- moonlight115: Privát, oh!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
metaldog
senior tag
Hi lenne egy kérdésem azért ide írok mert az adobe acrobat topic nem valami aktív. Pdf doksit akarok nyomtatni vannak benne színes képek is azt hogy lehet beállítani hogy az egészet fekete-fehérben nyomtassa?
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Hogy tudok átlátszó hátteret csinálni?
Ja meg az, hogy tudom megcsinálni, h 40x50 pixel legyen a kép? -
rii
nagyúr
MAC PRO
2 GB RAM
PS CS3szóval nem szar na.
de mégis:
20 db kép után, bezárva mind, edit purge inaktív ...
- [link]
-
-
Rakeem
aktív tag
sziasztok. lenne egy kérdésem
egyszerűen nem jövök rá hogy hogyn lehet a képekhez felülre és baloldalra kirakni vonalzót.
remélem érthető mire gondolok.tudnátok segíteni?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Dexter68 #2380 üzenetére
Nekem olyan problémám van, hogy pl. fotózok egy képet (digit géppel, tehát scannelés nincs). Az a számítógépen nagyjából úgy néz ki, mint az igazi (ez most persze erős közelítéssel, mondjuk úgy, hogy nekem megfelelő mértékben). Viszont kinyomtatva teljesen más, és itt nem csak a printer gyengeségéről van szó, hanem egyértelmű színeltolódás van (sárga - barna felé leginkább). Ilyenkor hogy lehet / érdemes kalibrálni? Saját otthoni nyomtatóról van szó, szóval tudom hogy nem lehet tökéletes eredményt elérni, de nem is kell, csak mikor egy normál fehér (rózsaszines) emberi bőrből erőteljesen kínait csinál az gáz azért
Vagy nyomtatót kalibrálni nem igazán lehet, s ezért inkább csináljak egy icm profilt, s mikor nyomtatni akarok azt használjam PS-ben?
-
Dexter68
addikt
ha neked elég az, ha a printhez hasonlít, akkor a proofot helyettesítheted a printtel. A kép levilágítása (mostanában a CTP elterjedése miatt már a film többnyire kiesett) alatt leginkább csak a proofolást értem, ami egy úgynevezett próbanyomat, ami leginkább közelíti a végleges nyomatot, ami a nyomdagépből kijön.
A lényeg az, hogy mindig a végeredménytől visszafelé kalibrálunk. -
delta9
senior tag
tn+film panelesekkel az a legnagyobb baj, hogy nem 8, hanem 6+2 bitesek. 6 bitet tud megjeleníteni valójában, a többi színt meg trükkökkel jeleníti meg.
19-es s-pva paneles eizot kb. bruttó 110ezerért lehet venni.
-
rii
nagyúr
monitorra ezt a tippet aptam
-
gyga
senior tag
picit off : aki ps-t használ milyen monitorral teszi?
mert kelle vennem vmi jó színhű 19"-os monitort olcsóért.
vagy ha ajálanátok vmit azt megköszönném.más: ha nyomtatáskor is azt a színt akarom kapni amit a monitoron látok akkor mit hogyan állítsak?
-
Cicero
őstag
Image Readyban lekicsinyítettem egy gifet, de csak .psd-ben akarja visszamenteni. Ez hogy is van? >.<
-
spyduck
nagyúr
Hali!
Azt, h tudom megcsinálni, h az emberi bőr színét elmentem és utána olyan színűre vraázsolja a kívánt felületet?
Meg ha cickót akarok nagyobbítani azt, h tudom? -
spyduck
nagyúr
Köszönöm! Bocsi a rengeteg kérdésért de még csak most tanulom és néhány dolog nem tiszta
Esetleg azt meg tudod mondani, h ha kivágok egy képet akkor azt, h tudom ú kicsinyíteni, h egy formán kicsinyüljön minden oldala pl: %-os formában! Mert ha kivágok pl egy fejet és azt szemmértékre kicsinyítem akkor néha hosszúkás vagy esetleg tömbzsi lesz! -
eastsider
nagyúr
hy
lehet valahogy mozgó GIF-et csinálni ps-el?
-
rii
nagyúr
válasz
spyduck #2346 üzenetére
a path-eszközzel (lenymod PS-ben a "P" betűt) körbemész rajta, azzel lehet íveket is húzni, (ráközelítesz 300-400%-ra a képre, és SPACE lenyomásával tudsz ilyen nagyítás mellett haladni) azért hasznos, (elsőre nehéz a használtata) majd ha ez megvan, akkor már csak egy CTRL-ENTER-rel kell kijelöléssé alakítani.
(vagy a path fülön kell kiválasztani a make selection -t, mert itt pld ki-be lehet kapcsolgatni az anti-aliast is)
jól nem értelmesen beszéltem, most ébredtem le az ágyból
(#2348) lantlant
zbrush-ban láttam még csak olyat, akkor is csak videón -
Met
nagyúr
"nem lehet, hogy a tabletet rátetted a billentyűre?" ettől kész lettem mára
-
lantlant
csendes tag
Help plz! Még egy fontos kérdésem lenne.Tapasztalt már valaki olyat, hogy Photoshopban a pipetta háttér szinnek veszi fel a szint, és nem rajzoló szinnek? Mitöl van ez? Azt hiszem azota fordul elő, hogy tabletet használok...
..aztán mindig megjavul valmitol. Fogalmam sincs mitöl.. pedig jó lenne tudni mert bár általaban nagyon zavaró, van amikor meg kifejezetten jó lenne..
-
Flow
senior tag
Cső! Kötegelt feldolgozást hogy lehet csináálni cs3-ban? Van kb 200 jpegem és mindegyikre rá kéne nyomni sharpeninget egy kis kontrasztot+szaturációt. Gondolom létezik erre valami metódus... Megköszönném, ha megosztanátok velem is!
-
rii
nagyúr
válasz
lantlant #2344 üzenetére
lehet ... de úgy, hogy megcsinálod egyik felét,
majd azt he egy layer, ha több layer, akkor leduplikálod (ha egy layer, akkor csak azt a lyer-t, ha több layer, akkor azt meg SET-be (vagymibe) kell tenni, és akkor a set-et duplikálodle, majd a leuplkáilt cuccosra aszondod,m hogy Edit - Flip horizontal -
lantlant
csendes tag
Sziasztok! Lehet PS-ben szimmetrikusan alkotni? Vagyis, hogy folyamatosan megjelenjen a rajzolat tukrozve.
-
rii
nagyúr
válasz
spyduck #2340 üzenetére
rácsapsz egy jó nagyot az enter-re, és akkor felugrik a kurzor a menüsor alaitt részbe, ahol be lehet írni 0-100-ig számot.
0 felé egyre kevésbé tolerál, 100 felé pedig egyre tnagyon színátmenetek is bevesz a kijelölésbe ...
ez az enter igaz minden eszközre. nem kell kurorral felszaladgálni....
szóval jelen esetben próbáld kisebbre venni a tolerance-t ....
-
spyduck
nagyúr
Sziasztok!
Ez a CS3 nagyon király már egyre jobban megy a szerkeztés! Arra lennék kíváncsi, h lehet a vrázstollat (kivágós-körbevágos izé) kisebbre állítani, mert ha embert akarok körbevégni néha belevesz pl: egy rúd darabot is! Remélem értitek mire gondoltam -
Dexter68
addikt
Defrag mindig kell. Most a JKdefragot próbáltam ki és jónak bizonyult.
-
Dexter68
addikt
Ja, és ismét ajánlom mindenki figyelmébe Halat. A mai postja is igen hasznos.
-
rii
nagyúr
válasz
Dexter68 #2319 üzenetére
nekem volt olyan, hogy semmi nem votl a clip board-on.
dolgozgattam ID-ben .. midenn szép és jó. majd kaptam 50 db JPG-t ..
autmaticevel feldolgoztam, bezátram persze mind, majd vissza ID-bede nagyon köhögött a rendszer. egy PS exit megoldotta.
pedig egy 3 GHz-s, Asus P5LD2-es, 2 GB mem-es gép volt.szóval ilyen is van ...(:
de ha a ki vannak kapcsolva a copy-paste izék mondjjuk ID-ben, meg PS-ben, akkor magasról vastagon sz*rj*k le a programok még egy ID-ben elkövettett A4-es ujság teljes oldalpárjára is a CTRL-C-t (:
-
rii
nagyúr
válasz
Dexter68 #2319 üzenetére
nekem volt olyan, hogy semmi nem votl a clip board-on.
dolgozgattam ID-ben .. midenn szép és jó. majd kaptam 50 db JPG-t ..
autmaticevel feldolgoztam, bezátram persze mind, majd vissza ID-bede nagyon köhögött a rendszer. egy PS exit megoldotta.
pedig egy 3 GHz-s, Asus P5LD2-es, 2 GB mem-es gép volt.szóval ilyen is van ...(:
de ha a ki vannak kapcsolva a copy-paste izék mondjjuk ID-ben, meg PS-ben, akkor magasról vastagon sz*rj*k le a programok még egy ID-ben elkövettett A4-es ujság teljes oldalpárjára is a CTRL-C-t (:
-
rii
nagyúr
write only mode ON
ha darálja a vinyót, akkor kevés a MEM....
akkor már a PS felélte az összes felélhetôt, lefolgalta, és az OS kénytelen vitrual memóriába dolgozni a HDD-re .... na, ... ha itt mindenki egy HDD-re írhat csak, akkor az is visszafogja ...
a PS is scratch-el, az OS is vitrual memóriázik, meg még adatot is kellene írni-olvasni ....
de persze lehet nem mondtam újat, ezesetben elnézést ,,,,
csak már önkontrol zérónagyon le vagyok strapálva
write only mode OFF
-
rii
nagyúr
hát ... nemtom ...
PSben dolgozgattam, kis semmiségeket, stampelés, bezártam a doksit,
látom, hogy PS memigénye: 250 mega
edig prurge all (csak clipboard volt)
245 megaexit PS, launch PS
75 mega
O.o
pedig a mostani meléóheliy gépem már nem egy esetlegesen rosszul összerakott PC, mint ami elôzô munkahelyemen fellelhetô volt, meg nem is az otthoni gép. amit én raktam össze, a rendszergazda által preferált eszközökbôl ....
szóval énntemtom
de szerintem egy home made eszkabált PC-nél, mint amilyen az enyém is otthon, nagyon sokar számít az alaplap, proc, mem típusa ... hány MHz-s a mem ..., meg valami jobbfajta legyenmeg ha most raknék össze gépet, és garfikára kellene, akkor két HDD lenne benne csak a munka miatt, egy az OS-nek, egy scratch, és azok 10.000 RMP-esek lennének
most kell összepakolnom vagyis gépfejlesztem egy havercsajnál, mert ô graf mûvész, és kb A0-sokat gyárt orrba-szájba ....
-
delta9
senior tag
fura. már csak azért is, mert nálam is napi 8+ órában megy a ps, az id és az illu és baromira nem kell újraindítanom egyiket sem egyszer sem és a probléma az néha illu kilépéskor van, ill. id-ben néha elszáll a ps írás out of memory-val.
esetleg a history states, cache és scratch disk beállításokat megnézhetnéd, amit az előző postban írtam, mert ha azok nem illeszkednek a hardwarehez, az be tudja lassítani.
-
delta9
senior tag
ha nincs a cacheben semmi, akkor nincs mit üríteni. ha megnyitsz valamit és létrehozol egy új üres layert, már nem szabadna szürkének lenni, hanem engednie kellene üríteni az undo és a histories állapotokat. ha meg egy kijelölésen nyomsz egy copy-t, akkor a cliboardot is tudnod kellene üríteni.
-
delta9
senior tag
egész nap megy a ps (cs3) nálam is, meglehetősen nagy fileokkal dolgozva, de nem lassul be egyáltalán. viszont általában 1 giga rammal gazdálkodik, history state 20, cache level 8 és a scratch disk az semmiképpen sem a rendszerpartició.
-
delta9
senior tag
üresen nem igazán, ám ha ps-ben meg van nyitva néhány nagyobbacska 300dpi-s tiff pár layerrel, és az id-ben van egy 12 oldalas termékkatalógus, oldalanként 12-14 tiff-el plusz egyébb illusztratoros grafikákkal, akkor be tud lassulni (gépben 2 giga ram, ebből 1 a ps-nek adva). mondjuk akkor sem annyira irracionálisan. esetleg id-ben a display performance beállításait lentebb lehet venni.
-
rii
nagyúr
tényéeg rosszban van a PS CS3, meg az ID, ha task-váltásra kerül a sor?
hallott erről valaki valamit? :-/
én nem a prefer copy to PDF (vagymi...) benthagyásra gondolok ...
-
VoDaFoNe
aktív tag
nekemvaló topik *.*
-
rii
nagyúr
stampe használnék CS3-ban
enter
70% (opacity)majd ALT gomb, hogy honnan vegye a mintát
erre visszaugrik az opacity 100% O.o
-
Boolash
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy kép (kis méretű). Körbevágom rajta az emberalakot, másolom, megnyitok egy új fájlt, beleillesztem, és a hátteret semmilyenre választom. Ha így elmentem PNG-be akkor a képet ha megnézem, tényleg csak a kivágott emberalak lesz. Nekem ikont (ICO), kellene csinálnom. Letöltöttem a pluging, amivel lehet .ico-ba menteni. Csak az a baj, ha azt választom, akkor mindig csinál valami (ált. fekete) hátteret a képnek. Próbáltam már mindent, de valami színt mindig odatesz. Pl próbáltam,hogy beállítok egy pl. fekete hátterett, de 100%-ra teszem az átlátszóságot, de akkor is, miután .ico-ba mentem, ugyanez az eredmény.... Mivel, hogyan tudnám megcsinálni?
Köszi -
Met
nagyúr
válasz
Winner_hun #2298 üzenetére
ez a gyári beállítás, természetesen lehet módosítani
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Synology NAS
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Íme a Battlefield 6 első előzetese
- Hisense LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- SzoftverPremium.hu
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel