Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Egy korszak vége
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #35316 üzenetére
Hu, én állandóan a kanapén vagyok, elötte az asztal es azon a laptop. Kb jó egy éve szoktam rá a 8" tabra a forumozashoz, meg az egyebek. Most mar csak a torrent meg a komolyabb megosztasok végett kapcsolom be de azert igy is napi 6 h elketyeg. Ja meg pókereznek rajta és a TVgo ha a TV foglalt. Van digi sport, sok sportot nézek.
Köszi a hsz-t aksi terén.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Dalares
tag
válasz szucstom #35284 üzenetére
Ez a 60%-ig töltés azért van így kiszámolva, mert így az akku szinte nem is hasznàlódik el. Van itthon két noti. Az egyik 2019-es vásárlás, az akksija 90%-os, az AIDA szerint az elhasználódása 10%. Ez a MyAsus segédprogrammal kezeli az akksit, ha be van dugva a konnektorba.
a másik gēp 2020-as, itt az akksi állapota 96%-os. Mivel ez utóbbi egy Dell gép, a Dell Energy Management nevű segédprogram van hasznàlva. Az akkumulátorkímélő üzemmód mindkét esetben 60%-on tartja működés közben, nem 100%-on csepegtet, mert 60% körül kevésbé öregszik az akku, mint 100%-on. A Lenovo-nál is van ilyen, Lenovo Vantage néven. Az is 60%-os korlátot hasznàl.Ne gondoljátok, hogy szerencse nincs, mert ti nem találtátok.
-
Tomy27
tag
válasz szucstom #35249 üzenetére
Ezt nem teljesen értem, csatlakozó verzióra gondolsz, vagy a kábelre.
De kábel az kizárba, de ma teszek egy próbát, egy- két ötletem még maradt.
A projektor HDMI 2.0- ás, bár HDMI- n Full HD- t tud csak megjeleníteni, 4K- t csak YouTube- ről
vagy pendrive- ről lejátszott tartalom esetében tudja kezelni.Az acer notebook az 2.0- ás, ugyan csak."Ha mások hülyesége miatt idegeskedsz, magadon állsz bosszút!"
-
Gubu0101
veterán
válasz szucstom #35214 üzenetére
Mar tegnap kivittek.Egybol a kozponti szervizt hivtam,lattam,hogy van “szerviz futar”.Telekomtol van a laptop,inkabb igy oldottam meg,gondoltam gyorsabb mintha a T-n keresztul intezem.
Eddig le a kalappal,minden folyamatrol ertesitenek sms illetve emailben.
Bar jobb lett volna,ha nem fel ev utan adja be a kulcsot[ Szerkesztve ]
…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
Lacuss20
senior tag
-
datomi
tag
válasz szucstom #35039 üzenetére
Hali!
Áttettem a merevlemezt egy másik gépbe, ami nem erről a merevlemezről bootolt, és az a gép sem indult el, úgyhogy valószínűleg ez a merevlemez lesz a ludas.
A laptop merevlemez nélkül usb-ről simán bootolt, legalább is a W10 telepítő elindult.
Úgyhogy merevlemez csere lesz.Xiaomi Mi 10 Lite 5G / Samsung Tab S5e
-
hóbortos
csendes tag
válasz szucstom #35010 üzenetére
Asus 65P -re cseréltem, a garanciában visszaküldött Asus RT-57C-es javíthatatlan routert. Egyrészt szerettem volna megmaradni a márkánál, és elég pozitív visszajelzéseket olvastam róla. Ma reggel sikerült egy másik laptoppal is elvégezni egy hasonló kísérletet, megpróbálni egy torrent letöltését az Ncore-ról, a router megkerülésével. Egy 5,5 GB-os fájnál, háromszor szakadt meg a kapcsolat. Sajnos kb. egy 7 éves HP - 6570b laptoppal próbáltam csak ki, de ez Intel i5 - ös procival van szerelve. Még van egy lehetőségem, de ahhoz felkell mennem Bp.-re, ahol egy 500Mbps-os UPC hálózattal tudnék tenni egy próbát.
Az upnp be van kapcsolva, a Qos pedig kikapcsolva. -
hóbortos
csendes tag
válasz szucstom #35007 üzenetére
Akkor szerinted miért ment tönkre a két routerem. Az első még megértem, mert ment kb. 1,5 évet, de a második csak kb. 3 hónapot. Amúgy az itteni szervizben megemlítettem a hálózati kártyát, amit említettél, de azt mondták, hogy az nem igen lehet a probléma forrása, ha sima internetezésnél nincs gond. Én biztos nem vagyok ennek a témának a szakértője, s ezért gondoltam a fórumra, mert itt több ember különböző nézőpontból is láthatja az esetet.
-
Muerte68
addikt
válasz szucstom #34991 üzenetére
meg szaboi6512 mégegyszer köszönöm ,sikerült a médiáról kelett funkcióra rakni
Biosban sem voltam már vagy 5 éve,de végül csak meglettLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
kmarci25
veterán
válasz szucstom #34889 üzenetére
Sziasztok! Acer Aspire v3-371-54tv gépben szeretnék akkumulátort cserélni, illetve gondolkodom egy új, nagyobb SSD beszerelésén is. Jelenleg egy Toshiba 128gb m.2 ssd van benne, ezt bármilyen m.2-es ssd-re kicserélhetem? (Nyilván ebben az esetben újra kell telepítenem a windows-t és minden mást is, de ezt meg tudom oldani.) A gyárilag előre telepített windows ilyenkor újra fel tudom tenni? Vagy az elvész? Illetve a másik kérdésem az, hogy akku-ra van valami bevált beszerzési forrás? Találtam többet is a neten, de félek, hogy belefutok valami gyenge utángyártott példányba...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
lsebestyen
addikt
válasz szucstom #34885 üzenetére
Itt van a support oldal, I/O driverre hasonlító dolgot én itt nem találok, tényleg létezne, hogy külön kell felrakni? WIN10 óta ilyennel még nem találkoztam, de már 8.1-nél is csak elvétve. A HDD házat kizárnám, régóta használom, tegnap is használtam másik 2 eszközzel. Illetve más eszközökkel rendben ment az adatátvitel, csak ezzel winyóval nem.
4k youtube videót is próbáltam, de azt elvitte lazán az IGP, hát még az FHD-t. De Furmark-kal teszteltem, szépen megy a dedikált is.
szerk.: hmm, lehet valóban a HDD ház lesz a szűk keresztmetszet, és nem támogatná az USB 3.2 Gen 1-et? Kerítek egy másik külső HDD-t, megnézem azzal. Telefonnal, pendriveokkal próbáltam, azokon megvolt a sebesség (3.0).
Anyagminőségre szerintem bőven jó, leszámítva az asztalon kotyogást...A zsanérok szerintem elég erősek, ha tippelnem kéne, ezzel pár év múlva sem lesz gond. Venti kicsit zajos, ha dolgozik a gép, de amíg neteztem rajta, addig végig csöndben volt. Hangszórók is egész jól szólnak.
A GPU azért erősebb mint egy HD 620...Ismerősöm a fiának vette, leginkább sulihoz, de régebbi címekkel azért még játszana. Mivel én játékokban nem vagyok otthon, ezért youtubeon néztem FPS összehasonlító videókat...És ezzel a GPU-val pont megüti azt a szintet, hogy élvezhetően lehessen játszani vele (már amennyire egy notin ez lehetséges). Példaként a WOT-ot néztem, mert a srác most épp azt tolja.
Kijelző is a szokásos IPS minőség, rendben van. Vicces, hogy még gyártanak TN panellel notebookot, ezek szerint van rá kereslet.
Boot idő SSD mércén mérve teljesen átlagos, 10-15mp körül lehet, de őszintén szólva nem figyeltem. A saját asztalimhoz szoktam viszonyítani, ami egy 10 éves konfig + egy alsó kategóriás SSD -> 20mp körül van, ha ennél lassabb valami az szokott feltűnni.
Nagy plusz pont, hogy be lehet építeni pluszban egy 2.5" SSD-t, vagy HDD-t, és ehhez a dobozban meg is van a "HDD upgrade kit".
[ Szerkesztve ]
-
lsebestyen
addikt
válasz szucstom #34882 üzenetére
Köszi a választ. Furmark-ot felraktam, szépen működik.
Viszont ami meglepett, hogy a két usb 3.0-n nem indul el egy olyan külső 2.5" HDD, ami 7200rpm-es. Minden mással jó. Kevés amper lenne az usb-n? Érdekes, hogy ezen spórolnak. A jobb oldali 2.0-n jó, csak úgy baromi lassú. Van egy 7 éves HP probook-om, ott egyrészt mindegyik 3.0, ill. felismeri az ominózus HDD-t is. Ok, tudom ez nem üzleti noti, de 7 év különbség van köztük.
Illetve az asztalra letéve, nyitott fedlappal a jobb alsó része kotyog, mintha nem lenne szintben, és nem az asztallap egyenetlen. Ott lenne a HDD helye? Csak azért gondolom, hogy valami súlyozási probléma lehet, mert lecsukva rendben van. Engem a halálba idegesítene, ha ezen kéne dolgoznom.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #34760 üzenetére
Majd hívom őket itt vannak a városban.
Sk csere volt már a gari letelt kintről rendeltem a két zsanérral együtt, mert az eredetiek meghaltak és vitték magukkal a fedlapot is. Sokkal masszívabb zsanérok jöttek mint az eredetiek voltak.
Azért köszi a tanácsokat. Biztos hardver hiba.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #34758 üzenetére
Nincs sehol kamera. Up már volt. Usbnel van egy sárga felkiáltó jel. Véd lap csere volt, ott szúrhattak el valamit.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
válasz szucstom #34748 üzenetére
Azért kell mert sok és nagy excel fájlokkal dolgozok (iszonyú sok adat van benne). A márkákkal úgy vagyok, hogy memóriachipet gyárt a micron, hynix és a samsung. Mindenki tőlük veszi. Azt nem tudom, hogy akik gyártják a PCB-t és rárakják a saját vezérlő chipjüket ott mi a különbség.
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * adatlapomon
-
őstag
-
ddmb
aktív tag
válasz szucstom #34720 üzenetére
kösz, CTRL-S-sel előjött az AHCI/Optane, baromi idegesítő, hogy egy ilyen fontos menüpontot csak azok látnak, akiknek már volt dolguk Acerrel. Van még további ilyen rejtett menüs cheatkód?
Van valamilyen hivatalos lista, hogy RAM esetén milyen gyártó melyik modelljeit támogatja ez a gép?
[ Szerkesztve ]
-
ddmb
aktív tag
válasz szucstom #34716 üzenetére
köszi
még lenne 1-2 kérdésem, évek óta nem volt dolgom Acerral, most SSD-t cseréltem ebben a Aspire A515-54G modellben. Szétszedtem, és 1db RAM foglalatot láttam... miközben van benne 4GB RAM. Ez meg mi?? Alaplapra van integrálva az a 4giga? Vagy csak nem vettem észre a másik foglalatot?
Amíg HDD volt benne, a BIOSban lehetett AHCI és valami "RST with Optane" között váltani. Miután kicseréltem a vinyót SSD-re, már nem találom hol tudnám ezt a menüpontot megváltoztatni. SSD miatt nincs már AHCI?
BIOS/Main menüjében vannak ezek:
- USB Wake from S4 Support (Support USB wake S4)
- Lid Open Resume (System will resume from S3 state by Lid open)
Mik ezek? Van értelmük?[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz szucstom #34634 üzenetére
Ahogy mondtam, kb. 9-10 éve nincs "normál" LCD laptopban, csak LED-es...
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz szucstom #34631 üzenetére
Viszont, ha jól megnézed, az Aspire-ben LED-es kijelző van, a Swift-ben pedig LCD. Előbbi sokkal jobb.
A LED a háttérvilágítás módjára vonatkozik, az LCD pedig a kijelzőtechnológiára. Kb. 9-10 éve szinte minden kijelző, ami laptopokba kerül, mint kijelző, LED háttérvilágítású LCD, néhány frissebb és nagyon drága kivételtől eltekintve, amelyek OLED-et használnak.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
taknyí
senior tag
válasz szucstom #34575 üzenetére
Köszi! Megoldódott, a win10 adatvédelemben az alkalmazások számára hozzáférés valamilyen okból letiltódott. A hang driver, meg általában mind elég mostoha ezen tipusnál még 2019-es van a supportban. Sorba próbálgattam, az 54G ráment, az frissebb.
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
laca500
aktív tag
válasz szucstom #34527 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond. Régen is mondtak ilyeneket az "IT-s" szakik. Aztán igazából, ha jól emléksze, arról volt szó, hogy az AMD belsejében lévő grafikus vezérlőhöz feltett driver (catalyst) összeakadt a dedikált nvidia driver-el! Az akkori megoldás annyi volt, hogy a BIOS-ban lekellett tiltani valamelyik kártyát! De ez akkor volt, ma nem tudom mi a helyzet! Ennek inkább megint valami olyasmi szaga van, mint az intel/AMD párharc! Van aki erre esküszik, van aki meg arra! De elképzelhető az is, hogy pl. jelenleg az intel lemaradóban van, (főleg notebook terén) egyre több gyártó kezdte el gyártani a laptopjait az új AMD-s procival. Valószínű elég nagy érvágás ez az intelnek, hát elkell terjeszteni valamit, amitől meg áll, vagy legalább is lelassul az AMD szekere! (egy kis összeesküvés elmélet ) De végül is nem is értem az egészet! Egy gyártó miért kezdene, egy újonnan fejlesztett AMD-s CPU-val és Nvidia grafikus kártyával ellátott laptopot gyártásába, ha az nem tud egymással normálisan együttműködni!? Tervezéskor nem lenne mindegy, hogy milyen grafikus vezérlőt dobnak hozzá?
[ Szerkesztve ]
Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #34471 üzenetére
Ha nincs rajta külsérelmi nyom, nem lesz bajod. Ha ezt olvasom mindig felötlik a kérdés ha véletlenül egy 2mm-s karc keletkezik az alsó fed lapon milyen garancia ugrik? Mivel fizikai sérülésre amúgy sincs garancia.
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34415 üzenetére
Ha rammal bővítve veszel egy gépet, az Acer márkaszervíz azt kiszedi belőle, és visszaküldi vagy neked, vagy a kereskedőnek. Ha a bevizsgálás azt mutatja, hogy az egy hibás alkatrész volt, és az okozott egyéb bajt, pld alaplap chipset elszállt, a márkaszervíz közölni fogja a kereskedővel, hogy azért ő felelős. Egy lépésben oda került a történet, hogy már nem a márkaszervízzel van dolgod, hanem a kereskedővel.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34413 üzenetére
Most lehet fujjogni, de én megnézem, mit veszek, és mennyiért. Azzal együtt, hogy ha 3 éves garancia van valamire, úgy számolom, 3 év +1 másodperc múlva óramű pontossággal fog tönkremenni. Mert a mai termékektől többet nem lehet elvárni, mint hogy abban a pillanatban menjenek tönkre, amikor már nincsen rájuk garancia.
Más.
DigiPrime-ról mindenki csak jókat hallott?
(Ram-mal bővített terméket vennék, és nem csak az Acer kedves ügyfélpolitikájára lesz szükségem a garancia érvényesítéséhez - ha esetleg úgy adódik - hanem a DigiPrime-ra is. Szóval azért kérdezem. Bárkinek bármi tapasztalat esetleg?)
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34405 üzenetére
Nincsen nálam a laptop.
Acer árlistában gép, amin wifi modul a lista szerint nem 802.11 g/b/n/ac, hanem 802.11ac, és azon töröm a buksit, létezhet olyan elkefélt design, hogy a 2.4 ghz-es supportot levegyék egy aspire 3-asról? Komoly az? Vagy csak elírták árlistában?
Példa: [link]
(Kerestem 6W-os új procival szerelt amd-s acer-eket, és végül ilyet találtam.)
-
Micsurin
nagyúr
válasz szucstom #34377 üzenetére
Meredek lenne elvárni egy gyártótól, hogy egy opensource OS minden disztribúcióját támogassa.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #34315 üzenetére
KB ugyan ezt írtam én is csak finomabban.
Én is letöltöttem minden drivert és telepítettem a kész rendszerre.
A videó kártyáért csesztett a win de kikapcsoltam az erre irányuló figyelmeztetést.[ Szerkesztve ]
-
M3aN
senior tag
válasz szucstom #34299 üzenetére
Igazából nekik szólna, hátha könnyebb lenne intézkedni. Náluk vásárolt laptop 6 hónap után ment tönkre (szerviz garanciában javította), monitor 10 hónap után, de utóbbinál a szerviz elutasította a garanciát kitudja milyen indokkal. Hogy is mondjam, nem vagyok örömteli a szituációval?!
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34288 üzenetére
A fenti kérdésem kérdés volt, nem megállapítás
Dicső hp-val anno belefutottam egy sza* laptop családba azzal együtt amennyire a mellüket döngetik, hogy ő csak jót adnak, és nem volt az egy filléres laptop - utólag csak azt kaptam a fejemhez, legközelebb előre kérdezzem meg a népet, és ne a gyártót. Na akkor most előre a népet kérdezem meg, nem a gyártót
Egyszer már kérdeztem rá erre, akkor annyit kaptam, hogy újabban két csatornás technikák vannak profi notikban, és olcsó laptopokban biztos csak egy csatornás wifi modulra számíthatok. De azzal okés vagyok. Egy csatorna elég nekem. Viszont annak az egynek legalább átlagosnak mondható térerővel örülnék. Konkrétan gagyi wifi térerőről szóló hírek akármilyen forrásból kerültek-e elő bármelyik acer laptop családban az elmúlt 1-2 évben?
-
kugli
aktív tag
válasz szucstom #34213 üzenetére
Igen,először én is arra gondoltam,formáztam a hdd-t és próbáltam úgy is,de akkor sem megy.
Mindkét video vezérlővel működik a gép,az integrált VGA val nincs probléma,azzal rendesen indul a rendszer,a dedikált VGA is működik rendesen,a boot közbeni fagyást leszámítva. Akkor lehet hogy a dedikált VGA problémázik hardveresen?
-
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34134 üzenetére
>Halvány lila gőzöm sincs, hogy elboldogul-e vele az MSI Afterburner
Jajj hát ott van a kezedben a laptopod, csak indítsd el az afterburnert, vagy bármi más nvidia cuccost (amit talán már telepítettél), és írj le annyit, hogy ha lefele akarod húzni a normál órajelet, meg tudod-e tenni? Ha más alkalmazásod nincs hozzá, itt egy [link]
-
coco2
őstag
válasz szucstom #34132 üzenetére
Anno tapasztalat i3 + uhd gpu 6W-ra állítva kiszolgálta, amire átlag szükségem volt. Időnkétnt kellett 9W-ra állítanom, afölé sosem. Nyári hőségben hideg maradt a laptop. A mai 15W-os cpu-kat én még mindig alulhúznám.
Mobil nvidia - azokat még nem ismerem. MSI Afterburner elboldogul az órajelükkel?
-
PROTRON
addikt
válasz szucstom #34107 üzenetére
Engem is csak nemrég világosítottak fel erről, korábban csak nem gondoltam végig logikusan. Ezek nem asztali gépek, notebooknál alapvetően minden videokimenet az igp-re van kötve (a beépített monitor is egyfajta kimeneten van), tehát ha kell ha nem azon fog keresztül menni az adás.
Így 1 fajta alaplapot elég megtervezni, aztán a userek felé meg többféle csomagban értékesíteni ha éppen valakinek kell dedikált kártya és hogy az mennyi memóriával legyen szerelve. De tervezési oldalról mindig az "alapot", amihez minden csatlakozik fixre kell rakni költséghatékonyság terén.
Ha valakinek kell extra kakaó, olyan modellt vesz amiben van dedikált csip és ahol szükség van rá ott valóban a számítást a dedikált csip végzi, aztán elküldi az infot az igp-nek. Feleslegesen drágítaná a dolgot minden kimenetet 2 csipre vezetékezni, ahogyan az is hogy berakni 1 extra video csipet ami majd "váltogat"(bár ezt sugallja a kliens oldali kezelő felület).
Szóval ja, ezeknél a notebookoknál ha bedöglene az igp, akkor procicsere kell a videoképhez is. Asztalinál persze más felépítésű az alaplap és a bios is.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
vyrnwy_31
kezdő
válasz szucstom #34099 üzenetére
Office, nem túl teljesítményigényes játékok, esetleg alapszintű fotó- vagy videoszerkesztés, meg persze filmnézés, netezés, stb. Tehát alapvetően átlagos, hétköznapi felhasználás. A gamingre való alkalmasság abszolút a szükségleteim listájának végén szerepel - ha a CS:GO, Minecraft, LoL szintű dolgok eldöcögnek rajta, az már tökéletes.
-
PROTRON
addikt
válasz szucstom #34077 üzenetére
Sziasztok! (Bocsi szucstom, nem a te hszedre akartam reagálni, csak ez a forum motor nem a kedvencem )
Kicsit hosszú lesz, de gondoltam egy próbát megér ide is beírom hátha tudtok segíteni.
Egy 2011 novemberében vásárolt (gyártva 2011 május) Acer Aspire 5755g notebokkal kapcsolatban írok (i5-2430M, gt540m, 2x4gb ddr3 ram, 240-es ssd). Már ugye 8.5 éve kiszolgál, az utóbbi 2 évben villamosmérnök gyakornoki tervezésekhez használtam 2D Autocadban, de előtte volt hogy rendesen meg volt hajtva játékok, továbbá kisebb 3D gépösszeállítás tervek, meg 720p videó vágások által.
Érthetően meg szeretném tartani a továbbiakban is, ha épp valahova el kell vinni meetingelni az anyagokat.
Közel 3 éve volt utoljára kitakarítva, de mivel egyetlen gép volt így amíg nem érkezett meg az új munkaállomásom nem akartam belenyúlni, mégis csak koros már, nem akartam hogy végleg elszúrjak valamit a folyamat közben. Korábban garancia idő alatt billentyűzetről használva nem tűnt fel hogy játékok alatt mennyire melegszik és bizony a sokszor sok órán át tartó 90-95 fokos üzem nem tett jót sem a billnek, sem a touch padnek, sőt az utóbbi időben az USb3-as port sem működött.Az új asztali gép hűtőegységéhez Thermal Grizzly Kryonaut minőségi pasztát használtam, nosza a maradék pont jó lesz ebbe a kis gépbe, megérdemli így tinédzserkorhoz közeledve.
A kitakarítás rendben ment, előző alkalommal kicsit sok pasztát használtam ami szétfolyt a fém sapka oldalán, így ezúttal szépen elspaklizgattam. Egyébként kicsit zavart hogy nem találtam meg a bill és usb problémák forrását, de azért összeraktam.
Összerakás után, akksi nélkül CPU-Z stress teszt alatt 71 fokon stabilizálódott a cpu hőmérséklet, mondom eddig príma korábban ez 80 fok volt, de gpu stressz nélkül ez nem mérvadó, legyen furmark burn in teszt, alig 5 percel a cpu-z után....
Na 5 percen át figyeltem a hőfokot, látom 81 fok körül mintha kezdene stabilizálódni, nézek vacsit. 3 perc múlva visszatérek a géphez látom se kép se hang, nem is szól a venti.
Bekapcsológombra nem reagál, és azért elég meleg a teste, de nem annyira mint a korábbi játékok alkalmával volt.
Másnap hiába raktam bele az aksit, a töltés jelző led ami mindig világít megse mukkan, se tápegységre kötve, se simán akksival nem indul. Tudom hogy nagy a baj.
Ismét szétszedem.
Egyetlen helyen látok égésnyomot, a billentyű szalagkábelen ahol hozzáér az alaplapon 2 kis, ránézésre smd-hez. Ez megmagyarázza a korábbi billentyűhibát, tehát itt szállt el a szalagkábel, csak korábban nem égett el ennyire...most valszeg végleg.
De sehol máshol nem látok semmi rendelleneset, semelyik alaplapra szerelt-forrasztott egységnél, kondinál, smdnél, ellenállásnál, se a nyomtatott áramkörön.
Gondoltam hogy hátha DC csatlakozó nélkül, pusztán akksira kötve működik, de úgy se reagál a bekapcsoló gombra. Bár ebben nem sok bizodalmam volt, mert én tuti úgy terveznék gépet hogy dc csatlakozó bekötés nélkül biztonságképben semmiképp ne zárhasson rövidre a bekapcsolás.
Nem szeretném kidobni, mert mindig jól jöhet egy win7-es gép, ahogyan nem szeretnék egy 9 éves technológiájú alaplapra egy új árát költeni. Pár hete megérdeklődtem és használt piacon kb 40 ezret érne a gép ha mindene működne.
Szerintem valahol a töltésvezérlő áramkörökben lehet az ördög, de ilyen hibakereséshez se eszközöm, se kellő tapasztalatom, villamossági terület elég nagy ahhoz hogy eddig mással foglalkozhattam.
Remélem tudtok ajánlani valami segítséget.
Előre is köszi ha valaki érdemben tud reagálni.[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Beni2360
félisten
válasz szucstom #33943 üzenetére
Hát én akitől vettem egy szg üzletben ő rakott rá egy win 10-t és amikor be akartam lépni a biosba kérte a jelszót. Telefonba mondta, lehet, hogy egyénileg csinálta. Ezért írtam rendszer gazdát mivel ő telepített sok mindent fel. Nem probléma.
-
-
Micsurin
nagyúr
válasz szucstom #33929 üzenetére
Nem lehúzták segítek, ajánlott ha kihasználod. Egyébként meg felesleges 5-10 rugóval többet kiadni érte.
És nem azt írtam, hogy lehúzták már nem először érted direkt félre amit írok...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz szucstom #33910 üzenetére
Mindig kézzel teszek fel minden drivert, soha nem volt problémám. Ellenben azt már észrevettem ezek a csoda Care Centerek a legjobb pillanatokban tudnak rájönni hopp ő most bizony frissíteni akar.
Ellenben nagyon zavar amikor az Experience és társai miatt feltett "legfrissebb" "legfacabb" driverek miatt a frametime (ms) eszméletlenül megnő játékokban vagy a win általt automatice feltett csoda driver miatt szórakozik a wifi.@sowi:
A hivatalos állás pont még mindig az, hogy M.2 SSD-vel otthon is bővíthető garanciától független a gép? Ha garizni küldöm a csatlakozóval szerinted vegyem ki az SSD-t és a Hyper ramokat? Vagy valahogy írassam fel velük biztos ami biztos?The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz szucstom #33908 üzenetére
Definiáld az átlag usert kérlek.
Pontosan hol kellett volna és mit tapasztaljak.Főleg, hogy én a Sony témára tértem vissza.
Acer Care csoda pedig Crimson Radeon Softwaret akart feltenni mikor lassan féléve kint az Adrenalin.
-
Micsurin
nagyúr
válasz szucstom #33898 üzenetére
Ellenkeznék 6 évig húzta a Fit15 nagyon durván strapálva és nagyon jól bírta, ha lenne mai hw-vel most nem itt lennék.
De szeretemném már elküldeni garira a lapost de esélyem sincs ala otthoni tanulás...
Amíg nincs megcsinálva a HDMi nincs kedvem költeni rá pedig ordít egy M.2 500has Crucial SSD után meg egy 7200rpm-es vinyó után ha már 2x8 HyperX-szel meg lett támogatva a Rizen[ Szerkesztve ]
-
-
Micsurin
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OTP Bank topic
- Synology NAS
- Bestbuy játékok
- Ryzen 5800x
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GTA VI
- További aktív témák...
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest