Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Nem hinném....
Ránéztem az egyik eladó értékelésére, számos negatív / semleges értékelés van, amiben arról írnak, hogy nem működik a kód, vagy már regisztrálva van mások által.Talán lopott kódok lehetnek, céges mennyiségi licence-ből elhappltak, lopott CC kártával aktiváltak, a sor hosszú lenne. A másik ilyen szürkezónás megoldás az szokott lenni, ha régiónként eltérő árazást használ egy cég, akkor megveszik a kulcsokat mondjuk oroszországban vagy ukrajnában óccsón, aztán eladják nyugati embernek drágán (de még mindig olcsóbban az ott érvényes hivatalos árnál).
De leginkább most arra tippelek, hogy a napokban promózott (Privo) megoldással élnek vissza, amikor oktatási licence-t lehetett kapni ingyen egy promó keretében. Ebben az összes program benne volt, és 1 évre szólt.
-
trialboj
őstag
Hello,
Picit off, de valakitől szeretném megtudni hogy ez most no go, vagy csak szürke zóna.
Szóval egy haver azzal dicsekedett hogy kevesebb mind 100 euróért 1 évre vett adobe csomagot, és állítólag nem crackelt, hanem legális kulccsal, stb.
Utána néztem és ezt találtam a G2A oldalon, az egész adobe pro csomag 73 euróért, nem tűnik legálisnak, vagy legalább is nem értem hogy létezik hogy működik.
Azt mondta hogy ők ketten használják, és minden működik rajta, megkapják a frissítéseket, stb stb.
Most akkor ez tényleg járható út, vagy mi van vele? Legalább másfél hónapja használja, ha illegális lenne, nem tiltaná azonnal az Adobe, legalább ezen az oldalon?
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Irónia vót! Ott a szmájli!

Tőlem az elmúlt években többen kérték, hogy tanítsam őket PS-re, aztán jöttek a magyar verzióval. Én meg mentem...A fenébe. Úgy nem vállalom. Bármilyen szoftver magyarítástól rosszul vagyok, a windows-tól is. Gyerekeimnek eleve angolul tettem fel mindent már akkor is, amikor még csak a kis farkasos marhaságokkal játszottak PC--n 6 évesen. Szokja csak az angolt.De szórakozásnak továbbra is kiváló, annyi hülyeséget ritkán látok mint ezekben.
-
BonFire
veterán
kuyarashi: Tényleg. Észre se vettem, hogy angolul van a CC!

Vesa: Csak annyi, hogy azon tanultam meg, és akkoriban (6.0) még nemhogy magyar nyelvű videó, de még szöveges tutorial se nagyon volt. Jóval később, talán már a CS2 vagy CS3 környékén kezdték magyarra fordítani, de hozzávetőlegesen is eldobtam az agyam, mikor a fordító mindenféle valószínűség-eloszlási görbét fordított nekem hisztogram helyett, persze ilyen a magyar változatban sem volt, én pedig nem tudtam angolul, tehát akármelyik nyelven is lett volna a program, azt tanultam és szoktam volna meg. A mai napig hülyét kapok attól, hogy a path az magyarul görbe, holott egy sokszög is path, meg egyetlen szegmensból álló vonal is path, nulla görbülettel; logikai nonszensz, de így nevezték el.
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Nem teljesen világos, miért nem képes frissülni és rátelepülni az előzőre. Talán valami olyan komponens is változott, amihez szükség van erre. Ha netán így van, akkor viszont miért nem jelzik ezt egyértelműen valahol:?
Persze csak találgatunk, én a gyakorlatban nem néztem meg. Ha kipróbáltad esetleg, majd írd meg, hogy tényleg ez volt-e a megoldás!
Ahogy kuyarashi írja, a lokalizáció a Steam-hez hasonlóan működik, a kliensben beállított nyelven települ a program. (Nem értem mi bajod van a magyar verzióval? Szórakozásnak sem utolsó!
) -
BonFire
veterán
Faxa! Az előfizetésnek az volt az egyik előnye, hogy nem kell macerálni ilyen inaktiválok, uninstallálok, keresgélek telepítőt, letöltök, telepítek, aktiválok folyamatokkal.
Arra meg már nem is emlékszem, amikor beüzemeltem, milyen trükkökkel bírtam rá, hogy az angol nyelvű verziót telepítse. Ha megint magyarul telepszik, csak azért nem tépem ki a hajam majd, mert nincs.
-
Vesa
veterán
válasz
üzenetére
Mondasz valamit...Akkor annyi a megoldás, hogy nem upgradelni kell, hanem le kell szedni a régit, és újra feltelepíteni a Cloud-ból. Úgy már valszeg az újat teszi fel.
Nekem is valami régebbi verzió van fent, őszintén szólva nem nagyon követem, talán ki is kapcsoltam az update keresést és/vagy a figyelmeztetéseket. Ezzel együtt, én nem szedem le a régit, mert stabil és működik, az új cuccok pedig egyelőre nem hoztak lázba (munkámhoz meg szinte biztos, hogy nem fognak kelleni).
-
törölt tag
Nyugalom, megkaptunk mi is mindent.

Félrevezető volt nekem is a CC app. Nekem még 2018-as PS volt fent és fel sem ajánlotta a frissítést a főoldalon, csak az "open" gomb volt mellette.
Gondolom 2020-asnál is ez lehet a probléma, hogy valamiért nem annak a frissítésének számítja, hanem egy új alkalmazásnak.Már nem tudom, hogy az Updates menüből csináltam, vagy rákerestem a Photoshop-ra, de onnan már engedte leszedni a 2021-et és benne is van az összes új funkció.
-
BonFire
veterán
Mondjuk Piximperfect is hangsúlyozza: ezek még javarészt Béta változatok, de gondolom, ő csókos, így tesztelheti ezeket előre. Bár amit aldebaran linkelt, az a hivatalos magyar nyelvű oldal ajánlata, és a CC app is pont ezeket a fícsöröket részletezte frissítéskor. Frissítek, és sehol semmi.
Igaz, már nem használom pró módon, és elég kevés dolog van, ami felcsigázza az érdeklődésemet, de most, hogy a sky repalcement-et és ezt a sok beauty-filtert magukba integrálták, gondoltam, elütöm velük a hosszú hétvégét.
Erre sehol semmi. -
Vesa
veterán
válasz
aldebaran
üzenetére
Ezt nem igazán értem...Az előfizetős rendszer lényege éppen az, hogy nem kell megvenni az új verziókat! Az a Retail korszakban volt, de akkor is mindig létezett sokkal olcsóbb áron egy update verzió.
CS6 óta éppen azzal érvelt az Adobe az előfizetéses rendszer mellett, hogy így mindig up to date lesz minden felhasználó. Azt tudom elképzelni, hogy az új verzió még nem jelent meg. Talán a csövesek kaptak már belőle (mint amikor a gamer csövesek kapnak egy játékból és már megjelenés előtt készííthetnek belőle videót), de a pórnépnek majd csak jön. Vagy mittudomén...Én még nem frissítettem, mert nem szoktam azonnal, csak 1-2 hónap múlva, mert fontosabb a stabilitás, mint pár új feature. -
aldebaran
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
The latest/most current version is Photoshop 2021 (version 22.0)
The most current update for Photoshop 2020 is 21.2.4Tehát szerintem, ahogy kérdeztem is először, a jelenlegi verzió a 2020-as, annak a legújabbja a 21.2.4.
Amit újonnan meg lehet venni, az a 2021-es, amiben benne vannak az új feature-ök.
Szerintem a 2020-asba ezeket nemhiszem, hogy bele fogják tenni. -
aldebaran
addikt
válasz
aldebaran
üzenetére
Van egy másik videós is, aki kicsit mást is mutat. Ezt is szoktam követni. Az előző nekem azért jön be, mert
1. Érthetően magyaráz
2. Szakmailag is jó
Ami nem érdekel, az a kinézet egy szakmai videónál.
(ez a fajta előadásmód egyébként manapság lett divatos, olyan influenszeres.)Én csak alkalmanként használom a PS-t, hobbiszinten, de szerintem ezek a fejlesztések inkább a hobbistáknak jók, illetve egy alapot adnak a profiknak, amelyekből később dolgozhatnak, de persze ezt nem tudom, mert sose voltam profi.

#27576 BonFire Milyen verziójú lett a PS? Nem maradt CC2020? -
kuyarashi
őstag
1. Nem tudtam, hogy "celebálja" magát.
2. Manapság ez a menő. Ha nem így csinálná, elmaradott, régies, meg nem tudom milyen volna. Szerintem csak halad a korral, ezt követeli meg a média. Mint ahogy leadják a Győzike Show-t. Egyszerűen erre van szükség, a többségnek ez kell. -
BonFire
veterán
Tegnap frissítettem A Ps-t a legújabb verzióra, de nem találom benne az újításokat, ami a videóban be lett mutatva. Vajon hol a hiba?
-
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Semmi bajom azzal, hogy indiai, csak valamiért irritál, van ilyen. Talán azért, mert maga is úgy néz ki, mint akit heteken át Photoshopban retusáltak.

kuyarashi
Biztos így van...Nyilván én vagyok elmaradott, de nem igazán értem, hogy egy szakmai videós:
1. Miért érzi szükségét, hogy celebként is működjön?
2. Miért videózza részben saját magát, miért nem elég a szakmai rész? Kevéssé hiszem, hogy egyetlen szakmabeli is a ragasztóval össztákolt haja miatt nézi. Bőven elég lenne egy desktop nézet+szöveg alá, mivel az a lényeg. -
aldebaran
addikt
Láttátok már az új feature-öket? Azért van egy-két hasznos is.
-
kuyarashi
őstag
válasz
üzenetére
Nem teljesen értem, hogy mit szeretnél. Olyat például régóta tud a Photoshop, hogy ha betöltesz mondjuk 5 makrót egy légyről, különböző élességállítással (úgy, hogy a légy nem mozdult el, stb.), akkor összefűzi úgy, hogy a végeredmény egy - az eredeti fotókhoz képest - nagyobb mélységélességű kép legyen.
Az, hogy a Photoshop memóriazabáló, nem újdonság, tehát teljesen normális, hogy kevés neki a 16 GB RAM. Ez viszont nagyban függ viszont a használat módjától. Olykor nálam a 32 GB is kevésnek bizonyult, de ennyivel már el lehet lenni. 64 azért sokkal kompromisszummentesebb. Másnak a 16 GB is bőven elég.
-
törölt tag
Hello Mindenkinek,
Lenne egy elég egyebugya kérdésem, a PS tud olyat, hogy több kép alapján fókuszpontot vált egy adott képen, vagy több fókusz pontot is képes kezelni ezáltal. Nem tudom mi a neve, de ha ~20db kb 40Mb-os képet kellene így egye tenni akkor kiszalad a 16Gb memóriából.
Az lenne aa kérdésem, hogy ez a memória használat normális?
Előre is köszönöm

-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Most ismerkedek a Photoshop programmal és nézem/keresem a tutorialokat, de a műveletek felvételénél (remélem jól írtam, mert erre a rögzítési módra gondolok: nem reklám) elakadtam
RAW formátumú képeket szeretnék Camera RAW szűrővel automatikusan javítani, majd egy másik szűrön (Zaj csökkentés) átfuttatni és után JPG formátumba menteni adott mappába. Már minden - számomra - elképzelhető formában megpróbáltam ezt a folyamatot, de a legjobb esetben is a Camera RAW szűrőnél megáll a futtatás és csak akkor megy tovább, ha ott a "Megnyitás" gombra (megnyitás normál képként) manuálisan ráklikkelek. Ekkor szépen továbbmegy és megnyitja a PS szerkesztési felületén (bocsánat, nem tudom mi a pontos neve a normál szerkesztési nézetnek), ráteszi a zaj szűrőt, elmenti JPG formátumban, majd megnyitja a következő képet és a a Camera RAW szűrő megnyitásakor újra megáll.
Nem tudom, az a baj, hogy nem lehet ebben a formában, ahogy szeretném megcsinálni, vagy a kezdők hozzá nem értése (és valami triviális hiba) a gond.
Ami teljesen összezavar, az az, hogy ha mindezt JPG formátummal csinálom meg, akkor viszont működik.
(JPG megnyit, Camera RAW automata javítás lefut, Zajcsökkentés lefut, element, következő kép....).
Kérem, ha tud valaki segíteni szánjon rám pár sort. Köszönöm!!!!
u.i.: Visszaolvastam és borzalmas lett, de 3 órája szenvedek ezzel a problémával és úgy látszik, már fogalmazási gondjaim is lettek.
-
Vesa
veterán
Urak, nem tudom itt szabad-e ilyet, de a HB-n van most egy igen jó ajánlat grafikusoknak.
A full csomag is csak 25Euro, Corel termékek tömegével (Paint Shop Pro, Corel Draw, Corel Cad, Corel Painter, Particle Shop stb., + egy csomó brush pack ás egyebek)
Bocs a részben OFF-ért, de úgy éreztem ide van értelme betenni.
-
ToBeY
nagyúr
Be szeretném méretezni a képeimet 10x15cn nyomtatáshoz.Ilyenkor szokás ráhagyni valamennyit a széleinél?
első nekifutásra levágta a kép alját és tetejét a nyomtató....
pedig csak 4MP régi kép volt. -
rii
nagyúr
sziasztok
kaptam egy anyagot, kb. 20 "artboard" van benne ...
hogy lehet külön lementeni JPG-be őket?
mert most mind az összeset 1 JPG-be akarja menteni
előre is köszönöm!ja az export as-ba megcisnálja ....
-
ToBeY
nagyúr
Vajon a PS miért csinál nekem üres debug text fileokat a képek mappában?

-
BonFire
veterán

Vesa: Eleve nem tudom, mi alapján dönti el a program, hogy mi a háttér, és mi nem az? Ki kell jelölni előtte?
Benne van a sneak peak videóban, hogy gépi tanulással. Az MI-t sok-sok millió fotóval éveken át tanították, hogy felismerje az előtér és háttér közti különbségeket.Piximperfect videójában elég hosszan ki van tárgyalva, milyen hatékonyan dolgozik, és hogyan lehet javítani a gépi tévedéseket, de a plugin az olyan apró részleteknél, mint a fák-bokrok, vagy az antennás szirszar épületek esetében is közel tökéletesebben, és – ami fő! – fényévekkel gyorsabban dolgozik az embernél.
A látószög meg nem gáz. Eleve fotós kell legyél ahhoz, hogy észrevedd a különbséget. Átlag pógár nem fogja érteni, miről beszélsz. Mivel az ég látványának nincs mélysége, gyakorlatilag bármilyen minta illik rá. Nagy felbontásúak a fotók, úgyhogy a zoomos képhez te is nagyítasz az égbolton, a nagy látóhoz meg kisebbre igazítod. Van választék fotókból bőven. És saját fotót is betölthetsz.
-
RoBos
senior tag
válasz
Aidan85
üzenetére
Webdesign készítéshez teljesen felesleges így brutál gépet venni, mert egy bannerhez nem fogsz 50-100 layer-es psd-t csinálni amiből végül mentesz egy png-t vagy jpg-t a webhez.
Nyilván a PS-nek kell a RAM, de ahhoz olyan melót is kell vele végezni ami megeszi. Na a webdesign nem az... -
kuyarashi
őstag
Ha kicsit is precízek szeretnénk lenni, akkor például az objektív is számít. Mi van, ha telével készült a képünk, a háttér pedig nagylátóval, stb. Aztán ott a szemcsézettség.
A gyakorlatban viszont ezek felett sokszor simán el lehet siklani, mert az ember agya simán becsapható.
El tudom képzelni, hogy működik a módszer. -
Vesa
veterán
válasz
BonFire
üzenetére
Szeintem ennek kb. semmi értelme nincsen és csodálkoznék, ha működne. Eleve nem tudom, mi alapján dönti el a program, hogy mi a háttér, és mi nem az? Ki kell jelölni előtte? Mert ha igen akkor már inkább megcsinálom én magam rendesen. A videóból az derül ki, hogy egy kvázi új layert csinál és szimplán cserélgeti a háttéeret, amit 1-2 dologban paraméterezni is lehet. Vagy mondjuk honnan tudja, milyen szögben látunk rá az égboltra? Mert ugye attól függően kéne a felhőket tartalmazó hátteret is perspektívába helyezni.
Kövezzetek meg, de nekem ez parasztvakításnak túnik.
-
kuyarashi
őstag
válasz
Aidan85
üzenetére
A procitól a magas órajelet igényli a Photoshop. Pár éve 6 magig volt értelme fejleszteni, mert felette már nem nagyon hozott pluszt. Van néhány effekt, ami VGA igényes, de többségünk ezeket ritkábban használja.
Az Illustrator pedig sokkal kevesebb a vár a géptől, úgyhogy azzal nem lesz gond.Összességében szerintem jó lesz. Memóriából sosem elég, de 32 rendben van. Persze lehetnek sok réteges képek, amiből egyszerre több megnyitva már okozhat problémát, de általánosságban 16 is elég.
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Automatizálásban kérném a segítségeteket.
Feladat:
1000 magas üvegről készült termékképet (üveg) 800-ra csökkenteni, majd egy 1000x1000-es átlátszó hátterű kockának a közepébe illeszteni.
Csináltam egy automatizmust, szépen is működik:
1. ctrl+alt+i -> 800 magasra, képarány tartással
2. ctrl+alt+c-> 1000x1000-es kocka
3. mentés máskéntVan esetleg valami amire ügyeljek? A végeeredménnyel én elégedett vagyok alapvetően, de bármilyen megjegyzést szívesen veszek.
Köszi,
P -
Aidan85
aktív tag
Sziasztok,
gépet raknék össze photoshop, illustrator használatához, webdesign miatt, szóval nem kell rengeteg képet utófeldolgozni majd vele, csak élhető módon használni a progikat.
A kissé bizonytalan elképzelés i7 10700F, 32 GB RAM, GTX1660, SSD-k, 1 vagy 2 db Dell U2719D
A kérdés valójában arra irányulna, hogy érdemes a 10700-ba beruházni vagy elég lehet az i7 9700F is? Illetve VGA-nak a 1660 elég lehet, vagy 2060-ba gondolkodjak esetleg még egy szinttel feljebb?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
aldebaran
addikt
A következő PS update-ben elég jó funkció lesz ez az égbolt lecserélés, ha nem csak a tesztképekkel fog ilyen jól működni.
-
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Egy átlag fénykép milyen méretű (9x13 10-x15)? és elég hozzá 4MP felbontású kép? -
Zola007
veterán
Sziasztok
Egy saját profilfotó basic retusálásában tudna valaki segíteni?
Próbálkoztam vele, de nekem nincs hozzá érzèkem
. -
-
Jinxb1rd
addikt
Azért van szerintem köze mert régen egy ilyen nevű psd action scripttel generáltattam le a vonalakat előre a psd-ben.
-
rii
nagyúr
sziasztok
kellett már weboldalt terveznetek Bootstrap grid-del?
rá googlöztem, de nem igazán értem mi az a bootstrap grid
két wordpress slablon alapján kell 1 weboldal-kinézetet csinálnom, ami szintén wordpress alapú lesz majd.
(#27513) kuyarashi:
jaja ... akkorát kellene csinálnia ... de akkor elleszek a save for web-el -
aldebaran
addikt
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
jaaa, értem. Ezt az oldalt találtam. Jónak tűnik.

-
rii
nagyúr
megint 17 megát akar menteni .-/ 1-2 MB helyett
color settings -
rii
nagyúr
Sziasztok!
azt szeretném még megkérdezni, hogy PS-ben nincs olyan mint ID-ben a Story -nál, hogy “optical Margin Aligment”?
hogy kiteszi a vesszőket-pontokat a szélre?
(#27499) kuyarashi
a színprofilt megnézem még, köszönöm
sajna nem tölthetem fel, titoktartási mizéria van
(#27500) BonFire
a színmélységet néztem, 8 bit / channel
a save for web jól ment igen, csak a sima mentés-másként ugyanoda ment, a save for web meg az előző dok helyére … -
aldebaran
addikt
válasz
Jinxb1rd
üzenetére
Én ezt a cikket találtam. Van benne link is ide, a hivatalos oldalra, meg ez a cheat-sheet:

-
zetecR
addikt
válasz
jack982
üzenetére
Most átmenetileg egy GT1030 van a gépemben 1-2-3, sőt, van hogy 0.5 fps-sel renderel.
Egy 1060 vagy egy 1660 lényegesen meggyorsítaná?
Mert az olvasgatom, hogy az After Effects kevésbé támaszkodik a GPU-ra, inkább CPU kell alá.
Szóval érdemes 60-90e-es VGA-t venni, vagy vegyek izomasbb CPU-t?
-
Jinxb1rd
addikt
Srácok, az új Facebook layouthoz valaki tud nekem értelmes és pontos guide-ot linkelni? Mert bármibe olvasok bele, az f@s.
Szeretném desktophoz és mobilhoz optimalizálva tervezni a cover képeket, de így hogy csak wannabe bloggerekbe ütközök bele, elég nehéz. -
ToBeY
nagyúr
Vajon ps miért így nyílik meg folyton,hogy a layer paletta le van csukva. [kép] (kattintásra kinyílik)
Amióta 4k kijelzőre váltottam,azóta vettem észre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos és OEM szoftverek
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Nvidia Quadro P400/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez azért elég durva lenne.

(JPG megnyit, Camera RAW automata javítás lefut, Zajcsökkentés lefut, element, következő kép....).

), ki tudom vágni ugyanígy állóra?
pedig csak 4MP régi kép volt.