Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- janacsi: Kasztrendszer?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- Szellem.: FGG Madlions MAD G MAX. A tökéletes gamer egér?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Van 4 teknősöm. 2 sárga fülű és 2 király, 1-1 lány és fiú fajtánként. Egy 80x40x40 akváriumba vannak. A legnagyobb sárga 10 éves és a legfiatalabb szürke is 2-3. Nagyon jól elvoltak mindig is de az évek alatt nagyon megsokasodtunk. Immáron 4 kiskorú gyermek van itthon akiből kettő 1 és 2 éves. A hónap végén költözünk és fájó szívvel de úgy döntöttünk hogy a tekiket nem szeretnénk már vinni. Tudom hogy egy állat nem játék de egyszerűen már nem jut nekik elég figyelem/idő és a gyerekek is folyton piszkálnák őket. Nekik is jobb lenne ha megfelelő helyre kerülnének. Ez nem olyasmi amit apróra kiraknék és bárkivel elvitetném. Ezért is ide írok. Ha valaki foglalkozna velük és biztosítaná nekik életük végéig amire szükségük van akkor teljesen ingyenesen oda adnám őket akváriummal, kövekkel ha ezt igényli valaki. A szürke kislány marad egyedül mert ő félénk és régóta nem érezte már jól magát a többiekkel, így őt egy kis akváriumba továbbvisszük. A tekik egészségesek és a nagy leányzó igen mutatós, méretes darab. Ha nem szeretné senki őket akkor inkább velünk költöznek és mennek tavasszal egy teknősfarmra de jobb lenne ha már a költözés után egy újabb költözéssel nem kéne őket bolygatnunk.
Kérem ne töröljétek. Ez nem hirdetés, csak felajánlás. Simán aprón nem adnám oda senkinek és nem is hirdetem sehol őket, de az itteni topiclakók ugyan úgy mint a kutyásoknál szeretik ezeket az állatokat így látok benne lehetőséget hogy jobb helyre kerülhessenek. Szimpla jó lesz a gyereknek vagy az oviba majd "rohadnak" a polcon típusú érdeklődést köszönöm de nem kérném.
Szállításban tudok segíteni Bp és Pm keretein belül ésszerű határokig.
-
Rivaul
addikt
Hali.
Kimentünk a kerti tóhoz hogy kiszedjük a 2 aranyhalunk és bejöjjenek telelni. Sajnos nem elég mély a tavunk és nem lehetnek kint. Viszont meglepetésünkre mikor vadásztuk ki hálóval a nagyot, találtunk egy kicsit
Szóval kimertük az egész tavat és még kettőt, az az összesen 3 kis halat találtunk. A két nagy az olyan 15 centis, a picik meg 2-4 közöttiek. Szóval bejöttek egy 200l hordóba, növényzettel és levegőztetővel. A tóba el bujkálhattak a picik de a hordóba kicsit aggódunk hogy bántják őket a nagyok. Alaptalan a félelmünk és már nem piszkálják őket, vagy kis akváriumba vadásszuk külön a piciket?
-
Rivaul
addikt
válasz
atos19881101 #27431 üzenetére
köszi. Közben találtam 2 helyet is ahol elvileg befogadják őket. Ebből az egyikbe nem altatják őket így elsőre azt hívom majd föl. Ők nem ismerik a téli alvást így olyanba már nem tudnak menni ahol a többi szundizik.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem. Van 4 vízi teknősöm. 2 sárga fülű, 2 király. Mindegyikből 1-1 fiú/lány. Évek óta megvannak de már nem tudjuk nekik biztosítani a megfelelő körülményeket. Még a két lányom kapta őket de azóta lett 2 kisfiunk is. 4 gyerek mellett egyszerűen nem tudunk velük eleget foglalkozni. Tisztán vannak tartva és be van téve az eleség de ennyi. Változatosabb és odafigyelőbb táplálkozás kéne nekik szerintem és szimplán több odafigyelés. Kivágni egy tóba biztos nem fogom őket, akkor csináljuk így tovább. Viszont örülnék ha tudnátok valami helyet ahol jó dolguk lenne. Valami teknős park szerűség. Bár nem találtam ilyet de fene se tudja. Ingyenes apróra nem tenném mert ki tudja milyen ember viszi el és mi történik velük. Pénz nem érdekel, még fizetnék is a jó helyért, csak nekik legyen teljes életük. Tudom hogy ezek is életek és felelőtlennek is érzem magam, de 7 éve nem számoltunk ekkora családra, az meg még felelőtlenebb ha nem a tekik érdekeit nézem.
-
Rivaul
addikt
válasz
bringasisti #21009 üzenetére
Köszi. Nézegettem neten a tartályokat és többnyire ilyesmit találtam mint amit mutatsz. A legfontosabb az volt hogy a keringetőm megfelelő-e. A teknősök marha sok piszkot termelnek így kell valami combos szűrő de azért nem akarom hogy a centrifugába érezzék magukat... A keringetőm 4500-at tud maxon, az sztem sok
-
Rivaul
addikt
Egy 80x40x40-es akváriumba milyen erős külső szűrőt lehet beletenni hogy ne szívjuk ki az állatokat?
Tudnék egyet csinálni de a keringetőm max 800l/h-ig tudnám lecsavarni. Teknősök mellé kéne.
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Nagyobb teknősök mellé kéne valami külső szűrő a jócskán gazdaságos kategóriából (olcsó). 140 literre, 3db 10 centis és egy 30 centis jószág mellé. Valakinek valami ajánlás?
-
Rivaul
addikt
válasz
PHenis #20827 üzenetére
Mennyivel egyszerubb teknosokkel. 80x40 akv-bol joszagok az anyosra vodorbe. Kovek masik vodorbe. Cuccok zacsiba. Akv csomiba es igy vissza. A tininindzsak jol elvannak szarazon is, nem kell rajtuk aggodalmaskodni. Volt viziszonyos sargafulum is. Azt volt a legkonyebb utaztatni
-
Rivaul
addikt
Köszi szépen.
Van egy levegőztető porlasztó kővel a tóba. Nem túl nagy teljesítményű, sztem az megy át majd a medencébe nekik. Most a tóba éjjel nem megy csak nappal hogy aludhassanak nyugodtan. A medencébe viszont lehet folyton megy majd mert ott nincsenek növények amik természetes oxigént adnak nekik. Egyszerűbb lenne a teknősök mellé tenni de az egyik lány megkajálná csórikáimatMegfogadom a tanácsaitok és ahogy kezdődik az éjszakai fagy közeli állapot jönnek is befele
-
Rivaul
addikt
Köszi szépen. Átfutottam. Nekem is ez a vélemény alakult ki az este mikor még olvasgattam utána. Mennek a pinyóba. Már csak pár dolog hiányzik. Pl hogy mennyi víz kell nekik? A kismedence 148 litert tud. 2db 10 centis aranyhalnak kell. Sötétbe legyenek lent vagy egy ledes lámpa mehet a sarokba? A pinyóba kb 10-15fok van télen.
-
Rivaul
addikt
válasz
bringasisti #20707 üzenetére
Van egy tekercs raklap fóliám itthon. Azzal amennyire tudom húzzam be? A levegőztető 0-24-be menjen alatta? Mikor kezdjem a műveletet, hány foknál?
-
Rivaul
addikt
válasz
Daywalker #20705 üzenetére
Anyóséknál a kerti tó egy műanyag víztározóból van kialakítva az a vastag alu keretes 1 platónyi fajta. Az viszont egy kocka és egyenlő mély. Ott simán túlélték az elmúlt telet. Viszont mivel az enyém nem egységesen mély így aggódom. esetleg a pinyóba 15 fok körül van és a gyerek 3 karikás medencéjére gondoltam ott, alászigetelve. Levegőztető meg egy ledes lámpa menne melléjük. Sajnos akváriumra nincs pénzem és helyem sem. Van így is egy 80x40x40-es a lakásba 4 vízi teknőssel... Ez biztonságosabb út így?
-
Rivaul
addikt
Sziasztok.
Jó hogy megtaláltam ezt a topicot. Kérdeznék is egyből.Van egy kerti kis tavam. Kb 2m hosszú, 1,5m széles fokozatosan mélyül. A legmélyebb része cca 70cm, ez 50x50cm átmérőjű lehet.Továbbá 2 sekélyebb kb 30-45cm mély szakasz van benne. Ebbe van 2 tavi aranyhalam. Levegőztető van berakva, 2 nagy tő tavirózsa és 2 tő nád. Eddig vízi saláta is volt benne vagy 15-20db de az mostanra elfáradt. Szóval ami érdekelne hogy itt teleltethetőek-e a halak vagy sem? Kicsit félek mert tavaly télen úgy befagyott a tó hogy elbírta a 70 kilómat... Mivel idén már van benne hal így érdekelne mik a lehetőségek hogy túléljék a telet. A tó legmélyebb pontján van egy műanyag kis kuckó amibe be tudnak suhanni. Kb 30cm átmérőjű kör aminek 3 bejárata van oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest