- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
vepe
őstag
Akkor Wajk maradjunk a következőben:
Jelezd felém ha Pistivel(Ivanh) leegyeztetted, hogy átveszi vagy sem a ramokat, ha nem tudtok megegyezni visszabizniszeljük mi,úgy ahogy priviben megbeszéltük, így nem lesz veszteséged..
A visszabizniszelésnek részemről 1 feltétele van, visszaküldés után is ugyanúgy hibátlanul működjenek nálam a ramok,mint, ahogy elküldtem...ez annyit jelent, hogy a memtest alapon hibátlanul lefut...sérülésmentes a ram...
Ha nem próbálgattál feszt emelgetni velük..akkor nincs mitől tartani..mert max az cseszhet ki a ramokkal...simán alapon nem tudod kiütni...mert a rendszer elsem indul...
Tudod Stavi mikor jár felénk...akár nekem küldöd, akár pistinek mindenképpen jelezd priviben...
várom majd visszajelzésed priviben...
-
-
Ősember
őstag
nem a vitába akarok beleszolni, de mi a francért nem lehet 3 ablakot egy képre tenni?
ezt a screenshot sorozatot én marhára nem fogadnám el... katt. cpu-z-böl többet is meg lehet nyitni egyszerre, everest mutatja a feszt és a tesztprogram is böven elfér.
franko lenne, ha egy képen csinálnék 1400-as printscreent a ramokrol, a másikon meg a tesztet, ami persze csak 800-on futott -
Speed®
titán
Amíg ezzel a szutyok Wines teszttel makkolsz, nem jutsz előrébb. Mássz be BIOSba, állítsd a memót kézi módban 2.5-3-3-7-1Tbe (CL-tRCD-tRP-tRAS-CR) és adj neki 2.65-2.7Vot. Ezekkel a beállításokkal futtasd a linkelt MemTest86+t.
Ha hibázik, próbáld 2.5-3-3-8on és 3-4-4-8on is, utóbbinál elég az alap 2.6V.
Ezek után már lehet megfelelő következtetést levonni. Esetleg ha túl akarod bonyolítani, neki lehet állni 1 modullal tesztelni, illetve másik slotba pakolva. Ugye a procihoz közelebb lévő 2 csatorna foglalatában próbálkozolgreatchaos
Ha a win feláll, ott tapasztalatom szerint már nincs nagy gubanc általában.
Ja, miss messy iWiWen a csillagokat leígéri, hát nem igazán meggyőző -
Speed®
titán
Futtasd a DOSos testet, ne szarakodj a Winessel. Mellesleg az, hogy feláll az OP, már jó, lehet, hogy csak kicsit kéne variálni a subtimingokon..
Mondok egy példát: vettem 2x512/333 memót egy 845PE lapba. BySPDn 266on CL2.5ben összevissza hibázott. Belőttem 266/CL2-3-3-6ba, azóta hibátlan.
Persze ha nagyon nem vágod a témát, nem kötelező, de én belevágnék.. -
vepe
őstag
látod milyen vagy....
...a feszemelést csak egyféleképpen lehet érteni..., ahogy a Mhz-es emelést is....de ha tuningolsz, akkor a ramok mhz-ét lefelé viszed, tehát nem emeled...ellentétben a procival...mert ugye ott pl amd-nél az fsb-t emeled(ezzel emelkedik az órajel) a ht szorzót meg csökkented....szóval a ramok mhz-ét ha felfelé nyomod az a rendszer instabilitását eredményezheti bizonyos szintnél...ddr1-nél pl kingmax hardcore ramoknál 200mhz-en elketyeg a rendszer(bizonyos fsb pontig)...a D43 200mhz-en max alap proci használat mellett működik stabilan, ha emeled a proci órajelét 166-ra visszakell venni...
-
vepe
őstag
De most futtatod a teszteket?, mert legalább tisztázódna, hogy nem sz@rt küldtem neked...ezzel te is megnyugodhatnál, hogy nem lettél becsapva....mindentől függetlenül amit ígértem neked az eladással kapcsolatban azt továbbra is fenntartom....nem szokásom ígérni és azt nem betartani...
-
vepe
őstag
Ha nem vennéd észre a hozzászólás első részét nem neked írtam....
A vádaskodásokról meg ne beszéljünk...nem akarlak támadni...ez fordítva kezdődött,amikor privátban azt írtad, hogy amit én mondtam azokat a memória nem tudja..magyarul az jött le, hogy én hazudtam neked....
Csak nem értem, hogy hétfőtől miért nem futtatad már le azt a nyavajás memória tesztet, aminek az eredményét akár ide is belinkelhetnéd...
Ennek kellett volna megtörténnie elsőként, amikor megkaptad a cuccot, ha azzal minden ok..utána úgy állítgatod a ramokat, ahogy akarod..ahhoz már senkinek semmi köze....A tuningról meg csak annyit, hogy aki nem tuningol, az nem próbálgatja mennyit bírnak a ramjai, és főleg nem próbálgat feszeket állítgatni...van némi tapasztalatom, de feszemelésekkel sosem próbálkoztam és nem is fogok
-nem egy cuccot füstöltek el már így-..max amit alapon elbír a rendszer..
A saját cuccával természetesen mindenki azt csinál, amit akar..de ne az én cuccaim legyenek már tesztalkatrészek...Szóval Wajk azért gondold már át egy picit...minden vádaskodás nélkül...
Elküldtem a ramokat,hétfőn megkaptad..arra nem voltál képes, hogy egy tesztet lefuttas..,majd csütörtökön írsz, hogy nem tudja a ram, azt amit írtam,stb.....majd a leveled végén azt írod visszaküldöd a ramokat...de azt sem tudod jók vagy nem a ramok, mert ugye tesztet nem futtattál.
Ha azt mondtad volna, hogy figyelj vepe barátom..a ramjaidon lefuttattam a teszteket, minden ok/vagy nem velük...de én mást vártam....hogy tudnánk visszaboltolni...
nem pedig olyan címszó alatt visszaküldeni, hogy kék képernyő/windows lassulás,stb...
felnőtt emberek vagyunk megértjük ha valakinek nem jön be valami, de ne az eladót szivassunk már ok nélkül...Ha lefuttattad a tesztet légyszi linkeld be ide.....
-
Speed®
titán
Elkeserítselek? Új memónál is lazán megszívhatod. Erre nincs garancia..
Nálam úgy kezdődik egy új gép összepattintása, hogy MemTest, aztán ha az jó, akkor állok neki Wint telepíteni. Utána meg rögtön Prime95 és VGA ArtifactScan, nomeg HDsentinel. Ha ezek mind hibátlan állapotot mutatnak, már nagyjából nyugodt lehet az ember, hogy rendeltetésszerűen fog üzemelni a gép..
Szerintem ne idegeskedj, ez egy ilyen hobbi ;p
Ha nálad hibáznak a memók, küldd vissza, ha ott nem hibáznak, senkit nem ért tragikus kár, csak kis időkiesés. Van még a piacon bőven 2x1Gs kitt. Ha szabad egy javaslatot, CL3mas Kingstonokat keress, azokkal jók a tapasztalataim. -
Speed®
titán
Ne haragudj, de buta vagy, ha új memóriára ráereszted a vindózt teszt nélkül.
Az elszenvedett kárért kizárólag magadat okolhatod.
Töltsd le légyszives ezt: MemTest86+ 3.4. Kicsomagolás után Neroval vagy amivel képfájlt szoktál kiírni, csapd ki CDre (RW is jó) és BIOSban alapratéve a gépet (memóriák 400/bySPD időzítéseken) bootolj rá a lemezre. Ez egy PreOS RAMteszt, részletesen bevizsgálja a memókat. Ha hibát talál, azt kiírja. 2x1GB memón ~1 óra alatt fut le. Ha nem hibázik, a memók hibátlanok. Ha hibát talál, még mmindig lehet jó a memó, csak variálni kell az időzítéseken, hogy a lap is komálja. Általában a CL érték (2/2.5/3) variálása megoldja a dolgot, esetleg némi +fesz is elkél (2.5->2.6/2.65). A 875P chipset a PAT miatt szorosabb időzítésekkel variál, emiatt eléggé érzékeny a memóriákra.
Ha mindezeken túlvagy és nem megy, akkor jogos a visszatérítési igényed. -
Picco
addikt
en defaulton csinalnek egy memtestet, mellette egy everest es egy cpu-z-vel h senki ne mondhasson semmit. mivel allitasod szerint hibazik ezesetben tenyleg teljesen jogos...hiaba h nem rossz a ram, 3 napig altalaban barmilyen esetben vissza szokas venni kivetel: "nem tetszik a baratnomnek a szine" esetet...
mellesleg vepe-kollegat is megertem valamennyire: volt mar itt olyan ugy h a az egyik fel megvett valamit es nem lehetett huzni annyira mint gondolta es ezert vissza akarta csinalni...ami szvsz undorito dolog.no offense ez most szerintem nem ratok vonatkozik
-
greatchaos
addikt
teljesen igazad van abban, hogy etikátlan a pü. főleg részletekben. [ lásd öszödi beszéd jobboldalról kiragadott 2 mondata, amin tromfol 2 éve ] .
sztem inkompatibilitási probléma lesz. nem beszélünk el a fejed felett, legalább is nem mindenki. a kollega természetesen elfogult, hogy nem sérülhettett meg meg minden egyéb, de az ördög nem alszik, így bármi előfordulhat. én azt javaslom, bizniszeljétek vissza és ha nála tökéletesen működik ,akkor biztosan el fogja tudni adni másnak is, ha pedig ott is hibázik ,akkor meg a garancia miatt jogos a felvetésed
-
vepe
őstag
Figyelj:
Sajnálom ha nem tudod felfogni, hogy a ramok hibátlanok...az, hogy a te gépedben nem mennek olyan időzítéssel, mint az enyémben, az nem a ramok hibája...más gép--más időzítés...érthetően fogalmaztam remélem....
Ha a lapod nem kezeli a D43-as chippeket az sem a ram hibája..venned kellett volna a fáradságot és utánajárni, hogy az alaplapod, mennyire kajálja a hinyxd43-at(erre vannak kimondott topicok)
Egyszer azt írod nem stabil a gép, máskor, hogy nem akar menni a gépben..most nem stabil, vagy nem megy?.
A lényeg..egyszerűen meggondoltad magad..oka ismeretlen számomra, de nem is érdekes..azt is érthetően megírtam, mivel a ramok 100%, hogy hibátlanok(Ivanh-tól megkérdezhető) így mielőtt elküldtem, vettem helyette mást.
felajánlottam segítek eladni és úgy visszakapod a pénzed(Ivanh elméletileg már viszi is tőled és ezt csak megköszönheted, hogy közben jártam)..más tudod mit mondott volna...jó a ram?igen....az, hogy a gépeddel nem kompatibilis vagy nálad nem megy olyan időzítésekkel, mint amire számítottál, annak semmi köze a garihoz....
A privát üzeneteidet meg nem linkelem be, mert nem illik...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Aktív témák
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- alza vélemények - tapasztalatok
- Robotporszívók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest