Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz BonFire #26250 üzenetére
Az igen, lehet
No majd én is megnézem mi fogja ilyenkor a gépet...
De nálam is azok a jelenségek vannak, amiket írtál.
Sajnos win 10rol vissza nem tudok lépni, mert a 8.1 írja hogy az i5 7400 cpu újabb op rendszerre van tervezve es kompatibilitás hiba léphet fel, és történt is, ezért ment 'vissza' a win10[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Pityu.
nagyúr
válasz Lacielvtárs #26249 üzenetére
Firefox szeret zabálni,de van,hogy xy oldaltól is beindul az éhsége.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Vesa
veterán
válasz *Ropi* #26253 üzenetére
Vagy vegyetek sokmagos processzort/gépet! A PS alapból simán megeszik 4 magot, aztán bármilyen egyéb task fut (pl. browser), már jönnek is a problémák.
BonFire
Feladatkezelőben csomó minden nem látszik! Pl. az Nvidia driver előszeretettel telepít egy telemetria gyűjtő processt, amit az általam linkelt program mutat, a feladatkezelő pedig nem![ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Orionk
senior tag
válasz BonFire #26238 üzenetére
Hello,
Végül én is Feladatkezelőben kapcsoltam ki, hogy ne induljon el boot-oláskor a Creative Studio.
De a többi Adobe-os alkalmazást, amiket szintén indít azokat is ki lehet kapcsolni?
Nem tudom, hogy azokra van-e szükség, pl.: Adobe GC Invoker Utility.
köszönöm.Elképzelhető, hogy a fiókbeállításoknál nem volt bepipálva, de egyébként nem is léptem még be abba a fiókba egyszer sem.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Elhiszem neked, de ha nem ismerek fel névről sem egy processzt, nem fogom kilőni, mert nem tudhatom, mi történik.
Régebben még a Win7-es időkben is nagy előszeretettel „takarítottam” a gépet erőforrásokat felszabadítva, és mindig összeomlás lett a vége. Win8 óta leszoktam erről, és csodák-csodája, nem omlik össze. Csak ugye nem bírtam hardveresen lekövetni a szoftverek egyre nagyobb rendszerigényét.
Tavasszal újítok valami fullos cuccot, mert ha nekiállok videót renderelni, akkor megáll az élet. Olyan szinten bír szanaszéjjel fagyni a gép, hogy hihetetlen.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Vesa
veterán
válasz BonFire #26257 üzenetére
Értem, nem is szeretnék senkit meggyőzni vagy befolyásolni, és valóban csak akkor szabad process-eket kilőni, ha tudjuk, mit csinálunk. Ugyanakkor az Autoruns abban segít, hogy maximálisan átlátható legyen az egész, egyébként a processekhez leírás is tartozik, illetve az aláíró céget is látod. Találomra én sem lövök ki semmit, de ott a gugli és 1 perc kideríteni bármiről, hogy mi az. Az Adobe szemeteléseit azonnal lehet látni, mert mindegyik mellett ott van, hogy "Adobe Inc.", ezen kívül mindig ellenőrzöm a neten, hogy adott process mire való és célzottan szedem ki, ami nem kell. Nekem még nem volt problémám soha, pedig addig neki sem kezdek munka szoftvereket telepíteni, amíg a windows-t ki nem pucoltam. A Windows is betölt számos marhaságot, amire semmi szükség nincsen, ezeket nem csak azért szedem ki, mert erőforrást pazarolnak -96GB Ram mellett nem igazán zavar-, hanem mert ezek nem csak a memóriát foglalják, de sok esetben a háttérben futnak, amivel már a CPU-t is terhelik, nem beszélve az adatgyűjtő cuccokról.
De abban igazad van, hogy "mezei user" inkább ne tiltogasson semmit, mert annak összeomlás lehet a vége.
-
-
Vesa
veterán
válasz BonFire #26260 üzenetére
Futás közben én sem. Itt arról van szó, hogy automatikusn ne töltse be a rendszer, mert teljesen felesleges. Pl. a Creative Cloud kliens alapból a Windows indításával indul, holott semmi szükség rá, még munka közben sem! Max ha valamit le akarok tölteni, mondjuk új verziót. Akkor elindítom manuálisan.
-
Clemi
veterán
Kérdés: Betoltam néhány régebbi actions-t a PS-be és van olyan amelyiknél "kevés a memória" hiba üzenetet dob és ráadásul bedönti az egész rendszert, pedig a gépben lévő memória felét se használta el ilyenkor a PS.
Ha jól emlékszem van erre valami bejegyzés, amit a registribe kell beírni. Valaki tud ebben segíteni? -
pikszel
addikt
Win gomb + R > regedit, vagy valahogy elindítod a Registry editort.
Ott a HKEY_CURRENT_USER > Software > Adobe > Photoshop > xy.z > a jobb oldalon jobbklikk, és létrehozol egy új 32 bites duplaszót (dword 32 bit), majd beírod ezt névnek: OverridePhysicalMemoryMB, értéknek pedig a gépben lévő RAM mennyiségét MB-ban.[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
rii
nagyúr
sziasztok!
kockának a belsejébe szeretnék ráfeszíteni egy képet, hogy a kép egyes részei különböző falakra kerülnek ...
free tranform-al a képek találkozásánál nagyon elcsúszik nekem mindig a két tartalom ... vagy akkor rosszul csinálom?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
BonFire
veterán
Ha nem 3D-ben textúrázol, akkor a Free Transform sosem fog rendes végeredményt adni, mert a valós idejű rendere pocsék, cakkos, pixeles, ráadásul nem is engedi akárhová tenni a pontot, csak a pixelrácsra. Az ilyet úgy lehet egy kicsit „átverni”, ha nagy felbontásban dolgozol. Felskálázod a képet mondjuk a duplájára, elvégzed az átalakítást és illesztést, majd lekicsinyíted a felére.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Nyannyer
újonc
Sziasztok.
Nem találok hozzá infót, és elkélne kis segítség. CC-ben dolgozom, és rétegstílust használtam a képen, konkrétan belső árnyékot. De mikor kimentem .tiff-be, az effekt árnyék középre pozícionálódik, azaz a vetett árnyékom középre kerül. Mindenféle módon próbáltam kimenteni, állítani, összeolvasztani, még jpeg-be is próbáltam elmenteni, de ott is ugyanez történik... Én csinálok rosszul valamit/nem tudok valamit, vagy hiba? Találkozott ilyennel valaki? Este óta próbálgatom, meg keresek a neten, de nem találtam semmit eddig.
Előre is köszi ha segítetek! -
Vesa
veterán
válasz Nyannyer #26267 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam én sem, de próbáld akkor úgy, hogy a rétegeket összevonod egy új layer-be, és azt mented ki. Vagy létrehozol egy másolatot arról a layerről amin a drop shadow-t alkalmaztad, ezt raszterizálod és úgy mented ki.
-
rii
nagyúr
szia!
ez nem lehet megoldás? ( gaussian blur-rel saját árnyék layer a drop shaddow helyett )
- a piros cuccról vedd le a drop shaddow-t, és csinálj róla kijelölést, selectiont
- ha külön layer, akkor CTRL+bal klikk a layer palettán
- új layer ( CTRL-el az adott layer alá kerül az új layer )
- fill with black (vagy valami erősebb bordó)
- layert alávinni a piros cucc layerének
- filter/gaussian blur
- elmozgantni ahova szeretnéd
- multiply-re betenni (vagy másba).
ja vagy tényleg az amit vesa írt, hogy a drop shadow -nál van valami make a layer ...
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz BonFire #26266 üzenetére
3D-s porgramban csináltam külön screen shot-okat X Y és Z nézetben is ... beraktam PS-be, kitakartam párból ami nem kell, és lett egy 3D-s hálóm, amiben már jól működött a free transform ( nem csak a képek sarkai, de a képek sarkai közt levő éleknél is passzolt a kép ... )
de majd figyelek akkora rra is amit írtál, köszönöm!
-
Nyannyer
újonc
Kerestemkutattam.
Ide teszem, hátha valakit érint a megoldás, amit meg sikerült találnom.
Beállítások < Teljesítmény < Korábbi kompozitálás -t bepipálni.
Ezzel - bár újra kellett kezdenem az árnyék beállításokat - innentől kezdve nem volt gond a mentésnél.
mindenkinek köszi
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék előfizetést (12,69 EUR/hó) ajándékozni.
Nekem is létezik Adobe fiókom, oda belépve tudnám kifizetni.
De akkor egy másik Adobe fiókkal rendelkező személy (konkrétan ő lenne az ajándékozott) ezzel a licenc-szel tudná telepíteni a programot?Vagy ilyen ajándékozási helyzetre van más ötletetek?
Köszönöm.
-
Clemi
veterán
Létezik, hogy az Adobe visszavonta a PS CC 20.0 és 20.01 verziót? Egy másik PC-re most telepítettem fel és csak a 19.1.6 a PSCC 2018 települt fel. Nekem a 20.01-volt utoljára, amiben a bug volt legutóbb de az is eltűnt nálam, viszont a 20.0-ra visszalép a creativ cloudon keresztül indítva a frissítést.
-
*Ropi*
félisten
Tény, hogy elég sok hiba van benne - nem találtam hivatalos infót a visszavonásról, de jogos lehet.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Clemi
veterán
válasz *Ropi* #26276 üzenetére
Nem visszavonás volt, csak azon a gépen még a tavaszi win frissítés se volt telepítve és még a 2018-as PSCC is csak települt de nem indult el, mert előbb telepítsem a frissítést volt a szöveg. Nálam engedte a 2019 20.0-t visszatenni és abban nincs benne az a bizonyos bug, de amint downgradeltem, már jelezte is a 20.01 frissítést ami bugos.
-
general
addikt
a Select and Mask panel nálatok is botrány? nálam az utóbbi időben egyszerűen nem működik, semmit nem tudok csinálni. átugrik oda a PS, majd bármit csinálok - de tényleg bármit, ha csak hozzányúlok a kijelöléshez -percekig gondolkodik, mintha egy 1 ghz-es egymagos gépen dolgoznék. (pedig a hardver rendben van) megőrülök ettől, régebben semmi gond nem volt, de már egy ideje nem merem használni emiatt.
most legutóbb le is fagyott a program, ilyet még sosem csinált.
mi a frász a baja?[ Szerkesztve ]
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz *Ropi* #26280 üzenetére
Még jó, hogy fentmaradt a gépen a v19, inkább azt használom a 20-as helyett. A 19-eshez is kiadtak nemrégiben frissítést, de ha az is annyira fasza, mint a 20-as, akkor inkább nem töltöm le. Nekem a 20-as néha nem reagál a billentyűparancsra vagy korábbi verziókban gond nélkül futó actiont nem hajlandó futtatni. Ha a 20-asból kiexportálom a képet Camera Raw-ba és bármit módosítok rajta, a kép először szétesik, aztán vagy összeszedi magát a program és mutatja rendesen vagy nem. Szégyen.
[ Szerkesztve ]
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #26281 üzenetére
Nagyon sok hibája van, felsorolni is hosszú lenne. Bízzunk benne, hogy a következő verzióra összekapják magukat az Adobe fejlesztői.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Urak, jó napot.
Korábban érdeklődtem itt Photosop lassulás miatt.
Annyi kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban hogy a single ram-nak lehet erre a hatása?
Most láttam egy db ram van a gepemben...Sajnos semmi nem segít...
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Vesa
veterán
válasz Lacielvtárs #26284 üzenetére
Dual Channel módban dupla RAM sávszélességed lenne, tehát gyorsabb a rendszer mindenképpen. De hogy ez okozza-e a PS lassulást, azt nem lehet megmondani. Alapvetően azért mindenképpen ajánlott a dual channel.
-
*Ropi*
félisten
Így készült egy Pink Floyd album borító, amikor még nem volt Photoshop.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
nem igazán PS téma, de nem akartam ezért új topicot nyitni, hátha elfér itt és tud valaki segíteni.
Adott egy Adobe reader DC. 3D pdf megnyitásakor a prociba integrált gpu-t használja a FirePro dedikált kártya helyett (workstation laptop).
Tudja valaki hogy tudnám kényszeríteni a dedikált használatára? A beállításokban csak annyi van hogy "hardveres leképezés engedélyezése régebbi kártyáknál" pipa be.
Köszi
free your mind
-
Fotonhámozó
senior tag
Este telepítettem a Camera Raw frissítést. Mintha belassult volna a program. Más is tapasztalja ezt vagy nálam lesz valami hiba?
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #26290 üzenetére
Ha a 20.0.0 vagy a 20.0.1, akkor semmin sem érdemes csodálkozni.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz *Ropi* #26292 üzenetére
19-est használom, bár jelez ahhoz is frissítést, de a 20-as blamája után nem merem feltenni. CR-hez tegnap felraktam, viszont telepítés óta a CR belassult. Bridge-ből megnyitva a RAW-ot kb dupla annyi időre van szükség hogy betöltődjön.
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
-
bb0t
senior tag
Sziasztok!
Az Illustrator topik sajnos nem pörög eléggé, ezért itt is felteszem a kérdést.
AZ InDesignban lementett réteges PDF fájlt Illustratorban hogyan tudom utána szerkeszteni?Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Clemi
veterán
Nem tudom mit műveltek az Adobe-nál de valószínű kicserélték a 20.01-es PSCC-t mert a mostani telepítésemmel és az utána ráengedett frissítés már nem tartalmazza a korábbi hibát, aminek az volt a lényege, hogy a LR-ból PS-be küldött képet nem lehetett szerkeszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs