Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ketogén étrend
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Az svg valami webes vektoros formátum, igazán nem tudom, ki találta ki és mire, de a jó hír az, hogy az illustrator olvassa. Tehát a metód a következő: svg-t kinyitod illuban, kijelöl, Ctrl+C, majd photoshopban Ctrl+V és nem pixelként paste-eled, hanem smart objectként.
-
rii
nagyúr
a raszteres (asszem így hívják, ami nem vektoros)képet nem lehet büntetlneül nagyítani, talán még 150% elvisel nyomtatásban, de képernyőn már ez is sok lehet ...
"The vector image can be scaled indefinitely without loss of image quality"
ez azt jelenti, hogy a _vektoros képeket_ lehet nagyítani minősáégi romlás nélkül
ilyen az EPS, AI
de nem ilyen a PNG.
-
Makaveli
senior tag
Amúgy mivel kezdjem el tanulni, gyakorolni, használni a Photoshop-ot? Mit rajzoljak, vagy szerkesszek át vagy mit/hogyan?
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Lenne két kérdésem!
Van egy .png képem (egyszínű, nincs háttér) amit fel szeretnék nagyítani A4-es méretre, de ha csak szimplán felnagyítom homályos lesz. Hogyan lehetne ezt a képet minőségromlás nélkül felnagyítani? - vagy: ugyanez a kép megvan .svg-ben - eddig lövésem nem volt arról mi is az, mostmár kezdek megvilágosulni - de azt a ps nem olvassa, pedig az pont jó lenne nekem - olvastam wikin h "The vector image can be scaled indefinitely without loss of image quality,
Remélem tudtok segíteni!köszi! ^.^
-
-
Met
nagyúr
válasz
Makaveli
üzenetére
Hidd el, hogy nincs benne olyan menüpont kockástalanító, vagy lekerekítő (angolban sem).
Nem úgy tanulod meg a program használatát, hogy a menüpontnak az a neve és azt csinálja ami a neve lásd egy hsz-el lejjebb.
Hanem mert a leírásban az van írva, hogy ehhez és ehhez az effekthez kattints erre és erre a menüpontra.
Egy program használatát nem lehet úgy megtanulni mint egy tv használatát azért mert magyarul van. -
Makaveli
senior tag
Az OK, hogy szar a magyar változat, de ha olyat akarok csinálni mondjuk, hogy mikor kivágom azt a részt amit ki akarok és kockás lesz az álla a fickónak, akkor mivel tudom lekerekíteni, vagy ilyesmi? Ezért jó lenne egy mádzsárszki verzsön.
-
youdo
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem alakok kivágásával kapcsolatban. Teljesen kezdő vagyok a fotózás terén, így a progikat sem igazán ismerem. A minap letöltöttem a Photoshop CS nevű progit, ami angol nyelvű (magyar nyelvűt sehol sem találtam), de nem tudom használni. A következőben kérnék segítséget. Egy csoportképből szeretnék kiemelni egy alakot, de mivel sokan állnak körülötte, így "szabálytalanul" kellene kivágni és más hátteret szeretnék adni neki. Egyszerűen gőzöm nincs, hogyan kezdjek hozzá és hogy ezt egyáltalán a photoshoppal meg lehet-e csinálni, vagy esetleg létezik könnyebb, magyar nyelvű progi is, amit én is megértek?
Remélem, hogy tud valaki segíteni. Sürgős lenne! Nagyon köszönöm előre is! -
rii
nagyúr
válasz
Csapi007
üzenetére
1. mert lehet hogy 16bites a kép.
alapl 8 bitest használnak még kiadványzserkeszttésben isimages menübeb van valahol
a Te PS-edben a széphangzású "kép" menüpont2. vagy lehet FLATTENelni kellene, vagy MERGE-lni.
de ebben nem vagyok biztos, mert akkor ha mást nem, COPY-t kellene felkinálnia.de hogy ez magyar PSben hogy hangzik, azt nem tudom

-
Csapi007
veterán
Hello
Ezt mért nem engedi JPEG-ben elmenteni? -
Makaveli
senior tag
Nah megvan az Adobe Photoshop 10.0 CS3.
Nagyon örülök neki, hogy végre sikerült megszereznem. Lehet ezt valahogy magyarosítani?
-
lesaux
veterán
Az miért van, hogy akár órákig dolgozom a PS CS2-vel gond nélkül, akár csak kinyitom és rögtön be is csukom, szóval kilépés után feljön az ablak, hogy A(z) Adobe Photoshop CS2 hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségért elnézését kérjük.
Az adatok, melyekkel éppen dolgozott, valószínűleg elvesztek.
Meg a szokásos baromságok, hibajelentés.Az Eseménynaplóból nem tudok meg semmit:
Hibás alkalmazás: photoshop.exe, verzió: 9.0.2.0, hibás modul: photoshop.exe, verzió: 9.0.2.0, memóriacím: 0x002ce81c.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.Terrrmészetesen hiába kattanok a linkre, az se tud semmit.
Féreg, vírus, ilyesmi nincs, minden frissítés fent van a Windowson meg a PS-en is. Hely van bőven a két vinyón, scandisk nem jelez hibát, nincs tuningolva a gép.
-
lúzer
veterán
Munkákról (képekről) van topik?
Aki büszke valamelyik munkájára? -
gyga
senior tag
szeretném a lakásunkat kivülről kiszinezni ps-el szal hogy tudok szint rávinni úgy hogy a faltulajdonságai (árnyékok, barázdák stb meg maradjon) és a szinhűség is fontos lenne (van szkennelt színmintám.)
-
sze-ky
csendes tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Sziasztok kezdő felhasználó vagyok a kérdésem az lenne, hogy tudtok-e photoshop cs3 felhasználói kézikönyv vagy egyéb irodalom letöltési lehetőséget vagy meg kell vennem a boltban a kézikönyvet? Láttam aneten 6500 körüli összegért a könyvet megéri megvenni ha nincs más lehetőség??
üdv sze-ky
-
Shim
őstag
válasz
dregpeter
üzenetére
Ide is leírom, hátha másnak is segít, ha bejön neked.
1. Photoshop problémádra: próbáld törölni a Documents and Settings / Local Settings / Temp mappa tartalmát.
(Photoshop, és minden egyéb program legyen zárva).2. Az adott tutorialnál, a negyedik lépés előtt (tehát mielőtt elkezd rakoncátlankodni), nyomj egy Edit / Purge all-t, ahogy rii mester is javasolta.
Ez csak akkor érhető el, ha van egy nyitott dokumentumod, amiben végeztél a megnyitás óta valamilyen módosítást. Ezért ha csak megnyitod az elmentett psd-t, nem lesz elérhető a Purge command. -
Dexter68
addikt
válasz
dregpeter
üzenetére
Lehet, hogy a konfigodban van a hiba... azt meg nem látjuk, mert nincs kitöltve a cuccoknál. Az, hogy a ps minden szarért csinál egy több gigás swapot, természetes. Általában külön partícióra szoktam tenni, vagy olyan helyre, ahol van egy jó nagy összefüggő üres terület. (defrag)
-
childboy
tag
A Magyar nyelvet hogy lehet beállítani a CS3-on?
Telepítésnél az elején oké, de azóta is angol. -
dregpeter
tag
esetemben ez a probléma [L:http://www.3dtotal.com/team/tutorials/antro_eye2/antro_eyetex_01.asp][/L]
4 dikig eltudok jutni aztán egszerüen elkezd befagyni és valami 20 gb os ideglenes előzmény elmentést generál
, mi erre a megoldás? -
dregpeter
tag
Sziasztok
Photoshop cs3 -t hazsnálok,magyra verziot. Az a problémám, hogy elkezdek egy uj képet csinálni, Vana háttér, aztán ráteszek egy layert, majd egy kört vonalat csinálok, aztán kiöntöm egy szinnel, majd mégegy körvonalat csináéálok és kiöntöm egy szinnel, közbe totál belassul a program és a merevlemezemen több giga helyet foglal el az ideglenes fájlja a photoshopnak, ja és totál befagy minden, MIÉRT VAN EZ?

-
olli
tag
Az arc jobb oldalát egy lilás folt dekorálja. Milyen módon lehet a környező bőrhöz igazítani?
-
childboy
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi!

Megvettem a W boltban, 288 Ft-ért, ÁFÁ-val!.

-
BLiNk3r
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Vagy csak nem tette be az install CD-t

-
childboy
tag
Ezt miért írja ki?
Nem tud feltelepülni..
-
Ősember
őstag
szevasztok
a kérdésem egyszerü. a filter/artistic menüpont alatt több "effektet" találhatunk. egyike pl a palette knife. ennek van speciel egy olyan huzokája, hogy stroke size, ami 0 és 50 között skálázodik. ha valaki ezt a huzokát megfogja és balrol jobbra (0-rol 50-re) végighuzza, akkor lényegében egy mozgást kap. ezt az egész 50frame-böl állo mozgást hogyan tudom legegyszerübben létrehozni egy kiszemelt képen? tehát a cél, hogy ne kelljen a képet 50x beállitani különbözö stroke size -ra és 50x elmenteni. remélem érthetö voltam
elöre is köszönöm a segitséget
-
Met
nagyúr
Lehet vektoros logo-t feltölteni a brandsoftheworld-re.
-
ToBeY
nagyúr
Ez milyen frissités,mert hogy nekem 1-1,5 óra alatt sem telepűlt,csak megy fel a csík sokszor és baromi lassú a gép. update
-
chop
őstag
Hat, most hirtelen egy - szerintem - favago megoldas jut eszembe: atmeretezed a layereket, kijelolod oket majd Layer > Layer style > Scale effects. Es a csuszkan tudsz allitani "erosseget".
Kep atmeretezesnel joval egyszerubb a szitu: az Image size ablakban be kell pipalni a Scale style-s checkboxot es akkor a kepmeretezessel aranyosan fog valtozni a retegstilus is.
-
rii
nagyúr
hello ...
ha egy layer-en van effect, akkor hogy lehet megcsinálni, hogy a layer-el együtt az effektek is átméretezôdjenek?
monjuk 80 layer esetén is? :-/
én csak a kérdést tettem fel a válasz mókatársnak kell
-
BLiNk3r
senior tag
Nem épp erről van szó, mert itt nem a háttér a lényeges pont.
Az adott transzparens GIF-et azért kell egy bizonyos színre optimalizálni (ami itt történetesen a #CDC5AF), hogy a szélein a recék abba a bizonyos színbe "ússzanak bele". Ezt úgy teheted meg, hogy ráklattyolsz a File --> Save for Web & Devices menüpontra, ott kiválasztod a GIF opciót, bepipálod a Transparency-t, és a Matte-nél kiválasztod a megadott #CDC5AF színt. -
ádyz
addikt
Üdv.
Én is lekesen használom a programot, tudok már ezt-azt, de az egyéni arcképként Parci irja: "Erre optimalizáljátok a transzparens .gif -eket: #CDC5AF"
Ezt hol lehet?

-
stop
aktív tag
kérdés
canon eos 400 d-vel készült kép (raw-large) 2 db képet ment el a gép
1 db 3mega körüli jpeg file-t és
1 db 10 mega körüli CR2 kiterjesztésűt <- NA
ezt nem nyitja mega magyar 8-as ps, tud vki segíteni?
kösz -
Jazz
veterán
Sziasztok!
Sok fotóra kéne ugyan azt a korrekciót végezni. (Pl. van 1000 fotó, és mindegyikre x%fényerő-kontraszt, telítettség....)
Tudtok erre valami megoldást, vagy egyesével kell végigmennem
thx
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Asztalos klub
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Futás, futópályák
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GAMER PC! i5-14500T / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 650w Gold!
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, szakácskönyvben még elmegy de egy grafikai programban
Remélem, hogy tud valaki segíteni. Sürgős lenne! Nagyon köszönöm előre is!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)