Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
buda86
csendes tag
sziasztok,
sikerült feltennem a patchelt facebook home-ot kipróbálás céljából, előtte fel kellett tenni a patchelt facebook alkalmazást és a messengert is. most működik jól, csak az egyetlen zavaró dolog, hogy csak a messenger app látható a home app nézetben, és nem is tudok oda több appot betenni, szóval ha bármit használnék vissza kell váltanom, ami meg így "bosszantó", legalábbis így semmi értelme a home-nak. esetleg valami ötlet, hogy hogyan lehetne a home app-screenjére több appot kitenni?
-
shadowlizard
csendes tag
válasz
üzenetére
Presze.

Még anno csak az első h1n1 feltelepítésénél használtam amúgy csak a PC-n lévő dolgokat úgy kb fél éve (akkor ok volt minden)... legutóbb csak CWM6 + CM10 miatt akartam használni de már a CWM-et sem sikerült elindítani PC-ről. Ami azóta ugyan a SD kártyára másolt img-vel megoldódott.
A driverekkel a BDE XE2 illetve az FSX telepítése óta vannak rejtélyes problémák. Már ha probléma pl hogy egy átlagos pendrive-ra csak max 512KB/s-el todok másolni, de nem számítottam rá hogy működni sem fog.Amúgy ha törlök minden Androidhoz és Alcatel-hez kapcsolódó drivert... driverek nélkül sem történik semmi összekötéskor. Olyan az egész mintha a gép nem is érzékelne semmit a készülékből.
Driverek telepítésekor ha rákötöm telefont a gépre... -> Új hardver - > ADB interface -> Kb 1 perc múlva leáll az egész WIN de még Ctrl+Alt+Del sem működik...
Röviden: Driver nélkül nem keres semmit az os, ha előre felrakom a meghajtót és úgy csatlakozom akkor meg megáll minden. -
törölt tag
válasz
shadowlizard
üzenetére
Távol álljon tőlem,hogy lúzernek nézzek bárkit is, de olyan hülye kérdésem lenne azért, hogy win7 alatt gondolom ("természetesen" ) rendszergazdaként intéztél mindent? Mármint diverek+otu progi.. ?
-
shadowlizard
csendes tag
válasz
üzenetére
Kösz megoldódott! Pontosabban nem de tudom hogy a OS-el van a baj...
Driverek újrapakolásával eljutottam odáig hogy a USB hibakeresés móddal PC-re való csatlakoztatással megfagy az egész PC teljesen
Linux alatt tökéletesen működik minden úgyhogy Win7 nemszereti CM10-et... hogy miért az majd kiderül...
-
batai15
félisten
hini rom alatt műxik a gyári beállításon vissza állítása ?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tuningtomi
üzenetére
Akkor ezt mondd.
Ha mediaszerver problema akkor az mp3-akat nezd at a telon, valamelyik serult id3tag vagy hasonlo problem. -
loosht
senior tag
válasz
tuningtomi
üzenetére
Kipróbáltam az 5.8a kernelét és nem megy vele az mpeg4-es kódolású videórögzítés. Több appal is próbáltam ugyanilyen eredménnyel. Ment vissza az előző kernel és megint működik.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
tuningtomi
üzenetére
Az az állandóan az hány masodperc? Felkel, megcsinálja a dolgát utana vissza deepsleep.
-
tuningtomi
aktív tag
Mostanában a "google szolgáltatások" állandóan ébren tartja a telómat, most egy éjszaka alatt 740-szer keltette fel.
Már többször újraraktam a rendszert, de nem használ.
Valakinek ötlete mitõl lehet? -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
imi0424
üzenetére
Gyakorlatilag csak Bagyusz csinalja a romokat, Iuss, Fonix, jinxxed, beneath - ezeket elfelejthetjuk. Kamuk.
At kene irni a CWM-et elso korben hogy a custpackra rakja a system/apps konyvtarat automatice, a mostani csak egy brennolt valtozat ami ugy ahogy megy, manualis csatolgatasokkal.
Kene sajat forumterulet az XDA-ra, de az OT995 kozosseg sz@rik bele, xda meg valoszinuleg nem kap lovet Alcateltol igy sosem lesz ilyen.
Annyit nyernenk hivatalos CM supporttal , hogy mas devek is jobban latnak a problemakat e s besegitenenek, igenybe vehetnenk a szerverparkot nightly forditasokra.
En ugy latom, ez a telefon nagyon jo lehetett volna, de nem kerult hozzaerto kezekbe, Bagyusz kivetelevel...
-
tuningtomi
aktív tag
Eddig csak GB és ICS romokat használtam, de ma feldobtam az új CM10-et kíváncsiságból, vegyes érzelmeket keltett bennem.
Gyors, szép és jól testre szabható.
Viszont a görgetési hiba engem nagyon zavart és az alkalmazásoknál is 2-3mp eltelt mire reagált a vissza gombra.
Kár hogy a mobilnetet még nem méri, számomra fontos lenne mert sokat használom.
Kb. 4 óra nyomkodás után végül is visszaraktam az 1.0-ás GB mentésem.
Grat a fejlesztésért, nagyon tuti rom lesz ha majd végleg elkészül. -
imi0424
senior tag
-
Noys187
tag
válasz
shadowlizard
üzenetére
Nekem is ezt csinálja vele...
(mindent újra-raktam 3x de semmi, nem látja az sd-t a pc)
A telefont igen, szóval sztem nem driver hiba. -
törölt tag
válasz
shadowlizard
üzenetére
Bár nem raktam fel,de látatlanban:usb debug be van kapcsolva?
Cm miatt a driverek a pc-n fennt vannak? -
shadowlizard
csendes tag
Szép! Bagyusz féle új CM10 nagyon szép... akksi idő az előzőhöz képest jobb. Sokkal!
Tényleg! CM10-hez kell valamit feltenni hogy lássa SD-t. Mikor rákötöm telefont gépre egyedül a telefon reagál csak (lehet kapcsolgatni USB módot) de a gép nem lát belőle semmit? Miért? -
helixP
nagyúr
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Köszi a választ, naná, hogy érdekel

-
Az SD kártyára nálam 1,8MB/s-el másolt, ha érdekel valakit persze!
-
cenius1
csendes tag
Sziasztok mikkor recovery modba tesszem a telefont akkor a számitogép nem ismeri fel a telefont csak anyit ir az eszközkezelöben hogy Android és fel kiálto jel mi lehet a baj?
-
wody21
tag
Igazából nem off topic, csak kis UPDATE arról, mire is képes bagyusz mester jó "öreg" h1n1 v5.2 szelíd használat mellett.
-
Felraktam, nem tudom mibe különbözik, első rá látásra ugyan az mint a többi cyanogenmod.
-
helixP
nagyúr
Köszönjük Bagyusz

Aki felteszi kérdések:
- Akkuidő milyen?
- Mobiladat mérés már lehetséges-e?
- SD-re másolás már gyorsabb-e?
- Esetleg mediaserver még beragad-e?Előre is köszönöm!
-
Próbáltam egy gb bootloadert de amikor telepítenék az sd-ről azt írja ki hogy no files found.
Na ilyenkor mitévő legyek?
-
roti86
őstag
Láttátok? Van új CM bagyusz mester jóvoltából

-
törölt tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ment priviben a válasz..
-
Egy kérdés a nagy szakértőktől!
Felrakom a Telenor One Touch 2.3.6-os backup-ot és amikor rádugom a számítógépre akkor nem tudom törölni az adatokat az sd kártyáról.
A telefonon se tudok semmit se rámásolni az sd kártyámra.
Mi tévő legyek? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Ha szerencsém van,akkor a válasz itt lehet:
Package OTA: out/target/product/cocktail/cm_cocktail-ota-eng.faki.zip
./build/tools/releasetools/ota_from_target_files -v \
-p out/host/linux-x86 \
-k build/target/product/security/testkey \
--backup=true \
--override_device=auto \
out/target/product/cocktail/obj/PACKAGING/target_files_intermediates/cm_cocktail-target_files-eng.faki.zip out/target/product/cocktail/cm_cocktail-ota-eng.faki.zip
unzipping target target-files...
running: unzip -o -q out/target/product/cocktail/obj/PACKAGING/target_files_intermediates/cm_cocktail-target_files-eng.faki.zip -d /tmp/targetfiles-U96yea
--- target info ---
blocksize = (int) 4096
boot_size = (int) 5242880
default_system_dev_certificate = (str) build/target/product/security/testkey
extfs_sparse_flag = (str) -s
fstab = (dict) {'/system/app': <common.Partition object at 0x162be10>, '/sdcard': <common.Partition object at 0x16300d0>, '/cache': <common.Partition object at 0x162bf10>, '/boot': <common.Partition object at 0x162bc90>, '/system': <common.Partition object at 0x162bd10>, '/recovery': <common.Partition object at 0x162bf90>, '/data': <common.Partition object at 0x162be90>, '/misc': <common.Partition object at 0x1630050>}
recovery_api_version = (int) 2
recovery_size = (int) 7242880
system_size = (int) 262144000
tool_extensions = (str) device/alcatel/cocktail/../common
userdata_size = (int) 1064304640
using device-specific extensions in device/alcatel/common
unable to load device-specific module; assuming none
building image from target_files BOOT...
running: mkbootfs /tmp/targetfiles-U96yea/BOOT/RAMDISK
running: minigzip
running: mkbootimg --kernel /tmp/targetfiles-U96yea/BOOT/kernel --cmdline console=ttyDCC0 androidboot.hardware=cocktail --base 0x00200000 --pagesize 4096 --ramdiskaddr 0x01300000 --ramdisk /tmp/tmpKZXzq3 --output /tmp/tmpaqcMRs
running: openssl pkcs8 -in build/target/product/security/testkey.pk8 -inform DER -nocrypt
running: java -Xmx2048m -jar out/host/linux-x86/framework/signapk.jar -w build/target/product/security/testkey.x509.pem build/target/product/security/testkey.pk8 /tmp/tmpqLKApv out/target/product/cocktail/cm_cocktail-ota-eng.faki.zip
done.majdmeglássuk

Örülök,hogy Neked bevállt a winphone.. nálam is volt pár, 5-től 7.5-ig mindenféle..Valahogy egyik sem volt júzerbarát számomra.. Lényeg,hogy Neked "megváltás"

-
törölt tag
válasz
Ed3r_X_
üzenetére
Mostani forgatás: (kb 2 perce fejezte be):
Creating filesystem with parameters:
Size: 262144000
Block size: 4096
Blocks per group: 32768
Inodes per group: 8000
Inode size: 256
Journal blocks: 1024
Label:
Blocks: 64000
Block groups: 2
Reserved block group size: 15
Created filesystem with 1305/16000 inodes and 50314/64000 blocks
� -
törölt tag
válasz
üzenetére
Válasz mindkettőtöknek CM7:
make: *** [out/target/product/cocktail/obj/SHARED_LIBRARIES/gralloc.msm7x30_intermediates/mapper.o] Error 1
make: *** Waiting for unfinished jobs....CM9:
make: *** [out/target/common/obj/APPS/FmRadioTransmitter_intermediates/classes-full-debug.jar] Error 41
make: *** Waiting for unfinished jobs....Itt áll most.. bár van pár(jópár) módosítás...
Mielőtt Bagyusz szólna: Igen, megint forgatok

Hokins: azt azért hozzáteszem, hogy a fogalmaid nem illenek össze: wp és telefon együtt nem létezik..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Imi: ha van kedved dsmeg-elni, akkor adhatok leforgott cm9-et
nem bootol, de ez már nem is bootloopos 
-
Comic
aktív tag
válasz
gabikiraly2
üzenetére
CWR-ből telepűl? Csak mert szerintem aki onnan tud telepíteni, annnak már nem hiszem, hogy lenne CWR gondja.
-
akosright
tag
Érdemes kipróbálni, a kíváncsi vagy a WP8 érzésre.

-
gabikiraly2
aktív tag
Recovery telepítés a legegyszerűbben:
#8569Köszönet érte imi0424 kollégának.
-
Comic
aktív tag
Na.... szépek vagyunk! Korán reggel nőtémára kel az ember!
Jut eszembe Fakir, a CM7-el hogy álsz?
-
bagyusz
őstag
válasz
fasirTTT
üzenetére
Nincs mit.
(#11724) dinnje
Én ezt a módszert nem javasolom senkinek sem :
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18Egy kis elgépelés, és akkor olyan helyre kerül fel ahova nem kellene. Ettől függetlenül lehet használni.
Fakirr1: Már régebben is akartam mondani, de egy figyelmeztető szöveget betudnál rakni ehhez a részhez?
-
dinnje
aktív tag
válasz
Ailton
üzenetére
Nem engem kérdeztél, de válaszolok:
Végig olvastad az összefoglalót? Mert ott van egy ilyen 'kisebb' leírás a recoveryről, de ha megkeresed akkor találsz benne linkeket is. És a végigolvasod akkor ezek a kérdések fel sem merülnének:
"Recorvery használata:
A fastboot-os csomagot lehetőleg valami egyszerű helyre bontsd ki (pl. C:\fastboot\)
a fastboot-os csomaghoz vagyis a recovery-hez, fent kell hogy legyen fastboot driver ami ez
A telefonon a hangerő le+bekapcsot gombot tartsd lenyomva, ha rezzen(?) akkor engedd el a bekapcs gombot (hangerő le gombot még nyomd kb. 4-5 másodpercig ) és dugd rá a gépre.
Ha a pc nem ismeri fel a telefont, akkor az alcatel hivatalos OTU programját töltsd le innen és telepítsd fel.Ez felrakja a telefon drivereit is.
Figyelem!: Ha valaki cyanogenmod rom-ot telepített a telefonjára,akkor a telefonnak másik driver kell!!.
Ekkor az alcatel programját uninstallálni kell a driverekkel együtt a pc-ről, majd a pc újraindítása után ismét feltelepíteni a driverek miatt!!!!!!
Ezután (ha a gép felismerte) a fastboot-os csomagban indítsd el a "recovery.bat"-ot és várd meg míg bebootol a recovery (ha nem megy a .bat-ra jobb klikk és futtatás rendszergazdaként), CWM-ben: a négyzet és a házikó gomb: fel-le, a nagyító pedig az enter vagy o.k. , a nyíl értelem szerűen vissza.
Általánosan használt recovery file-ok:
Három recovery file-t használunk a telefonunkhoz:
-gyári recovery (garanciás problémáknál,eladáskor illik/javasolt ezt felflashelni a telefonra)
-Clockworkmod recovery 5.5.0.4 (machfixes recovery): Az Ice Cream Sandwich romok 99%-a ezzel a recoveryvel telepíthető.
-Clockworkmod recovery 6 : Cyanogenmod romokat és az ICS+ v1.3-at ezzel a recoveryvel tudod feltelepíteni.Figyelem! :ICS romokat nem javasolt ezzel telepíteni,mert rendszertelen összeomlásokhoz,fagyásokhoz vezethet!!
Természetesen ez nem azt jelenti,hogy csak ezek vannak.Ezek az általánosan használt recoveryk,amikkel eddig minden esetben sikerült romot feltenni,gyári állapotot visszaállítani.
Recovery, Terminal Emulatoral /nem szükséges számítógép/
Letöltöd [link] ezt.
Kicsomagolod a rar-t
Másold a recovery.img-t a memóriakártyára, töltsd le PlayStore-ból a Terminal Emulator-t és írd bele ezeket:
su
dd if=/sdcard/recovery.img of=/dev/block/mmcblk0p18
reboot recovery
Forrás: XDA" -
fasirTTT
őstag
-
fasirTTT
őstag
heló
mit kell csinálni olyankor, mikor a telót bekapcsolnám, de 1 fekvő droid vana képen nyitott hassal és rajta 1 piros 3szög táblába 1 "!"-jel ? -
Ailton
tag
válasz
üzenetére
Igen-igen ismerem az 1. hsz-t, vmiért error-t írt ki a linknél, de most már tényleg jó. Restore-t nyomtam a t-mobile backup-ra, de a gyári recoveryt hogyan tudnám felflashelni? találtam és le is töltöttem "original recovery"-t innen, csak nem tom, hogyan kell recoveryt flashelni, ebben még segítene valaki?
-
mtm800
senior tag
Cm 10 alatt volt vagy van esetleg valakinél olyan hibajelenség, hogy a választott , vagy gyári csengőhang csak egyszer szólal meg? Utána csak rezgés, ill ha nincs engedélyezve akkor még rezgés sincs/ kvázi mint a néma üzemmód
/ -
törölt tag
válasz
Ailton
üzenetére
Ezt a részt nézted már az összefoglalóban?
ROM-ok letöltései:
[link] GB romok,recoveryk,rootok (saját mentéseim)
[link] ICS romok saját mentésekből.
[link] OT-995 rom linkek,recovery linux alól(THX to Ricsi200)
[link]Telenor2.3.6 gyári backup
[link](Nem magyar független ICS,gbre rakható)Francia ICS backup telepítési leírással
[link]T-Mobile ICS Backup
[link]Telenoros ICS Backup
[link]Független ICS Backup -
Ailton
tag
Srácok, egy kis segítséget kérnék. Szeretném a telefont teljesen visszaállítani eredeti állapotába (úgy ahogy megvettem) most a h1n1 v5.8 van fent, recovery-t nem tudom megmondani. Tehát úgy szeretém, hogy újra garis állapotba legyen.
-
-
Comic
aktív tag
Kifejezetten romolóknak szánt információ!
Ha esetleg valaki épp nincs pc vagy laptop közelben, mikor rájön a telepítgetnék, de akad egy tabletja, akkor érdemes lehet tudni, hogy az adb működik tablet terminálból OTG-vel is. :-)
Komolyan hangzik, hogy egy tablet elég egy telefon root-olásához, CWR telepítéshez és igazából mindenhez amihez eddig pc-t használtam...
Kicsit macerásabb a rootoláshoz kellő parancsokat kimásolgatni egy *.bat fajlból, de simán működik.
Nincs 10 perce, hogy teszteltem egy Huawei MediaPad 7 Lite + OT995 gyári gb-vel! -
törölt tag
Egúttal megkérnék MEGINT mindenkit,hogy az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevétel,ötlet van,akkor azt privátban küldje el!
Igyexem összeírni a listát a kérésekről és utána módosítok,ha kell.
-
törölt tag
-
Noys187
tag
Minden elismerésem Fakirr, jó lett az 'új' összefoglaló és végül megtaláltam benne....
Elnézéseteket kérem, hogy csak átfutottam, ezáltal átsiklottam rajta és ezért kérdeztem. Mert ugyan sejtettem hogyan kell, de nem akartam hülyeséget csinálni és itt eddig normálisan álltak néhányan az akár egyértelmű/hülye kérdésekhez is.....Nekem spec azért 'kellett' a fix cwm, mert melóhelyen nincs pc és párszor már kifeküdt a droidom, amióta kicsit mélyebben nyúlkálok bele és ugye onnan nehéz terminal emulatorral recoba jutni.
Szóval bocs, ha valakinek bántottam a szemét!
Enzahobi: Mégegyszer köszönöm a türelmed és a segítséged!!!
-
dinnje
aktív tag
Én az SD gyökerébe felmásoltam mindkét recoveryt (5-ös macsfiksz, 6-os a CM10-hez). Az előzőt elneveztem recoics.img-nek a másik maradt recovery.img. Ha kell bármelyik terminal emulatorral indítom, v. ha fenn van az elixir, akkor onnét, max átírom a parancssorában a megfelelő img-et. De ez csak akkor működik rendesen, ha tudja az ember, h mit csinál.
-
törölt tag
válasz
enzahobi
üzenetére
Ami még további "ellenérvem" az állando clockwork miatt: cm-hez más kell; ha az átlagjúzernek nehéz egy rom felrakás,akkor a gyári backupból a gyári recovery visszaflashelése is nehéz ; a javasolt wipe-k megkeresése,végrehajtása is sokaknak bonyolult,mert nem "kattintásos/ *.bat-os módszer " ; sokszor még a driverek felrakása is +old6atlan egyeseknek...
Ezek után biztos vagy abban,hogy egy kezdő flasheljen egy recoveryt,ami számára mz/x kategória? (Quamu sem volt már anno ujonc,mégis beflashelte a samu kernelt a telóba.. a következményét tudod... ) -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- EAFC 26
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Arany János - Kapcsos könyv
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Alápakoltam az 5.4 kernelét és azzal nincs gond.

Pedig nagyon tetszik!!Bár a görgetés bug néha elég zavaró, dehát meg lehet szokni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)