Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
Hasonló mint a Porsche tiptronic, hagyományos bolygóműves váltó továbbfejlesztése, ami már kézzel is kapcsolható, vagy a kormány mögötti fülekkel. Mondhatjuk rá hogy hidrodinamikus.
De miért dízelle?
T5 vagy sima sor 5 szívó.
A 2.0 D az ford, de a D5, T5, és a 2.4i az vegytiszta VolvoSzerk:
Egyébként most, hogy vezettem a sor 5 szívót, ez a sorrend alakult ki bennem:
2.4D < 2.4i = 164 D5 < 185 D5 < 200 D5 < T5
Motor erő és karakterisztika.A 185 D5 egy leheletnyivel jobb mint a szívó 2.4, viszont a főként városi használat miatt lett nekem 2.4. A 200 D5 sokkal jobb mint a 185, mert két turbós és ezáltal turbó lyuk mentesebb, sokkal élénkebb, tüzesebb alacsony fordulaton, igaz a tüzességgel a 185-ös rendelkezik bőségesen.
De a T5 leveri mindet

15 éves a gép, de 260 felett a vége![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
D5 185 vége 225 -
runner 125
nagyúr
Látod, én megmondtam.

Az első szettet már elég régóta hirdetik, felújított felni, ezekben én kevésbé bízom. Ki tudja milyen autóról származik és milyen minőségben fújták meg (mennyire lesz tartós).
A második valamelyik XC-re való, eleve 18-asok ráadásul 235/60-as gumikkal... ez így biztosan nem megy fel az S80-ra, de szerintem a felni sem olyan szép.
Lizsó
Nah igen, szép darab, korábban már én is linkeltem, de megkérik az árát rendesen.
Autós topikban volt egy kis csevej erről az Amazon-ról. Nagyon ráizgultam, gondolkodtam h el kellene hozni, végül gaborbol felvilágosított. -
Ck.
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Köszi. A geartronic az gyakorlatilag a hagyományos hidrodinamikus váltó vagy mar arra se mondhatjuk?
Szemezgetek 3000 font köruli V50 2.0 dízelekkel.
Ezek ha jol tudom Ford motorok.
Ezekre is jellemző a "Mondeo-jelenség"?
A TdCi-k jellemzően az autópálya leállósávjaban varjak a sárga angyalt. -
FeRRaR1
őstag
A geartronic egy kuplungos, mikroprocesszor vezérelt, főként két literes és afeletti motorokhoz használták. Kicsit lassabb működés, és egy pillanatra megszakadó erőátvitel jellemzi, amit kis rántásnak érezhetünk, ha padlózzuk /elméletileg/
A Powershift a dupla kuplungos verzió, gyorsabb működés, váltásnál az erőátvitel nem szűnik meg, mivel a következő fokozat már be van készítve. Vaj sima, azonnali váltások, csak annyit látsz hogy változott a fordulatszám. Elméleti síkon kisebb igénybevételt bírnak, kisebb teljesítményű motorokhoz társítják.
Egyikkel sem lősz bakot, a lényeg hogy kapjanak egy olaj cserét legalább egyszer az életben, és vásárláskor tökéletesen működjenek. Nagy gyorsításnál, visszaváltásnál, elindulásnál stb...
-
Ck.
addikt
Urak,
Mi a különbség a PowerShift és a GearTronic váltó között? -
Lizsó
csendes tag
262 Bertone Coupe..... nekem nagyon bejön:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/volvo/260/volvo_260_262_bertone_coupe_aut__klimas-8233079
-
BBalu
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
-
TonTomika
aktív tag
Használ valaki aftermarket parkolóradart?

Keresek valami jót, bár lehet megérdeklődőm mennyi lenne a gyári beépítés, gyári riasztóra kaptam egy 120 ezres ajánlatot kedvezménnyel.

A cél nagyjából az lenne, hogy mérjen viszonylag pontosan és 15-20cm-re tegye a folyamatos sípolást, mert azzal szerintem nem vagyok kisegítve, ha 50 centinél már vonyít. Fontos lenne továbbá, hogy lehetőség szerint teljesen süllyesztett legyen és NE legyen nekem mindenféle gagyi kapcsoló és visszajelző led ami látszik a beltérben tehát R-be kapcsoláskor kapcsoljon be automatán. (A klímakonzolba épített gyári kapcsolóra sajnos nem lehet ráhangolni és azzal kapcsolni.)
Egyelőre ezt találtam, ez elég szimpatikusnak tűnik, igényesen beszerelhető, viszont ez az 50cm legkisebb távolság nagyon kevésnek tűnik, jellemzően nem a végleges parkolási távolság beállításához kell, hanem az autó beszuszakolásához, ott pedig nyilván nem baj ha csak 15-20cm marad a két autó között.
Riasztót meg valószínűleg náluk fogok beszereltetni, rá tudja hangolni a gyári távirányítóra, így szintén nem kell pluszban gagyi távirányítót a kulcsra aggatni, a visszajelző ledhez meg szerzek bontottan egy gyárit a műszerfal közepére. Van hozzá komfortelektronika is, úgy állítja be ahogy akarom, így a gyári szoftverezésért sem kell pluszban fizetnem, nagyon érzékenyre is be lehet állítani a riasztó érzékelőit.
Ezen kívül egy rejtett kapcsolós megszakítót terveztem még bele meg egy aliexpresses GPS jeladót. Ez így már talán elég bulletproof megoldás, bár még mindig gondolkodom rajta, hogy a riasztó deaktiválásához lehet célszerűbb lenne egy RFID chipes megoldás, kérdés hogy a kulcsomba ezt hogyan lehetne integrálni. Ha elég kicsi a chip, akkor pont elférne az elem felett a műanyag fedélen.
Nyári gumik meg lettek idő közben egy ismerőstől, egy szezonos SportContact 5-ös, 17k / darab áron.

-
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81
üzenetére
Mert keves kilometers, azert nez ki igy ! Csak 352K Km van benne

Bontobol hoztam el, csak az uleshuzatot, ha visszakeresel it a forumban linkeltem is a cseret, atszamitva par ezer forint volt, de iszonyu rittka ilyet talani, mert mind szet van szakadva.Nincs aruk, viszonylag reteg auto, aki ismeri szereti, a tobbinek fel sem tunik.
-
gaborbol
őstag
-
echterion
nagyúr
Háhá, 5 henger meg tetőablak nekem is van.

Jut eszembe, a tetőablak üvegéről leesett a két vasdarab, ami oda volt ragasztva. Ezt mivel érdemes visszaragasztani? Néztem olyan két komponensű tükörragasztót, amit az eladó ajánlott egy sima autósboltban, de annak horror ára van (10-15 ml valami 1100 Ft volt, ami szinte semmire se elég, mert nagyon hosszú a két vas és teljes felületen volt bekenve ragasztóval). -
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Egyébként igen, két kombi, Corsát holnap teszem fel, S80 ára is nemsokára itt lesz, akkor visszapótlom amit a V50 elvitt, és ennyi volt pár évre ez az autó vásárolgatás... V70 ponyva alatt tip top állapotban, néha elő veszem, ez lesz a mindennapi használatban lévő. Ha lejár a P-s rendszám, azt sem váltok többet, találtam egy biztosítót aki hasonló árat kalkulált nekem egy évre.
V70 & V50 az új páros, szerintem nagyon jól kiegészítik egymást, így hogy ketten vagyunk két kocsira, de a második csak ritkán fog elő kerülni. Viszont nem áll benne pénzem, ajándék volt 800 fontért a V70.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Sokkal gyengébbnek érződik, de hipp hopp 120 km/h volt városi gyorsforgalmin, ez inkább az miatt van ahogy elő adja magát. Nagyon jól van hangszigetelve, és olyan finoman vált hogy meg sem érzed, csak látod hogy változott a fordulat és bőven 100 felett vagy, nem érzed benne a sebességet. Nincsen meg az amit a T5 művel mikor átlépi a 3000-es fordulatot, és beleprésel az ülésbe, ez sokkal gyengébbnek érződik, de ez főként a hangolása miatt van. Viszont ha nem hasonlítjuk össze a T5-el egy nagyon jó motor ez is, egyenletesen húz minden tartományban, lehet pörgetni is, nem nagy dolog 9 liter alatt tartani a fogyasztást, az automata is inkább a nyugodt autózásban partner, mármint hazafele nyomtam kicsit, mert siettem, szóval gond nélkül megy 200-at, de semmiképpen sem egy T5. Főleg a pályán érződik, nem indul meg úgy 120 felett.
Ami nem mellékes hogy 2 év garanciát kaptam rá, teljes körűt, minden elektronika, váltó, motor, klíma, futómű stb... fedezve van 02/04/1017-ig
Ck.
[link]
Még él a hirdetés.marsu
Hogy fateromat idézzem: "Egyébként gusztustalan ez a jó kedv és hangulat ami a csatorna másik oldalán van"

A lehető legjobb oldalon van, pont a napokban értekeztem asszonnyal, úgy gondoljuk életünk legjobb döntése volt hogy kijöttünk. Szerettem Pécset, de ami ma ott van, arról inkább nem nyilatkozom.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ma vásároltam, a Corsa C rövid életű volt egy hátár fos egyébként...
Rájöttünk hogy csak is a Volvo kényelme és biztonsága felel meg nekünk.
Szóval 80e az órában, 2.4 szívó benzin 5 henger 170 paci. Makulátlan egy tulajos, újszerű állapot, 300 kilométerrel ezelőtt cserélték a betéteket, tárcsákat, olajakat vezérlést, szűrőket szíjakat.
Navi, full bőr, ülés fűtés, automata, xenon, prémium hang cucc.Tökéletes városi autó, főleg asszonynak bírja a rövid távokat is, nem tereli el a figyelmét semmi, csak gáz fék kormány, nyugodtan viheti a gyerkőcöket vagy anyóst is, és én is nyugodtabb vagyok ha nem tudok velük tartani.
aneda
Tavaly óta van egy 15 éves V70 T5 is a birtokomban, imádom is, nemrég linkeltem képeket. De most konkrétan ilyet akartam, 5 henger szívó benzin automata. Állatkodni ott a T5 260 paci manuállal.
joamilestoné
Előző tulaj privát rendszáma, nemsokára felteszem az eredetit.
-
Ck.
addikt
Nemide...
-
runner 125
nagyúr
Ácsi, 5 henger, tetőablakkal még én is jó vagyok.

FeRRaR1
Új kiszemelt, vagy már meg is vetted? T5?
BBalu
Mondom az érveket:
- qrva ritka felni, egyik legszebb
- eleve nulla a Volvo 17"-os alufelni kínálat. Kb. fél évig kerestem mire ráleltem a Tucana-ra, aznap 3-an hívtuk ezügyben csak én gyorsabban rendeztem.
- 4 ilyen patika felni piaci ára gumik nélkül simán 100-120k.
- a 4 205/50 R17-es új gumi ára 8mm körüli profilmélységgel bőven 120k + és ezek is 80%-osakEnnyiért tényleg ajándék, meg kell venni.
-
runner 125
nagyúr
Ebben a formában nem, de 3-4000ft-ért bármelyik esztergályos kibővíti neked.
A Spartacus-t csak C30, C70, S40, stb. típusokra adták ki, amelyek Ford agymérettel rendelkeznek, ami 63,3mm, míg az S60-ra, V70-re, S80-ra 65mm-es agyátmérőjű felnik mennek csak fel. Az 5 x 108-as lyukkiosztás persze mindnél megegyezik.
1,7mm teljes átmérőben, ez azt jelenti, h 0,85mm-t kell lekapni az anyagból, lófütty, tökéletes lesz.alfa156
Na igen, sajnos egyelőre nálam is van jobb helye, de tényleg beleestem, remélem valaki gyorsan elviszi, még mielőtt felhívom.

Egy ilyen korabeli csomagtartó rá szépen pácolt deszkákkal, egy fehér oldalfalú felni és tökéletes a feeling.
-
BBalu
csendes tag
válasz
runner 125
üzenetére
Nagyon szép felnik, véletlenül nem tudod, vagy akárki más, hogy ez felmenne s80 I. generációra is?

-
válasz
runner 125
üzenetére
na hallod ez nagyon szép

és az ára is jó,lenne felesleges 1.300.000 forintom nem gondolkodnék rajta az biztos

-
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
runner 125
nagyúr
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Szépek a kockák is, karakteresek, de a 4 ajtós Amazon-ban látom az S60-at.
Mint valami üknagypapa. Gyönyörűen megvan itt is a jellegzetes Volvo-s övvonal, motorháztetőtől a végéig, ááhh de nagyon kéne.mod. P1800, nah igen, az tényleg egy ikon, viszont számomra egyelőre megfizethetetlen. 7-8m ft-om nincs egy OT-re, de 1-et szívesen beleraknék az Amazon-ba. Persze az is vinné szép lassan, megkockázatom h még egyszer ennyi rámenne mire patika, OT képes állapotba hoz(at)nám.
Műszaki érzékemmel, precizitásommal nincs probléma, de autót szerelni nem tudok. Gondolom egy ennyi idős autóhoz azért kell komolyabb szerelési tapasztalat.
_
Jofogas-ra raktak fel 17-es Spartacus szettet, jó áron, jó gumikkal. Azonnal vinném, ha nem vettem volna meg a Tucana-t. Másik legszebb felni, szinte ugyanaz mint a Tucana.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem is hasonló dilemmám van, pont pár napja találtam

Bár a tökéletes nekem a P1800 lenne
-
runner 125
nagyúr
-
mayo#51
tag
Még jó, h az illetékes szervek nem tudnak rá válaszolni normálisan és pontosan
Köszönöm Uraim a válaszokat és a felvilágosítást 
-
mayo#51
tag
Én csak azt tudom mondani amit nekem mondtak... Édesanyám hivatalban dolgozik és megkértem, h beszéljen már az illetékesekkel és kérdezzen rá, h mennyi várható és neki ezt mondták, akkor ezek szerint valamit nagyon összekutyulhattak vagy nem tudom
Az R-re cirka 140-et mondtak pl...
Úgyhogy tényleg nem tudom, h mostmán h van e
Viszont azt leszámítva is előnyben van a T5-el szemben a sima szívó 2,4-es benzines 
-
mayo#51
tag
Köszönöm válaszaitok

Hát akkor marad a 17-es felni maximum, viszont az számít majd, h 7 X 17 vagy 7,5 X 17-es?
Ahogy olvasom gumiszélességben mind a kettő elfogadja a 225 széles gumikat, de felette már nem! A linkeket nézegetve bejövős lett ez a BLP-840-es fejegység és tényleg nem egy tájidegen dolog ott a középkonzolon ami egy jó nagy plusz pont neki, így ezen úgy érzem többet nem is kell gondolkoznom majd
Utána nézegettem ennek az Osram izzónak, hát ez is megoldott dolog így, és ahogy mondjátok, h rövidül a teljesítménye miatt az élettartama, az nem gond, inkább adok ki többször valamiért, h ha látom értelmét és hasznát
Tudom, h az R futóműve az egy nagyon komoly cumó és nem is akarom én azt bele, csak valahogy találni olyan lengéscsillapítókat amikkel a sport fokozatot meg lehetne benne közelíteni és persze, h ha szükséges minden mást cserélni a futóműben hozzá, de ez még majd elválik, h lesz e "piszkálva"
Hát így olvasva ezt a BSR módosítást elég tetszetős és bár nem olcsó tényleg, de ha minden gond nélküli az utána való közlekedés és eléri azt a 190 pacit ami számomra tökéletesen elég, akkor megéri azt a "kis aprót" 
No de, h én is válaszoljak számotokra
Azért gondolkozok mindenképpen a sima 2,4-es motorban és nem a T5-ben, mert szívó benzines párti vagyok és nem szeretnék rá turbót semmiképp és természetesen ott vannak azért a mocskos anyagiak is amit elkérnek pl átíráskor többletként (igaz ez csak egyszeri) és a teljesítményadó, ami a papíron 140 lovas benzines és a T5 között éves szinten 70-80.000 körüli összeg! Ezen felül pedig és most kövezettek meg nyugodtan (lehet mazohista vagyok
), de úgy vagyok vele, h egy olcsóbb, műszakilag nem 100%-os autóra inkább költök többet és hozom/hozatom helyre és akkor utána nyugodtabban hátradőlhetek, h na most van egy olyan autóm ami pöccre van téve, mint veszek egy 100%-osnak mondottat ami 2-3000 km után dobja a hibákat majd. Egyik sem egy olcsó muri és én inkább teszem/tetetem helyre a saját ízlésemnek megfelelően az olcsóbbat, mint költök hasonlóan magas összeget egy drágábbra, még akkor is, h ha X év után eladásra kerül majd, akkor konkrétan nem látom vissza azt az összeget, de ez szinte minden autónál így van
Szóval ezek az okok amiért szívó 2,4-es és nem T5-ös 
-
runner 125
nagyúr
válasz
mayo#51
üzenetére
Szia,
Amondó vagyok én is, h ha ilyen elvárásaid vannak, inkább keress ilyen autót, ezt mind utólag módosítani qva sok pénz.
2 DIN-es megoldást annó elég alaposan körbejártam. Létezik beépítőkeret, de bármilyen 2 DIN-es fejegységet választasz, ki fog lógni a gyári környezetből, ezért én kizártam, így lett a linkelt BLP-840.
Jópofa holmi, hangzásban übereli a gyári fejet, rendesen koncerttermi minőség, legalábbis nekem nagyon bejön. Tud mindent, IGO navi, USB, SD olvasó, divx, tolatókamera, stb.
Tuning kapcsán a BSR a legtutibb, de 300k zúzós egy módosításért, Volvo ügyben még őket javasolták többen, előbb utóbb nekem is eljön az idő.
Az R alatt nagyon komoly futómű van, állítható, stb. Nem fogsz utólag olyan futóművet találni megfizethető áron egy mezei S60-hoz.
18" nagyon nagy az S60-ra, pontosabban ahhoz már kell az állítható futómű, de a sima S60-ra nagy. Szét fog rázni, nem lesz komfortos. 17" véleményem szerint a legideálisabb, mind komfort mind optika szempontjából (főleg egy kicsit peresebb gumival), én 16"-ról váltottam, 17"- ra, már itt is érezni h kicsit "keményebb" lett.
Tudomásom szerint a 2.5T motorral szerelt 60-asakon gyárilag nagyobb átmérőjűek a fékek, mint a diesel verziókon. A 16-os nyári szettemet egy ilyen S60-nal rendelkező srácnak adtam el, felpróbálta és felfértek.
A 2.4 szívóbenzin 140 és 170 lovas verzók között csak sw eltérés van, teljes biztonsággal módosítható 195 le környékéig. -
TonTomika
aktív tag
Szia!
Gumi-felni kérdésben maradj meg a 17-es méretnél, ez még pont az ami még komfortosnak mondható és bőven elég peres szerintem a magyar útviszonyokhoz mérve. Van gyári 18-as méret is, de ehhez már másik kormányhatároló kell és ezzel növeled a már egyébként is nagy fordulókörét az autónak, plusz az első komolyabb kátyúnál mehetsz gumishoz, rosszabb esetben vehetsz új felnit. Nekem is nagyon bejönne 1-2 gyári felni 18-as méretben, de nem szabad engedni a csábításnak.

2-DIN-es képernyős rádiót itt találsz: http://www.bluepower.se/sv/start.html van pár fórumtárs aki ilyet használ.
17-es felnivel nekem bőven elég feszes a futómű, így is nagyokat szentségelek amikor nem sikerül kikerülni egy két úthibát, vagy csatornát, szóval én ezen nem változtatnék, elég alacsonyan is van, ültetni sem ültetném le semmiképp. Ez nem az a kategóriájú autó szerintem aminek erre szüksége lenne.
Bár az is igaz, hogy nem vezettem még sem R-t, sem sportfutóműves S60-ast.A fékeken én is gondolkodom, mert lassan aktuális lesz a fékcsere, én eddig ezt találtam ami szimpatikus lenne: [link]
Izzóból benzines autómban volt GE Sportlight Silver izzópár, nem kékes, hanem nagyon szép kicsit jeges, nem sárgás fehér színe volt, én nagyon szerettem. Amit még javasolnak, az az OSRAM emelt fényerejű izzója a Night Breaker Unlimited, itt viszont készülnöd kell arra, hogy ez hamarabb ki fog égni. Ez a hátránya a nagyobb teljesítménynek. A távolsági fénynek külön lámpateste van. Volvóéknál (nagyon helyesen) úgy működik a rendszer, hogy ha felkapcsolva tartod a lámpát gyújtásnál automatikusan fel illetve lekapcsolja, tehát nem kell foglalkozni vele kb soha.

Motor tuningra van a BSR szoftver, ami a legjobb a Volvókhoz, viszont igencsak borsos az ára. [link]
Viszont nem teljesen értem, hogy miért vennél meg egy ilyen autót, ha ennyi mindent módosítani szeretnél rajta? Vegyél meg egyet T5-ös motorral, SpaceBall váltóval. Szerintem kár ennyi plusz pénzt beleölni, én is azért váltottam nem rég, mert pont jött egy olyan ami szinte teljesen olyan S60-volt, mint amit megálmodtam magamnak. Nem lett volna értelme a régibe annyi pénzt belefeccölni, hogy megcsináljam olyanra, amilyenre szeretném, mert drágábban jött volna ki, mint így amit megvettem készen.
-
mayo#51
tag
válasz
mayo#51
üzenetére
Eszembe jutott még két kérdés
Milyen izzókat ajánlotok amivel kiválthatom a gyári tompítottat és fényszórót is, ár nem számít, csak a minőség és az, h természetesen a gyári értékhez való javulás legyen
És még azt szeretném kérdezni, h a 2.4-es szívó sor ötös benzines (most mindegy, h a 140 vagy a 170 lóerős) motorok teljesítménye feljavítható e (turbó nélkül) olyan 180-190 lóerő körülire? Ha igen, a motor élettartama drasztikusan csökken ezután, vagy ez még a bőven belefér határ amit elbír ez a motor? A futómű (főleg az elsőre a kihajtás végett) ezt a teljesítményt többletet még elbírja, vagy kér módosítást az is ezután?Ezekre is előre köszönöm megtisztelő válaszaitok

-
mayo#51
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni pár dologban
1 maximum két hónapon belül egy 2004-es S60-as tulajdonosa leszek, 2.4-es szívó benzines 170 lóerős motorral
Nyugodtan kijelenthetjük, h szerelem volt első látásra, viszont akad egy két dolog amit módosítanék/alakítanék rajta és ezügyben kérném segítségetek! A rádió helyére, szeretnék beépíteni majd egy 2 DIN-es fejegységet majd, és arra rákötni egy tolatókamerát! Ha többet nem babrálok vele, akkor a gyári hifi hangzásom megmarad majd, vagy kicsit bonyolultabb lesz ez a csere annál mint, h ki a régi és be az új? Nagyon megtetszett a spaceball váltó! Mennyire nehéz a beszerzése egy ilyennek, valami módosítást igényel a beépítése? Nemrég vezettem egy S60-R-t és abban a futóművet sport fokozatra állítva találtam meg a számomra legkényelmesebb beállítást! Tudnátok segíteni benne, h milyen (márka, esetleg típus) lengéscsillapítókkal (ültetést nem szeretnék, csak kis plusz feszességet) tudnám elérni azt a feszességet? Még nem döntöttem abban, h 17-es vagy 18as felni kerüljön fel rá! Egy biztos, h 5 küllős lesz, de a méret még egy nagy kérdőjel, a 18-asnál pedig az a nagy kérdőjel, h okozhat e gondot a felni szélessége pl beleérhet e a doblemezbe teljesen kifordított keréknél? Utolsó kérdésem pedig fékekkel lenne kapcsolatos, h szeretnék nagyobb, jobb hatásfokú fékeket feltenni majd rá, h ha szükséges 16-os felni (télre) elférjen rajta, ezzel kapcsolatban véleményetek, h milyenben gondolkozzon az ember?Megtisztelő válaszaitok előre is köszönöm

-
BBalu
csendes tag
Sziasztok!
Régebben volt téma a navi, én iOS-en Sygic-et használok, nekem tökéletesen bevált és semmi problémám nincs vele, utcanevek is mond, egész Európa került ha jól emlékszem kb 20 Euróba akciósan. Próba verzióban lehet tesztelgetni.
Ami miatt viszont írok, szintén navi, április 29-ig csak Magyarország térképpel de ingyenes az igo.

-
runner 125
nagyúr
válasz
TonTomika
üzenetére
Persze, használható hálóval is. Ki van könnyítve az anyag a gyári rögzítőfüleknél, így szépen át lehet bújtatni rajta a füleket.
Csomagtérkampók ebay-ről vannak, gyári VW cumó, természetesen ennek nincs gyári furata, én fúrtam ki és nőgyógyászi mozdulatokkal játszottam rá a csavart az anyákra, féloldalasan feküdve a csomagtartóban, visszagondolni is rossz.

-
TonTomika
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Mert ősszel vettem egy vadi új garnitúrát a régibe, de nem adtam az autóhoz, a mostaniban is volt gumi + 3db?! szövet szőnyeg, így a gumi garnitúra feleslegessé vált.

Van csomagrögzítő hálóm, (meg akarok majd olyan kampókat is amilyet te is rendeltél) használható a hálóval is a tálca?
A szatyorkampókat hogyan rögzítetted? volt neki már luk, vagy fúrni kellett?
-
-
TonTomika
aktív tag
Van egy garnitúra jó állapotú fekete gyári gumiszőnyegem S60-ba. Érdekel valakit innen?

-
FeRRaR1
őstag
válasz
TonTomika
üzenetére
Szerintem nem kell tartani a motor mosástól, én kimostam az S80 D5 motorterét is, slaggal verettem szűkítővel, + zsíroldós spray ezt 3x megismételtem ,hagytam száradni, aztán letörölgettem mikroszálassal, majd kapott egy műanyag ápolót. Ugyan ezt megkapta a V70 T5 is, sőt, az már kapott magasnyomásút is, a biztosíték tábla paneljét nyilván nem verettem telibe, de szinte minden mást igen, semmit sem takartam le soha, és mindegyik pöccre indult ugyan úgy mint előtte, ha nem szebben. Annyi a lényeg, hogy mindig hideg motorral mosd, és várj utána az indítással egy órát, ezek nem biztos hogy szükségesek, de én így szoktam csinálni. Mármint a hideg motor az szükséges, de az 1-2 óra várás lehet hogy nem.
-
TonTomika
aktív tag
válasz
runner 125
üzenetére
Semennyire, mert takarja a motorburkolat.
Mindegyik D5-ön eltörik sajna, ez a rákfenéje. Hosszabb csavarral és egy bilinccsel a jelzett módon tökéletesen rögzíthető, az új cső 70k körül van egyébként. A legfontosabb, hogy a hátsó ép legyen. A burkolat rendesen a helyén van, nincs letörve egyik fül sem.Mindenképp szeretnék majd egy komplett ganézást az egész motortérre, a Tiédet tűztem ki célul, az az etalon.
Viszont kicsit tartok a motormosástól a sok elektromos csatlakozó meg miegymás miatt, nem tudom mennyire tenne jót neki. Szerencsére többnyire ez is csak poros, de erre szerintem egy komplett hétvége is rámegy mire kézzel végigmegyek és mindent szépen elpucolok.
Szétszedés nélkül nagyon el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne elkezdeni. Első körben arra gondoltam, hogy egy szakemberre bíznám, utána a műanyag és gumi elemek leápolásával pepecselnék magam, illetve a repedezett műanyag kábelbandázsokat is cserélném.A felnihez köszi a tippet, télen keresni fogom mindenképpen!

-
runner 125
nagyúr
válasz
TonTomika
üzenetére
Ez a cső alap helyzetben ha lefekszek mellé mennyire látszik? Ránéznék azért én is.
Egy nagytakarítást nem akarsz eszközölni?
Lekapod az alsó motorburkolatot és szépen át lehet menni az egész blokkon. Van kifjezetten tisztítóspray ami szépen levisz mindent. Egyébként normálisan fel van rakva a burkolat? Igaz kb. 10.000km került bele 2 év alatt, de max port szoktam törölni a motortérből.Felniügyben keresd autóápolós topikban dodi-t, profin dolgozik, fémragasztót használ, stb, patikára megcsinálja, lefényezi neked őket.
Fékhez nem tudok hozzászólni, mivel messze még a csere, így nem is olvastam utána.
-
TonTomika
aktív tag
Igen, itt még nem töröltem le. Egyébként azt a swirl sor hibája gányolta így össze, vétel előtt cserélve lett. Még tart az ismerkedési fázis, rigorózusan nézem a szinteket, így a szervóolajat is.

A felninek meg a képen látható rész a legdurvább pontja.
De rá fogom szánni a kellő összeget, szeretném őket megmenteni. -
ffodi
veterán
válasz
TonTomika
üzenetére
A második képen a szervócsövön (préselt fém részén) jól látom, hogy az olaj? Vagyis pontosabban olaj + beleragadt kosz? Ha igen érdemes ránézni a csőre, mert ez megint csak típushiba, és ha ott ereszti az olajat, akkor mindig után kell majd töltögetni.(ami nyilván csak az egyik gond....)
Nekem sem tökéletes ez a cső, 15-20 ezer km-enként elmegy 1-2 csepp, ami az alatta lévő gumicsövön meg is látszik, ahogy egyébként nálad is. Mindenesetre nálam még így sosem nézett ki az a cső, így amíg nem rosszabb és nem kell utántöltögetnem én nem cserélem, mert 45k a gyári.
A felni egyébként tényleg gány kicsit.

-
TonTomika
aktív tag
Pénteken csináltunk egy szervizt az autón, illetve átmenetileg megjavításra kerítettük a turbócsövet, mert letört a két rögzítés és az alsó motorvédő burkolat tartotta a csövet. Így legalább nem fogja lelőni a turbó.

A felnim meg tudom, hogy csúnya, az előző tulajnak nem volt erőssége parkolás.
Meg kb semmi, ami egy kis odafigyelést igényelt volna, szerencsére nem volt nála sokáig az autó. Ha télen felkerül a lemezfelni, elviszem felújíttatni a 4 felnit, mert egyébként baromira megszerettem őket, egyik lány ismerős szerint kifejezetten szexi.
Felnifelújításra van jó szaki akit ismertek?Lassan csereérett lesz a fékszett, van még benne 5-10ezer km, felmerült bennem hogy mit lenne érdemes. Maradni a gyári vonalon, vagy beletenni valami nagyobb teljesítményt ígérő fékeket, pl innen válogatva: [link]. Esetleg Zimmermann tárcsát + betétet.
Használ valaki nagyobb teljesítményű aftermarket fékalkatrészt, vagy mindenki maradt a gyári - ATE vonalon?
-
Cseri81
csendes tag
Köszi a linket!

A napokban kiveszem az ABS modult aztán meglátjuk, hátha tudom javítani magam is.
Persze ha egyáltalán ott a baj.A turbó tengelye lógott egy kicsit, plusz ki- be is volt egy kis mozgása, bár nagyon kicsi.
Most turbósnál van, mindkettőt felújítja, tisztítja, támcsapágyat cserél stb.Ha már szét van szedve, gondoltam leveszem a turbó olajcsöveket is...hát azt elnézve, szerintem nehezebb meló, mint a turbót kivenni! Pedig jó lenne tisztítani, plusz bandázsolnám is, azért talán segítene valamit. Mondjuk az olajcserék rendben meg voltak, a turbóra csatlakozásnál nem látom hogy bele lenne égve az olaj, nade hosszú az a cső!
A fojtószelepet mindenképpen tisztítani fogom, mert szerintem az még nem- vagy nagyon rég lehetett csinálva. Egy hangszóró csere is lesz, mert ott leszakadt a lengőtekercs.
Olaj, hűtővíz, légszűrő, váltó olaj és szűrő csere...
Hát hirtelen ennyi.
Aztán meglátjuk!Teljesen igazatok volt amikor le akartatok beszélni a T6-ról! Vannak hibái, de ettől még nagyon szeretem! Meg szeretek "bütykölgetni"! Jó persze automata váltó javításra nem adnám a fejem, azért inkább rendszeres olajcsere ott is, aztán remélem nem lesz probléma.
Mondjuk az autó futása kb. 500km/hó, ugyhogy igazából egy hétvégi autóról beszélünk.Kicsit hosszú lett bocs!
De éppen ráértem (munkaidő)!
-
FeRRaR1
őstag
-
Xmodule
őstag
Na akkor még1x a helyes topikba

Majdnem 4 honap telt el a bal elsö rugó törésem óta. Akkor megusztam, tegnap viszont már nem volt ekkora szerencsém és a jobb oldali is eltört (pont ugyan ugy ahogy a bal oldali) viszont ez jobban leugrott és felhasitotta a gumit is. Kocsi szállitós utánfutoval hoztam haza a kocsit, ugyhogy most csere lesz mind a két oldalon. Nem örultem neki. Jo kis 150.000-es anyagár(2db lengéscsillapito szett) + a futómü állitás + a gumik elöre (mondjuk azokat amugy is cseréltem volna).
-
7600 GS
addikt
Pesten tudnátok ajánlani egy céget, aki elvállalna egy V70-es féltengelyének felújítását?
-
Ck.
addikt
válasz
FeRRaR1
üzenetére
Nekem az Audimon halt meg úgy 1 éve, 60-80 ezer körül lett volna egy használt kocka, ami szintén lutri, végül elküldtem a pixelfixhez megjavíttatni az enyémet, 35 ezer pénz volt, azóta is tökéletes.
Cseri81:
Hogy érted, hogy érzed már a kottyanást a turbón? Mi a jelenség pontosan?
ABS modul javítás, élettartam garanciával: [link] -
Cseri81
csendes tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Okés! Köszi!
Egyenlőre turbo csere/javítás miatt áll a masina!
Utána megyek rá erre a problémára!
Esetleg turbó javítás ügyben van valami specialista?
Ha még nem lóg a tengely, de azért már érezhető a "kottyanása", akkor talán még megúszható a dolog egy "kis javítással"? Mondjuk ez csak akkor derül ki ha szét van szedve...mérve, gondolom. -
gaborbol
őstag
válasz
Cseri81
üzenetére
Ha mar leszedted akkor latni fogod a modelszamot rajta, csak a 7-es vagy 9-es sel kezdodoek "javithatoak" az enyem 8-as kezdodott.
A masik meg, hogy Aneda mondja, korant sem biztos, hogy az ABS modul hibas, lehet egy csomo mas hibaja is, mindenkeppen nezd meg a hibakodot mielott nekiallsz.
-
aneda
senior tag
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Cseri81
üzenetére
Keress egy volvós szakit, hogy nézzen rá, ne márkaszervizt mert az drága, Kaposváron esetleg tudok ajánlani valakit, ha a közelben vagy. Nekem még soha nem volt ilyen gondom, csak sokat olvastam róla. Azt írták hogy a bontott is zsákba macska. Nem tudod, hogy az mikor adja meg magát, milyen állapotban van, persze működhet, de ez egy olyan dolog ami biztos hogy tönkre fog menni T6 mellett, csak idő kérdése. Van aki javítani is tudja, ha jól rémlik talán már itt is ajánlottak valakit. Várj egy kicsit, hátha valaki ad elérhetőséget.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Cseri81
üzenetére
90% hogy ABS computer hiba
8% hogy ABS jeladó hiba
1% váltó
1% turbóA nagy hőmérséklet és a rossz elhelyezés megöli idővel az ABS computert, és cserélni kell. Előtte azért nézessed meg egy volvóssal a hibatárolót, de az ABS modul nagy eséllyel cserés lesz. Annak a hibája miatt írja ki a DTSC-t.
-
Cseri81
csendes tag
Sziasztok!
Volvo S80 T6 ('99).
Motor indítás után egy pillanatra a következő felírat villanik ki a kijelzőn:
"DSTC Service Required"
További hibát nem okoz, vagy csak nem veszem észre, viszont a DSTC-t nem is tudom kikapcsolni!
Szerintetek mi lehet a probléma? -
TonTomika
aktív tag
Beépítettem a Grom boxot a kocsiba, hát elég vegyes érzelmeim vannak. Frissítettem rajta szoftvert, de sajnos a HU-650-es fejegységgel kombinálva nem tudok számot léptetni a kormányról, és iphone.ról a számcímeket sem olvassa be.
Elég szomorú vagyok emiatt, de legalább működik.Használ még valaki Grom boxot ilyen fejegységgel? Kormányról vezérelhetőséget miként lehetne orvosolni? Ez vajon a Grom szoftver hibája lehet?
Érdekesség, hogy a HU-650 és HU-850-es fejegységeknél nem cd-tárként érzékeli, hanem SAT rádióként.
-
runner 125
nagyúr
Olvassátok TC-n Csikósék ámokfutását a 30 éves 140.000ft-os Volvo-val?

H felkapták már manapság a Volvo-kat TC-n, vagy csak nekem tűnt fel?
De odaértek Essen-be, elvitte őket a veteránkorú, magyar átlagbér alatti Volver.

FB-re dobtak pár ízelítőt az esseni kiállításról:

-
-
törölt tag
Köszönöm a tanácsokat, az S60-at egyelőre elvetettük, egyszerűen tényleg semmi hely nincs benne hátul.
aneda Neked külön is köszönet, bár meg kell jegyeznem, 28. éve gyakorlom a szakmát, igaz, jellemzően 4x4, ill. 6x6-os terepjárókkal, vagy éppen nagyon összetett, szeizmikus mérésekhez használt, egy személyautónál jóval bonyolultabb gépekkel. Tény, Volvo még nem volt a kezeim között... Azért bizonyosan nem egy ördögtől való szerkezet az...
-
ffodi
veterán
Egyetértek.
Az általad írt árak pedig tényleg kedvezményesek, az injektor szettről nem is beszélve.Ha ezt mindet márkaszervízben javíttatod simán van összesen 1,5 M Ft!
Egyébként az egyik injektorom mostanában zajosabb mint a többi, szépen kivehető a motorzajból alapjáraton, főleg leszedett motorburkolatnál. Nem jó jel, de remélem nem fog behányni. (egyelőre nem tapasztalok semmi negatívumot, teljesítménycsökkenés, stb...)
Továbbá fékrásegítő csere már volt nálam is, a többihez remélem nem lesz egyhamar szerencsém.
-
gaborbol
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Sok alkatresz azonos bennuk, nezem az S60 tipushibakat evjaratra lebontva ugyan azok a szarok sorba:
ETM, futomu, ABS computer, kormanymodul, kiego izzok, ajtozar modul, eltuno hutoviz, tankajto

Ez garantaltan a "legviccesebb". Amikor egy 1000 Km-es ut felenel begurulsz a kutra ures tankkal es nem birod kinyitni a takajtot, mert bezart allapotba fosta el magat a zar.
Pakoltam ki a csomagokat a kocsibol, szedtem le a csomagter karpitot... Feleseg meg kerdezte, hogy hat te meg mit csinalsz![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gaborbol
őstag
válasz
üzenetére
En csak az elso futomube buritottam bele atszamitva 250K-300K-t , es mindent magmam csereltem ki rajta, aztan kicsereltem meg mindket feltengelyt ezen fellul, aztan verge ossze is allt a kocsi.
Gyonyoruen futott is vagy ket hetig, mikor is az ABS computer osszefosta magat. Vettem egy bontottat, ment is par hetig, aztan megint elojott a hiba. Vettem megint egy bontottat, mert az uj tobbe kerul mint amit a kocsi er, ket nap mulva megint elojott a hiba.
Minden kabel-vedocso a motorterben el van oregedve, malik-morzsolodik szet, mar arra is gondoltam,hogy lehet valahol el van baszodva a kabelkoteg, az eletbe meg nem talalom a hibat. Most majd adhatom el a kocsit alkatresznek. Motorhoz- valltohoz hozza sem lett nyulva, lehet beleburitani penzt rendesen, hidd el.
Oreg premium ez van .9 evesen vettem anno eredeti tulajtol, raktam bele kilometer rendesen most 15 eves, ennek itt a vege. -
aneda
senior tag
válasz
TonTomika
üzenetére
Aki nap mint nap Volvo- szerel, az tudja ezeket. Illetve tudja miből kell megvenni a gyárit, valószínűleg ezért volt a mellékelt számlán eredeti alkatrész is.
Az autó alkatrész ipart nem kell bemutatni, dolgozom autóipari beszállítónak.
Természetesen igazad van, ha jó minőségű alkatrészt veszel, nem lesz annyi baj vele, csak az meg megint drága. -
TonTomika
aktív tag
Van viszont a gyári beszállító, ami sok esetben annyiban tér el a gyáritól, hogy ki van köszörülve a VOLVO felirat és a cikkszám.
Tipikusan ilyen a CORTECO motortartó bak pl.A gyári fékek beszállítója meg tudtommal az ATE, szóval nagyon nem lehet melléfogni ha nem a legolcsóbbat veszi meg az ember. Vannak jó minőségű utángyártott alkatrészek is. Más kérdés, hogy olajszűrőből viszont csak gyárit teszek bele.
-
aneda
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Lehet venni olcsóbb alkatrészt az biztos, de nem is olyan mint a gyári.
Én is vettem olcsó féktárcsát, betétet, meg is hullámosodott két év után...
Az olcsó kerékcsapágyat be sem szereltettem, akkorát lógott benne a féltékeny csonk.
Szóval csak okosan az u. gy. alkatrészekkel. -
runner 125
nagyúr
H találtad meg a számláját? Délelőtt vagy 20 percet elqrtam vele, h megkeressem de nem találtam.
Nah mindegy, csak annyit akartam hozzáfűzni, h lehet ezt sokkal olcsóbban is.
Mondjuk én úgy álltam hozzá, h inkább nézek a piac tetejéről valamit, amiben kevesebb a km, újabb, így az évi 5000km-es futás mellett hosszabb ideid fogja bírni - remélhetőleg. Vagy tartani kell egy Honda-t, ami nem romlik el, ugye.
Egyébként azt is tedd hozzá, h ez a Volvo szerviz árai.
Ferdodo betéteket már tizenezres br áron lehet venni az S60-hoz, nem harmincért. Nyilván, így is lehet csinálni, és akkor tényleg 3x annyi.Lizsó, dgabro
Köszi nektek, remélem sikerül karcmentesen leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Úgyhogy tényleg nem tudom, h mostmán h van e
De rá fogom szánni a kellő összeget, szeretném őket megmenteni.