Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lassú Víz
addikt
válasz Fotonhámozó #23921 üzenetére
Kért bejelentkezést, de mivel első indítás volt a w10 nagy frissítés után, annak tudtam be. Viszont elfogadta elsőre.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #23921 üzenetére
Mikor frissítettél utoljára? Nekem csak az LR CC-t frissítette de azzal sem volt gond, meg a bejelentkezéssel sem volt probléma. Ja és nekem is megvolt előtte a Win 10 RS1 update...
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #23924 üzenetére
Talán mert ez főverzió frissítés volt, bár tény, hogy korábban mintha magától átemelte volna őket...
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #24116 üzenetére
Jó, akkor úgy mondom, hogy papíron működik (egyébként nálam sem volt gondja). Minden másra ott a Revo uninstaller / Your Uninstaller.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #25140 üzenetére
Párhuzamos univerzumok: ugyanezt írtam le 6 órája FB-on valakinek.
[ Szerkesztve ]
-
Ala
tag
válasz Fotonhámozó #25144 üzenetére
Szóval az appok nyelvének kiválasztását a cc app beállítási között lehet átállítani (ablak jobb felső sarkában lévő függőleges 3 pont-> preferences... -> Creative Cloud-> app language), és onnantól a kért nyelven települnek a programok, ha pedig magyarul vannak már telepítve progik, akkor egy újratelepítés után minden megoldódik. Köszönet [ Rayyy] kollégának.
-
*Ropi*
félisten
-
BonFire
veterán
válasz Fotonhámozó #25672 üzenetére
24 darabbal még nem próbálkoztam és nem tudom, mennyire számít a fájlformátum, mert nekem NEF-em van. Eddig 8 db 24 Mpixeles képből csináltam, de csak simán a Photomerge-dzsel. Az kezeli a raw fájlokat is. Legalábbis az én NEF-jeimet igen. Meg is csinálta, bár nem volt gyors, de 8 Giga RAM elég volt neki. A végeredmény egy 100+ Mpixeles kép lett az átfedések és a végső kroppolás miatt, de simán megcsinálta.
Igaz, hogy addig simán megsült egy pizza.
A C: meghajtómon (SSD) 36 Giga, a D: meghajtón 412 Giga, az E: meghajtón 120 Giga szabad hely van. A D a scratch disk nálam annak ellenére, hogy HDD, ezért lassú, cserébe nagy.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Soká
senior tag
válasz Fotonhámozó #25672 üzenetére
Bocs, ha laikus a kérdés, de miért is RAW képek lennének összefűzve és miért nem megfelelően konvertált jpg? Milyen formátumban lenne elmentve az összerakott panorámakép?
-
Soká
senior tag
válasz Fotonhámozó #25687 üzenetére
"ha olyan panót raksz össze, aminek az egyes részei között nagy a fényerőkülönbség"
Igen ezt már jobban értem. És erre csak azt tudom válaszolni, hogy innen már kicsit ízlés kérdése, hogy mit rak össze az ember, mert odáig oké, hogy a szenzor dinamikatartománya nem elég nekünk, de minden csalásnak ára van, tehát nem nagyon lehet normálisan megoldani hogy egy képen látszódjon a barlangban a denevér meg a barlang szájában az égbolton a bárányfelhő. Vagy ha igen, ott olyan durva csalások vannak, amit csak a laikus vesz be.
Én általában a középértékű fázisképhez igazítom a RAW konvertálását és utána a szélső értékű fázisképeknél játszom a világos és sötét képrészletek visszanyerésével. A panorámák döntő többségénél (ami dslr-rel készül és nem drónnal) én eleve M módban fotózok, tehát minden képkocka ugyanazzal az expóval készül.
A te imént linkelt fotódon ugyan látszik egyértelműen a HDR íz (nem túlzásba vitt módon) de például az nem olyan téma, amit ne lehetett volna egy expozíciós értékkel végigfotózni. Szerintem. -
ArthurShelby
addikt
válasz Fotonhámozó #25690 üzenetére
"csak kezdő vagy talán amatőr szintet alulról súroló kattintgató vagyok"
"én tolok bele a fotózásba rengeteg pénzt, energiát, szabadidőt"Ha jól veszem ki a szavaidból csak hobbiként csinálod, kedvtelésből. Akkor nem értem miért akarsz érte pénzt kérni. Viszont tényleg illene a bloggernek egy linket tenni, hogy ezt a sok jó képet innen vettem.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Soká
senior tag
válasz Fotonhámozó #25690 üzenetére
Azért mosolygok magamban, mert általában azt szoktam meg, hogy én vagyok kényesebb a képminőségre és én győzködöm az embereket, hogy ne sajnálják az időt a RAW-ba fotózásra, most meg én vagyok az, aki azt mondja, hogy jó lesz az a jpg
Úgyhogy nem akarom nagyon védeni az álláspontomat, különben is sok tekintetben hályogkovács módjára pofozgatom a fotóimat, egyszerűen csak nem éreztem még hiányát annak, hogy ha számomra optimális módon konvertálok egy jpgt, akkor azzal gondjaim lennének akkor, amikor csak össze kell fűzni a képet panorámává, esetleg a végeredményen egy kicsit pofozgatni itt-ott. Ez szerintem (nálam) belefér a jpg-be.
Azt, hogy tejútpanót hogyan kellene összerakni, hááát, soha nem jutott eszembe, hogy olyat fotózzak. (ami mindenhonnan nagyjából ugyanúgy néz ki és úgyis van hozzá tökéletes eszköz és én legfeljebb az ennedik tökéletlen verziót tudnám elkészíteni...)
Na, most gyorsan összedobtam egy 2x6képes panorámát, amit 3-4napja fotóztam és egy kellően ellenfényes, naplementés (egyébként érdektelen) jelenet. Az a helyzet, hogy itt sem éreztem, hogy olyan nagy bajaim lennének a bebukó részekkel, mert hát egy ilyen kép akkor természetes, ha sötét. Sokkal jobban is össze lehetett volna nyomni a dinamikát de nagyon természetellenesnek éreztem.
A valós látvány kb. ez volt:
Ennek a közepét kipanorámáztam. (most látom, hogy a flickr a 20.000pixelből csinál 8191-et...) Persze, hogy lehetne ebből még világosabb zajtalanabb képet csinálni, de nekem így természetesebb.A szürke szövegre csak annyit, hogy nem csak a sztárfotós meg amatőr kategória létezik. A Te képeid technikai értelemben teljesen megfelelnek a profi elvárásoknak, ezt a részét nagyon jól műveled, az más kérdés, hogy a témaválasztás alapján - de ezt kérlek ne vedd bántásnak - tipikusan amatőrfotós klubtagnak látlak.
Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy a net népe alapból és dilemma nélkül "oszt" meg tartalmakat. Ez a facebookos fogalom, tökéletesen megszelídítette azt a korábbi kérdést, hogy mi van a szerzői jogokkal. Láthatod - és most kicsit magamra fogom haragítani legelek kartársat, ő jön és már az sem tűnik fel neki, hogy azok a zavaró vonalak valamiféle vízjelek, még szóvá is teszi, hogy zavarja őt Ma már nem nagyon lehet az emberekkel megértetni - főleg azzal a részével, aki maga soha nem állít elő saját tartalmat - hogy vannak bizonyos szerzői jogok.
Nem tudom, megnyugtat-e, de például a Te tevékenységed (de most nem rajtad van a hangsúly, hanem minden lelkes fotózón) valamelyest sértik a profi fotósok érdekeit, mert ugyan te is kényes vagy arra, ha valaki leemeli a képeidet, de Te nem egy másvalakitől lested el, hogy hová és mikor érdemes felállítani a kamerát? Gyakorlatilag Te is (meg esetleg én is, és mások is) megpróbálják ugyanazt ugyanúgy, ugyanakkor megfotózni. Kicsit ez is lopkovic, bár kétségtelen, hogy erre már ipar épült és pénzért elvisznek téged oda fotózni, ahol garantáltan jó lesz a téma.
De ez messzire visz, ha valakinek ezügyben mondandója van, javaslom menjünk át egy másik topikba!!! -
hito
nagyúr
válasz Fotonhámozó #25745 üzenetére
Már ha a beállításokra nyomok problémázik. Nekem is ezt írja és nem engedi módosítani, mert folyton ezt az ablakot dobálja fel:
An integer between 96 ans 8 is required: Closest value is inserted.
Van rendesen szabad hely a meghajtón, úgyhogy végképp nem értem mi a baja.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #26281 üzenetére
Nagyon sok hibája van, felsorolni is hosszú lenne. Bízzunk benne, hogy a következő verzióra összekapják magukat az Adobe fejlesztői.
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #26290 üzenetére
Ha a 20.0.0 vagy a 20.0.1, akkor semmin sem érdemes csodálkozni.
-
*Ropi*
félisten
-
Clemi
veterán
válasz Fotonhámozó #26562 üzenetére
Csak egy ilyen iciri piciri hibácska van benne
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #26997 üzenetére
Köszönöm, hogy linkelted, mobilról nem tudtam.
-
robi1979
aktív tag
válasz Fotonhámozó #26997 üzenetére
Köszönöm, meglesem! A laptopom is kezdi megadni magát, Photoshopra/video szerkesztésre (proxy) mi lenne az ajánlott vétel? Jelenleg egy Lenovo Z51 70-et használok, i5, 8gb RAMmal.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Fotonhámozó #27119 üzenetére
Nekem nincs fennt a NIC, de nem mai darab már és nem is fejlesztik tovább évek óta. Elképzelhető, hogy nem kompatibilis az új verzióval.
A tudomány a valóság költészete!
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #27412 üzenetére
Vissza, Creative Cloud alkalmazásban a 3 pontos menü az alkalmazás mellett, és "other versions".
Mi átláthatatlan benne?
-
*Ropi*
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest