
tag
válasz
szupernova23
üzenetére
miért nem hagyod alapon?nekem is ugyan az a procim van és sikeresen aktiváltam a 4.magok,és én semmit nem húztam rajta semmi feszültséget nem adtam csak úgy alapon van minden!és félóra prime95el 65fokot melegedet de fagyás semmi nem volt!esetleg beszélgethetünk privibe vagy valahol ahol gyorsabban eszemcserét tudunk folytatni
-
szupernova23
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem,hogy,meddig mehetek el feszültségemeléssel(Athlon x3 455-nél,CM TX3-al) a 4. mag aktiválásánál. Alapon 1,4V-on indult a win7 5 perc Aida 64 stress teszt után elkezdett szarakodni.Ezután adtam neki + 0.025V-ot és jött a "kék halál". Tovább nem mertem emelni.Szerintetek érdemes vele még próbálkozni???
-
Milka 78
nagyúr
válasz
brendonka23
üzenetére
Szerintem ez totál a te döntésed.Én 4 magot használok,mert van egy pár online flash játék aminek tetszik a 4 mag és ha már megy mind a négy akkor használjuk is.Ha meg komolyabb game-kat is nyomsz akkor egyértelműen jól jön a 4. mag.

mcs : Annyiért procival együtt kapod az említett deszkát
->[link] -
brendonka23
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
nekem abba segithetnétek hogy akkor a gyári procimmal hagyjam e bekapcsolva a 4magot?mert sikerült unlcoljam az amd athlon x3mas 455ös procimat,letesztetltem prime95el addig amég kelletet,30órát ment 65fokig ment felt a proci,a magokat nem figyeltem mert alapon is hülyeségeket mutatott 8-10fokokat,szl a véleményeteket kérném mert még most viszaraktam addig eredeti beálitásra,de azért csak jobb a 4mag mint a 3!mit csináljak srácok mit ajánlotok?
-
Milka 78
nagyúr
Ez szerintem a hét kérdése is lehetne!
Szerintem a jelenlegi lappal nem fog menni a drágalátos "unleashing mode" miatt(hogy ezt miért kellett berakni nekik
).Ha nagyon kolyan gondolod akkor lapcsere kell.A 870 extreme3-al(Rev.1) ha jól emlékszem be tudtam így külön kapcsolgatni a magokat és az L3-at,ráadásul nincs semmilyen "b@rom mode" sem,hogy bonyolítsa az ember életét. -
mcs
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Igen, azt tudom én is, hogy a magfeloldáshoz nélkülözhetetlen, csak egy fura helyzet áll fenn nálam.
Ha letiltom a 2. magot, mindig csődöt mond az unleashing mode ezzel a hibával. Hiába próbálom úgy indítani, hogy 1-3, 1-4 vagy 1-3-4, mindig előjön a fail, és nem tud átkapcsolni Phenom II X4 B50-re. Viszont hiába engedélyezem a 2. magot, úgy sose akar betölteni a win, vagy kékhibával száll el a töltőképernyőnél ,,non page area fault" üzenetre hivatkozva. A legviccesebb az egészben az, hogy csak az első magjával tudom betölteni normálisan a rendszert, pedig kíváncsi lennék, hogy a feloldott L3 cache mennyit számít 3 magon, ha már 4 magosként nem megy sehogy.
-
Milka 78
nagyúr
a magfeloldásnál autómatikusan engedélyezni kell,mert ugye nélkül nem old fel semmit.Ha a fesz fixálós/cnq-s hibára gondolsz akkor nekem nem sikerült az M5A78L-M-LX-el,bár egy régebbi biosal sanszos lehet.Én éppen ezért cseréltem le egy M5A78L-usb3-ra és ott egy régebbi bios-al(1203) megy a feszszabályzás.
-
mcs
veterán
Asus lapnál az ,,unleashing mode fail"-t ki lehet iktatni valahogy? Feszültségemeléssel például vagy bármi mással?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
djdaniel
üzenetére
Nem az lesz.Az opciót a BIOS->ADVANCED->JUMPER FREE...->és ezen belül a VDDNB Over Voltage opció ami alapból AUTO-n van.Ha nem tuningolsz fsb-t akkor ezt lehet csökkenteni.Ha jól emlékszem alapból 1.1000v-t kap,de gondolom lapja válogatja.Oli eme gyöngyszemében látható,hogy milyen NB sebességhez milyen fesz dukál(ez utóbbi is procinként változhat).Nálam 2120-on megy az NB(memória vezérlő),ennek ellenére egész jól tudtam csökkenteni.Persze ráment 2-3 napom,hogy kitapasztalja,hol nem fagy szét a gép,de erre találták ki a Linx-et.Most bios szerint 1.3088v procifesznél(cpu-z szerint 1.320v) és fent említett 1.056v-s NB fesznél tartok(ez alatt már fagy hibázik.Így jóval hűvösebb a proci és a fogyasztása is egész baráti lett.Az egész gép energia takarékos módban (22-es nem ledes)monitorostól routerestől,6450-es vga-val,tokkal vonóval eszik kb 100-103 wattot netezés közben és durván 70 vatt körül eszik torrentezés alatt kikapcsol monitorral.
Szerintem érdemes kitapasztalnod,hogy mit lehet csökkenteni,mert van egy két jótékony hatása,de nem életbevágó.Viszont elég sok türelem kell hozzá.Első lépésben nézd meg,hogy tuti stabil e 3300mhz-n a procid az alap(AUTO) feszültségen.Ha stabil kezd el kis lépésekben csökkenteni a feszültségét(Szerintem próbáld 1.310v-n,de ez eléggé sacc-per kb,mert lehet az én procim máshogy viselkedik mint a tiéd).Ha ezt belőtted,hohy melyik az a legalacsonyabb fesz amin még stabil és még van energiád akkor belekezdhetsz az NB fesz csökkentésébe.Egyszerre ne állítgasd,mert könnyű belezavarodni és nehezebb kiszűrni a hibát.
Jó szórakozást!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
brendonka23
üzenetére
Megérzés!
Különben nagyjából tudtam,hogy alap hangulatban 30 fok körül van aproci.Ráeresztettem egy Linx-et és az a hőfok ami elkezd őrült módon emelkedni(ez esetben az AUX)na az a procihő.djdaniel: Nálam ugyan az volt a helyzet mint nálad(proci+magfeloldás+lap ugyan az). Valamiért a lapom megőrült és elszállt a cnq félig meddig...Órajel szabályzás működött,de a feszt nem szabályozta magfeloldva.Ha ez nálad nincs akkor szerencsés vagy.Elméletileg 1.300 körül ha megy a 4 mag 3300mhz körül akkor nincs baj,mert az még befér a tdp keretbe.Az NB feszt(ha jól tudom alapból 1.100v)csökkentsd le,így tovább csökkented a terhet ami a lapra nehezedik.Nálam X3 455@x4 3500mhz(212fsb) 1.318v-Nb 1.0560v+M5A78L-USB3(erre cseréltem a másik Asust).
-
Hawk1979
őstag
Sem levegő hűtéssel,sem vizezve nem lehet kevesebb mint a szoba hőmérséklete.De ezerszer le volt már írva.Egyszerű fizika és hőtan.22fokos szobában tehát a minimum 22 fok a proci.. Akárhol mérve.
-
djdaniel
senior tag
95tpd-ét támogat az alaplapom ( asus m5a78l-m le) és magfeloldás után 125 tpd van a procinak ( athlon x3 445-ős) és így a északi híd jobban le van terhelve, ismerősöm szerint
ez igaz hogy az északi híd jobban le van terhelve, magfeloldás után ?olvastam az 1 hsz-ben hogy maghőt nem fogja semmi kijelezni, nálam az aida64 kijelzi a maghőt, és szerinte a 4mag 8°C-fokos cm hyper tx3 van rajta, az északi híd meg 27°C-fokos, a kezemet rá tetettem az észak híd hűtőjére ami úgy-e 27°C -fokos, után rá tetem a kezem a cm tx3-ra és elég hidegnek éreztem. elképzelhető hogy valóban 8°C-fokos, és nem hazudik az aida64.
Egyébként mennyire egészséges a gépre nézve hogy 27°C-fokos az észak híd ? soknak számít ?
Magfeloldás előtt 20-23°C-fokos volt.
Magfeloldás előtt a processzor 16°C-fokos volt, most meg úgy-e 8°C-fokos, ez normális ?
elnézés a fogyatékos megfogalmazásért
-
Gyufaaa
veterán
válasz
brendonka23
üzenetére
Az AUX-ot figyelmen kívül hagyhatod teljesen. Azzal ne foglalkozz.
-
brendonka23
tag
válasz
ebegab92
üzenetére
most néztemhogy az everest kiirvalami auxot is néha néha mikor bevillan,és az leföl ugráló ingadozóadatokat mutat 50-70-80fokok közt,deviszont az aida nem mutatott nekem ilyen auxot csak az everest,ilyenkor mivan?
most mejk adatot kell nézem?vissza is állitottam gyors 3magosra nehogy valami gond legyen,léccives segitsetek nekem hogy most mit csináljak:Snem tom mostmár mit kell nézzek hogy tudjam hogy nyugi van e vagy inkább alapon hadjam 3magosan:S -
ebegab92
senior tag
válasz
brendonka23
üzenetére
EKL Cold Tower Merlin Edition

Különbség annyi,hogy most már 3 pár réz hőcsöve van.Pécsett rendel egy emberke Németországból,én 4.000 HUF-ért vettem Szegeden PC-boltban,mert ő rendel Pécsről.
L3 cache dob még valamennyit a teljesítményen,főleg a tömörítéskor,mert WinRAR és társai szeretik a minél több cache-t
-
brendonka23
tag
válasz
kjani18
üzenetére
mien hütőt ajánlanátok ami nem túl drága és biztos lenne az hogy megfelelne?
egyépként mire lett volna jó az az l3?amúgy én csak annyit csináltam a biosba,hogy ami disablén volt procinál beálitás rá mentem hogy all cpu valami bocsi csak nem tok angolul ezért irom igy le
kiválasztottam,elmentettem,elmentés után a gép kikapcsolt magától,aztán elindult rá pármásodpercre magától,betöltött rendesen a rendszer,és aztán ahogy látjátok ezek az adatok lettek
hát remélem akkor hogy innenstől nem lesz probléma semmi ha már ennyi teszten ment át,játékokkal is pl:farcry3,deadspace3,crysis3,egyiknél sem volt semmi hiba,és a hőfokom is 48volt a cpu-é,igaz a magok irreális hőfokokat mutattak,de erre már megkaptam a választ,hogy bezavarodnak a magok hőfokai,ha esetleg van valami észrevételetek vagy valamit amit megosztanátok egy ilyen tudatlanal mint én,mellé teszem nekem nagy nehezen lett meg ez a configom,tehát megdolgoztam érte amim van,nem anyuka apuka ajándéka,szl ezzel arra szeretnék kilyukadni hogy barátilag gondoljatok rám hogy minden jó tanácsot szivesen meghalgatok és megfogadok ami védi a gépemet esetleges elromlástól a magfeloldás következtében,ezért kértelek meg titeket hogy amiket bemásoldam adatokat a tesztelés során alaposan nézétek meg léccives hogy akkor minden rendben van e?
válaszotokat előre is köszönöm! -
ebegab92
senior tag
válasz
brendonka23
üzenetére
Ha valami baja lenne,az kijön a hétköznapi használatok során,pl. fagyás,kékhalál netezés,játék,stb. közben

Vannak Athlon II X3-ak,amiknek feloldható a 6 MB L3 cache-ük is,ennek sajna nem lehet a képed alapján. -
kjani18
őstag
válasz
brendonka23
üzenetére
Minden jónak néz ki, mehet, de én azért a gyári hűtőt lecserélném valami komolyabbra.
-
brendonka23
tag
köszi szépen a válaszodat!azt szeretném kérdeznin tölled vagy aki tud rá válaszolni,hogy a leirtak alapján,és a képet amit feltöltöttem,mindenrendben van e akkor a 4maggal nekem?és hogy nyugott lehetek e igy használni a gépet?eddig játszottam is és nem ment feljebb a cpu-m 50foknál feljebb,ahogy leirtam prime 95el,volt 58fok a cpu gyári hütésel!válaszotokat előre is köszönöm!
-
MMIX
addikt
válasz
brendonka23
üzenetére
Javasolnám az (#1) többi hasznos linkjének az átolvasását is, ha még nem olvastad.
-
brendonka23
tag
válasz
joker1220
üzenetére
sziasztok,én nagyon kezdő vagyok ebbe a témába nem is nagyon értek hozzá,deviszont sikerült unlockoljam a biosba az amd athlon x3 455 ös procimat 4magosá tenni és lett belölle egy AMD Phenom(tm) II X4 B55 Processor, 3306 MHz,minden rendesen müködik,és megcsináltam azokat amiket olvastam itt a cpu z meg prime 95öt és nem ment feljebb 58foknál a cpum,csak azt nem értem hogy van mikor 9 fokosnak irja a magokat alapjáraton,és 36-38fok a cpu,az nem kevés?már mint a magoké?3magosan 25fokot irt ki alapjáraton
-
brendonka23
tag
sziasztok,én nagyon kezdő vagyok ebbe a témába nem is nagyon értek hozzá,deviszont sikerült unlockoljam a biosba az amd athlon x3 455 ös procimat 4magosá tenni és lett belölle egy AMD Phenom(tm) II X4 B55 Processor, 3306 MHz,minden rendesen müködik,és megcsináltam azokat amiket olvastam itt a cpu z meg prime 95öt és nem ment feljebb 58foknál a cpum,csak azt nem értem hogy van mikor 9 fokosnak irja a magokat alapjáraton,és 36-38fok a cpu,az nem kevés?már mint a magoké?3magosan 25fokot irt ki alapjáraton
-
betegphiu
senior tag
a 65fok nem gáz még,ha tényleg az a vége.persze,ha 1 perc alatt eléri,akkor valszeg tovább is megy. Nekem az ekl hűtővel 4 maggal 10% os húzással 10 perc alatt eléri a 60-62 fokot prime alatt,de tovább nem emelkedik.és ugye elvileg a prime terhelésénél nem igazán van nagyobb felhasználói szinten. Mindenesetre magosítani nem szabad gyári hűtővel !
-
Milka 78
nagyúr
Véget ért a magfelóldós,NB-HT-CNQ-s kálváriám.Egy Asus M5A78L-M-USB3-al.Két hulladék 960-as után végre nyugi van és minden működik

-
mcs
veterán
válasz
independence
üzenetére
Ha 1-2 hét aktív használat mellett se lesz gond, akkor büszke lehetsz.

Nálam előfordult már, hogy firefox+msn+zene közben mondott csődöt a tuning, pedig a prime 1 óráig is vígan elszaladt.
Viszont a hűtést mindenképp cseréld erősebbre, ha 60-65 fokra hevül a proci. -
betegphiu
senior tag
válasz
independence
üzenetére
prime95 a neked való program ! Azt engedd rá 1órára,zúzza mind a 4 magot. a 40 fok tökéletes alapon. Nem tudom milyen a hűtésed,de jó hűtéssel,4 magosítva 65 fok fölé nem nagyon szabadna mennie. 70-nél állítsd le a tesztet... Ugyanakkor nekem is megy a prime 1 órát hiba nélkül,de utána ha mást csinálok,kifagy a gép,kékhalál stb.. Szóval konvertálj filmet,tömöríts, hallgas zenét,netezz egyszerre és ha ezalatt sem lesz hiba,akkor megjöttünk! Hőfokra figyelj nagyon! Ha instabil,lehet neki feszt adni,de az 1,4 et azért már ne erőltesd!
-
doki988
csendes tag
köszönöm a segítséget
-
independence
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdéssel fordulnék hozzátok.
A napokban vettem egy AMD Athlon II X3 455 CPU-t és ezt BIOSban autora állítva fel is oldja a lapom Phenom II X4 B55-re. (A lapom egy ASUS M5A78L-M LE)
A kérdésem az lenne, hogy szükséges valami tesztet ráengednem, hogy kiderüljön, hogy 100%os a 4. mag?
A hőmérséklete meddig mondható jónak? (most alapjáraton 40C fokos)
Köszi előre is a segítségeteket
Üdv:
Dávid -
Kampó
senior tag
és tuti 100 hogy nemmegy vagy csak nem támogatja ddr3at papiron.

hülyekérdés tudom. fsb vel összefügg?? vagy nem megoldható ugy se ha leveszem memória órajelét 1066ra mert csak órajelbe külümbüznek ddr2 ddr3 nem?? jah meg van l3 procimba akkor nem kéne ddr3at támogatnia?? -
ebegab92
senior tag
Belemenni belemenne,csak nem működne,mivel a proci nem kezeli a DDR3-as RAM-okat

adatok róla@doki988: Nem,mert a Regor magos Athlon II X2 egy teljes értékű kétmagos proci,így nincs mit feloldani

-
doki988
csendes tag
Sziasztok az volna a kérdésem hogy ezt a fajta procit lehet-e 4 magosítani ? Athlon II X2 250
-
necrobin
tag
Sziasztok!
Van egy AsRock N68C-S UCC alaplapom és egy AMD Phenom II X3 720-as processzorom.
Hogyan tudnám kioldani a 4. magját?
Azt tudom hogy kilehet, mert ennek a procinak kilehet, és az alaplap is engedi csak nem tudom hogy kell.
Segítsetek, köszi. -
Kampó
senior tag
nemtudom nézi e mégvalaki ezt a topicot. Szereztem egy athlon x2 7750 black edition (kuma kódnevü procit) asus m2n68 am plus lapba. Oldható még pár mag és hogy kell stb?? köszi a választ

-
Sziasztok! Meg tudja-e mondani valaki, hogy ha van nekem 1 Phenom II x3 720, amiben a 4. mag feloldható, akkor a fogyasztása marad 95W vagy ez emelkedik?

-
-
-
John Rose
aktív tag
válasz
ensolid
üzenetére
Részlet az 1.hsz-ból:
Honnan tudom hogy nem hibátlan a processzorom?
- Legrosszabb eset, processzor be se postol magaktiválás után
- Win töltés előtt behal
- Win töltés közben behal
---------------------------------------------------
- Win indításnál behal
- Win alatt pár program már az elején hibával leáll
- Win alatt sok flash-es animáció képhibát dob, de minden más hibátlan
- Win háttérkép képhibát dob hozzányúlás nélkül
- Úgy néz ki minden stabil, de prime95 elszáll pár másodperc után- A felső rész menthetetlen, se ACC manuális állítása, se a feszültség emelése nem fog valószínűleg segíteni (itt pl x2-nél csak 1 magot aktiválva még lehet jó x3-unk)
- Az alsó résznél van rá esély ACC per core/all core opciók játszásával, illetve plusz fesz adásával, hibátlanná tegyük a processzort. -
ensolid
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy az Asrock 770de+ alaplapomba akartam feloldani az Athlon II x3 455 processzorom. Beállítottam az acct újraindult a gép és se kép se hang a videókátyát pörgeti mint a fene, de a monitor csak villog. Megpróbáltam, hogy átdugtam a cmos jumpert, hogy reseteljem a biost, de semmi változás. Mi lehet a teendő ilyenkor?
-
Coccer
tag
Ebbe a totyikba akart menni! Sorry
Innen törölhető, ha lehet.
-
Coccer
tag
Kis segítség kellene az írás bizonyos részének értelmezésében:
A második oldalon a 4. bekezdésben a HT link jelentősége és szerepe esetében az szerepel, hogy ez akkor fontos leginkább, amikor az IGP-t szeretnénk nyúzni.
"A HT órajelét lehetőleg tartsuk mindig 2000MHz közelében, mivel az emelése nincs túlságosan nagy hatással a gép összteljesítményére, kivéve abban az esetben, ha fontos az IGP teljesítménye. Ekkor ugyanis a GPU a HyperTransport-on keresztül fér hozzá a RAM videó memória gyanánt elkülönített szekciójához (UMA)."
Ezt követően a harmadik oldal alján az NB Voltage résznél szerepel az IGP-re gyakorolt hatása.
"Kizárólag abban az esetben kell foglalkoznunk vele, ha az IGP-t szeretnénk komolyabban tuningolni (pl.: 780/785G vagy 790GX esetében)."
Ez az ami nekem kicsit kusza, különös tekintettel, hogy a következő oldalon az NB órajel növelésének hatásait nem IGP sebességgel szemléltetik, hanem super pi-vel.
Mi az amit nem tudok megérteni?
HT - IGP
NB - Memória érzékeny alkalmazásokDe az írás előbb idézett része az NB Voltage-ról kusza, bezavar az IGP jelenléte (hiszen az nem a HT-hoz kapcsolódik?).
Tuning esetében a memória órajelének visszaosztásakor előfordulhat, hogy nem "szeret" bizonyos szorzót, vagy csak és kizárólag rossz/helytelen beállítás okozhat restartkor BIOS posztot is mellőző jelenséget?
- DDR2 1066 CL6 T2-> 800 CL5 T2 vagy CL6 T2-> indítás ok, win bootol, restartkor nincs poszt
- DDR2 1066 CL6 T2-> 667 CL5 T2, T1 is atomstabil, hibátlan restartKöszi előre a segítséget.
Üdv.,
Cocc
-
John Rose
aktív tag
válasz
viktor82
üzenetére
Gondolom ez a proci lenne. Ez fizikai 2 magos, tehát nincs mit feloldani benne, ráadásul K8 széria, amelyeknél egyik sem unlockolható. Kimondottan AM2+ procik között csak az Athlon X2 5000 esetében lehet +2 magot aktiválni megfelelő alaplappal.
-
viktor82
őstag
Sziasztok,lenne egy amd 1620-as procim a megfelelő lapban feloldható benne a másik mag vagy kár próbálkoznom?
-
betegphiu
senior tag
hali!
nem értem miért lehet ez.megy 4 magon stabilan 3500Mhz-en 1,375 V al.(alap
feszen is viszi)
25 percig rajta volt a prime95 : 0 hiba,0 figyelmeztetés. max hőfok 56 celsius.
utána elindítom a 3d markot és kifagy a gép.restart 3d mark,kék halál..
nem értem én.prime elvileg megzúzza rendesen.
először tápra gondoltam,ki lett cserélve de így sem megy,pedig ez elég feszt ad a gépigényhez..
valakinek ötlete,vagy tapasztalata? -
Milka 78
nagyúr
válasz
ebegab92
üzenetére
Nálam is hülyül a deszka.Nekem megy rendesen 3300mhz-n magfeloldva,de az NB-HT kettőst leveszi 9x-es szorzóra.Baromi dühítő,de ami a legjobb,hogy simán 3 maggal is ezt csinálja.Ha meg manuálisra állítom a fesz szabályzást akkor be tuom lőni a 10-es szorzót viszont a CNQ-t részlegesen bukom.Az órajelet szabályozza,de a fesz állandóan a beállított értéken pörög és külön Tweaker programmal sem tudok belenyúlni.Amúgy rohadt nagy eke lap.Baromira lassan bootol és a leállításnál többször is le föl pörgeti a vinyómat.Nagyon utálom!
Én is cserélnék,de mATX-es lap jó csak nekem.Az Asus 760-as(M5A78L-M-LX) is hibás e téren.Az teljesen jó minden téren,viszont magfeloldásnál automatikusan fixre lövi be a proci feszt,így az is bukó.Lehet használtan kéne szereznem egy 880-as Asus-t,mert az van mATX-ben,de baromi elkeserítő,hogy milyen tré deszkákat adnak ki újabban. -
mcs
veterán
válasz
ebegab92
üzenetére
Csak akkor indul el, ha az első magot engedélyezem neki. Ha a 2.at engedélyezem pluszba, akkor rebootol, de ha letiltom azt, és csak a 3. vagy 4. vagy mindkettőt engedélyezem egyszerre, akkor jön az unleashing fail duma, így Phenom X3ként nem tudom használni. Na mindegy, ettől függetlenül biztosan selejtes, ugyanis ha nem lenne gond vele, pöccre menne auto-n is mind a négy maggal.

-
ebegab92
senior tag
-
Strix Aluco
aktív tag
Sziasztok!
Torrent gépet építenék: AMD Sempron 140-hez melyik az a legolcsóbb lap, amivel fel tudom oldani a 2. magot?
És, ha sikerül, akkor teljesértékű kétmagosnak ismeri fel a rendszer?Köszi a válaszokat!
-
mcs
veterán
Létezik az, hogy L3al együtt kizárólag az első mag bír elindulni?
Sikerült összehoznom így az oldást, viszont ahogy engedélyezem a másik magot, folyamatosan újraindul a win7, és ezen se a per core játszadozás, se a feszültségállítás nem segít. Ha külön-külön engedélyezem a 3. és 4. magot, akkor meg ,,unleashing mode fail" hibával száll el. -
ebegab92
senior tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Nekem ilyen lapom volt,és a 4magosított Phenom II X2 545-öt szorzóját visszavette úgy,hogy 3.00 GHz helyett kemény 2.30 GHz-en járt a proci mind 4 és mind 3 mag mellett.UCC-t kikapcsolva ment normálisan.Ezért szabadultam meg gyorsan ettől a laptól,helyette egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P-ben hajtottam (ott tökéletesen ment!),majd most egy ASRock 970 Extreme3-ban
(950-es déli hídja van,de valami chippel megoldották,hogy menjen az UCC 
-
Milka 78
nagyúr
Azért érdekes jószág ez az Asrock 960-as.Ha AUTO-n hagyom a procifeszt akkor szépen szabályoz,de ha belenyúlók akkor egyből kilövi a cnq-t.Ez még nem is lenne gond,mert 1.312v-n simán megy 3450 felett is(még nem találtam meg a végét,de az már nagyobb gáz,hogy mind a HT-t mind az NB-t 9-es szorzóra rakja(1800mhz) ami azért eléggé gáz.Ha meg manuálisan belövöm 10x gyárira akkor cnq bukta.Kész röhej,hogy a gyári szint alá lövi be a memória vezérlőt,ami érezhetően lassítja a procit

-
betegphiu
senior tag
sziasztok . Phenom2 x2 550be procim van. 3 magon járatom 3600mhzen. H a 4. Magot bekapcsolom,fél óra prime95 után sem talál hibát, viszont 3dmarkban 5perc után nyenyó... Valakinek ötlete?
A másik. Biosban a sokmagosításnál mi az a Value 2% ?
Előre is köszi. -
doki988
csendes tag
Sziasztok siker sikerült feloldatnom a sempron 140 procim második magját és gyönyörűen fut

-
-
Milka 78
nagyúr
Megoldódott.Egy sima mezei Asrock 960-assal már megy a szabályzás.Ez is csak 3 fázisú,de gond nélkül megy.Úgy fest az Asus 760-asában volt egy olyan opció,hogy magfeloldás esetén minden feszt rádob a procira és innentől bukó a cnq.Ha meg kinyomtam akkor nem működött a feloldás.Ezen felül a szoftveres szabályzás sem működött legalább is a szorzón kívül nem volt hajlandó változtatni.
Fázisokkal nem lesz gond.3300mhz alulfeszelve 1.285v,de lehet megy ez még lejjebb is.L3-nak sajnos a nyomát sem látom,bár PH II-esnek látja a cpuz
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OpenMediaVault
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Intel Core i7-13700K Processor 30M Cache, up to 5.40 GHz
- Intel Core Ultra 7 265 20-Core (30M Cache, up to 5.30 GHz) LGA1851 OEM Processzor!
- Intel Core i7-9700 CPU LGA 1151 + GIGABYTE Z390 UD
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3925, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

->

).Ha nagyon kolyan gondolod akkor lapcsere kell.A 870 extreme3-al(Rev.1) ha jól emlékszem be tudtam így külön kapcsolgatni a magokat és az L3-at,ráadásul nincs semmilyen "b@rom mode" sem,hogy bonyolítsa az ember életét.

ilyenvan?

Ilyen egyszerű lenne? Az szép, na megpróbálom. 
Én is cserélnék,de mATX-es lap jó csak nekem.Az Asus 760-as(M5A78L-M-LX) is hibás e téren.Az teljesen jó minden téren,viszont magfeloldásnál automatikusan fixre lövi be a proci feszt,így az is bukó.Lehet használtan kéne szereznem egy 880-as Asus-t,mert az van mATX-ben,de baromi elkeserítő,hogy milyen tré deszkákat adnak ki újabban.