Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• footy

addikt

Nagyon leült a topic.
    Egy kis adalék továbbtanulási és munkakeresési témában:

1hónapja diplomáztam számtech-technika tanári szakon. Tanítani nem igazán szeretnék, na mondom nézek valami melót infó vagy értékesítés témában. 1 hónapja keresgélek, eddig semmi. :(
    Most hogy így áll a helyzet, nézegettem, hogy milyen képzésre lehetne jelentkezni diploma utána. Gondoltam magamban, hogy első diploma utána még 3 év és csak kapok valami értelmes papírt. A szakokat nézegetve találtam is olyat ami szimpatikusnak tűnt; Közlekedésmérnök. Be is ugrottam az adott tanulmányi osztályra, hogy mi az ábra így a második diplomával. Ekkor kezdődtek érdekesre fordulni a dolgok. Üdvözölt a nő és felhomályosított, hogy már nincs másoddpilomás képzés szóval újra jelentkeznem kell.
    Mondom nem para, de itt végeztem meg minden, akkor tutira felvesznek ugye?
    - NEM. Újra kell fevételiznie.
    Mikor érettségizett?
    - 2002
    - Mi volt a választott tárgya?
    - Ének :)
    - Az nem lesz jó újra kell érettségiznie...
    - Ez komoly?
    - Igen. Kijelölnek önnek egy helyet és egy választott tárgyból újra kell érettségiznie.
    - Remek köszönöm.

Eltelt egy hét, közben utánnanéztem a neten, hogy infóból is lehet.
    Feltámadt bennem a remény hogy mivel számítástechnika tanári diplomám van, esetleg nem kell leérettségiznem belőle.
    Felhívtam a regionálos központot.
    Mondtam a hölgyenk mi a "tényállás"
    - Számtech tanári diplomám van, megoldható lenne-e estleg hogy felmetést kapok az érettségi alól?
    - Visszafelé az a dolog nem működik. (Itt már erőteljesen gondolkodóba estem: Visszafelé nem? Odafelé működik? Az hogy taníthatom nem olyan mintha le tudnék belőle érettségizni?)
    - Oké. Van itt valami díj amit be kell fizetni?
    - 20.000ft.
    - Egy tárgy miatt????
    - Köszönöm, kézcsók.

Kis híjján elszakadt a cérna, de akkor is úgy döntöttem hogy akarok még tanulni.
    Most várom hogy kijelöljenek egy helyet ahol érettségizhetek...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés