- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- zebra_hun: Hűthető-e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
atoka1
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy A8-5600 + 7850 2GB OC konfigom, kihajtja ez a proci rendesen ezt a vga-t? BF3-4 alatt folyamat 95-100% proci kihasználtsága, elképzelhető, hogy menne jobban is a gém erősebb procival?
-
Qlimax83
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék A6-6400k tuning ügyében, gyári hűtővel, Asrock FM2 pro4-M lappal, 4Gb hyperx ram-mal.
Jelenleg csupán a szorzót emeltem 42*-esre, 1.35V magfeszültség mellett, tehát 4.200 Mhz-en fut a gépem stabilan.
Véleményetek szerint érdemes volna még a szorzót feljebb emelni, avagy érdeklődnék milyen lehetőség volna a prociban rejlő potenciál kihasználásához.
Előre is köszönöm a válaszotok!! -
válasz
Razermazer #11387 üzenetére
Az, hogy teged nem zavar, hogy atmegy kepregenybe nem jelenti azt, hogy jol fut. Mikrolag akar 70fps-nel is lehet, meg i7-el is sikerult belefutni egy vga driver hibaba. A blogomban talalhatsz meg par peldat, ahol az atlag fps alig ter el, megis a jatszhatosagot zavarja a mikrolag. A gorbek szerkesztese nem nagyon problemas, csak ido kerdese lenne, megsem merik szinte sehol sem. A youtube video sem lenne az igazi pont amiatt, hogy a fraps egy adott ido atlagat mutatja, raadasul a felvett anyag atkodolasra kerul valamilyen masik fix fps-re.
tailor74: Ne ha
-
patomi
őstag
válasz
stratova #11393 üzenetére
A "máglyahalál" még túlélhető valahogy csak gyorsan kel szaladni.
+- pár száz forintra egyforma jelenleg.. logikus az újabb chipsetes/foglalatos Ezért is néztem ki magamnak és pont annyit tud amennyire szükségem van. Egy A8 6600k lesz majd mellette, benne. 2x4gb. 2133 rammal (hál istennek ezt nem kell lecserélnem maradhat a kompatibilitási listán is rajta van) -
válasz
Gainka #11390 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ......
Ahogy nézem ezeket a grafikonokat FHD-ben még jó eredményeket produkálnak ezek az apu-k is ,és mégiscsak 25-30 ezerrel olcsóbbak ,mint az intel csodái.....
Csak single play-re használnám ,nem szoktam multizni ,max egy kis street fightert....Alapvető gondolatmenet az , hogy a későbbiekben kaverit vennék ,ha megjelenik ,és normális ára lesz ,ezért fm2+ lapban gondolkodom...
Addig jó lenne egy 5800k is , és mellé egy 7950 vagy valami hasonló....
Na most .... Ha később úgy döntök ,hogy esetleg veszek egy ps4-et játékra ,és eladom a 7950-et ,még akkor is ott lenne az integrált gpu,amit használhatok....
És nem utolsó sorban nekem bejön az amd elképzelése - terve , amit a kaverivel ,és a mantle cuccával kitalált ,látok benne fantáziát....
Plusz úgy hallottam ,hogy leállnak az am3+ procik fejlesztésével ,ezt is mérlegelni kell...Javítsatok ki ,ha hibás a gondolat menetem....
-
Gainka
őstag
válasz
Vartanus #11389 üzenetére
Igen sajnos ez igaz multit nem lehet pontosan bemérni, ugy gondolom multit inkább ugy lehetne hogy adott procival több video kártyát teszteli és game play video formályában felvenni bal felsöben pedig fraps.... Aztán akik ezt megnéznék eldöntehétnék hogy elége pl a 7790 vagy a 7850 vagy épp a 5800k. Persze ez sem kis feladat. Ilyesmire gondolok[link], persze aztán az is benne van hogy 64 en vannak a szeron vagy 10 en de hát bele kell kalkulálni.
-
Vartanus
őstag
válasz
Gainka #11388 üzenetére
Igen én is kíváncsi lennék,de multit nehéz mérni. Singleben megtudod oldani hogy pl minden karival egy bizonyos pályarészt tesztelsz de multiban annyi változó van,hogy nem nagyon tudnál hasonló mérést végezni,így az eredmények nem lennének összehasonlíthatóal..szerintem legalább is. Azért a mikrolag változását legalább,singlben megmutathatnák...bár nem tudom mennyire macerás egy olyan grafikon megszerkesztése.
-
Gainka
őstag
válasz
Vartanus #11386 üzenetére
Jó az igaz hogy single, de multiba amugy is ajánlott vissza venni a grafót (fps gémeknél), mikro lagg meg lehet a server vagy net miatt is, nem hinném hogy 50 fps-nél a procid miatt van mikro lagg mikor az 5800k proci része joval erösebb mint ami a igp mellé kéne... de egyet értek azért multihoz nagyobb proci teljesitményre van szükség.
Én cod 2-tem 5-6 évig és ment ful grafon is akadt a250 fps mégis low grafon játszottam mert jobban látni.Hát kinek mi...
Ja és tailor74 nem irta hogy multira kell e neki vagy sinlgere.
Na mind egy maradjunk annyiban hogy azért elég hiányosak mostanában a tesztek, gondolok itt a multikra-a 750 kra , az uj haswell i3 rol pl egy tesztet találtam azt is you tubon...Nem beszélve arrol mikor egy 7790-t i7 3770-k val tesztelnek ja és az is tul van hajtva :/ , persze, sokan vesznek 80 ezer ft-os i7et 7770 vagy 7790 melléde szerintem még 7850 mellé sem...Egyszer ugy megnéznék egy tesztet 750 k-7790-el 7850-el és 7870-el single multi mikro lagg fps hd -full hd akkor kiderülne mennyire hajcsaaa
-
Razermazer
őstag
válasz
frescho #11362 üzenetére
Lehet mivel a hardcore játékosok közül már rég kiléptem, nekem megfelelt ez a sebesség is. Mondhatom koca játékos vagyok, egy két kedvenccel.
Azért annyira nem akadozott, full hd high beállításon vittem végig.
A shogun 2 is 13fps-el megy néha, mégsem érzem, hogy akadna nagy csatáknál sem. High és very high beállítások mellett aa és af nélkül. Előtte egy intel i3 3225-m volt hát maga a halál, ahhoz képest és és föld(persze nem volt mellette a később beszerzett 7770, azzal azért jó volt, de a célom mindenképp egy vga nélküli gép per pill).
Biztos sokat számít, vagy inkább pár fps-t hogy a proci 4.5-n megy a memória 2133-on az igp pedig 1013-on.
Én is azt mondom, hogy a driver optimalizálása nagyon jól el lett találva. Később ha nem elég majd, megy mellé egy 7850-7870, de egyenlőre igényem nincsen rá.
Mióta használom az aput nagyon kellemesen csalódtam benne, a kaverit várom már nagyon, de csak a tesztek után döntöm majd el, hogy váltok e rögtön, vagy maradok a fenekemen még egy ideig. -
Vartanus
őstag
válasz
Gainka #11383 üzenetére
Azért ezek singleben készültek. Gyanítom multiban már nem lenne ilyen szép az APU-k teljesítménye. A grafikonok közt pedig nincs feltüntetve a mikrolag érték,aminek jelentőséglt frescho hangsújozza mindig,és én is egyetértek vele maximálisan. WoT-ban tapasztalom hogy néha hiába van 50fps ha a mikrolag a 80-90 értéket eléri,netán a 100at is átlépi érezhetően nem sima a játékmenet,holott az 50fps már szerintem igen jónak számít.
-
kopidoo
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #11380 üzenetére
Szerintem elég megnézni itt a PH-s teszteket és tisztán látszikk, hogy mire elég egy mai top APU.
-
mmdms
addikt
válasz
GeneraL_XTX #11372 üzenetére
Szerintem egy 7850-es se megy mellette úgy ahogy kéne.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11359 üzenetére
Ha belegondolok hogy én a FullHd-s Tv-monitor kombón a Ps3-at is tolom.....
-
stratova
veterán
válasz
Vegyük észre, hogy ez 256x192-es felbontás FHD-ra skálázva. Pl. 960x540 csak elviselhetőbb képet ad.
-
Gainka
őstag
válasz
tailor74 #11370 üzenetére
Hasonló cipöben járunk bár az én terveim a8 6600 k és mellé késöbb egy 7790 vagy az ujak közül egy hasonlo tudású (aztán lehet kaveri lesz belöle addig halasztgatom
), szerintem nagy vga néztél ki ezekhez a procikhoz 7850 a max bár ezt igy nehéz kijelenteni miértis, ezért: [link]. Itt egy i3 al is alig van kevesebb fps mint egy i5el. Mindenki meg van áldva ezzel a kihajtás dologgal de tesztek meg mást mutatnak[link] Itt egy 7970 el mennek a procik, és ha megnézitek az 1920x1200 as eredményeket (piros), a10 az az athlon ii x4 750k 20 ezer forint.....
Abu is meg mondottá, a mai játékohoz bármelyik mai! 4 magos procirral el lehet játszani high beállításokkal és persze annak meg felelő vga-val. Azt hiszem valahogy igy irta
-
FeRkE
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11372 üzenetére
Kiveve, ha olyan dVGA-t veszel, ami tud Dual Graphics-ban működni az APU-val, vagy nem? Abban az esetben működhet ez a 'többit az APU-ra bízom' dolog. Vagy félreértettem a dolgot?
-
Sziasztok!
Nem vagyok otthon ezekben az APU-kban ,így egy gyors kérdés...
Egy A10 5800K , 6800K , képes -e kihajtani egy 7950-es kártyát ,illetve az utódját ,ami azt hiszem a 280X lesz...
FullHD felbontáson játszok ,de hetente csak 3-4 órát ,így elképzelésem szerint játékra bele tennék egy ilyesmi dvga-t , a többi feladatot az apu-ra bíznám...
Működhet-e ez az elképzelés??
Illetve érdemes -e már most fm2+ lapot venni , a kaveri miatt? -
válasz
Findzs #11368 üzenetére
A grafikus teljesitmeny egyertelmuen osszevetheto. Nem ertem, hogy mi ertelme van olyan dolgokat allitani, maik elso blikkre is lathatoan hamisak es megtevesztheti a topicba betevedo embereket.
Azon lehet vitatkozni, amikor 30 fps korul fut egy jatek es a minimum is elfogadhato. De a Bureau eseteben mar az is kerdese, hogy megvan-e a 30 fps ott, ahol nincs semmi akcio. Az viszont biztos, hogy jatek kozben kepregenybe megy at full HD/high beallitas mellett. Ezt barki eszre veszi, mert erosen zavaro.
En sem allitom, hogy kispolakkal 140-el zuztam az erdi emelkedon, mert nagyon eros csusztatas lenne. Pedig megvolt, csak eppen lefele es erosen lenduletbol. A vegen a kanyarban meg ott volt a sportszelet a gatyaban, hogy le tudok-e lassitani.
-
Gainka
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11363 üzenetére
-
Ezek jó alaplapok?
GA-F2A75M-HD2
GA-F2A85XM-HD3 -
válasz
GeneraL_XTX #11363 üzenetére
Probaltam 7770-el, azzal sem ment jobban. A 7770 es a legjobb APU kozott is egy szakadek van.
-
válasz
Razermazer #11349 üzenetére
Ez finoman fogalmazva barokkos tulzasnak tunik. Esetleg az elkepzelheto, hogy hozzaszoktal a 15-20fps-hez. Egy GTX650Ti a Bureau-val nem igazan birkozott meg rendesen high beallitas mellett.
-
válasz
Akkor nincs más, venni kell egy HD7870-est...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
TaylorXIII #11358 üzenetére
Én se vagyok képes elviselni, nagyon csúnyán néz úgy ki
-
TaylorXIII
őstag
Fura, hogy most a jóval nagyobb pixelek nem érdeklik az embereket mikor csomóan FHD monitoron nem képesek 720 felbontást elviselni mikor az közelében sincs pixelességben ehhez amit itt láttunk. Engem valahogy ez nem nyűgőz le.
-
válasz
GeneraL_XTX #11356 üzenetére
Te elolvastad a linkelt cikket? A kisebb, belső felbontást képes a motor felskálázni, akár FHD-re is!
"A Frostbite 3 azonban több meglepetést is tartogat. A Battlefield 4 beépített felbontásskálázást is tud, vagyis a kiválasztott és ezzel a megjelenített felbontás mellett az is beállítható, hogy a játék tényleg leképezze az adott jelenetet natívan, vagy esetleg belsőleg nagyobb, illetve kisebb felbontáson számoljon, és utána skálázza át a kész képet. Nyilván a belsőleg nagyobb felbontás jobb képminőséget jelent, és közel olyan hatása van, mint az élsimításnak, míg a kisebb belső felbontáson való leképzés jobb sebességet eredményez, de jóval nagyobb pixelek is keletkeznek majd az adott kijelzőn."
-
válasz
GeneraL_XTX #11353 üzenetére
Hát FHD mellett azért nem csoda, én HD-n használnám...
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
AxBattler #11352 üzenetére
Ez már húzott GPU-val, 1013mhz-en és azért a WoT-ban van ahol beesik 30 alá, de mivel az nem a gyors játékmenetéről híres, nem olyan zavaró.
Bird01: Hát azt gondoltam h az iGPU-val meg se mozdul, ezért érdekelne 7850/7870 mellett. De ahogy atapasztalatokat olvasom nem túl rózsás a helyzet, nagyon proci zabáló lett a béta, valószínüleg a két modul édeskevés hozzá.
-
válasz
GeneraL_XTX #11347 üzenetére
Az nem semmi, akkor van még benne tartalék!
-
Bird01
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX #11339 üzenetére
A10 5800k alapon 8 GB ram
Ezzel a hibaüzenettel leáll a játék.
Problémaesemény neve: APPCRASH
Alkalmazásnév: bf4.exe
Alkalmazásverzió: 1.0.0.0
Alkalmazás időbélyegzője: 5242fdca
Hiba – modul neve: bf4.exe
Hiba – modul verziója: 1.0.0.0
Hiba – modul időbélyegzője: 5242fdca
Kivételkód: c000001d
Kivétel – eltolás: 0000000000f4c52c
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038
További információk 1: 2d9e
További információk 2: 2d9e90f5494e4bb5847f9f11d61a1097
További információk 3: d69a
További információk 4: d69aeefe7cce7bd7c3f4bb9a254b01c2 -
kopidoo
senior tag
válasz
Razermazer #11349 üzenetére
BF4 beta kapcsán van akinek csúcs gépen akad, van ainek közepes konfiggal jól fut.
Szerintem legimkább a VGA driver szólhat bele a dolgokba, meg a task priorizálás. meg még ki tudja mi. -
Razermazer
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11347 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom és kiegészíteni azzal hogy a shogun 2, az xcom enemy unknown, xcom bureau,
még a rome 2 is elmegy nagy meglepetésre high grafikán.
Ezek mind fullhd-n mennek nálam egy apuval high beállításokkal. Nem fps bajnok sebességgel de folyamatosan és nem akadnak, egyedül a rome 2 nél vannak akadások amit meg is értek, egyrészt túl részletes a grafika, másrészt iszonyatosan bugos és optimalizálatlan. -
stratova
veterán
válasz
-
Motaba78
addikt
válasz
TaylorXIII #11341 üzenetére
"Három nappal később, október 4-én indul a nyílt tesztelés lehetősége PC-n, PS3-on és XBOX360-on egyaránt, amin már mindenki részt vehet, csak egy ingyenes Origin fiók kell hozzá"
-
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11337 üzenetére
Atti ezen hsz-e szerint állítottam be mindent.
Foggalmam sincs mi okozta eddig a galibát,sok hasznos tulajdonsága van a w8-nak de sok idegesítő(pl nagyon allergiás eszerint a programokra.
-
Motaba78
addikt
válasz
3 nap és nyílt teszt lesz bárki tesztelhet okt.04-15 között ha jól olvastam.
-
GeneraL_XTX
veterán
Akinek 5800k/6800k-hoz van 7850/7870-es dVGA-ja megnézné nekem hogy hogy megy akonfigon a BF4 béta? Kíváncsi vagyok megérné-e venni most a játékhoz venni.
-
mmdms
addikt
válasz
frescho #11317 üzenetére
Egy ekl coldtower merlinem van, perpill most 4,2 ghz-nél járok, 52 fokot eléri és ott áll prime alatt. De nem jutok dűlőre evvel a lappal, a feszültséget állítani egyszerűen halál.
(#11320) kopidoo: igazából a tuningot avval szoktam kezdeni, megnézem fórumokon mit tartanak még elfogadható értéknek, és abból a legtöbbet kihozni.
-
Vartanus
őstag
válasz
GeneraL_XTX #11330 üzenetére
lehet újra kéne húznom a w 8at?:S
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #11328 üzenetére
Most a te beállításidat raktam be,némely pályán van 40 fps körüli szám is de legtöbb pályán 20körül még mindig és nekem csak 1050p-s monitorom van:S
CPU: 4,2Ghz; NB: 2,4Ghz; IGP 1013Mhz; RAM: 2133
A W 8 SSD-n van de maga a WoT az egy 72000RPM-es WD-n van.
Neked milyen oprendszeren fut?
-
Vartanus
őstag
válasz
atti_2010 #11322 üzenetére
Akkor mi lehet a gond?:S
Neked a CPU/IGP/RAM/NB milyen beállításokon fut? a wotnak a 8.8-as verziójával tesztelted?Catalyst akkor a 13.10?
visszaraktam a 13.9 helyett a 13-4-et így mostmár 10-12 helyet 20fps lett,de még ez is kevés ahhoz képest,hogy eddig 25 alá nem igen ment ás átlag olyan 35körül volt.
Lehet az új 8.8-as patch let túl gépigényes a 8-7-hez képest?
-
kopidoo
senior tag
válasz
Peaceliker #11324 üzenetére
Nálam a D-SUB monitor mellet csak egyszerűen a HDMI-re van kötve a TV és simán megy.
Extended desktop és MPC-HC exclusive módban szoktam filmezni. -
kopidoo
senior tag
válasz
Peaceliker #11321 üzenetére
Tudnia kell.
-
Peaceliker
addikt
Skacok! Egy a8 as tud 2 monitort egyszerre hajtani? A deszkán van egy dsub meg egy dvi csati, csak nemtom, hogy egyszerre lehet -e használni őket …ezt tudja vki?
Köszi! -
mmdms
addikt
Hali!
Ezen a képen az "fsb" 105 mhz, evvel együtt a pci-e frekije is 105 ugyebár. Ez még egészséges érték?
Valamint mi számít egy 750k-nál emberi fesznek állandó használatra? -
Gainka
őstag
A kis a4 el full grafon megy a nfs carbon
Milyen jo lett volna akkoriban egy ilyen 12ezer forintos apu, amivel fullon megy minden game -
Zola007
veterán
válasz
miresz #11302 üzenetére
szép ez a házikó, fehérben vagy feketében veszed?
#11294) frescho: akkor egyelőre jó lesz az 5600k
játszani nem játszom, illetve nagyon ritkán, ez kb félévente pár órát jelent, de akkor meg általában jókedvemben és olyankor kompromisszunkész vagyok a képminőség tekintetében.
max ilyen WRC szintű dolgokkal, de semmi komoly. Ami grafikai teljesítmény kell, az pedig néha modellezőprogram miatt -
atti_2010
nagyúr
válasz
miresz #11302 üzenetére
Egy A10 -5870 már vidáman megy 4,2-4,5Ghz egy jobb hűtővel és lezserül kihajt egy 7850-et, a benne levő IGP akár egymaga is elboldogul kisebb felbontáson a játékokkal de később használható lesz játékokban hogy segítsen a dVGA -nak, és csere esetén is jól jön szerintem megéri, az x4 750 is jó de nem ennyire.
-
miresz
veterán
Sziasztok!
Az asszonynak rakok össze egy gépet a jelenlegi helyett,és mini ITX-ben gondolkodom,mert nagyon jó áron szereztem egy MSI FM2-A75IA-E53 lapot+ egy Bitfenix Prodigy házban lenne a konfig. A lapról semmi infóm nincs,hogy lehet-e benn tuningolni vagy sem. Nagy tuning nem lenne fix 4Ghz- a cél. Hűtő az van hozzá egy Cooler Master Hyper 412S A procin vagy APU-n még megy a vacila,hogy mi legyen.Először egy 750K-ra gondoltam,de a nagyon kis árkülönbség miatt(+3e huf) inkább az 5600K felé hajlok. Igaz lesz VGA a gépben egy HD 5750,de azért sosem jön rosszul az IGP pl VGA cserekor. A jelenlegi proci egy 4 magosított Athlon x3 450@ x4 b50 L3 chace nélkül,az nem oldható(propus magos)
A kérdés,hogy teljesítményben kb,hogy fog viszonyulni a mostani procihoz a fentebb említett @4Ghz körül.
Esetleg a lapról valami infója valakinek?
Később egy HD 7850 kerül a mostani VGA helyére,azzal hogy viselkedne. Többnyire Archicad,Autocad,Corell,PS,stb fut a gépen,játékok közül War Thunder,BF3 (bf4?) természetesen mindegyik multi,és nem full grafika,de HD felbontás.Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest