Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ez csak 189.
Mit csináljak? Minden az ország közepén van én meg szinte teljesen keleten vagyok. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Neked minden 200km?

-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog
üzenetére
Majdnem 200km

De jöhet az elérhetősége
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Nagyobb teknősök mellé kéne valami külső szűrő a jócskán gazdaságos kategóriából (olcsó). 140 literre, 3db 10 centis és egy 30 centis jószág mellé. Valakinek valami ajánlás?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Találtam egy tenyésztőt akinek rengeteg sügérei vannak Cegléden. Egy két hallal nem foglakozik de mivel neked egy sincs így lehet, hogy meg tudnál vele egyezni, egy 10-15 halas vásárlással. Ő viszi a halakat pl a sügérfanba.
Ha esetleg érdekel, mert elérhető távolságba van akkor megírom Pü-be az elérhetőségét.
-
havri1
félisten
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Mind2 akváriumomat ők ragasztották, nagyon megbízható hely. Élőlényeket nem tudom, de elismert üzlet. Most költöztek amúgy.
FB-n Várnagy Gábort keresd, ő az egyik tulaj.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Aquafauna helyről mi a véleményetek? esetleg édesvízi élőhal beszerző helyet mit ajánlanátok ahol van választék? (nem sügér)
-
Sirandrish
legenda
Halkan jegyzem meg (mert nem rég téma volt) hogy az egyik Veliférám ismét anya lett

Mondanom sem kell...egyre jobban várom a sügéreket
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én a nagykerekben csak importot láttam még, nem gondoltam hogy érdemes itthon csinálni
-
havri1
félisten
válasz
AndrewTdi
üzenetére
Eladó halaim Vörös neon 150 ft Kék neon 100 ft Király lazac 100 ft db Vöröskarcsú díszmárna 100 ft Ékfoltos razbora 100 ft db a halakat Váctól Újpest városkapuig a 3-as metróig ingyen szállítom tel 06307683089
Fb, halak tápok adok veszek, október 3
(L:/dl/upc/2015-10/11/112977_lh8pdnvsd9sg8baj_12087202_536193093205554_342117094842662922_o.jpg)
(/L)Jól szétcsúszott a link, lusta vagyok rendberakni, bocs.

-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
200 literes akksiba szeretnék venni pár neont, rákokat, stb halacskákat még. van esetleg tenyésztő akit Budapest környékén tudnátok ajánlani?
-
Daywalker
addikt
Na, itt van pár fotó, írnék pár szót is a tapasztalatokról, hátha valaki olyan kezdő mint én...
1. Egyelőre a neonok eléggé elvesznek a nagy térben, tehát kell még hal a 120 literre.
2. A csigák nagyon jó ötletnek bizonyultak, úgy kitakarítottak az ancival, mint az álom, alga 0. Ancinak kell egy pár, mert ugye szegény nagy feladta a küzdelmet 5 év után. Ez utóbbi teljesen érthetetlen számomra, mivel azóta egy hal sem pusztult el, a vízminőség is jó. Egyedül arra tudok gondolni, hogy szegény már nem volt 100-as vagy megviselte a váltás - pedig hőfok, víz nagyjából minden ugyanaz volt. Még a búvóhelyét is átraktam (azért van bent a nagy fehér csigaház, ha valaki megjegyezné, hogy nem illik bele, és még nem vettem ki).
3: Sajnos a Monte Carlo nekem annyira nem jött be. Növöget ki a talajból, de a hosszúak nem bírták. Szerintem user error, nem jól ültettem. Legközelebb másfajta gyepet csinálok.
4: A vallisneria is user error volt ültetésnél. Sajnos nem húztam ki a talajból megrohasztottam a gyökerét, ezért a hosszú szálai elbarnultak és ledobálta szép lassan, így most koránt sem olyan látványos, mint volt újonnan. Új hajtás egy csomó van, ezek idővel majd megnőnek, nem aggódom. Sajnos ma vízcserénél megzavartam a talajt, kicsit kicsúsztak, de megpróbáltam visszatenni, úgy tűnik sikerrel.
5: A legjobb a moha, nő mint a fene, a lávaköre kötött anubiasokkal együtt. Utóbbit nem zavarja a sok fény, sőt iszonyú gyorsan nő. Csak Tropica folyékony tápot kapnak csökkentett adagban (10 helyett heti 3 pumpálás).
6: A manado nem rossz, lehet porszívózni is, csak könnyen kicsúsznak belőle a kisebb gyökerű növények.
7: Kicsit erősebb vízforgatás kell, de ezt majd megoldom egy második szűrővel, ami majd esőztet. Az eheim lily bevált..nem a legszebb, de bőven elég oxigént old be, valóban nem kell külön levegőztető.
8: Még kell pár hosszabb növény!!! Már van is tervem.Na, sok beszédnek sok az alja, képek:
-
flegga92
senior tag
Kubai kék rákot tartott valaki már közületek?
2-3 db ot szeretnék tartani, 112l 80 x 45 alapterületű akváriumban. Búvóhelynek megfelelne félbevágott kókuszhéj? Aljzatnak mi felelne meg? Jelenleg bazalt és kvarchomok van fele arányban. -
samu2062
senior tag
Sziasztok.Egy ideje tartok 8 db Kifejlett guppit egy 45 literes akiban.Nagyon tetszenek a betták.Eddig két kisállat kereskedésben kérdeztem,hogy berakhatok e egyet közéjük.Az egyik helyen azt mondták igen,a másikon nemleges választ kaptam.Kérnék tőletek egy biztos választ.Olvastam vissza,de nem sok mindent írtatok erről.Köszönöm.
-
Garold
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Van pengés algakaparóm, ismerősöm nincs aki elektronikai iparban dolgozik.
Maradnék a mágneses megoldásnál, hogy minél kevesebbet nyúlkáljak a vízben.
A mágneses megoldás azért is jó mert leköti a lányomat is így a takarítás.
-
Garold
senior tag
A mágneses algakaparók között van érdemi különbség?
A jelenlegi 4-500 Ft-osom olyan mintha csak simogatná az algát az üvegen.
Megéri drágábbat venni? Erősebb lenne? -
mézespálinka
senior tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Beszéltem a bolttal, azt mondták, csak meg kell fordítani a tartót (persze próbáltam úgy is), de úgy sem jó. Legalább 94cm-nek kellene lennie az akváriumnak. Sajnos marad a házi megoldás

-
Daywalker
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Oké, majd ha előbújtak a kis rohadékok

-
Daywalker
addikt
No, tettem be tíz neont, majd jövő hét végén guppit is rakok. Szép fokozatosan terhelem.
Tiszta hülyék ezek a neonok
Páran beúsztak a háttér mögött lévő szűrőtérbe, pedig elég kis lyukú az a háló, ami védi...de ki is tudnak jönni, ahogy nézem, nem aggódom, de mindenképp megoldást kell erre találnom (szűrőbe nem tudnak bejutni, rajta van a kosár a szívórészen). -
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti
üzenetére

És ez mivel jobb mintha átrakom én magam a sügéres akiba?
Igazából az ötlet remek (amit felvázoltál), csak én azért nem csinálnám ezt mert várom hogy hátha valami különleges szín is lenne már köztük nem csak a fekete-fehér-sárga kombó
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Neolamprologus caudopunctatus
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti
üzenetére
És az nem nyammogja el a mamit is porontyostól?

-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Igazából jó választ adni nem lehet. Sok rossz közül kell választani, sajnos a halazásnak vannak kényszer megoldásai. Ilyenek hogy terület védő halaknál mindig van hogy valamelyiket rendszeresen seggbe rúgják, vagy a szaporulat, aminél még az is bejön hogy már 2 centes korában derül ki hogy csík hibás. Van mikor nehéz szívvel kell döntést hozni. Tehát a kérdésre a válasz; sügért kell tartani az elevenszülők közt.
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti
üzenetére
Egyáltalán nem bántottál meg, viszont érdekelne hogy akkor véleményed szerint mit tehet az ember ilyen esetben?
A fent említett boltos néni nem hajlandó még fillérekért sem átvenni...elajándékozni havonta 40-50 darab halat valljuk be, lehetetlen..nincs a környéken annyi akvarista hogy ez hosszú távú cél legyen.
Sügéreleségnek adni őket kegyetlenség, WC-n lehúzni állatkínzás.Kérdem én..mit tehetnék akkor?
És most ez nem az a "nah most mond meg okosgyerek" féle duma, hanem tényleg nagyon érdekel, mert sajnálom őket!

-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem akarok túl negatív lenni, de nem szép dolog halat érték alatt elajándékozni, cserélni a bolttal. Van akinek az üzletét rontod vele. A boltosok így is kihasználják hogy van egy szenvedély aminek a mellékterméke a növendék hal. Nekik természetes hogy mi dolgozunk vele és gyakorlatilag csak fentartási költségeket tudjuk fedezni, a befektetett munka mint mondják az szórakozás ők viszont eltartják belőle a családot kutyástól macskástól. Nem szabad rájátszani. Remélem hogy nem bántottalak meg, és nem haragszol rám
-
Sirandrish
legenda
válasz
Shrimplandhu
üzenetére
Szomorú mert gyönyörű halak (szerintem a legszebb elevenszülők) és nem is a olcsó fajta, de nem tudok mit csinálni velük. Se helyem, se energiám nincs még egy akira...főleg hogy nekik azért nem elég az 54-72es..
Fb-n majd még meghirdetem csoki árban, ha kicsit nagyobbak lesznek

Persze azt értem hogy egyik-másik túlnő a többin, de itt ugye a szín miatt is furcsa

-
Shrimplandhu
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szomorú történet ez így.
A kérdésedre válaszolva : gyakran előfordul "szétnövés" a diszhalak ivadékai között legyen az sügér vagy elevenszülő. Del amerikai sügérek nevelésénél van hogy külön kell szedni a legnagyobbakat mert megehetik a legkisebbeket. Nálad ez a veszély nem áll fenn de érdekes hogy az a szinvaltozat mennyivel vitálisabb. Ennek valószínűleg genetikai okai vannak. -
Assimilator
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Ez hasznos tanacs. Koszonom szepen.
Holnap megyunk halbevasarlasra.
Mar nagyon izgulok.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Shrimplandhu
üzenetére
Sajnos nem. Még a helyi állatkereskedésnek is felajánlottam hogy kajáért, tengerimalac szénárt adok szívesen sok-sok darabot. Náluk 650ft/darab.
De nem kell neki mert állítólag szerződés köti mittomén mihez és így nem tudja "átvenni".
Pedig 10-15 darabot simán adtam volna neki mondjuk egy tálca fagyiért..Elvileg egyik munkatársam is vinne belőle. Adok neki vagy 15 darabot freebe csak helyet adjon nekik, de mikor rákérdeztem hogy lesz-e ebből valami, csak hebegett habogott.
Márpedig ha a fejem tetejére állok, akkor sem tudok mit kezdeni 50 Veliférával. És 99,99% hogy 1 hónapon belül lesz még. És amint ezek is ivarérettek lennének még durvább lenne..
Viszont ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem.
Még az első szaporulatból összesen 7et mentettem ki...ebből 2 fekete-fehér tarka a másik 5 ilyen halványsárga mint a mama
Nah és hogy van az hogy a 2 tarka mára kb 28szor akkora mint a sárgák. Mindkettő sokkal de sokkal nagyobb mint az 5 sárga.
-
Shrimplandhu
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Velifera mint sügéreleség?
nem lenne helyük valahol? -
bringasisti
őstag
válasz
Assimilator
üzenetére
Szerintem a Berta akkor kerüljön a medencébe mikor a többit már megnövesztetted mert azért az leképzelhető hogy a Betta / kifejlett állapotban adják / megcsipkedi a fiatal halak uszonyát.
-
Daywalker
addikt
válasz
Shrimplandhu
üzenetére
Köszönöm a választ. Budi semmiképp nem játszik, csak ha már nem él valami...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Daywalker
üzenetére
Igazából ha van növény az akiban akkor a nagy részük megmarad így is úgy is.
Pont így jártam csak Veliférákkal. Lefialt, kiszedegettem most nevelgetem őket. Vagy 40 darabot. De előre láthatólag nem is tudok velük mit kezdeni...sügéreleség khm ..Aztán most megint lefialt a hetekben...ezeket már nem szedtem ki, de kb 20-25 darab olyan vígan elvan a társas akiban hogy borzasztó...fogalmam sincs mit fogok kezdeni velük.
Barbárság vagy nem...1-2 kivételével szerintem mennek sügér eleségnek.. Még mindig jobb mint lehúzni a WC-n ....szerintem.
-
Shrimplandhu
tag
-
Assimilator
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Koszi ezt is.
Utolso kerdesem pedig az lenne, hogy egyszerre megvehetem az osszes halat?
Vagy fajtankent mas napokon?
Kicsit hulye kerdes, de na.
-
bringasisti
őstag
válasz
Assimilator
üzenetére
Nekem nem volt Bettám de szerintem más halakra nem igen veszélyes
-
Assimilator
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
Koszonom szepen.

Meg most jutott eszembe a Sziami harcoshal. Az mennyire fer meg veluk? -
Daywalker
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jaja, volt régebben...nem tudom ezen a téren lapátoljak-e bármit vagy hagyjam őket, mer igazából mit csinálok velük, ha kiszedem?
-
Daywalker
addikt
válasz
bringasisti
üzenetére
Én is úgy gondoltam, hogy 10 neon, 2 anci (egyet most pótolnom kell
)...és emellé hány szivárvány guppi mehet? (120 liter) -
bringasisti
őstag
válasz
Assimilator
üzenetére
Az eleven szülök majd benépesítik a neonon kívül nem kell darabszám. Egy lemezes és egy fagyasztott elég a csapatnak
-
Assimilator
őstag
Ismet en. (elso akvariummal)
Szoval ugy nez ki, hogy most mar a viz es az novenyek rendben vannak.
Nagyon szep tiszta az akvarium, vizminoseg rendben. Johetnek a halak.
Hat a kezdeti terv a tuleles es konnyu tartas jegyeben keszult, amiben Guppik, Neonok, Black molly lenne elso korben. Illetve az alga es aljzat karbantartas gyanant Anci es Hazmester lenne meg.
Eleg sok akvariumban lattam ezeket a halakat egyutt, szoval remelem nalam is mukodni fog.
Olyan kerdesem lenne, hogy egy 110 literes akvariumban ezekbol a halakbol milyen darabszamot javasolnatok?
Illetve mennyire hasonlo az etkezesuk?
Mert nem szeretnek 60 fele eledelt tartani. -
jegenye77
addikt
Én is úgy kaptam ahogy az alsó képen van. Nekem is nagy volt úgy.
Két fogóval hajlítottam rajta, hogy jó legyen. Amúgy is emelni akartam rajta így csak egy hajlítást kellett minden lábon csinálni.
Most meg már fellógattam. Így szebb és tisztításnál se zavar. -
mézespálinka
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Az also kepen lathato modon.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
mézespálinka
üzenetére
Sajnos azt sehol sem írták, csak , hogy nem jó a méret és, hogy meg kell hajlítani. Mivel ki tudod venni az egész lábat a lámpából lehet hogy kivéve kellene befogni valamibe/ satuba/ és így megpróbálni kissé össze nyomni.
Így

vagy így

Vannak a lábai most?
-
mézespálinka
senior tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Értem. Akkor a bolt válasza után megpróbálom én is a hajlítást , addig nem nyúlnék bele "ennyire" a szerkezetbe :/ Esetleg ahol olvastad ott nem volt valamilyen kép hogy hogyan lehet hajlítani úgy, hogy biztonságosan felfeküdjön?
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
mézespálinka
üzenetére
Több helyről olvastam, hogy az Odyssea lámpák lábait hajlítgatni szokták mert a ráírt "tól" akváriumra nem megy rá. Nekem pont jó, nálam ilyen gond nem volt.
A számlára mindenképp kérdezz rá mert bár nem szoktak elromlani ezek a lámpák a gari időn, de biztos ami biztos.
Sosem hallottam olyanról, hogy ezt a világítást hamisítanák.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. A 180l akksihoz, ami 90 cm hosszú megvettem az odyssea 4x39W világítást, ami 90-100cm-es akksikhoz való. Viszont az enyémre túl nagy :S
Elképzelhető, hogy nem megfelelő(hamis vagy ilyesmi) terméket kaptam? Lemértem több centivel is és 90cm az akkváriumom, viszont az odyssea legkisebb, felrakáshoz szükséges hossza 94cm :S
(amúgy is beszélnem kell a bolttal (GA) mert számlát sem kaptam :/ nem a számla mivolta miatt szeretnék rákérdezni, de így nem tudom hogy tudnám érvényesíteni a garanciát, ha a jövőben szükségem lesz rá (garipapír sincs))
Járt már valaki így? Van ötletetek, hogyan tudnám még is használni a világítást? -
farkas26
tag
válasz
tzimash
üzenetére
Én 1éve 72literest költöztettem.
Persze pár halat nem tudtam kifogni,mert beásták magukat a talajba,így 10cm-es vizel kellet levinni a 4.ről.
Én a szűrőt míg az aksit cipeltük egy vödörben járattam,és utána azt vízzel teli szállítottam,hogy minél több baci maradjon.
A halas boltból kértem halszállító zacsit én abban vittem a halakat kivéve 1-2tőt
A többit meg már leírták az előttem lévő hozászólok. -
farkas26
tag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Melyik oldalon kerül ennyibe?
-
bringasisti
őstag
válasz
Rivaul
üzenetére
Halakat se kell tulgondolni. Én kétszer költöztem úgy hogy megvolt már az összes medence. A kétméterest kiürítettem megvártam a teherautót levitték a másodikról átvitték az új helyre a tizedikre! A halakat utánuk vittem addig egy műanyag hordóban lazultak. Nem volt veszteség.
-
Rivaul
addikt
válasz
PHenis
üzenetére
Mennyivel egyszerubb teknosokkel. 80x40 akv-bol joszagok az anyosra vodorbe. Kovek masik vodorbe. Cuccok zacsiba. Akv csomiba es igy vissza. A tininindzsak jol elvannak szarazon is, nem kell rajtuk aggodalmaskodni. Volt viziszonyos sargafulum is. Azt volt a legkonyebb utaztatni

-
PHenis
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nincs elrepedve, hanem ki van kopva. Mikor utoljára szétszedtem tisztítani, akkor láttam, hogy valami nincs rendben. Már nem emlékszem pontosan, de asszem a tengelyen a mágnes egyik oldalán van egy fehér műanyag kalap és az csúszkál. Meg olyat csinál, hogy áramszünet után nem indul el. A tisztítás után összeraktam, és ment is. De rájöttem, hogy a vetzetéket hátul kellene elvezetni és kihúztam. Mikor visszadugtam már nem indult el. Akkor valahogy addig kapcsolgattam az elosztót meg pumpáltam a pumpájával, hogy egyszer csak elindult. Azóta nem merek hozzányulni. Egyszer volt áramszünet azóta és nem indult el. Akkoris fél órámba telt míg sikerült elindítani. Elég hangos is.
Ha legközelebb csinálja a fesztivált, akkor csinálok képeket is
Amúgy Serafil 900-ról van szó.tzimash: Mikor én költöztettem a 100literest, akkor leszívam a vizet műanyag hordóba. Annyit hagytam az akváriumban, hogy a halakat ellepje, olyan 10 centit. Aztán minden kihúz, ládába beledom, láda meg be a csomagtartóba. Az akváriumot pedig egy haverral lecipeltük az emeletről, be a hátsó ülésre, elaraszoltam a másik házig, ott pedig "visszaépítettem" mindent. Kb másfél óra volt és mindenki túlélte.
-
tzimash
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
OK, külön zsák lesz. Köszi a tanácsot!

A növényekkel szerinted mit csináljak? -
bringasisti
őstag
válasz
tzimash
üzenetére
Mindegyiknek külön zsák az a tuti. Ha a szűrőt szállításkor a halak közé teszed agyonnyomja a halakat. Én sokszor költöztem, mindig este mikor nincs forgalom. A halaknak nincs nagy oxigén igénye gondolj bele ha valaki vesz halat és 1 liter vízben viszi haza a tömegközlekedésen. Bőven 2-3 óra.
-
tzimash
őstag
válasz
bringasisti
üzenetére
És a növények? semmi extra, pár tő fodros levelű és egy anubias meg két gömbmoha. Az anubiast, meg a két gömbmohát betehetem a halak közé? a fodrossal mi legyen? szűrő is mehet a halak közé a sittes zsákba?
Szerzek egy zsákot (cégtől tudok kihozni ilyen újrahasznosított nejlonzsákot, de elég furi szaga van, oldóthat abból ki valami?) megcsomózom a sarkait, kibélelem vele a ládát, teszek bele kb 20l vizet, leviszem és beteszem a kocsi csomagtartójába, a többi vizet, a szűrőt és a halakat leviszem vödörbe és beleöntöm a zsákkal bélelt ládába, majd bekötöm. Ezután valahogy levisszük az akit az aljzattal és betesszük a hátsó ülésre. Ez így működhet? Halak bírni fogják? Mennyi időm van max az egészre?
-
bringasisti
őstag
válasz
tzimash
üzenetére
Egy napig nem eteted a halakat, leszívod a vizet talaj marad. A halat beteszed a ládába, szűrőt belerakod, nejlonnal lefeded. Akváriumot átviszed a halakért visszamész egy sittes zsákba teszed őket berakod a ládába hogy nehogy szétszakadjon, és szűrővel átviszed az új helyre. A sittes zsák két csücskét el lehet kötni hogy a hal ne tudjon félelmében oda szorulni és megfulladni
-
tzimash
őstag
Üdv.
Hamarosan költözünk, a kérdésem, hogyan lehetne átköltöztetni az akváriumot (96l) a másik kecóba, ami 40km-re van. Gondolom az aljzat, növények, dekoráció kiszedése nélkül nem úszom meg...
Szűrőbaciknak is annyi lesz. A víz kb felét szeretném átvinni, hogy ne kelljen nulláról indulnia a biológiai körforgásnak. Van egy 60l-es műanyag ládám, amit eddig csak "halazáshoz" dolgokhoz használtam, viszont nem zárható... fedelet talán tudnék venni hozzá. Ti hogyan oldanátok meg?
A költözés előtt egy-két nappal át szeretném vinni az akit, nehogy a nagy pakolásban baja essen.
Aljzatot azért szerettem volna bennehagyni, mert kétféle (kvarchomok, és fekete márvány zúzalék) és nem akarom, hogy még jobban összekeveredjen.
Ráadásul a 3. emeletről kell majd levinni. -
Daywalker
addikt
Neeeeeee, az asszony most hivott h a nagy anci elpusztult
(( na de a viz jo volt, pont tegnap mertuk, mi lehet?!
lefotozza ha lat rajta vmit
k.va eletbe! -
Daywalker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére

-
Daywalker
addikt
Múltkor volt a fagyasztott kajákról szó. Melyeket érdemes megvenni, ami jó minőségű és a kisebb csapathalak is meg tudnak enni?

-
Daywalker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Oke, de a novenyen, uvegen, hatteren is tolja szorgalmasan
nem csak a fan. -
Daywalker
addikt
válasz
havri1
üzenetére
Hat most ugy tunik visszaszokott megis
A regiben is nyalta a fat, szurohazat stb.Shrimplandhu: hat, abban is van ket anci, neonok, hazmester, bekes halak, kiveve h van vitorlas is harom kb. Annyira szeretnek capat, de tudom h kicsi, a masikban is volt (50 literen egy, nem en vettem, orokoltem keszen)...valami hasonlot kene talalnom akkor

-
Shrimplandhu
tag
válasz
Daywalker
üzenetére
A neonhal rajhal, sokan szeretnek lenni. Pici és nem "koszol" annyira ezért 120 literbe egy bő 20 fős csapat is kényelmesen elfér. A guppi mivel elevenszülő nehezebb kontrollálni a populációját. Ha rábízod a természetre a szabályozást - azaz csak pár darab marad meg és nő fel - akkor mehet. Cápamárna szerintem hamar kinövi a 120 litert - illetve egy bizonyos méret át kell költöztetni hogy nőhessen tovább - de azt is meg kell gondolni, hogy milyen társításba kerülne utána...
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti
üzenetére
Hja azt nem tudom. Szerencsére nekem nincs algám. Mondjuk az is igaz hogy szerintem nagyon szépek

-
Daywalker
addikt
válasz
Silentfrog
üzenetére
Hát, hallod...lehet abban vmi amit bringasisti mond...egész nap szopták a hátteret, fát, üveget (nem mintha lenne raja, de valamit mindig talál ugye) és a tubihoz az imént hozzá se szagolt ma, elvonult
Tele a bendője (amúgy jó kedve van, sosem láttam ennyit úszkálni régebben, mint mostanság az új helyén)...gyorsan le is szívtam a felesleget, amit nem evett meg.Más téma: szerintetek mennyi halat bír el az aksi? 120 liter, ezen van a két anci meg a négy csiga. Gondoltam 10 neonra és mondjuk szivárványos guppira. Utóbbiból mennyi mehet? Amúgy lehet, hogy veszek egy pár (2 db) cápamárnát is, és ha már nem kényelmes nekik akkor átrakom sógor 550 literesébe, ott még van hely
Vagy ez vad ötlet? A harcsák valszeg maradnak a másikban, mert sajnálnám, ha széttúrnák a mostanit. Illetve van még két békám, azokat is áttenném. -
Silentfrog
Topikgazda
Ha nem hullana le semmi etetéskor nekik akkor megélne algán is idős koráig is?
-
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ez mind rendben van, csak itt gyakran felvetődik a panasz hogy nem tisztítják az akváriumot pedig nem a szépségük miatt tartjuk.
-
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti
üzenetére
Nálam az ubit a Veliféra is habzsolja

-
Silentfrog
Topikgazda

Ez annyira jó áron van most, hogy csak na. Véletlen se vett még ilyet itt senki sem? Annyira kíváncsi lennék, hogy milyen lehet.
Most akciós, nincs 14 ezerbe se kerül...Vízáramlás - 1200 l/h
A szűrő kapacitása - 6,6 l -
PHenis
senior tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Nekem a rotor van kikopva/szétperegve benne. Kicsit hangos is. De nem találtam csak valami szlovák webshopban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Az elfek is rábólintottak a Yunzii új billentyűzeteire
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Futás, futópályák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- One mobilszolgáltatások
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkstation P320 MT,E3-1220 v6,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro M2000 4GB VGA,WIN11
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Eladó Apple MXQT2D/A Magic Keyboard Német / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Mit csináljak? Minden az ország közepén van én meg szinte teljesen keleten vagyok.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(( na de a viz jo volt, pont tegnap mertuk, mi lehet?!