Keresés

Aktív témák

• Wajk

addikt

A "Záróbeszéd"-emre írt válasz alapján remélem rendeződik valahogy a dolog... :U
    pár dolog még mindig érdemelne reakciót, de részemről inkább lezárva az ügy. nem látom értelmét

ha minden jól megy, a napokban tudom tesztelni a RAMokat egy másik DDR400-as rendszerben (remélem beröffennek...) bár az itteni szempontból az tökmind1.

részemről téma - remélhetőleg - lezárva, ez nekem már túl kaotikus...

• Wajk

addikt

Záróbeszéd

Én úgy érzem mindent megtettem a magam tisztázásért, amibe v*** rángatott belle. Ellentétben azzal amit állít, hogy én fenyegettem meg, hogy negatívot adok (az adminok megnézhetik a logokat, bevallom azt se tudtam, hogy ez a topik létezik) :U

A ferdítésekre (amik továbbra is folynak) nem hívom fel a figyelmet, akit érdekel a történet olvassa el az elejétől, én nem fogom többet tépni a számat. akinek kérdése van ő is, mert szinte már mindenre válaszoltam, kivéve a gatyaméretemet.

Magamból indulva ki, ami mostmár tudom hiba volt, gondoltam visszamehet a biznisz.
    Elég lett volna annyi, hogy húzzak az anyámba.

Azt sem értem miért Ivanh-val intézzem a garos (vagy nem garos?) ügyet, amit azért tisztáznék, hogy nem átveszi a RAMokat csak mondta, hogy sokan keresnek ilyet.
    Ez is fontos, de mint írtam hogy adjam jó szívvel valaki másnak?

Ivanh-val beszélek még, majd megkérdezem mi akkor a pontos álláspont.

DE, most hosszú hétvége lesz Húsvét. Én ezzel nem fogok és nem is akarok foglalkozni. Rágja magát rajta a hóhér. Én pihenni fogok és F1-et nézni.

Én nem állítottam, hogy rosszak a RAMok, de a gépembe nem mennek. Már nincsnek már a gépben, majd megnézem mi legyen velük.

Szóval csak annyit kérek, hogy immár a hátam mögött legyen befejezve a rágalmazás és ferdítések, mert nem fogok reagálni rá. Lelke rajta aki ezen éli ki magát.

Most a saját káromon tanulok, ezt most beszívtam, (werszomjassal meg csináltam egy jó bizniszt). Van ez így. Kissé drágán fizettem meg az optimizmusomat, de ez legyen az én bajom.

Jó éjt, Jó hétvégét, és Áldott Húsvétot mindenkinek :C

• Wajk

addikt

válasz Wajk #4713 üzenetére

nya, itt vannak a lefutott tesztképek.

nekem most el kell tűznöm, majd 6 körül leszek talán egy kicsit online...

Kép1
    Kép2
    Kép3

A képek zipben

• Wajk

addikt

válasz Nyugdíjas #4711 üzenetére

te mondtad, hogy ez még nem tökéletes, ezért gondoltam, hogy csinálok majd másikat (azért nem most mert dolgozom, a gépem meg otthon)

de addig is itt van a tegnapi tesztelés eredménye (Default BIOS)

Kép

A kép HyperSnappal készült...

• Wajk

addikt

válasz Wajk #4705 üzenetére

(És természetesen csak feszemeléssel.) = (És természetesen csak MHZ emeléssel.)

a mondatból kiderül, hogy elírtam, de mindjárt gondoltam, hogy mindenki más megérti, de te egyből rá fogsz ugrani. :P

• Wajk

addikt

válasz vepe #4706 üzenetére

"Ha nem vennéd észre a hozzászólás első részét nem neked írtam...."

de velem kapcsolatban, már megbocsáss...

azt hogy miért nem futattam le a memteszteket már magyarázatot adtam remélem ha te nem is, de mások megértették.

• Wajk

addikt

válasz vepe #4704 üzenetére

No comment (mindössze 57x írtam le, hogy a tuningnak a közelében sem voltam, annál ezek hamarabb elvéreztek de mind1, én nem koptatom a billem feleslegesen.)

ahhoz meg, hogy a korábbi RAMjaim mennyit bírnak ahhoz semmi közöd, nem is értem hogy jön ez ide. Legfőképpen hogy nem 4Ghz-en volt húzva a gép, hanem be lett mutatva mit bírnak a RAM-ok. (És természetesen csak feszemeléssel.)

az eladásról meg annyit, hogy nem olyannak születtem, hogy nálam nem működő RAMokat szívbaj nélkül lepasszolom akárkinek.

szóval abszolút nem értem a hozzáállásod (de ez nem újdonság) és hogy újfent támadólag lépsz fel. A vádaskodásodból kezd lassan elegem lenni.
    Én is kezdhetnék vádaskodni, hogy.... de nem teszem, nem süllyedek a szintedre.

Meg az is tény, hogy PÜben írod, hogy írsz egy utolsó hszt és lezárjuk valahogy a dolgot.... ehhez képest...

• Wajk

addikt

válasz Speed® #4701 üzenetére

[OFF] Az lehet, de ha új RAMokat veszek és nem mennek, rájuk borítom az asztalt, mivel egyszerűen garosak. Ha van jogi alapom nem szokatm szívbajos lenni, ha a saját igazam a tét ;)

Ha ugyan ott laknánk, már rég elrendeztük volna a dolgot... :U [/OFF]

• Wajk

addikt

válasz Rhino666 #4695 üzenetére

nekem mondod? Ha tudtam volna, hogy ekkora hepaj lesz belőle szerinted megemlítem a dolgot neki?

A vádaskodás és félremagyarázás miatti idegeskedés már többe van nekem mint az a nyamvadt 18 guriga. Az biztos, hogy így vagy úgy de lezárom ma a dolgot, mert én a hosszú hétvégén nem akarok ezen agyalni.

De mint írtam is erre se energiám, se időm. Sajna ez van.

Megtanultam a leckét.

Ha használt RAMot vennék (amit nem fogok), elősször betesz és memtest.

Ezek után inkább maradok az új cuccoknál.

(Pedig már jópár havernak szereztem cuccot a PHról, bezzeg nekik semmi gondjuk. hajh)

• Wajk

addikt

válasz Speed® #4693 üzenetére

Megmondom az őszintét. Saját részre még életemben nem vettem használt RAMot. És még a Memtest szofttit sem használtam. A Kingston-jaimat újonnan vettem pár éve (meg is volt az ára, de ezt most hagyjuk)

tudom túl optimista voltam, de gondoltam, hogy bármi baj lehet, naív voltam.

Nyugdíjas-tól kérdeztem, hogyan lehet tesztelni, küldött is egy progit, de mivel nem tudom mi a jó eredmény, ezért PÜben vele egyeztetek.

De én még mindig tartom az álláspontom, hogy szerintem jók a RAMok, de valami miatt az én gépemben nem akarnak működni.

Írod, hogy lehetne ezt az emelni és úgy tesztelni, de bevallom eddig én mindig csak by SPD-t használtam.

Tudom láma vagyok, hamut szórok a fejemre.

Egyszer próbáltam használt RAMot venni, aztán ez lett a vége. Ígérem nem teszem többet.

• Wajk

addikt

válasz vepe #4683 üzenetére

"Távol áll tőlem, hogy én bárkit is hülyének nézzek....az, hogy valaki nem ért valamihez, vagy éppen nincs ilyen beállításokban tapasztalata, az nem egyenlő a hülyével...."

többször kihangsúlyoztam, hogy Default BIOS-al teszteltem, de úgy látom meghallgatásra még mindig nem talált...

• Wajk

addikt

válasz Speed® #4684 üzenetére

erről szó sem volt, minden alapon volt a BIOS-ban, nekem stabil rendszerre lett volna szükségem. A hirdetésben azt mutattam be ,hogy mennyit bírnak a RAMok.

ennél a párnál örültem volna, ha alapon stabilak a gépembe.

Mint írtam lehet nálam van a hiba (próbálok mindig jóhiszemű) lenni, de ha ő tudja, hogy jó a RAM én tudom, hogy jó a gépem, akkor én gyakoroltam volna a kegyességet és visszavettem volna aRAMokat, nem pedig büntető fórumra citálom a másik felett és nekiállunk oldalakat magyarázni.

ráadásul etikátlanul, rágalmazva. szóval ez nem az én világom.

Ott vagyok a Pdamania-n több bejegyzést írtam már, honosítást készítettem, részt veszek a Játékok.hu szerkesztésében, és már elég régóta itt is itt vagyok, szóval egy francos RAM miatt nem szórakoznék az eddig felépített renomémmal.

de egyszerűbb ha elolvassa valaki az elejétől és szerintem érthető a történet.

vagy pedig bennem van a hiba.... :U

• Wajk

addikt

válasz vepe #4681 üzenetére

1. ki mondta, hogy szart adtál el?, én egy szóval sem mondtam sőt! te kezdtél el gyanúsítgatni, vádaskodni. ha valaki elolvassa az első reakciómat, már azon egyből kiderül.
    Ar írtam, hogy lehet, hogy jók a ramok, azt én nem kérdjőjelezem meg, de nálam nem stabilak, írtam a problémákat.

Tudom nagy hülyeség volt magamból kiindulni ,én ha valamit eladok, és sír a vevő akkor visszaveszem és eladom egy olyannak aki értékeli.

• Wajk

addikt

hát, így jár aki házaséletet próbál élni....

amíg nem vagyok itt elbeszéltetek a fejem felett.

1. szerintem etikátlan PÜből idézni a másik fél megkérdezése nélkül
    2. tőlem lehet, d emint tudjuk a kiragadott részek elég ferdítőek lehetnek
    3. mint írtam az első reagálásomban, több ferdítést is tett Vepe.amióta nem voltam csak 4. egyet emelnék ki, ami úgy szíven is ütött:

Vepe:
    ""nincsenek jó híreim.
    Az üzlet sajnos nem fog létrejönni, mert a RAMok közel sem hozták a várt sebességet, azokat az értékeket amiket írtál meg sem közelítik. (Everest)"

Nos ebből mit lehet leszűrni:

Nincs megelégedve a ramok teljesítményével(vagy besem tudja állítani),hogy nézte az eredményeket, ha nem működik a lapjában??...akkor ki akar pöcsnek nézni kit?"

a teljes részlet így néz ki:
    Én: "Az üzlet sajnos nem fog létrejönni, mert a RAMok közel sem hozták a várt sebességet, azokat az értékeket amiket írtál meg sem közelítik. (Everest)
    De ez még csak a kisebbik gond. Az Outlook-ok a leveleimet tömöríteni szokta, és a RAMcsere utáni első akciónál tönkrevágta az egész dbx fájlt, de úgy hogy egyik visszahozó program sem tudott vele mit kezdeni, ehhez még csak hasonlót sem csináltak a korábbi RAMjaim."

Szóval: mint írtam az csak a kisebbik baj, hogy közel sem hozzák a RAMok azt az olvasás/írási sebességet, a nagyobb gond a hibázás.

szóval köszönöm a teljeskörű "iratismertetést" ami szerintem enyhén szólva is egyoldalú.

Amúgymeg azért írtam elsőként a lassúságot, mert az volt az első amit lefutattam a gépen és már egyből feltűnt. aztán jöttek a gondok.

• Wajk

addikt

válasz vepe #4663 üzenetére

én nem tépem többet a szám, szerintem a szitu egyértelmű, ha nem is neked...

azért írtam, hogy attól még lehetnek jók a RAM mert nálam nem mennek, mert mindig jóhiszemű próbálok lenni. és azt hittem hamar rövidre zárhatjuk a dolgot (én legalábbis így szeretem lebonyolítani az üzleteket)

az időzítéseket meg tényleg leírtam már itt is, hogy "DEFAULT"-on mennt a BIOS. szóval az általad írt értékeket még ki sem udtam próbálni.

Utánanéztem, és találtam olyat ahol D43-as RAM mennt Abit IC-7-ben (875P) (nem is egyet) nekem ilyen lapom van.

szóval mégegyszer elmondom, lehet jók a RAMjaid, én örülök neki, de az én gépemben nem működnek jól, ezért gondoltam, hogy élek a próbagari adta lehetőségekkel. így nekem sem marad a nyakamon a nekem használhatatlan RAM, te meg tovább tudod adni akinek működik.

ennyi, hogy te ezt mennyire fújod föl az meg a te dolgod (még annyiban az enyém is hogy itt is koptathatom a billt, nem csak PÜben)

nah

• Wajk

addikt

válasz vepe #4660 üzenetére

1. már jópár üzletet lebonyolítottam hiba nélkül
    2. éppen megtaláltuk megoldást a problémára, de ha neked jól esik kiteregetni a szennyesed....
    3. elég egyoldalúan írod le a problémát, de végülis tőled nem is lehet mást várni

pár reakció:
    "ha Wajk kolléga esetleg írna rólam egy negatív véleményt, kérem,valaki jelezze felém...egyenlőre én nem kívánok neki negatívot adni, de ő azt mondta szíve szerint azt adna."
    Esetleg idéznél? Ez nem igaz, hogy mennyit ferdítessz. Ebből természetesen egy szó sem igaz. Én ramot akarok, nem negatívval szórakozni. phhh. Én egy egyszerű próbagarral próbáltam élni, de ez a vége. Nem vagy semmi. :(((

"miért nem szólt pl.hamarább.?"
    mert nem akartam elhinni, hogy nem akarnak menni a gépembe, gondoltam mindent megpróbálok (BIOS reset, új Windows (másik partíció))

"Erre én visszaírtam neki, hogy a gar arra vonatkozik, ha a ramok szarok lennének és nem arra, hogy az ő konfigjában milyen időzítésekkel fognak menni."
    kb 2x megírtam, hogy minden alapon (BIOS default-on is hozták a hibát), de akkor sem értetted meg

"Erre jött több privi-váltás, aminek a végén az jött ki neki sem energiája sem ideje ezzel foglalkozni..nekem legyen??..vicces.."
    Ferdítés 2! azt írtam, hogy élek a próbagarral, mivel nem stabil a gép. El is kezdhettem volna árusítani, de azt hittem megoldjuk a dolgot egyszerűbben, mivel elküldte a RAMot, nálam nem működtek jól, akkor visszaveszi. Ez a próbagar.

Ez neked rövid volt, a lényeget 5 mondatba bele lehetett vona sűríteni. Ha annyira biztos vagy a RAMokban azért nem értem mi az oka, hogy nem vetted vissza?

neked semmi veszteség, mivel írtad ennyiért akármikor eladod. nekem veszteség, az idő amíg áll a gépem, de ezt nem sikerült felfognod.

U.i.: 1Gbról upgardeltem a gépet 2GB-ra, mert a munkámhoz elkél a +mem (Corel, PS, stb.) Mivel az idő pénz, a franc akar ok nélkül szívózni. Ha stabil lenne a RAMokkal a gép én lennék a legboldogabb.

Röviden a történet:
    1. megvettem a RAMokat próbagarral
    2. közel sem hozták azt amit ígért (stabilitást és sebességet (korábbi RAMjaimmal semmi hasonlót nem tapasztaltam)) (és elvártam, de ez az én bajom)
    3. instabil a gép velük, elkúrta az Outlook dbx-ét, amibe mindössze 6 év levelezése volt, és a Win indulásakor is erősen elgondolkozott (Erre példa a korábbi RAMjaimmal nem volt!)
    4. mivel adott próbagarit ezért gondoltam élek is vele (anélkül meg sem vettem volna)
    5. Próbagar nem jött össze, helyette átirínyított ivanh-hoz, hogy majd ő átveszi a RAM-okat (én spec a saját cuccaimért én tartom a hátam, de nem érdekes)
    5. most itt tartunk :B

Előző RAMpárom:

[link]

Aktív témák