Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bogyi007

veterán

Beszéltem cimbivel - ő rakta össze a gépet egyébként nem én. Ramok esete, azt hitte ha úgy pakolja be a romokat egymás mellé akkor is dualban fognak menni - akkor ez nem így volt megoldottam most már dualban pörög.
    Biosban turkáltam most a ramok elvileg 1600-on mennek (Windows aeroteszt alatt a Videokari értékelések ugrottak 1 tizedet azaz most már 6.8 az értékük.
    Ugyanitt megnéztem a ventiket is és itt is lehetett állítani rajtuk a sebességükön amit a win7 bebootolása után be is állított a gép arra az értékre - automatikusra van állítva és 45 fokra most éppen Level 8-as fokozaton vannak.

Egyébként a ház ventije hagyományos csatlakozós és az is a lapra van kötve köszöni szépen működik mint ahogyan a proci gyári ventije is haver azt mondja ő arra a helyre vélte ildomosnak kötni - és mivel mind a Biosban és mind az AxTu-ban is állítható és a művelet elvégezte után hallhatóan le vagy fölkapcsolnak a ventik a fokozatban így az is jó helyre lehet kötve.

Proci tuningolást szerintem egyenlőre kihagyom amíg a gyári hűtés van a gépben, nem szeretnék semmit sem elrontani és egyébként is még amikor a ramok (mint kiderült) Single módban voltak akkor is tetszett a sebesség amit a gép adott és a játékok minőségével is elégedett voltam. Most hogy érezhetően még jobb az egész rendszer teljesítménye a Dual módnak köszönhetően így aztán főleg maradok a popómon veszteg, esetleg még a ramot kipróbálom 1866-on (közben ki is próbáltam nem indul el 1866-nál nem tudott bebootolni a gép) és esetleg az X-Boost módot kapcsolom majd még be,

Van az Uefi-ban egy ilyen: Load XMP Setting - Auto vagy XMP 1.2 Profile 1 itt eddig Auto-ra volt téve
    Alatta van a DRAM frequency eddig ez Auto-n volt most az előbb átraktam 1600 akkor dobott az aerotesztnél 6.7-ről 6.8-at a videokarikra 1866-nál már a gép nem indul el.

Új hozzászólás Aktív témák