Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alg

veterán

válasz Satyricon #36597 üzenetére

Lehet barkácsolni, és még szebb is lesz a fénye mint a legtöbb gyárinak ;)

90-95% CRI LED szalagot keress, meg valami szép alu profilt amihez van búra+végdugó. Utána már csak egy ügyes függesztő állvány kell, egy tápegység meg egy időzítő vagy BT időzíthető dimmer és kész a profi lámpád töredék áron :K

Túl kell kicsit méretezni hogy ne kelljen a ledeket 100%-on hajtani, olyan 50-80% között jobban bírják hosszú távon.

Pl. LED szalag - Én kb. 2/3 természetes fehér, 1/3 meleg fehérrel építettem magamnak, emellé felesleges az RGB.
    3 szalagos lapos U profil - Ebből mondjuk 2 db, mindkettőbe 2xtermészetes 1xmeleg fehér szalag, szerintem 50-70%-on is elég fényt ad még egy high tech CO2-es akvához is.
    Bluetooth vezérlő - időzíthető, állítható naplemente-napkelte funkció

Függesztésre: plafonról, állítható magasságú függesztővel a legjobb, de ha nem akarod vagy nem lehet akkor is végtelen megoldás van, IKEA ruhafogastól (én ezt használom), polckonzolon keresztül a direkt akváriumra rakható megoldásokig.

Már csak egy megfelelő tápegység kell, meg pár apróság a vezetékezéshez és kész a profin kinéző, időzített, saját méretre készült, hibátlan színvisszaadású LED világításod.

Végső esetben amúgy igen, a sunlight, akvás fénycső is megoldás, vagy a neon foglalatba rakható LED cső, bár ezek sokkal gyengébbek lesznek és a fényük sem az igazi...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés