- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
AgFRjkUZT_3
tag
válasz
atti_2010 #9696 üzenetére
Az a helyzet, hogy elindult a gép, fönn van a Windows is. Csak a video rendszer volt alapértéken, és ebből jöttem rá (addig eszembe sem jutott, sajnos), hogy a biost kéne frissíteni, mert nem ismeri a procit. Az MSI-nek van egy windowsos LiveUpdate programja, amiben elindítottam a bios frissítést. El-el tünt a kép, ahogy várható volt, meg írta is, hogy erre számítsak, majd a végén kért egy restartot. Ezután csak a egy fekete képernyő jött föl a következő felirattal a képernyő közepén:
"Warning!
BIOS is incorrect, please update BIOS for Richland.
Press F1 to run setup."A UEFI-be be tudok menni és elérhetők a BIOS update opciók is.
Már készítettem egy bootable pendrive-ot, amire fölmásoltam a fleshelő exét, de nem tudom vele bootolni a gépet. Valószinűleg az UEFI-ből lehetne csak megoldani...
Most itt tartok.
Ja még egy. Az MSI kiadott egy pdf -et, amiben magyarázza a Richland-ra való frissítést, és ebben van, hogy Trinity kell hozzá, meg ebben van a bootolható pendrive, amiről futtatni kell a fleshelő exét. A pendriveva, valószinűleg nem tudom már bootolni a gépet.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
AgFRjkUZT_3 #9695 üzenetére
majd kiválasztod biosban hogy az USB rol bootoljon
Amúgy ezt nem is kell megtenned ha átnevezed a bios fájlt.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
AgFRjkUZT_3 #9695 üzenetére
Ez biztos hogy csak Trinityvel lehet frissíteni mert nem jellemző. Letöltöd a legújabb Biost és felteszed egy FAT32 megformázott USB stickre majd átnevezed AMIBOOT.ROM -nak de pontosan így, majd kiválasztod biosban hogy az USB rol bootoljon (lehetőleg egy USB2 slotot válasz (fekete), ha működik minden később betöltheted véglegesre azt a Biost, ha céges gép a Turbót kapcsold le és semmit ne húzzál a RAM mehet 1600Mhz -re vagy nem tudom milyet vettél.Barmi van írjál bátran akár privit is.
-
AgFRjkUZT_3
tag
Megvettem a A10-6800K-t meg hozzá egy MSI FM2-A85XMA-E35 alaplapot. Kiderült, hogy az alaplapi bios frissítése csak Trinity processzorral lehetséges. Tehát amíg a biost frissítem, addig egy Trinity legyen benne. Utána ki lehet cserélni Richland-re.
Róka fogta csuka esete, hiszen nincsen Trinity-m.Sajnos, nem is saját gép, hanem céges, és én erőlködtem, hogy ne egy i5-öst vegyünk Nvidia videóval, hanem egy AMD apu legyen. Így aztán nekem annyi, ha nem találok megoldást...
Kérdezném a fórumozókat, hogy lenne-e valakinek egy órája, hogy besegítene a Trinity processzorával?
Elvinném hozzá a gépet. Betennénk a Trinity-t, fleshelnénk a biost, majd visszatennénk a Richland-et.Előre is köszönök minden segítséget!
Üdv, Pali.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9692 üzenetére
Alap 4.1GHz-cel semmi baj nem volt (4,1GHz-hez semmiféle szorzót nem kell emelni), 4.5-tel sem, utóbbit 1.375V-os beállítással, de max. 1.33V-on vitte a proci gond nélkül.
Abban reménykedem, hogy 48X talán meglehet, ha más nem extra offset-tel, mert CnQ-t kikapcsolva nem lesz energiagazdálkodásom, ha jól tudom.
Többi kérdésre? Most visszatérek tesztelni, majd talán este benézek. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Nem értem a 20GFlops-ot, amikor i5 121GFlops-ot teljesített, és yilván nem ennyivel lassabb az A10.
Most 5GB-os terhelésen van, mert csak Axtu frissíti magát rendesen, Aida nem. beizzítottam ezt a gépet, mire idáig eljutottam, egy kör már lement. Egyelőre 47X beállítással megy a rendszer. 1.55V van beállítva, de max csak 1.44V-ot ad a procinak, ami elég durva alulfeszelés, vsz. CnQ miatt. Proci 65°C körül.
Persze, hogy a CnQ b.ssza el az órajelet, anélkül rögtön 100MHz-en volt az FSB, és a fesz is magasabb csak nem vette vissza, ami nem túl gazdaságos. Vagy valahogy megoldható az energiatakarékosság anélkül? Mert a min. 0.8V körüli fesz azért szimpatikus.
A full terheléses 50W fogyasztás viszont még mindig nem hihető. Nem lehet, hogy csak a 2 piledriver modult "méri" az Aida, és valójában megvan a 100W?Sajna itt nincs annyi paraméterezési lehetőség, mint Intelnél, szóval tutira nem fogok annyit játszani vele, ha csak nem várom meg, amíg eldöcög 20 kör LinX.
Jelenleg 21p, és a 3. körben jár.
Szerencsére normál használatban nem érezni lassúnak a procit, és az X2 6000+ után mindenképpen remek érzés.
IGP-t 1.05V-on sikerült stabilizálnom Auto (300-844/1066MHz) órajeleken.
Ha NB szorzót megemelem (alapból 20X), az mire jó?
SB fesz emelés szintén mire?
Valamelyik javíthatja a tuningot, vagy RAM-hoz van közük, vagy procihoz? -
katt777
félisten
Te linkelted, azt használtam, proci felpörgött, 100%, LinX meg bő 4 percig nem írt ki semmit. Ha azt veszem, mennyi az a10 elmaradása az i5-től, már rég kellett volna dobnia valamit. 6GB-ot tettem rá, annak van értelme.
Vajon az ASRock progijait még miért nem tettem fel?
Rászoktam a bios-os tuningra, asszem, bár tesztre jó lenne, hátha normálisan jelzi a dolgokat. Aida 64 miért nem látja a CPU-hűtőt?
-
Melorin
addikt
Üdv!
CPU-Z Athlon ikonra kattintva bejön egy link, ahol a procimmal azonos TOP 15 órajelet meg lehet nézni, másnak mennyire sikerült tuningolni.
EZT dobja ki a X4 740-re.
Az a furcsa, hogy ez egy szorzózáras proci, mégis szinte mindegyik eredménynél nagyobb a szorzó, mint a gyári 32:
35x129MHz
37x120MHz
stb...
Ez hogy lehet? -
korcsi
veterán
válasz
katt777 #9682 üzenetére
Nem értem mi a probléma a linx-el?
Az említett 2 opció pedig nem okoz semmiféle problémát... C6-tól maximum fütyül a VRM, a "thermal throttle" pedig 74 fok felett elkezdi leszabályozni a processzort.
Az említett prime-al nekem az volt a bajom, hogy nem megy belőle az AVX-es (ez ennél a rendszernél annyira nem nagy baj, bár az eredő teljesítmény kisebb) illetve nehezen lehet következtetni a teljesítményre, míg a linx ezt GFlops mértékegységgel kiírja.
-
katt777
félisten
2133MHz-es RAM-jaim vannak, a lap 1.55V-tal indítja a procit. 1.35-re visszavéve kaptam egy random restartot, 1.4-en eddig jó. Az igp-t eddig 1.2V-ra sikerült levinnem gond nélkül 1.35-ről.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
Gézengúz #9678 üzenetére
A kollégának már privátban megírtam, de akkor ide is bemásolom, hogy Mindenki tisztában legyen vele...
Mikor elsőre összeraktam a gépet ( procira csak a gyári coolert dobtam fel ), pontosan én is az általad leírtakat tapasztaltam.. Néztem, hogy de magasról indul, és a 72-73 fokot is eléri... Hűtőborda meg rendesen forrt...
Oka : a lap BIOS-a eszméletlen mód felülfeszeli a procit és a NB-et alapból. Valószínűsíthetően csupán a Trinity-re való beállításokat próbálja erőltetni,, nincs benne Richland profil még.. ( anno ott is hasonlókat tapasztaltam, főként a későbbi BIOS revíziók esetén, valszeg a gyártók is rájöttek arra amire én, hogy 2133 és 2400 -as memória beállítások és IGP használata esetén az IMC-t feszelni kell mint a bolond... és általában a 2400 + IGP nem is stabil a Trinity esetében).
Főként ha 2133 vagy 2400-as memória beállítást választasz, ő automatikusan 1,45V-ot ad a procinak, meg 1,4V-ot a northbridge-nek.. Próbáld ki... Ezt a gyári hűtő egyszerűen nem tudja már kezelni...
A proci gyári feszültség értéke 4100 -on 1,3125V, a legnagyobb 4400-as turbo-hoz meg 1,435V. NB-nek meg a gyári 844-es GPU és 2133-as RAM esetén 1,2V.
Nekem ki van kapcsolva az összes turbo és energiagazdálkodási beállítás és fix 4500-ra van téve a proci, ehhez 1,35V is elég (auto load line calibrationne, így terhelésre 1,33-1,34V-ot tud).. NB-nek 1,4V van adva, de azért mert 1169-re van téve az IGP és 2400-as ramok vannak mellette alacsony időzítéssel.. ( LLC nincs rajta, ezért terhelésre majd 1,3V ig le is esik... tehát ezen még dolgoznom kell, azaz 1,325V ennek is elég lesz, csak a load line calibration beállítással kell játszanom ).
Ha megírod, hogy milyen ramod van, mekkora IGP meg proci órajeleket szeretnél, valamint hogy tervezed-e normális coolerrel hajtani, akkor segítek a helyes feszültség értékek belövésében..
P.S. : gyári coolerrel ne nagyon álmodozz tuningról, egy belépő szintű hőcsövessel indíts legalább. Nekem egy kis kompakt vizhűtőm van ( Thermaltake Water 2.0 performer ), ezzel igencsak jó eredményeket lehet elérni...
-
Gézengúz
addikt
válasz
hattrickuser #9676 üzenetére
Szia!
Kézzel megfogva a processzor hűtőbordát, mennyire érzed forrónak amikor 60-70 fok környékén van?
-
katt777
félisten
válasz
hattrickuser #9676 üzenetére
Én ugyan nem tettem rá a gyári "hűtőt", de az egy fos szerintem, simán kinézem belőle a jelzett teljesítményt.
Ha már tuningban nem segít senki, eddig ennyire jutottam:
1: IGP (NB) 1.25V-ra levéve, az alap órajeleket gond nélkül viszi így is (844/1066).
2: CPU-fesz 1.35V max-ra levéve, probléma semmi, viszont valami normális tesztprogit, légyszí, linkeljetek, mert a modolt LinX szar. Felküldi 100%-ra a procit (elméletileg), aztán lőn nagy semmi, 4p alatt sem jelenik meg semmi, a proci meg CPU-Z szerint marad 4.1GHz-en, miközben a turbo be van kapcsolva. Fix 100MHz FSB ellenére 4096MHZ-en megy.
3: Az offset-tel mit tudok állítani/elérni? Még mindig 0-n van, mert nem igazán értem. Intelnél vagy fix procifesz volt, vagy offset, itt meg mind2 van.
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan probléma, hogy adott egy Asrock FM2A85X Extreme 4M alaplap és egy A10-6800K gyári hűtésese processzor páros. Összeszerelés után a BIOS-ba belépve CPU hőmérsékletnek néhány perc használat után 65C-t ír, ami további 2 perc alatt 70C-ra felemelkedik. Az AMD oldalán ez a processzor 74C max hőmérsékleten működik. A hűtő felhelyezése szakszerű. ASRock eXtreme Tuner nevű programba, és több ilyen jelegű windowsos programban is magas hőmérsékletet ír. Legfrissebb BIOS, és Defaultba használva. Mi lehet a gond?
Választ előre is köszönöm!
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9667 üzenetére
Nekem eddig ennyi. Tuning nélkül, alap órajeles VGA-val +12-20% teljesítmény nem semmi.
Metro 2033-at Virtuval játszottam végig (i5+GTX560) bug nélkül, szóval ha bármi gázos, az az AMD sara. Nálam még mindig semmi probléma, talán ma még felteszem a Last Light-ot, és megnézem, de elméletileg nem lehet gond, mivel Metro eleve ott van a támogatott játékok listájában.
Erős a gyanúm, hogy akiknél gáz van, azoknál nem feltétlenül a Virtu a probléma oka.
-
kis baleset érte a lapom. eltört a procihűtő rögzítő karma.
jól gondolom, hogy minden am2 fölötti lapról leszedett jó cserének? -
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #9663 üzenetére
Az IOMMU v2 beépítése egyébként abból a szempontból is fontos volt, hogy az integrált grafikus vezérlő, illetve az MMU egységgel rendelkező dedikált grafikus processzorok (gondolva itt a Cape Verde, a Pitcairn és a Tahiti kódnevű cGPU-ra) képesek legyenek elérni a processzor memóriáját. Ezzel számos felesleges másolástól kímélhető meg a rendszer, mivel így az IGP és az adott GPU eléri a CPU virtuális címterét, így a kívánt adat azonnal a IGP által lefoglalt memóriába, vagy dedikált GPU esetén a VRAM-ba tölthető be.
A Virtu ügyben egyelőre nem tudok segíteni talán holnap én is felrakom.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9656 üzenetére
Az MSI meg a Haswell is kizárt.
Amúgy nem boldogulok, mert a Virtu ugyan frankón működik, csak egyetlen alkalmazásnál sem vált át a VGA-ra. Biosban van az NB beállítások elején valami IONMU, nem tudom, az mi a fene. Dual graphics disabled, IGP 1st onboard.
jani04: Én is Inteles vagyok. Az ő "fejlesztéseiknek" köszönhetően kerültem ebbe a topicba, ahogy anno az AMD vett rá az Intel konfigra, nV és AMD dettó.
-
djculture
félisten
válasz
profisher. #9645 üzenetére
Ez ilyen egy rendes 4 magos am3-as athlon2 x4 3200mhz-en 10142 cpu score kap ebben a tesztben. De az még nem ezzel az egy modulon belül vannak további megosztott erőforrások módszerrel készült. Ezeknél a modulos felépítésű prociknál csak az órajelemelés segíthet, mert alapvetően elvéreznek másként.
-
jani04
aktív tag
Már bocsánat,hogy bele kotyogok az itteni dolgokba.(inteles vagyok
)Nem megsérteni szándékozok embereket de lenne egy olyan kérdésem.Mi a jó fenét jelent,hogy félisten?Mert ahogy elnézem itt a félisteneket a sima felhasználok között zeuszok rohangálnak tudásban.Tényleg érdekelne nem kötekedés.
-
atti_2010
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9650 üzenetére
Csak CFX módban? Fasza.
IGP-vel miért nem? Ugyanúgy le kellene kapcsolnia.
Szerintem sok előnye van a Virtunak, mások szerint szar, én viszont Intel/nV kombóval semmiféle bugba nem futottam bele, mérhető sebességcsökkenés sem volt. Lehet, hogy dedikált 150FPS esetén Virtuval lezuhan a megjelenítés 149-re, de én maxon szoktam tolni a játékokat, és 30-40FPS-nél nem igazán látható eltérés.
Virtual VSync-et még tesztelnem kell, ahogy a többi szolgáltatást is, egyelőre AMD-alapon akartam együttműködésre bírni a 2 GPU-t.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9643 üzenetére
Nos, C topicban azt mondták, PCI-E-re kell állítani, és tényleg, ott jók az órajelek.
IGP forced kapcsolót nem láttam a NB beállításoknál, vagy egy IOMNU, amiről fingom sincs, micsoda.
Dual Gr.-t tudom auto-ra tenni, de sztem azon sem működött a 2 kari váltásban.
AMD-nek tudnia kellene, Virtu nem kapcsolja Zero Core módba a VGA-t.A többire valaki? Esetleg valahol leledzik egy részletes A10 tuning útmutató?
-
Borokafa
őstag
válasz
profisher. #9645 üzenetére
Az 5800k-nál 10500 körül volt a cpu úgy emlékszem. Bár ott kicsit magasabb az órajel
-
profisher.
tag
Normális hogy az Athlon 750K-m 3,7 GHz-en csak 9523 pontot kap?
Nekem kevésnek tűnik. -
Bogyi007
veterán
válasz
Bogyi007 #9518 üzenetére
Megérkezett ez a konfigom és leirnák pár tapasztalatot róla valamint kérdeznék is.
Először is egy játékot próbáltam ki eddig a Rayman Originst. 1600x900 alatt röccenés nélkül robog, youtube videók fullhd módban kb 30-35%-os terhelést adnak a procinak és ekkora kapcsol 3800 Mhzre. Amúgy alapjáratban 1400-on pörög.Ami furcsa hogy a Win7 Home Premium 2 magosnak írja - ezt írjam a Win marhaságának szerintetek hasonlóan mint az élményindexeket?
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #9642 üzenetére
Értelemszerűen a VGA -ba kell dugni a monitor kábelt majd biosba beállítani azt elsődleges monitor vezérlőnek majd az IGP-t forced állásba kell helyezni de egyes lapoknál Auton működik, és a Virtut is fel kell telepíteni, de kb ennyit tudok a Virturol nem használtam soha.
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9641 üzenetére
Köszi.
Tuning még odébb van, egyelőre azt szeretném nagyon, ha végre rendben összedolgozna az igp és a HD7870, ha már tudniuk illene, mert nem szeretek hibát hagyni a rendszerben, tehát addig Virtut feltenni. Lehet persze, hogy ha nem kapok választ/megoldást rá, akkor mindenképpen megy fel, de én már minden variációt kipróbáltam, és az egyetlen (de együtt nem) működő megoldás a PCI-E alaplapi csatlakozással. Így mind a 2 kari látható, viszont sehogy nem indul be a HD7870, mert pont az AMD saját szoftvere nem kezeli, annak számára nem is létezik.
Intelnél az 1333MHz-es RAM-ok és az 1600-asok is annyin mentek CPU-Z szerint.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #9639 üzenetére
Kimaradt: Vajon mennyin mennek a RAM-jaim? Aida azt írja ki OSD-n, hogy 1066MHz, DDR3-2133MHz, adatlapon viszont azt, hogy 667MHz-en mennek. CPU-Z csak az órajelekhez való időzítéseket írta ki 1066-ig.
BIosban XMP profile 1.3, DDR3-2133MHz.
IGP 844/1066MHz, ez ennyi? (még mindig minden auto-n, semmi tuning)
Előre is köszönöm a válaszokat erre és az előzőekre is. -
katt777
félisten
Bajok:
1: Azt vettem észre tegnap, hogy LinX teszt alatt 2-4% a CPU-kihasználtság, és marad 2GHz-en a proci. WTF?
2: Csak 99.8MHz az FSB, 44 helyett csak 43X a szorzó. Hogyan lehetne 100Mhz és 44X (azaz gyári)? Lekapcsoltam a CPU throttling-ot, semmi változás (miért is lenne?).
3: AMD VGA gazdálkodás egyáltalán nem működik. A HD7870 csak akkor 300/150MHz, ha "single", ha dual graphicsra (PCI-E, mert onboard-dal az órajelek sem jók) teszem a biost, akkor 500/150, viszont Vision Center nem látja (csak CPU OC van pl.), semmi Zero Core, a kari működik és 25%-on mennek a ventik, fogalmam sincs, hogyan lehetne Virtu nélkül beállítani az AMD-feature-t, hogy alapból IGP dolgozzon, VGA lekapcs, terhelés alatt meg VGA. Ez hogyan kellene, hogy működjön?
Bocsi, ha lámák a kérdések, de nagyon régen volt AMD konfigom, azt hittem, kártya be, IGP/VGA pedig működik, ahogy Intel/nV párosnál Virtuval. Egyelőre anélkül szeretném normális működésre bírni.
Ami OK:
Proci 47°C körül (lejjebb nem lehet venni a hűtést, csak 45°C-ra) level 1 célzott hűtéssel és teljesen leszabályozott ventivel (magok és igp 5-6°, ez érdekes, terheléssel felugranak 25°C fölé), alaplap 37°C körül (ez melegnek tűnik Intel után, de elfogadható). Ez így rendjén van a fenti értékekkel és eltérésekkel?
-
andree04
aktív tag
Van valakinek arról tapasztalata hogy az A8 5600K mennyire lehet húzni,mennyi a max ami meg elfogadható?Köszönöm
-
Borokafa
őstag
válasz
profisher. #9636 üzenetére
Az energiagazdálkodási sémában is belőheted, vagy a biosban is kikapcsolhatod a C&Q-t , de szerintem felesleges kikapcsolni.
-
profisher.
tag
Üdv!
A 750K cpu-ban hogy kapcsolhatom ki azt, hogy kis kihasználtság mellett levegye az órajelet 1400 MHZ-re? Vagy nem érdemes?
-
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9632 üzenetére
Akkor már idézz pontosan: 99,83%. Bármiben, ami rendesen használja a procit. Minden auto-n van, lehet, azért csinálja, ott még nem tartok, hogy belemásszak a tuningba, ahhoz egyelőre még idegen nekem újra az AMD 7-8 év után. Az Intel győzött meg, szóval nem feltétlenül váltanék a szar hővezetővel kupakozott, hibás chipsetes cuccaikra jó pénzért. Igyekszem azt használni, amelyik megbízhatóbb.
Már mondtam: tapasztalatom van, előítéleteim nincsenek.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
katt777 #9630 üzenetére
Az A10 99.83% maxon ment eddig terhelés alatt. Nem stress teszt, de Intel már 100-on lett volna.
Az az érzésem nem sokáig leszel AMD -s konfigal, nem mintha nem felelne meg de szerintem rengeteg előítélettel kezdesz neki, bár lehet tévedek. Megtudhatnánk mi az a program amiben csak 99,93% megy.
-
katt777
félisten
-
-
Arkar
aktív tag
ahogy írtam nekem is csak online flash-megy, mindig megy!
Megérne egy próbát az tény! -
katt777
félisten
Ez sem jött be.
-
katt777
félisten
Ezt frankón elkerültem.
AsRock ezt írta:
Please kindly try below steps:
1. Load BIOS default settings.
2. Connect the flash drive to rear USB2.0 port.
3. Power on the system and press F6 to start Instant Flash function.Jobb híján megpróbálom, bár már a hátsó portnál is próbálkoztam, csak nem közvetlen F6-tal. Sok jóra nem számítok, ha amúgy nem ment sem biosból, sem win alól.
Ha wint parancssorral indítom, DOS-os flash működhet?Hát itthon aztán nem töltöm le a 13.6 b2-t, a nagyobb baj viszont az, hogy nem tudom leszedni a 13.4-et, mert win, ugye, nem indul, csökkentett módban meg nem megy. Amúgy a bejelentkezési képernyő még megjelenik... Amúgy most monitor nélkül indítottam el a gépet, mindjárt átdugom a VGA kábelt.
Mégis, mit vártam, hogy 6 év alatt javul valamit az AMD?
qqcqqc: Mobilnet, vazze.
-
Findzs
addikt
válasz
katt777 #9606 üzenetére
van fm2 -es asrock topik is, hátha: [link]
biztos jó biost töltesz le?
én az instant flast preferálom a 3 közülletöltöm, kicsomagolom, fat32 -es pendrive -ra felmásolom, gép kikapcs usb -be bedug, biosba belép menüpont kiválaszt és megy is szépen felfelé
kb. olyan 500 lapot flaseltem már életemben és mindig rendben voltak, eddig 1 szállt el mert közben áramingadozás volt, meg olyan volt párszor, hogy elnéztem a rev számot és rossz biost töltöttem le de akkor nem is csinálta meg
nekem a 13.4 -es catalyst nem látta a 6800k -t, hiába indítottam el a telepítést kiírta nincs hardver
a 13.6 beta 2 van most fent azzal jó win8 64 bit -
katt777
félisten
Hát, én is flasheltem már pár lapot életem során, de ez az első, amelyik szívat.
Volt drága és szar AMD-s lapom (MSI 580X), minden biosban el volt baszva valami, de a flasheléssel még annak sem volt gondja.
A gép amúgy működne rendben, most a VGA driver tett keresztbe, nem tudom, mi az isten baja lehet egy régi monitorral. A másik gépen a HD4650-nek semmi baja vele.Bios ügyben is írtam a supportnak, hátha tudnak vmi megoldást.
Asszem megnézem a reset switchet is csavarhúzóval, az hibás-e, vagy a ház. Lehet, hogy a lap, és nem csak ez akkor a baja.
-
Johnie
tag
válasz
katt777 #9601 üzenetére
Komolyan már én sajnállak mennyi szívásod van ezzel a lappal...
A saját lapomra én mindig a legfrissebb BIOS-t teszem fel, nem mondanám általánosnak a hibát mert eddig egyszer sem hibázott.
Mikor vettem a lapom 1.70-es BIOS-al kaptam. Azóta rátettem az 1.80, 1.90, 2.10, 2.20, 2.30-ast.
A legutóbbival használom.
Letöltöttem őket (mindig az Instant Flash változatot), kicsomagoltam, pendrive-ra felmásoltam.
A ház előlapi USB csatlakozóiba csatlakoztattam eddig a Pendrive-ot,(ezek ugye egy kábelen keresztül csatlakoznak az alaplap USB1 és USB2-es tüskéire) alaplapra forrasztottal még nem próbáltam mivel körülményes , szűk helyen kell matatnom ,majdnem vakon ha a házba összeszerelt gépen hátul kell valamit csinálnom. -
katt777
félisten
válasz
atti_2010 #9600 üzenetére
USB3-at megoldottam, biost megpróbálom így, de ha úgyis lefagy a keresésnél, sokra sztem nem megyek vele. Van nagyobb bajom is: feltelepítettem a 13.4-es Catalyst-et, azóta win logo után elmegy a kép, monitor kattog (ProView 1000 éves analóg non PP), egyszer csak bejön a bejelentkezési képernyő, de kép megint el, és lőn nagy sötétség. WTF?
Csökkentett módban megy, de Fusion engine meg nem működik vele.
Leszedem az 1.4 biost hátha. Vagy jó az 1.6, és csak nálam szarakodik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest