- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: EA GAMES – élő emberrel a supportban 2025 ben
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tametix
csendes tag
Helló, valaki meg tudná mondani, hogy mennyit lehet húzni egy A10 5800-as procin úgy magán a processzoron mint a grafikus részen? Nem gyári hűtés van benne, hanem egy Deep cool beta 40-es de tervezek egy Zalman CNPS9900A LED-re.
-
Peaceliker
addikt
válasz
fanfany65 #11593 üzenetére
Gyári hűtővel nem a hűtés szokott gond lenni, hanem a hang (persze nem top os hőket lehet vele elérni, de nem annyira gáz sztem...).
Amúgy AMD nél (FX nél tuti, itt nemtom biztosan) kupak (socket) hőt kell nézni, mert a maghő csak egy "tipplet" szám, az nem pontos (fx topicban volt erről szó nemrég), a socketet (kupak) a lap méri, az valós. Mag hő nálunk (fx eseknél) is összevissza van...és általában a kupak hó magasabb, mint a mag...így lehet "reális". -
konci79
őstag
válasz
konci79 #11573 üzenetére
Szavam nem lehet...
Gondoltam tesztelem kicsiben: Wot kb 30-40 perc játék(közepes beállítások,gyönyörű grafika),közben torrentezek,és kb 40fps-ről lement 35 körülire,semmi szaggatás.
Gyári hűtővel core 1-4: 45 C
gpu: 30C
winyó 39C
Kiléptem ezt megírni,közben minden fut tovább:
ezalatt core 28 és gpu 11-re lement a 2 érték.
Nem rossz szerintem. -
Mirman
őstag
Sziasztok, aki 7790-et használ A10 mellé az tudna mondani nekem pár FPS -értéket különböző játékok multijából ? Gondolok itt Battlefield 3-ra , Cod Black ops 2-re és hasonlókra. Előre is köszönöm.
-
Dany007
veterán
válasz
frescho #11571 üzenetére
Frankó! Én is erre szavaztam volna. A 4ghz nem gond, most is 4,2-n fut. Ha meg mókolnék vele plusz engednék rá kis hűtést 4,4-4,5-öt is elvinne.
Akkor asszem ezt fogom csinálni.Köszönöm a tanácsot.
A multi rész egyébként engem nem érint. Multira végképp nincs időm. De single-ben el-el játszok 1-1 órát esténként.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
frescho #11571 üzenetére
Nekem bf3/bf4 multiplayerben erösen proci limites a rendszer egy A8 5600k-val 4,2ghz-n 10gb rammal illetve hd7850 2gb-vel, fullhd-ban, single playerekkel mostanában nem nagyon játszok ott nem tudok nyilatkozni.
Valamint ami fura még a win8 task managerjében nem 4magosnak írja a procit: [link] de ezen nem akadok fel mert tudom hogy 2 modulos a proci de érdekesség. -
konci79
őstag
Sziasztok!
Most üzemeltem be a gépet zajlanak a telepítések.AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H
KINGSTON 4GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX1866C9D3K2/4GX
WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
Tudnátok valamilyen programot ami mutatja a hőmérsékletet,meg ilyeneket?
Az elején nézni akarom hogy muzsikál.
Gyári hűtő teljesen megfelel eddig,de majd játéknál is tesztelem,eddig cseppet sem hangos. -
Bazijoe73
senior tag
Azt tudja valaki, hogy a Kaveri melyik videó kártyával fog eggyütt müködni?
-
Dany007
veterán
válasz
frescho #11566 üzenetére
De jó végre biztosnak lenni benne, hogy mi is ez pontosan! Sejtettem hogy ez, de nem voltam 100%-ig biztos.
Anno biztos nem cpu okozta, mert valamit állítottam, talán Vsync-et vagy új drivert raktam fel és megszűnt a probléma... de nagyon idegesítő volt.Szóval azt mondod, hogy egy 7790 is erős előrelépés volna? Nézegettem, meglehetősen olcsó egy R9-hez képest... És Bf3-ban is jól produkál. Esetleg 7870?
-
válasz
Dany007 #11565 üzenetére
Igen, ez a mikrolag. Okozhatja sok dolog, tobbek kozott a gyenge CPU, mikozben a fraps szerint minden rendben van.
Nem rossz proci az 5800k, csak megvannak a hatarai. Egy 7790-el, vagy a most levalto szeriaval amin mr hang is van elboldogul es az IGP-hez kepest nagy elorelepes az is.
-
Dany007
veterán
válasz
frescho #11564 üzenetére
Hoppá! Ezt a cikket már korábban átfutottam! Szép kis teszt lett!
Asszem értem mire célzol. Bár nem vagyok benne biztos, hogy most teljesen vágom a micro lag jelentését.Egyszer régen TDU-ban tapasztaltam egy olyat, hogy miközben száguldoztam az autópályán az útmenti lámpaoszlopokra fókuszálva olyat tapasztaltam mintha szaggatva közeledtek volna felém. Nem volt erőteljes de zavaró volt. Úgy tudnám érzékeltetni hogy jön felém egy sebességgel, majd megakad belassul aztán újra normálisan jön aztán megint belassul. Mintha valami "zötykölődés" lenne. Közben meg a fraps szerint megvolt a stabil 45-50 fps. És maga a játék nem akadt, nem az a tipikus low fps akadás volt, hanem ez a fura szaggatózás. Ez akkor a micro lag vagy teljesen más?
No mindegy, igazából fogyasztás / teljesítmény miatt vettem Trinity-t. Az csak plusz extra hogy ugyanazokkal a játékokkal is tudok játszani vele, mint ezelőtt a 8800gts- sel is tudtam. Mégis ~ 80-100 wattal kevesebbet fogyaszt a rendszer alapjáraton...
Csak gondoltam kipróbálnék 1-2 újabb játékot is már. Mert pl már a GTA4-en elhasal... Jó, viszi 25-35 fps-sel de eléggé butítva... Aztán mondom hátha nem kell külön gépet összerakni neki, hátha elég csak egy komolyabb VGA. Hogy talán még a jövendő GTA 5 is elszaladjon valahogy dVGA-val... : )
De akkor ez téglatest alakú lekvárral töltött sütemény a részemről... -
Dany007
veterán
Hadd kérdezzem meg, egy A10 5800k mennyire tudna kihajtani egy komolyabb dVGA-t?
Mondjuk egy 7970-et vagy egy R9 280x-et? (most néztem teszteket és az R9 280x olcsóbb (ipon) mint a 7970 mégis pár fps-sel van ahol 10%-kal gyorsabb játékban)
Csak mert találtam egy AMD procis tesztet, amelyikben az A10 5800k is szerepel: [link] És itt látszik, hogy pl az A10 és mondjuk egy i7 2600k ugyanolyan fps eredményeket produkált azonos VGA mellett. Ergo VGA limites a rendszer és nem számít igazán az erősebb CPU.Tehát elképzelhető, hogy az én kis 5800k-m lazán kihajt mondjuk egy 7970-et vagy R9 280x-et? : o
Csak mert anno mikor vettem beszéltünk róla, és többen is azt ajánlották hogy nincs értelme komolyabb VGA-nak mert nem tudja kihajtani ez a proci. De a linkelt tesztben meg azért erőteljesen úgy néz ki, hogy ki tudná... -
tom570
aktív tag
Tehát azt mondjátok, hogy egy A10 5800k erősebb az újabb A8 6600k-tól? A 6600 olcsóbb, újabb, de ezért kérdezem itt mivel végigolvasva a fórumot, itt biztosan jó tanácsokat kapok tőletek
-
patomi
őstag
válasz
Mahrenburg #11554 üzenetére
Jól alakulnak az árak és végre a gigának is eltűntek a szörnyű kék lapjai.
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Milyen APU-t ajánlanátok otthoni használatra, napi internet és gyakran játékok, persze a legújabbak is normál, nem HD futtatásához? Amiken én filózok:A8 5600K, A8 6600k.
-
Mahrenburg
őstag
-
miresz
veterán
Úrak!
Valaki játszik War Thundert itt 5600K-val. Azz érdekelne,hogy a beépített IGP-n hogy megy?
-
törölt tag
válasz
patomi #11543 üzenetére
Nekem régen volt egy IC2 Q8400 processzorom, én nem tudom hogy abban milyen IGP lehetett, de tudtam használni PCI-E kártya nélkül is.
Hát akkor ezzel a procival befürödtem rendesen, megpróbálom becseréltetni egy A6 6400K-ra(#11544) Vartanus: Lényegében nem az én hibám tesóm állította össze, de én teljesen nem értek az AMD-hez, de máskor tényleg én kérdezek előbb
-
Vartanus
őstag
válasz
Centre #11535 üzenetére
Tudod nem mindenki éri be egy A55-ös deszkával amin se USB sem SATA 3 nincs. Az előbbieken túl pedig, egy igen szerényke 3+1-es VRM-je van. Igen hajlandó voltam az 5800K alá venni egy 30ezres A85XA-G65-öt(és nem hangzása miatt...)hogy az A10-et maximálisan kihajtsam és a tuning is jól megy vele. A fentiek miatt fogok a FM2+ból is ugyanilyen szintű deszkát venni,te pedig nyugodtan megveheted a tizenezres deszkákat
patomi:
Pontosan úgy hangzik hogy a 750K az nem APU mert nincs benne IGP,ez csak egy pontosítás.
-
Apollo_21
addikt
válasz
#97716736 #11537 üzenetére
Ahogy a többiek említették is
Nem tartalmaz igp-t...esetleg aprón lehet vadászni...olyan embert aki épp igp nélküli apu-t keres...és van felesleges apuja..ami rendelkezik igp-vel...
Vagy ha van lehetőség még visszavinni a boltba h ez neked nemmegfelelő..cserélhető-e kp-s ráfizetéssel esetleg..vagy hasonló megoldás. -
atti_2010
nagyúr
válasz
#97716736 #11537 üzenetére
Az a proci nem tartalmaz IGP-t tehát gyakorlatilag 2 választásod van, becseréled egy APU-ra vagy teszel mellé 1 dVGA-t, természetesen az utóbbi a drágább változat ha nem kell túl nagy grafikus teljesítmény, itt a fórumon mindig akad segítőkész ember és nem kell ilyen kellemetlenségekbe botlanod ha előtte kérdezel.
-
törölt tag
Sziasztok!
Tesómnak raktam össze egy gépet, ami az alábbiból áll:
- Alaplap ASRock FM2A55M-DGS (mATX) (AMD-FM2)
- AMD Athlon II X4 750K
- OEM DDR-3 4GB /1600 ElixirAz AMD onboard ( APU ) VGA-ról akarnám futtatni a gépet. Bekapcsolom a gépet, de a képernyő csak villog, és nem reagál semmire. Jumper Setupot is kipróbáltam de utána se adott képet. Egyszerűen nem tudom működésre bírni, mindent egyébként helyesen raktam össze "láma" nem vagyok. Csak sose volt AMD-n és nem értem mi lehet a gubanc.
Bár gondolkodtam, hogy lehet a Ram-mal lenne gond, hogy nem támogatja és amiatt nem megy...Válaszotokat előre is nagyon köszönöm
-
patomi
őstag
válasz
Vesztor87 #11531 üzenetére
Add el, vegyél jobbat. Ahogy nézem egyre kedvezőbbek az árak.
Bogyi007 Nem tudom mit értesz ez alatt "tele van jobbnál jobb multimédiás lehetőségekkel" de tuti így van. Ez most így talán kicsit butus részemről, de nem vagyok olyan vájt fülű, hogy kihalljam a minőségi különbségeket lap-lap közt. A kimenetek meglegyenek a többit csak beállítom valahogy. Ha végre eljutok odáig, hogy összekössem a gépet az erősítővel optikai kábellel már jó is lesz nekem.
Még a pc ház is csak körvonalazódik, mivel teljesen más irányba indultam mint a korábbi géppel.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Szép volt, jó volt de kérlek benneteket, hogy térjetek vissza a rendes kerékvágásba. Az OFF-ot kéretik mellőzni, valamint az "fx" témát is. Köszönöm.
-
patomi
őstag
válasz
Vartanus #11517 üzenetére
Fene tudja, nekem megfelel egy "fapadosabb" lap is. Gyanítom a felhasználok nagy részének is. Gondolom a gyártók is így vannak ezzel, illetve talán lesz még valami a tarsolyukban amit nem mutattak meg.
Nálam HDMI-n keresztül megy a tv, plusz egy monitor. Filmezni jó. Szóval nálam ennyi a házimozi. (Az erősítő be sincs kötve.... Másfél éve nem volt időm)
-
Vartanus
őstag
válasz
patomi #11516 üzenetére
Én a Gigának a G1 Sniper A88X-el szemezek,mert tetszik az audio részlege(bár tudom hogy a hangkaris topikban leszólták hogy szar,de szerintem nem sokkal rosszabb mint az én 5-6éves X-Fim...van rajta cserélhető műveleti erősítő,minőségi audiokondik,egyedül az idióta SATA csatik elrendezése nem tetszik rajta. A 4+2 helyett pedig lehetne 6+2-es a VRM-je. Eredetileg MSI-t akartam de látva hogy ott az A88X-G43 lesz a csúcslap a Giga felé kezdtem nézelődni(pedig nagyon jó lenne egy ugyanolyan MSI lap mint a mosatni A85X-G65-öm,csak FM2+-os foglalattal,de ahogy látom ilyen sajnos már nem lesz MSI-nél. Lehet rájöttek túl jó alaplap lett túl jó áron)
-
Bogyi007
veterán
válasz
Peaceliker #11513 üzenetére
Kinek mi a hangos.
Nekem volt X360-om és van egy Ps3-am most így nekem a gyári hűtő hangja sem vészes.Meg hát a Dts és a Dolby 5.1 úgyis elnyomja hangerőben.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Vesztor87 #11511 üzenetére
Jah, persze, vágom, csak úgy kiakasztott az az okostojás, hogy már félrenyomogattam a gombokat!
(#11510) konci79
Megmondom őszintén, nem vagyok egy táp guru, de ha jól tudom az egy jó táp. A 400W meg untig elég, még sok is!
Jah és még egy vmire való hűtő is kell. Hőt gyári is tartja, csak marha hangosan! -
Bogyi007
veterán
válasz
konci79 #11508 üzenetére
Én az alaplapból az Asrock FM2A75 Pro4-M felé voksoltam, ezt leszámítva jó választás!
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11507 üzenetére
A8-asom van
És egyébként tényleg az ssd az ami a mindennapi netezős/dvd írós/másolós/szerkesztgetős gépnél dob az élményen. Hihetetlen mennyivel gördülékenyebben mennek rajta a dolgok -
konci79
őstag
válasz
Peaceliker #11509 üzenetére
Ez belemegy a codegen házba? és jó lesz nekem,nem kevés?
SP HEXA 400W ATX/EATX tápegység
400W-os EATX táp PFC-vel és 12cm-es csendes ventilátorral, 6 tűs VGA táp
Gyártói cikkszám: HEXA 400 -
konci79
őstag
válasz
Peaceliker #11507 üzenetére
Most rendeltem meg.lehet leszedni a fejem):
AMD A8-5600K 3.60GHz FM2 BOX
22.089 Ft (17.393 Ft)GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H
18.225 Ft (14.350 Ft)KINGSTON 4GB HyperX XMP DDR3 1866MHz CL9 KIT KHX1866C9D3K2/4GX
15.302 Ft (12.049 Ft)WD 500GB Caviar Blue 7200rpm 16MB SATA3 WD5000AAKX
13.091 Ft (10.308 Ft) -
Peaceliker
addikt
válasz
kalap12 #11500 üzenetére
Te olyan fogyi vagy, már bocsi!
Semmivel nem lesz gyorsabb a te (és az én) fx6300 ad, mint Vesztor87 A6-osa..és tudod miért nem? Mert abban egy SSD van. Attól lesz gyors, nem a 6k+ passmark ponttól, amit az fx tud. A win már nem lesz gyrosabb a procitól, mert egy a6 ot sem használ ki...a háttértár számít. Meg a sok RAM. Játék az más kérdés. De az fx-eden vga nélkül doom 1-2 megy jól (tudom, mert nekem is az van), ők meg külön vikdari nélkül fognak crysisozni, stb...(#11506) kalap12
én-én, nekem-nekem...arra már valaha gondoltál, hogy nem csak körülötted forog a világ??
-
Bogyi007
veterán
válasz
kalap12 #11504 üzenetére
Akkor még egyszer: aki Fm2-es procit vesz az nem is kimondottan játékra veszi a gépét és főleg nem FullHd játékra. Márpedig erre a célra akadásmentesen minden probléma nélkül TÖKÉLETESEN alkalmas a proci. Ha vitatod ezt ha nem...
Személy szerint ha játszani akarok akkor ott a konzolom is, itt max azt próbálom ki amit itt olcsóbban tudok beszerezni (pl STEAM)
-
Bogyi007
veterán
válasz
kalap12 #11500 üzenetére
Te tényleg nem vágod hogy mi miért vettünk akkor Fm2-es gépet.....
Ha csak játékra akartam volna venni akkor vélhetően nem ezt veszem én sem meg a többiek sem, ezekkel az Apu-val ellátott gépekkel voltaképpen egy helyhez kötött notebookot kapsz amivel filmezhetsz netezhetsz javarészt úgy hogy nem veszel bele külön VGA-t, mert van benne egy integrált ami ellenben azért mindent figyelembe véve mégsem egy alkalmatlan vasdarab benne mint pl az Intel procis gépeknél hanem bizonyos kompromisszumok mellett játszani is enged - pl egyértelmű hogy ezzel nem fogsz Crysis 2-t vagy Bf3-at FullHd-ban tolni highon, de arra okés hogy pl 1600x900-as felbontás mellett a fenti játékok élvezhető kjörítéssel elfussanak - mindezt olcsón egyszerűen, mindenféle informatikai tuningos hókuszpókuszok nélkül is.
Ez előtt egy Compaq (vagyis még nem is HP-s!) nc6120-as notebookom volt 1.86 GHz-en 512 mega rammal és cd/dvd combóval azt használtam idén nyárig 5 évet úgy hogy már használtan vettem.
Ezzel a géppel sem nagyon tervezek rövidebb távra és amire nekem kell nem is nagyon aggódom hogy nem fogom addig használni is. Most persze néha még játszok is rajta, de mint már írtam nem ez az elsődleges profilja a gépnek.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- RAM topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpársportok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged