Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy leginkább egy arra alkalmas lejátszóról eszközről "érdemes" nézni. A Fire Stick (Max 4K 2.nd Gen) erre nem alkalmas szerinted? (Mondjuk egy olyan jobb Ethernet adapterrel, amivel 200Mbit-et is elbír?)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
A 100Mbit akkor bukik, ha 4K Dolby Vision stream maximális minőségű Blu-ray lemezről származik, áttömörítés nélkül. -> Pontosan ezért.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az Amazon-os adapter, ha jól tudom csak 100Mbit-es.
USB-C csatlakozó nekünk pont nem jó, mert ezeken a Stick-eken még micro USB van. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Még nem olvastam hasonló panaszt az AVC-s BD Remux-ok kapcsán (a VC1-el van csak problémája "papíron") és még a Kodi fórumán is az ajánlott "lokál hálózati lejátszók" között van felsorolva a Fire Stick 4K Max is. Elvileg, még az UHD Remux-okkal sem kellene megfeküdnie. A Wi-Fi már más kérdés, bár így is folyamatosan 60-100Mbit körül mérek vele, aminek ehhez a videóhoz még doszt elégnek kellene lennie...
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez a Firestick a hálószobában van, egy 5-6 éves Samsung tévével, ami papíron tudja a HDR-t, de csak papíron. Emiatt a ki is kapcsoltam, mert a HDR tartalmak szarul néznek ki rajta. Szóval Dolby Visionnak nyoma sincs. Mondjuk kíváncsiságból kipróbálom ismét az adaptive beállítást, hogy arra mit lép.
-
blakey
titán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az AFR nem HDR vagy SDR specifikus, semmi köze hozzá. A képkockaegyeztetés a médialejátszók alapkövetelménye már elég hosszú ideje, az elmúlt időszakban a streaming is kezdi alkalmazni, tehát mindig megtörténik a képkockaegyeztetés, legyen az SDR, HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision. Ha fix 60Hz-re állítja, akkor előfordul, hogy egyes képkockasebességeken nem tetsző megjelenítést fog tapasztalni. Nem ajánlatos kikapcsolni, maximum ideiglenesen, ha valami miatt elcsesződött.
-
nfsu17
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én is a gyárijával kezdtem, de ha vígasztal, már csak egy 'sima' 5V1A van mellé.
Korábban írtátok, hogy vmi 5.25-öset adtak mellé.
Próbáltam más 5/1 táppal, és a végén 5.3V2A-el.
Soha nem írta ki, hogy gondja lenne amúgy a táppal, minden frissítés végigment. Még csak lan adapter, usb elosztó se volt rajta.
A f1 alatt volt, hogy a végére már rebootolgatott a stick. Azután tettem rá az erősebbet.
Azóta se jó.
Tegnap fixáltam 1080@50-re a menüt, mondom legalább a PAL anyag legyen jó.
Smarttube-ban elindítottam egy magyarósi videót (ő 25p-ben dolgozik), tudom hogy annak a videónak semmi baja.
Mégis a drónfelvétel alatt úgy ment a kép, mintha rángatták volna előre vissza a drónt. Degub szerint is 25p a videó és 50-en volt a tévé.
Ott gurult el a gyógyszer és csomagoltam be a sticket és húsz perc múlva már a boxban is lesz -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én a sajátjáról természetesen, igaz, hogy az eleve mellé csomagolt US->EU tápadapterrel.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Hieronymus
üzenetére
ATV14 alap lesz. Ha lesz valamikor. Dobták a linuxos vegán vonalat..
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Mondjuk azt én is furcsának tartottam, hogy nem álltak még át az USB-C-re. De megkövetelni, mivel nem okostelefonról van szó, hát az is érdekes. Persze értem én, hogy random kábellel nem megy, hanem csak microUSB-vel, de ez nem telefon, mégcsak nem is táblagép.
-
Fandango
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
A következő generációról van valami konkrét infó vagy csak tipp hogy jön?
-
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez nem ellened szól, de kb tényként állítottad be, hogy nem jó bármilyen táp. Mivel az egyik stick-em tápja eléggé kézreeső helyen van, gondoltam kipróbálom, előtte még én sem tettem soha. Én tulajdonképpen elsősorban a vásárlás előtt álló fórumtárnak szerettem volna segíteni arra vonatkozóan, hogy mi történne ha mégis táp nélkül kapná kézhez a sticket, viszont mivel Te fogalmaztad meg, hogy nem jó hozzá bármilyen táp, ezért gondoltam Téged is belevonlak a válaszomba.
Ennyi, nem kell ezt túl gondolni
Tudom, hogy nem nekem címezted, de korábban én is válaszoltam ezzel kapcsolatosan
-
FingR86
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
ősrégi samsung galaxy note 3 gyári töltője, ez ad neki elég feszkót. Asszem a raspberry pi4 toltok is magasabb feszkon mennek, 5.25v

-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nálam saját töltőről megy, lányomnál a TV-be van dugva, már vagy két éve. Az előző TVmen egy ideig nálam is így működött, az ég világon semmi különbség nem volt (van) működésre, sebességre, minőségre a két allapot között.
-
Infernusz
csendes tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Én a tv USB ről táplálom, mégsem korlátos. 500mA
-
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
#9881 baandii
Mivel egy gyári, bontatlan Amazonos termékről van szó amihez még az EMAG leírása szerint is a 2db AAA elemet is mellékelik, nehezen tartom elképzelhetőenk, hogy éppen a működéshez szükséges tápot ne mellékelnék. Az azért elég fura lenne, valljuk be! Megnéztem több Fire stick leírását az EMAG-on és mindenhol 1 x Tápkábelre hivatkoznak, amiről én úgy gondolom, hogy magában rejti a tápot is, nem csak a kábelt

Mindemellett, némileg csodálkoztam amit a táp kiválthatóságáról írtál, hiszen pl. nálam, 2db. 2023-as MAX Gen2-es példány mellé egy 1A-es, igaz nem kereken 5V, hanem 5,25V-os tápegység volt mellékelve a csomagban. Most csak a teszt kedvéért átdugtam az egyik sticket a telefonom töltőjébe. Én az égadta egy világon semmi különbséget nem vettem észre. Indítottam YT-ot, KODI-t, Plex-et, de minden ugyanúgy történt mint normálisan, majd kihúztam a telefontöltőből és ki is kapcsolt. Vagy nem tudom, hogy lajhár effektusnak, amiről írtál, annak hogyan kellene megnyilvánulnia. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Hát én meg nagyon is úgy olvasom, hogy épp a HDR-hez van sok köze. Amúgy 4K és 10bit-es HEVC a videó, de a TV csak FHD (de tuja a 10bit-et és a HDR-t is).
-
Danecay
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nincs NAS-om és nem is biztos, hogy lesz, valamint egy korábban gond nélkül, első megoldásra működő dologról írtam, hogy valami gond lett vele, kb. 1.5 év működést követően, így nem érzem, hogy erre egy NAS jelentene végső és igazi megoldást. E mellett számos alternatíva van megkerülni ezt a kérdést, számomra csak az volt az érdekes, hogy mi okozhatja azt, a jelenséget, miszerint korában gond nélkül működött valami ami a hozzászólás megírásakor nem, ami ugyanakkor egy másik eszközről továbbra is működik?
Köszi, majd ránézek.
-
pkaresz
őstag
válasz
Hieronymus
üzenetére
???
A stick kuka? Erre? Jó előjel!
-
sb
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ez biztos?
Anno keresgéltem mert az első cikkek csak a "streaminghez kapcsolódó" technológiáról írtak mint ok. Aztán volt pár írás ami konkrétan ott is a codec-ekről szólt. Gyanítom nem magáról a codecről vagy a tök tudja, az elég blama lenne ha egy 1000 helyen használt codec felhasználását csak úgy el***ák.Viszont a lényeg nem is ez lett volna, hanem a korlátozások módja. Ez nekem továbbra sem világos, hogy milyen alapon tiltják az esetlegesen ilyen feature-öket a 3 féle lehetőség közül (lásd fentebb).
Mivel a forgalmazása szűnt meg azt hittem, hogy tök egyszerű: nem adnak el újat, a régiek meg érintetlenek. Ehhez max egy X/Y régióra vonatkozó korlátot adnak hozzá, ez tiszta ügy, fizikai paraméter hol vásárolod.
De a tablet alapján más a helyzet... az ok pedig hasonló. Már ha igaz az általam írt codec érintettség.Na mindegy. Ha nincs róla egzakt infó az se gond. Vélhetően ha nagyobb korlátozások lennének már tudnánk róla.
Max annyi érdekes, hogy ezt az amazon kommunikálhatná egyértelműbben. -
sb
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Köszi. Ezek szerint az elérési hely (IP?) is mindig tényező. ?
A standard lakóhelyem mi határozza meg? Más fix beállítást nem látok a lokáción kívül.Inkább német nyelvterületre optimalizált... A támogatott képátviteli szabványok.
Fogalmam sincs mi a különbség a modellek között, csak annyit láttam, hogy van külön német címre szállítható és egyéb címre szállítható tétel az amazon.de-n.Viszont ha az utolsó mondatot nézem akkor ezt jó lenne konkrétan látni mit, mi alapján és hol lehet használni.
Innen indult ugye a kérdésem...
1. A Fire Stick 4K modellek ott kivonva a forgalomból, ha jól gondolom épp valamilyen képátviteli funkció miatt.
2. Fire HD tablet-nél megjegyzés, hogy HEVC nincs támogatva. Nincs megadva hol és hogyan, csak háttérinfó, hogy "Németországban".
3. És akkor ebből kérdés, hogy lehet-e már korábban megvett Fire Sticknél hasonló korlátozás. Akár most, akár később. És ha igen (tabletnél is releváns) vajon konkrét helytől (IP) függ, fix helytől (lakóhely(=lokáció?)) vagy modelltől függ?@zoltan6
Köszi! Bár fordítva gondoltam alapvetően, Prime-on volt tartalom amit több lokáció beállítással sem tudtam lejátszani és nem tudtam hol lehetséges... de végül itt is megtaláltam indirekt módon. Modjuk kicsit fura volt, mert két sorozatként jelent meg a kétféle lokáció, de végül is sikerült.
Amúgy német lokációban lejátszható elvileg. Amivel próbálkoztam, szóval vélhetően akkor itt más is számított, nem csak ez a beállítás. -
sb
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az se gond... ha a vásárolt eszköz határozza meg az már inkább. Tudtommal van német piacos és azon kívüli, de nem vagyok ezekben otthon, ezért is kérdezem.
Egyébként ha már a régiónál tartunk, bár ez inkább Prime kérdés, de talán itt tudhatják a legjobban... adott tartalomra hol nézhető meg, hogy hol elérhető? Van weben rákeresve megjelenik mint "ebben a régióban nem elérhető" tartalom, de innentől nem tudni, hogy hol lehet elérni (location-t váltani próbáltam többfélét is de az nem oldotta meg).
-
esicyhun
tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
De ez mindenképp új regisztráció ugye?
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Sajnos erre is azt írja. Vissza állítottam magyarra, marad így. Lehet, hogy Kodi lesz belőle, de csak e miatt.
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Hát, én a Skyshowtime-ra kerestem rá. Akkor erre kell? És ha felrakom és utána visszaállítom a régiót, az nem működik?
-
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Az mi?
-
oszy
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Megoldottam. Írtam is: “Nem okozott gondot megcsinálni a leírás alapján, csak egyszerűbb lenne letölteni a storeból”.
De miért nem támogatott a mi régiónkban? -
kokokka
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
Átállítottam Német régióra, stick restart megvolt. Eddig csak azt írta ki, hogy nem elérhető, de most már az appot sem látja. Ez így nem működik. Nálam legalábbis nem.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Köszi, nem tudtam...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hieronymus
üzenetére
Tudom, hogy nem olyan rossz, bőven élvezhető, csak a tényeket írtam le. Mármint a 4K-ról, mert az HEVC is, meg a bitráta is magasabb, de a FHD stream-ek a legtöbbször nem ütik meg a mércét. Ez főleg az összetört feketén, meg a banding-en látszik.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
2K&S monitoron nézem, és Amazon Prime írja,hogy 4K Ultra HD.
-
gyűrű
Topikgazda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Akkor nem értem milyen piactérről írsz.
Olyan lesz az egész mint kb. egy samsung tv app store.
A régiókorlátozott streaming appokal a fire os se lenne sehol, ha nem mennének fel a side load appok. -
gyűrű
Topikgazda
válasz
Hieronymus
üzenetére
Nem.
Csak az újonnan kiadottak.
Az összes régebbi a fire ost fogja használni, és soha nem frissül másra. -
sub71
senior tag
válasz
Hieronymus
üzenetére
Igazából árulja az Amazon, csak Ausztria,Németország,Svájc régióra vonatkozik a bírósági ítélet, ami tiltja a forgalmazást. A Francia, Spanyol, stb... Amazon-on most is lehet kapni, de sajnos csak belső piacra...
-
Xelo
addikt
válasz
Hieronymus
üzenetére
azzal meg az lesz a gond hogy jó eséllyel nem android rendszeren fog futni hanem az amazon saját oprendszerén..
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Ezt otthon megnézem, esélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- Ibasso DX180 1 hónapos Muzix-tól
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

gyűrű