Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabexsz
csendes tag
Sziasztok. Asrock 970 Extrame 4 lapon biosban fel lehet még oldani a magokat, vagy már letiltották rajta?
-
vizirider
tag
válasz
LobiDrg
üzenetére
hát ha nem állandóan full felbontással akarsz nyomulni, sztem ez a konfig még talán ( ezt azért lehet butaság így tippelni) de sztem van benne simán 3 év. bár én úgy láttam a régi konfignál, hogy eléggé lelassult a gépek fejlődése a 10 évvel ezelőttihez képest. vagyis el tudok képzelni akár 5 évet is mire kuka lesz a cuccod, de ha valami nagy dolgot kitalálnak, akár 2 év múlva nullázódhat. de én 3 évet simán szavazok neki.
-
-
LobiDrg
aktív tag
Na sebaj
Legalább az kárpótól, hogy igen tuningbarát a kicsike
Szerintetek tuningolva meddig lesz elegendő egy Athlon X3-as játékra ? -
Gyufaaa
veterán
válasz
kmarcell
üzenetére
Szia! Utóbbi. Inkább hagyd.
(#6283) LobiDrg: Remény van rá. Adj neki egy kis plusz feszt. NB-nek adj 1.2v-ot, a ramoknak 1.65v-ot, a procinak pedig 1.45v-ot és had fusson a teszt, ha a win betölt. Ha stabil, akkor csökkentheted a feszültségét a cpu-nak az NB-t pedig tornászhatod feljebb. Hőmérsékletet folyamatosan monitorozd.
-
kmarcell
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Asus M2N4 - SLi alaplapom, AM2 - es foglaltu.
Ezzel lehet valamit kezdeni? Már mint valamilyen processzor 4 magosítani?! Vagy esetleg "befogadna" am2+ os vagy am3 as processzor ami 4 magos?
Most tettem rá a legújabb inkább mondjuk a legfrisebb biost ami 2010 es 1301 es verziót.
Szóval érdemes lenne probálkozni valami trükközgetéssel vagy inkább hagyjam?
Válaszotokat segítségeteket előre is köszi!Üdv. Marci
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.A minap négymagosítani próbáltam az Athlon II X3 445-ös procimat de sajnos a win7 betöltésénél megáll a tudomány. Ilyenkor mi a teendő? Adjak neki egy kis feszültéset vagy ezesetben teljesen halott a 4. mag ?
-
Dilikutya
félisten
Az új APU-król mit lehet tudni? Konkrétan az A6-3500 érdekelne, ez minden tekintetben megegyezik az A6-3600-al, leszámítva, hogy csak 3 magos, és 7-8ezerrel olcsóbb. Feltételezem, hogy a 3500 valójában 3600, csak egy magot letiltottak ilyen-olyan okból.
-
MDanny
senior tag
válasz
PH-User
üzenetére
Szia!
Elméletileg az összes, gyakorlatilag a szerencsén múlik. Még manapság is ki lehet fogni friss gyártási idővel ellátott, kétmagos darabot, de szerintem nagyon ritka és nincs akkora árkülönbség közte és egy kisebb Athlon II X2 között, hogy csak a szerencsére bízzuk. Ha viszont csak extra lenne a második mag, akkor úgy jó.
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Sempron 145-ből melyik széria kétmagosítható?
Esetleg az összes? -
CoolMan
MODERÁTOR
-
ChavalieR
csendes tag
Egy Asus M5A97 PRO alkalmas egy X4 960T unlockolására?
-
Hawk1979
őstag
válasz
roberto888
üzenetére
Kutykurutty?!

-
jGs21
csendes tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
Teszla_
üzenetére
Igen azt jól gondoltad,hogy a 125W vagy ez felett fogyasztó procikat nem támogatja az alaplapod, és ezért hosszútávon nem tenne jót az alaplapnak a 125W sőt, előbb tönkre is mehet. Maradj a max. 95W-ot fogyasztó prociknál.
A mag feloldás meg olyan, hogy vagy sikerül vagy nem. Nincs garantálva a siker sajnos. -
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asrock N68C-S UCC alaplapom és egy AMD Phenom II X4 960T processzorom (Aida64 szerint Zosma magos, PH-E0 steppinges). Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a kombóval lehet-e próbálkozni a magfeloldással?
Mert én próbáltam azt, hogy bekapcsolom BIOS-ban (1.40-es a BIOS) a megfelelő részt, de újraindításnál nem kapcsolt be a monitor. Arra gondoltam, hogy a 6 maggal már 125W-ot fogyasztana a proci, de az alaplap csak 95W-os processzorokat támogat.
Ezt jól gondolom, vagy ez az alaplap amúgy se jó a magfeloldásra? Ezelőtt egy 140-es Sempron volt benne, de annál se működött a dolog.
Nem ástam bele magam mélyebben a témában, ezért elnézést, ha hülyeséget kérdeztem
-
Vhiktor
nagyúr
Most nézem most már beálltak a rendes értékre. Mondjuk levettem a gép oldalát.
-
Vhiktor
nagyúr
Sziasztok!
Idegesít a procim hőmérséklete.
AMD X3 450 3,2 Ghz,4. mag nincs feloldva és tuning sincs.
AIDA64 által mért értékek:
A magok 36 fokosak
A CPU maga 46 fok alapjáraton.
Venti 2273 rpm.Nem sok ez?
-
jGs21
csendes tag
válasz
roberto888
üzenetére
Miért van az hogyha bekapcsolom az ACC-t EC Hibryd! Újraindul és az ACC Visszaáll Disabled-re!??? Gyári biost használom a legújabbal el se indul magfeloldás után ezzel elindul de visszaáll biosban!
-
utazoli
csendes tag
szisztok asrock 870 extreme r 2.0 alaplapom van,amd 960t procival,valaki pü-ben leirná szájbarágossan nekem hogy kell 6 magositani,fesz emelést is pls ha kell.válaszokat előrre is köszönöm
-
Hawk1979
őstag
Aszt nem tudjúk megirni mejik menűponttban van.
CPÚ voltagye hasónló dulgut kerres.
Esztetet állítsad által automaticérűl, manuájisan 1.4 vút körűlíré.
Közdésnuk.
Értve vagyuk?
Ha nem ezetet csináljad, hanem hagyjod a lapot autómatike vezérűlni a feszűccséget, túl sok feszetet ad a procejnak.Remélem, így a nyelveden leírva érthető a dolog számodra is.
De tényleg neked kell kitapasztalni. -
Fransico
tag
Mi a véleményetek arról, ha 4 magból az egyiket (a kevésbé stabilabbat) 2.6ghz-en a másik hármat pedig 3.5ghz-n hajtom.
-
vizirider
tag
na figyuzz csak. nem bántásból, de azért legalább a legalapabb dolgokkal tisztában lehetnél, vagy legalább kérdezd meg. a tuning nem alanyi jogon jár, hanem van rá lehetőség. ki a bánat mondja meg, hogy neked milyen a procid, egyáltalán valaha menni fog-e 3.5-ön? hmmm?
nemhogy az ehhez tartozó feszt okos
ezt procija válogatja. vagyis ha ez téged érdekel, akkor majd rászánod az idődet, és kitapasztalod, hogy a te konfigod mit bír, és milyen beállításokkal. mert más konfigja nem releváns az ügy szempontjából.egyébként meg lehet nem ártani megtanulni írni sem. nem akkora baromság mint ahogy a suliban mondják.
-
Aszt irjátok meg meik menüpont abiosban a fesz és aszta feszt amivel 3.2 vagy esetleg 3.5 re tudnám fel huzni ezta vadisznot

-
Helló az a nagy problémám h van egy AMD Athlon 2 x3 425 cpum amit unlockoltam AMD Phenom B25re igy az orajele 4x2.7ghz és aszt szeretném meg tudni h h tudnák 3.5ghz felhuzni ezel a lapal: asus m4n68t m le v2
Valami okos ember adjon 1 jó tipet!!! Cooler Master Hyper Tx 3 om hüti
Régeben egy asrock alap lapban volt ott is unlockolva és 3.5ghz ment alap feszen de eza fos asusal nem tudom meg huzni
-
x6radio
tag
Nekem x3 445 van 4 magositva phenom ii x4 B45 és 3.6ghz-n megy stabilan alap 31 fokon. Ezt a holnapi nap probalom meg fokozni. aztán irom mi lett belole.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
roberto888
üzenetére
"Ezesetben, szerintem 3 mag jobb lenne 4GHz környékén, mint 4mag, piti 2.7GHz-en!" Ez tavaly nyáron még igaz volt. Bár már akkor is fulldokolt a dolog. Manapság már csak 4 magban érdemes gondolkodni szvsz.
-
roberto888
tag
Véleményem szerint meg kéne egyezned az arany középúttal.
3 mag, és olyan 3.8-4GHz!
Mivel még ma sem használja ki rengeteg játék a 3-4 magos gépeket, jobban jársz, ha kevesebb magod van, de magasabb órajelen!
Ezesetben, szerintem 3 mag jobb lenne 4GHz környékén, mint 4mag, piti 2.7GHz-en! 
-
Fransico
tag
Sziasztok!
Következő a kérdés: Giga ga-ma770ud3 rev.2.0 lapom van benne egy phenom II x2 555be.
Mag feloldás után prime95-ben a core 0, core 2, és a core 3 stabil a core 1 viszont nem, de a bios-ban csak a core 2. és a core 3.-at tudom letiltani illetve engedélyezni a többihez nincs opció. Mi ilyenkor a teendő? Bios verzió a legújabb: FJ -
regener
veterán
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
Phenom II x2 555BE (Deneb) oldható-e egy Asrock 880GM-LE lapban?
Illetve a Phenom II x2 545 oldható-e egyáltalán? -
MDanny
senior tag
válasz
kriszute
üzenetére
Szia!
Esélyes, hogy feloldható. Kárt nem okoz, maximum ha annyira hibás a negyedik mag, akkor nem fog beindulni, csak bios reset után. Ebben az esetben nem kell tovább foglalkozni vele. Ha beindul és azt írja, hogy Phenom II X4 B50, akkor utána pár komolyabb tesztet kell csinálni, amivel kiderül, hogy mennyire stabil. Persze attól, hogy átáll még lehet hibás, pl. nem indul be a Windows és hasonló jó dolgok... egy próbát megér.
-
kriszute
tag
sziasztok segitenétek nekem tegnap vettem egy x3 455 procit rana magos esélyes hogy sikerül feloldanom a 4 magot?? van a lapomban ucc ! elöre is köszönöm ! asrock N68-GE3ucc
lapom van ! valamilyen kár érheti a lapom vagy a procim mint ketöt most vettem az iponba ! -
sityu22
csendes tag
Nekem is van egy ASRock ALiveNF6P-VSTA lapom egy 3200 Es sempronal hát mit mondjak. elég gyatra semmit nem lehet vele kezdeni. :/

-
jGs21
csendes tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
Kell 4 magosítanom ahoz hogy lekapcsoljak 1 magot? Ezt úgy kell elképzelni hogy 4 magosan nem megy de azt mondják lehet megy 3-man! És arra lennék kiváncsi hogy lehet ezt megvalósítani van olyan hogy cpu unlock de 4 maggal kikapcsol a gép de ha csak simán 2 magos akkor csak azt a 2 magot lehet kapcsolgatni!
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Butthead83
üzenetére
De ezt az egyik hsz.-ben kifejtetted és jól is tetted.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Butthead83
üzenetére
Szerintem semmi olyan dolgot nem mondtál a hírdetésben, amivel neked bizonygatni kellene a 4 magosíthatóságot. Szerintem hagyd a csudába. Mindenki tesztelje maga szvsz.

-
Gézengúz
addikt
válasz
Butthead83
üzenetére
Nekem egy 1046 megy 3*4Ghz-en, egy hete raktam össze egy gépet frissen iponból véve az azt hiszem 1127 volt talán, na abban ment mind a 4 mag de csak 3.4 Ghz-ig volt stabil...
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Butthead83
üzenetére
Miért nem teszteli ő? Lehet a lapja nem is fogja tudni feloldani.
Vagy felárasan adod?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Félmilliónál is többen voltak kíváncsiak a Cronos: The New Dawnra
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 100% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Köszönöm a válaszokat 
Szerintetek tuningolva meddig lesz elegendő egy Athlon X3-as játékra ?
Esetleg valami más ötlet ?

Nagyon durva. Meghallgatnám, hogy énekelsz. Inkább úgy töltsd fel ide szvsz.