- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Ha nem márkaszerviz, akkor hirtelen három szerviz jut eszembe Budapest környékén, akik kifejezetten Volvóra specializálódtak;
- Auto Seres Kft.
- Udvari Automobil
- Volverk Autó (ők Diósdon vannak)Első körben körbetelefonálnám őket, hogy ki mit mond a problémára.
-
aneda
senior tag
Igen szintez mindig, a két fényszóró ellenkező irányú mozgással.
Ami viszont feltűnt, ha álló helyzetben, de járó motornál ráállok a hátsó lökhárítóra, feljebb világít a fényszóró és nem korrigálja vissza a magasságot...
Gyanúm hogy ez miatt nem megy a kanyar követő sem.
Saját Vida-d van vagy szervizben voltál vele?A te hibádra:
Fényszóró modul javítós oldalon olvastam a tünetekről ami miatt hibásnak tűnhet a modul, és közte volt a rossz, de még világító xenon izzó! -
FeRRaR1
őstag
Nem írtam le a T6-ot, sőt. Annyit állítottam hogy a V8 jobb, egyszerűbb, szebb hangú, no meg vé nyóc
Amennyiben nem lenne V8 a kiszemelteknél, én is T6 vagy T5 irányba mennék.
S80 téren nekem a legújabb belső nagyon nem adja, próbáltam több típusba már, de ezt a műszerfalat rühellem a legjobban:
Ami nekem van az jobban tetszik, szép letisztult egyszerű: (nem saját kép)
Ami a legjobb az a kettő mixelése, 11-12-13 környékén ment ez, de nem is minden felszereltséghez:
vagyPersze itt is függő volt a kijelző, magasabb felszereltséghez nagyobbat adtak, élesebbet, alacsonyabbhoz csúnya műanyag kereteset.
Az igazi nekem az S80-ból egy utolsó éves 2010-es Executive lenne, frissebb első és hátsó rész, mixelt beltérrel. A mostanim külső / belső színösszeállításában. Majd ha látok egy hasonlót, akkor lehet becserélem / ráfizetek, egyszer ha ez lesz a legnagyobb gondom... Ugyan ez XC90 téren, annyira szeretjük hogy újra vennénk, utolsó éves 2010, Executive, barna belső, összes extra napfény tető. Viszont ebből most egy van fent, de nem teljesen olyanok amit akarnék, viszont közel vannak hozzá nagyon.
Abszolút nem vettem támadásnak, bár valóban kicsit félre értettük egymást. Két intelligens ember eszmét cserél eme virtuális PUB-ban
-
FeRRaR1
őstag
A hszek között írják hogy T6 Polestar S80 nincs, az csak egy chiptuningos T6. Tehát 286 lóerőről felpiszkálták 340+-ra és leveri a 315-ös gyári V8-at nem meglepő. A turbós mivolta miatt könnyebben húzható nyilván, de akkor gyárit a gyárival hasonlítsunk már. A motorra írtam, hogy biztosan kisebb szopó roller, a körítés az autóként változó, hogy hol mihez kell nyúlni. Rengeteget olvastam utána mikor a V8-at vettem, egy helyen sem ajánlották helyette a T6-ot. Sem Svéd, Amerikai vagy Angol fórumokon. Azonos évjáratokról beszélve, mondjuk első genesből egyébként sincs V8.
Azt alá írom hogy a régebbi váltókat tartósabbnak mondják, viszont a motort nem. Turbókör, kenési és Mitsubishi turbó hibákat lehet találni dögivel. Motorhibás V8-al még nem találkoztam, de T6-al rengeteggel.
Persze ha tudod hogyan kell bemelegíteni és vissza hűteni + időben vagy előbb cseréled a folyadékokat olajokat gondolom ezek nagy része elkerülhető user error féleség. De egy turbós motor akkor sem lesz szívó benzin megbízható. Bonyolultabb, összetettebb = több hibaforrás.
-
ffodi
veterán
Ha a jellegmező módosítva van, akkor valami hasonló kódot kell kapj igen, esetleg checksum hibát az ECM-ben. Ha tuningbox lóg rajt, azt hibakódolvasó jó eséllyel nem mondja meg (max ha a készülék is furcsának találja a környezeti paramétereket, pl. hogy -40°C van
.....na jó csak vicc volt).
-
FeRRaR1
őstag
Angliában így van, azt hittem EU-s előírás, de akkor ezek szerint országok szerint különböző.
lancerboy
Van FWD és manuál XC90, de főleg az Amerikai piacon, itt Angliában konkrétan 1 db-ot láttam eddig neten hirdetést, pedig 39.000 XC90 van most biztosítva... Szóval még a fehér hollónál is ritkább.
-
FeRRaR1
őstag
Igen, ez a villogás sajnos elő jött faternél és nálam is. Kipróbáltam sokat, mind ilyen előbb utóbb, már ott voltam, hogy rendelek Osram Ultra Life sima halogént bele, aztán rohadjon meg az egész utólagos ledes hóbelebanc. Mondom még gyorsan utána olvasok, és azt írták az okosok, a kínai sz@r minőségű ledek ilyenek, nem bírják a hőt, koszban, porban szarul csinálják őket, nem is lenne szabad Európában árulni.
Utolsó utána pillanatban ajánlották : [link] vettem 2 csomaggal, most megy a tesztelés, de annyit mondhatok nem egy kategória. Dobozos, 6 év garancia, rendes iparos munka
Olyan fénye van, és olyan szépen terít, hogy ilyet még nem láttam. Így nálam ha ez beválik, marad. (egyenlőre hibátlan, bár csak 2-3 hete jött meg) Teszt fázis, az ára horror, egy kuponnal tudtam venni kettőt kb féláron. Többi ledes terméküket is érdemes megnézni. Vannak 3 csoportjuk, szerintem a legolcsóbb is köröket ver a kínai szarokra, nem feltétlen fényerőben, de hivatalos dobozos termék.
Zsmester89
Próbáltam Osram & Philips ledeket is, nem jók, gyenge fényerő, egyből hibát dob az autó, forrasztgatni kéne utólagos ellenállásokat, ráadásul sok értékelő szerint előbb utóbb szét esnek, a teteje leválik 3-6 hónap alatt ha nagy a hő. (Ami egy motortérben azért esélyes)
Mind a kettőt vissza küldtem, próbáld ki ha gondolod, de azért nézz rá a ring termékekre, a 3D Performance ledjük amit most vettem, jelen pillanatban verhetetlen a piacon.
-
Zsmester89
őstag
Gyári Volvo felnik?
Nekem is azt kéne beujítani, akkor lehet mégiscsak játszani fog a 18"
--
Ledekből én csak az osramot fogom venni, ha végre eljutok odáig, hogy rendeljem is
Belső lámpákba, csomagtartóba, visszapillantóba, első helyzetjelzőbe ezeket (narancsot oldalra):
5W5 4000K
5W5 narancs
Sofita 4000K
És akkor színben is menni fog a Night Breaker Laser-hez
Bár mindig közbejön valami, jövőhónapban összes szűrő + olajcsere...meg találtam bontottan egy fekete-króm hűtőrácsot a mostani szürke+króm helyérea 2005-s faceliftesek gyártották vele...a 2004-et még szürkével. Meg ott fehér az oldaljelző is...az is 11e/db
---
Nyár előtt automatában is érik az olajcsere + állítólag az első szilenteket cserélni kell, de én még nem érzem, nem hallom.ha marad zsé, akkor jöhetnek az új felnik+gumi. 16"-ra van szinte új Bridgestone nyárim, ha nem marad kes, valami 16" felnit azért újítok nekik.
-
FeRRaR1
őstag
Elvileg ki kellene írnia, a gyakorlatban ez nem mindig van így sajnos.
Én személy szerint a xenont sem gyújtom be nappal városban, csak a helyzetjelzőket, amik led-ek. Ilyenkor én is értékelem, hogy nem gyújt xenont villantáshoz, de amilyen keveset égeti az ember, szerintem még az eredeti 7-8-9 éves halogén izzók vannak a távolságiban.
Egyes Mercedeseknél észre vettem, mikor villantanak fura késés van benne, mert gyújtja a xenont. Szerintem nagyon jó a Volvo megoldása, mert így ugyan olyan intenzitással világít közelre mint egy BiXenon, viszont távolra erősebben, és van döntésed is, hogy hogyan is akarod használni.
Ami nekem a kedvenc funkcióm, hogy gombnyomásra változtatja a vetítési képet normál és Angol között. Kanyarkövetés is hasznos este ország úton, bár ha jól rémlik ezeket a V50 nem tudta, ott fizikailag kellett egy karral állítani a vetítést, Xenon foglalat mellett.
Sputnyik123
Nem vagyok vér profi szakértő, bár konyítok valamennyit a világítás technikához. Szerintem valami nagyon nincs rendben nálad, a tompított olyan mint egy kiégés előtti H7, gyenge és alacsony, túl közeli az átmenet, és túl éles, tuti gebasz van. A refi is rosszul terít, halvány erős halvány semmi, helyett homogénnak és távolságba eltűnőnek kéne lennie.
Mint mondtam a sima tompítottal sem kellene látnod a sötét/világos átmenetet, pláne nem refivel. Tartom a korábbi állításomat, szerintem azok közül lesz valamelyik. Vidd el beállíttatni, meg nézzenek rá, ne aggódj csak nálad nincs rendben valami, ez egyáltalán nem ilyen ha jól működik.
-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm
Nem volt egyszerű, még egyszer megnéztem ott ahol az egyben volt, semmi, mondjuk fura is lett volna, ha valaki gyorsan oda teszi egy éjszaka alatt
Persze az a 15 perc sem ment el haszontalanul, bőr és textil tisztítás és ápolás
Elég nagy ugrás, 2007-esről 2014-esre frissíteni a térképet + szoftvert, de megcsináltam az S80-on is és az XC90-en is. Persze belföldön jobb a waze, de nincs mindenhol internet, vagy külföldön több országot átszelve, pl jobb, de városon belül továbbra is google vagy mostanában inkább az említett waze.
-
-
FeRRaR1
őstag
Köszönöm, így van, ez teljesen más mint a turbós motorok, nincs meg az a gátszakadás, mint mikor a T5 átlépi a 3000Rpm-et, ez egyből tol, mint a mozdony
Alólam fog kirohadni, az is biztos, vagy én kerülök előbb sírba, de nincs az az isten, hogy én 4 hengeres 2-3-4 turbós Volvót vegyek ez helyett.
echterion
Köszönöm
-
runner 125
nagyúr
Máshogy látom a forumok, ismerettségi körből származó tapasztalatokból adódóan.
A 80-asok eleve komolyabban felszereltek, több a hibalehetőség.
Egy ugyanennyi idős kézi váltós szívóbenzin S60 pl. sokkal kisebb anyagi kockázatot hordoz magában.
De mindenkinek saját döntése h melyiket veszi, én biztosan nem vállalnék be egy 1. gen S80-at. -
FeRRaR1
őstag
Ki szeretném maxolni a V70 történetet egy R verzióval, nagyon sokáig megtartani, főként hobbi autónak, élvezkedni, vagy ha nagy ritkán vinni kell valamit ami nagyobb mint amit a V50 befogadni bír. 2004-2007 közöttire hajtok, ez csak megtetszett, úgy ahogy van, de nem változtatott a célomon, ami a fent említett évjáratú MK2 V70R AWD és 300 ló.
Régóta dédelgetett álmom, hogy elgurulok egy erre alkalmas autóval a Nürburgring Nordschleiféra, ez lenne az R Volvo. Remélhetőleg jövőre meg tudom tenni.
Szerk.:
Meglepődtem a számokon, a V70 T5 is elég jól szerepel, sima első kerék hajtással 6.6 Sec a 100km/h az R 6.0 valahol 5.9-nek írják. -
Cseri81
csendes tag
A "DE"-re a válasz, hogy most kivettem az enyémből a motort, amin vezérlést, egy nagytakarítást és ha már kint van szelepszárszimeringet, gyetyákat cserélném! Fojtószelepet tisztítanám, olajzócsövek, kábelköteg stb.
Namost ennek az ára pont annyi lenne, mint ennek a szóban forgó Heco motornak, garis váltóval!
Csak piszok nehéz a döntés, mert hát mondani bármit lehet, de akkor is lutri az a motor! Próbálni már nem lehet! Ha az enyémet újítom fel, akkor a motor tuti hogy ok, de a váltó marad lutri (jelenleg hibátlan, de meddig...)
Nem tudom mi legyen... -
FeRRaR1
őstag
Az nem baj ha Angol, elvileg a xenonosoknál egy piros karral lehet állítani a vetítési képet, attól függően, hogy Angliában vagy máshol vezetsz. De tény hogy mindenképpen drága.
Cseri81
Fújasd le a lököst, esetleg vidd el egy polírra, és úgy fog ragyogni a verda mint új korában.
-
runner 125
nagyúr
Látod, én megmondtam.
Az első szettet már elég régóta hirdetik, felújított felni, ezekben én kevésbé bízom. Ki tudja milyen autóról származik és milyen minőségben fújták meg (mennyire lesz tartós).
A második valamelyik XC-re való, eleve 18-asok ráadásul 235/60-as gumikkal... ez így biztosan nem megy fel az S80-ra, de szerintem a felni sem olyan szép.
Lizsó
Nah igen, szép darab, korábban már én is linkeltem, de megkérik az árát rendesen.
Autós topikban volt egy kis csevej erről az Amazon-ról. Nagyon ráizgultam, gondolkodtam h el kellene hozni, végül gaborbol felvilágosított. -
runner 125
nagyúr
Ebben a formában nem, de 3-4000ft-ért bármelyik esztergályos kibővíti neked.
A Spartacus-t csak C30, C70, S40, stb. típusokra adták ki, amelyek Ford agymérettel rendelkeznek, ami 63,3mm, míg az S60-ra, V70-re, S80-ra 65mm-es agyátmérőjű felnik mennek csak fel. Az 5 x 108-as lyukkiosztás persze mindnél megegyezik.
1,7mm teljes átmérőben, ez azt jelenti, h 0,85mm-t kell lekapni az anyagból, lófütty, tökéletes lesz.alfa156
Na igen, sajnos egyelőre nálam is van jobb helye, de tényleg beleestem, remélem valaki gyorsan elviszi, még mielőtt felhívom.
Egy ilyen korabeli csomagtartó rá szépen pácolt deszkákkal, egy fehér oldalfalú felni és tökéletes a feeling.
-
-
jó az ha van benne kakaó én is ezt vallom
nekem a 180 paci elég lesz
a 6 literes fogyasztással
ha száguldozni akarok akkor ott lesz az alfa159-es
jaj majd elfelejtettem az alkuval kapcsolatban,egy dologban engedtek volna
mivel nem lehet bele választani a tolató kamerát,és a kitekintő kamerát 650.000 forint helyett megkaptam volna 390.000 ért
na ne vicceljünk kérem,ezt én is belerakom kb 60.000 ért így nem éltem vele
vicc!!!!
-
szerintem a D4 181 LE 400NM nyomatékkal bőven elég legalább is szerintem
de hallgatom az ellenérveket is
már kinőttem a száguldozós bohém korszakomból,már nem tartozom az örültek,felelőtlen táborába,mondjuk ez sosem volt az én világom!
Ha rendben van az az S60-as nincsen agyontörve akkor megéri az árát szerintem
-
Cseri81
csendes tag
Szia!
Igen, 2.8 T6.
Akkor ok, most a gyári felniről leveszem a nyárigumikat, ha valakit érdekel, szinte új 225/55 R16 eladó!
Erre ráteszem a télieket és aztán nyárra veszek egy szép 17-est majd rá.
A 18 szerintem már kicsit sok lenne rá!
5W-40? Hát nem tudom. Mióta használod ezt az olajat? Télen is mész vele, keményebb hidegben?
A TV-t aktiválnám, csak azt nem tudom mennyire foghatóak felénk az adások! Mert beruházok 50-et aztán nézem tovább a hangyákat, annak nem sok értelme van!
Amúgy fogyasztással hogy szoktál/tatok/ kijönni?Bőrfestést csinált-e már otthon valaki?
Esetleg valami tuti szett hozzá? -
FeRRaR1
őstag
Köszi,
A radaros tempomat extra, külön kell kérni, vagy magas felszereltségi szinttel rendelni az autót, még itt is alig találni ilyen S80-at, pedig itt nagyon szeretik fel extrázni a legalapabb autókat is.
2007 5. havi, és nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mivel a fószer havi 2-3x járta meg az Anglia Hollandia utat, így elég jól a zsebébe nyúlt ikszelgetéskor, full bőr memóriás fütött ülések, hátsó multimédia, prémium hangcucc, radar, elöl is parkradar, fényszórómosó, pedig nem is xenon. Esőszenzor, hihetetlen plusz biztonságot ad a ráfutásgátló is, magától lefékezi az autót, akár a német pályán állóra. Tartottam a lábamat a pedálon, de nem fékeztem, mikor előttem dugó miatt majdnem állóra fékezett egy panamera, benyomta a pedált, eltűnt a lábam alól, jelezte a ledekkel pirosan, hogy ütközésveszély, bimmbammolt, majd állóra fékezett, mert állt a sor is addigra. Asszony nem volt túl boldog, hogy így próbáltam ki
Nagyon jó utazó autó, helyetted is figyel, ami nem baj egy 2000+ kilóméteres úton.
Nagyon tetszik egyébként nekem is, tisztelem és szeretem is, mindent meg kap időben vagy előbb.
Két extra kép:
-
Lizsó
csendes tag
Tisztán Budapesten, napi 2 x 23 km télen-nyáron óra szerint 7,6 liter, de ténylegesen pontosan 8 liter.
E fölé még soha nem sikerült tornáznom. Országúton óra szerint 6 liter, valóságban pontosan 7.
Ja, és ez D5 6 sebességes automata normál használattal, nem tojásokon lépkedve.
-
runner 125
nagyúr
Igen sajnos, de monopolhelyzete van, másutt nem lehet ilyen, a gyári környezetbe illő multi fejegységet vásárolni. A 2 DIN-es megoldás piszkosul kilógna, és normális beépítőkeretet sem kapni az S60-hoz, csak olyat, amivel megszűnik a bal oldali rekesz/telefon/pohártartó:
Apropó, de legalább a tolatókamera bevált.
Rendszámvilágítás helyére illeszthető, világítással is ellátott kamera. Befúrhatót semmiképpen nem akartam, mivel ezüstön iszonyúan rikított volna és bazári hatást keltett volna.
Stevie (index forum, neki is a fojtott 126le-se van) amikor ment T_H 163 lovasával egyértelműen érezte a különbséget, írta is h sokkal rugalmasabb, egész egyszerűen jobban húzott minden tartományban. Noh meg alapból majd 1,6 tonna az autó, valahol a 185 le szerintem az ideális teljesítmény egy ekkora bódéba.
Nálam nagyobb gyári mániája szerintem nem sok embernek van.
Hidd el, h alaposan körbejártam ezt a témát is. De, eleve ha végiggondoljuk gyakorlatilag a mai 225 lovas D5 alapja is ugyanaz a blokk, ami 2000 körül hoztak össze. Szóval van ebben a potenciál és erőtartalék, ráadásul enyém kézi váltós, így az automata sem lenne "túlterhelve". Egyet bánok, h ez nem 6 sebességes.Mit vennél amúgy? Azért az automata miatt + 1 litert rá lehet számolni, de a 11 akkor is sok.
Érdemes lenne ránézetniük a DPF-re! Hasonló túlzabát produkálhat ha nem sikerül regenrálnia (ha csak városban tapossák, meg is értem), ami nagyon súlyos problémákhoz vezethet. -
FeRRaR1
őstag
Így van, te mint természetes személy nem vontathatsz, nem szállíthatsz személyt, mindenért megfingatnak, de nekem kereskedői P-s rendszámom van, ezzel bármit csinálhatok az egész EU területén, legális és biztosított.
Tessék, tisztán látszik hogy a 11 az kb az elméleti maximum amit ehet, ahhoz meg nagyon kell igyekezni, hogy az kijöjjön. 7,26 az összes D5 dízel átlag, 50 kocsi átlaga, [link] ez a srác pl mennyit is ment vele? Rohadt sokat, és 6,51 az átlaga... Itt több 100.000,- kilométeres úton begyűjtött valós fogyasztások vannak, nem katalógus adatok...
Merci: Faternak 8-9 között eszik, inkább a 9 felé hajlik persze...
-
FeRRaR1
őstag
A 11 az elég sok, és nem is lehet igaz, ha nyomom neki sem eszik annyit átlagban... De konkrétabban, fater felesége S80 2004 D5 6-7 liter városban (Kaposvár) szintén a feleség S80 2007 D5 7-8 városban (Kaposvár, Pécs) Nekem S80 2007 D5 6-7-8 litert kajál helyzet, láb és klíma függő (London)
Azt viszont leszögezem, hogy akár mennyire is siettem, átlagban nem tudtam 9 fölé vinni soha.
Hozzá teszem, hogy itt sokkal jobbak az üzemanyagok, akárki jön látogatóba, mindenki csodálkozik hogy minimum + 50-100 Km elmegy telitankal az otthonihoz képest, ugye ott nagyon magas arányba b@sszák tele bio cuccokkal... mint az E85 etanol.
Konkrétan pl múlt hónapban fater 220 CDI Viano otthon 730-760 km megy egy teli tankal, itt 800 nál még nem jelzett hogy tankolni kéne.... és ez nem egyszeri eset, mindig így van.
-
zsid
senior tag
Nekünk volt egy "kátyúkárunk" a nyáron. Öcsém BMW-jéről leszakadt a karter egy rosszul aszfaltozott csatornafedlap miatt ( meg persze a 6 centis ültetés.. ) a XX. kerületben. Mi a helyszínen fotóztunk, mivel az autó mozgásképtelen lett. Hívtunk rendőrt is, lehelyszíneltek utána mentünk az BKK-hoz, ők elbírálták a panaszt majd továbbították a XX. kerületnek, akinek a biztosítója fizetett is.
Van értelme fotózni és reklamálni menni a BKKhoz, ha nincs kitáblázva a kátyú, akkor jó eséllyel fizetnek.
-
FeRRaR1
őstag
Faternak van egy első generációs S80, az nagyon más mint a 2. főleg kanyarokban, nyugodt kényelmes autókázásra való, viszont ha egy kicsit is gyorsabban mész, sietsz valahova, akkor keni az elejét nagyon és nyikorog az is, szóval ez a nyikorgás inkább futómű beállítás és hangolás kérdése, mert az én S80-asomon a gumikat még nem sikerült megszólaltatni, pedig siettem egy kétszer annyira, hogy a másikkal leestem volna már az útról.
Ezzel a konkrét mérettel szerelik gyárilag az Audi S1-et és valamelyik AMG Mercit, szóval annyira rossz az sem lehet
(Michelin Primacy HP)
De egyébként meg rohadt drágák ezek a gumik, úgy hogy kitolom jövőre a cserét, itt úgy se nagyon vannak mínuszok, illetve meg van egy kevés a kopás jelzőig.
Más:
Szerelő ajánlat itt valakitől?
-
runner 125
nagyúr
A gyári lemezes megoldás eleve egy teljesen halott ötlet, ugyanis piszkosul érzékeny az olvasófej minden rázkódásra. Nem véletlen h 2-3 évente olvasófejeket kell cserélni gyakorlatilag az összes lemez alapú autós navirendszerben.
IGO Limousine. Ez egy tökéletes megoldás lehet, rá lehet kötni a gyári kijelzőre, stabil és folyamatos frissítés, tökéletes szoftver. Legutóbb 30k-ért árultak egyet vaterán.
-
echterion
nagyúr
Hát, ha amúgy is új kulcsot kell csináltatni, akkor miért ne faragnál? Akkor már úgy is mindegy, annak a chipnek meg tök mindegy, melyik műanyagban van.
(#3364) Alvin_ti4200: Nem kell ezen csodálkozni, van, akinek jobban megy az átlagnál és megteheti. Használja egészséggel.
-
aneda
senior tag
Simán működik, csak az eredeti kulcsot szét kell faragjad az immo chip-ért.
Attól nem kell félni hogy nem indul az autó, csak attól hogy szétesik a bicska része.
Leírás róla. -
runner 125
nagyúr
Index-en nemrégiben volt szó erről. De ezek gyanúsan olcsók. Ott sokkal drágább vezérlő egységek kerültek szóba, kifejezetten S60-hoz fejlesztve (Neked is az van, nem?)
Egyébként az elgondolás jó, tényleg hasznos tud lenni, h központi zárás esetén felhúz minden ablakot, behúzza a tetőablakot.
Mindenesetre ha belevágsz írd meg a tapasztalatod.
-
tkazmer
addikt
-
tkazmer
addikt
ez a típusú GPS ilyesmire nem jó, olyan célra amire mondod kb havi 8-10e Ft-ért lehet előfizetni gps alapú védelemre, de akkor egy külön kütyüt fognak az autódba tenni.
nem tudom hogy van a biztosításod, de adott esetben azért az jobban megéri, ilyen kütyüket tipikusan akkor szoktak beszerelni, ha a biztosító előírja, tapasztalatból mondom, hogy amúgy elég nagy szívás ahhoz, hogy ne akarjon az ember ilyet csak úgy magától... -
gaborbol
őstag
GPS egy iranyu kommunikacio, te csak a jelet veszed a muholdtol az egyseged nem beszel vissza muholdhoz meg sehova mashova sem, igy ha csak nincs egy mobil kapcsolat+ valami program/"doboz" ami a gps kordinaciot elkuldvi valahova nem derul ki senki szamara, hogy hol a kocsi.
A kep nalam nem toltodik be. Kozben bejott a kep. Vettunk egy kocsit 6 evesen MO-on. 10 evesen ugy adtam el, hogy korbe volt fujva minden elem rajta pedig mi sosem tortuk. Haro mszor volt komolyabban osszebszava masok alltal, majd otthagyva aztan megcsinaltatva sajat penzen. Forr a verem az ilyen gyokerektol.
-
gaborbol
őstag
Nekem is 2.9 -es van, de meg egyik sem jott elonalam viszont:
"Egyszer már ki lett cserélve a jeladó és a hiba nem jött elő, igaz bontottat kapott, de ne "egye" már ennyire ezt az alkatrészt" A bonottnak konnyen lehet ugyan az a baja mint ami az eredettnek volt.A fekpedal szenzor meg nagy valoszinuseggel fekpedal szenzor lesz, tele van vele a net, hogy szar.
esetleg ezt erdemes lenne megnezned:
[link] -
zsid
senior tag
2.9 ügyben gaborbol az illetékes, a 2.9T6 az az ő blokkjára épül.
Ha szenzor már volt cserélve és a hiba még mindig fennáll, akkor nem lehetséges, hogy azért rikácsol, mert a vezérműtengely végén a CVVT kerék rosszalkodik? Esetleg ennek az állító szolenoidja?
Ha lassan állít vezérműtengely állásszöget, akkor simán lehetséges, hogy ingadozik az alapjárat.A fék pedál szenzort passzolom. Esetleg a Matthew's Volvo Site-on keress rá, ott elég részletesen ki vannak tárgyalva a tipushibák, hátha közte van.
Nekem egyedül csak lambdaszonda fűtés hibát dobott a számítógép, de azt sem véletenül. Egy két kábel megsült a kipufogónál, ha jól láttam -
runner 125
nagyúr
Talán ez 69$ -ért. A CD tár csatlakozó helyére megy, így egyszerű a beépítése.
Kérdés, a dobozkát hova helyezed el. Első körben nekem a kesztyűtartó volt szimpatikus, viszont amiatt kicsit nehezebb beépíteni oda, mivel a teljes belső tartalma az ajtajával együtt nyílik.Multimediara meg válaszd ezt.
WinCE fut rajta, remekül testre szabható, van 128mb RAM, így a IGO is vígan elfut, illetve a HD rip divx-eket is gond nélkül elviszi. Ha, találnék végre korrekt áron gyári monitort, már rendelném is.
-
-
gaborbol
őstag
Jonnek szepen sorba: a tankajto nem nyilik vagy nem zarodik be, csak lefeg ossze-vissza, allitolag a zar egyseget ki lehet szedni a csomagtarto felol es meg kell kenni kicsit az megoldja.
Dobott egy P0442 Small Evap Leak error is nemreg, mar megjott az uj tanksapka, mert a tomites ki volt repedezve rajta, ha az nem segit akkor J-hoz( az de egy buzi helyen van) ha az sem akkor meg egy ket dolgot meg lehet nezni....
Az elso uleseken a bor ki van mar repedezve rendesen, hoztam a bontobol 2 szebb szin azonos bor uleshuzatot, csak fel kene raknom oket, persze 325.000 kilometer van benne, nem is csodalkozom rajta...
Annyibol makom van, hogy a bontoba eleg gyakori vendeg az S80-S60. Volt olyan,hogy 6-8 is volt belole egyszerre. Abba a korba ert amikor bejon egy baleset, beall az automata, mar nem eri meg megcsinaltatni, mert nem er annyit az egesz vas. 2000-3000 dollaert mar kapsz teljesen mukodo S80-at, 1000-1500 korul meg viszonylag hasznalhato donor kocsit.
-
Lizsó
csendes tag
Én Ausztriában vettem az S60-at, és mint korábban említettem új kora óta ismertem az autót. Az ismerősöm egy helyen vásárolta és ott is volt az összes szervize.
Na ebben a VOLVO szalonban a kérésemre az egész előéletet kinyomtatták. Kaptam komplett listát, hogy mikor mi volt cserélve, a legutolsó izzó is rajta van. Dátummal és árral. Még a software frissítés is.
Akkor ennyit a magyarországi VOLVO szervizekről. Miért lenne ez titok? Ezzel az óra tekergető, szervizkönyv gyártó gyanúm csak erősödik
-
Alvin_ti4200
félisten
Félreértés ne essék, én mindig is megadtam mindent, amit egy autó kíván, függetlenül attól, hogy a mostani is ér kb. fél milliót, mégis lelkiismeretesen szervizeltem. Ez lenne a terv a kövezkető autóval is (legyen az bármi), a periódusok előtt már viszem, csinálják, stb., itt inkább az zavar, hogy az említett hibák akkor is előjönnek/előjöhetnek, ha vigyázok a kocsira és gondosan szervizelem - nekem legalábbis ez jött le a figyelmeztetésekből
Márkaszervizekről (Citroen) én is tudnék mesélni...jó szerelőt szívesen veszek, ha tud valaki Pesten (vagy Pest déli-északi részéhez közel)
-
Alvin_ti4200
félisten
Tulajdonosnak se mondták meg? Azért ez minimum gerinctelen.
Egyébként kipróbáltam az újraírható CD-t a gyári fejegységgel és gond nélkül lejátszotta az erre írt audio CD-t az S40 (nem High Performance Sound rendszer van benne elméletileg, bár nem szól rosszul, a mélyet majdnem le kellett tekernem tökig, hogy ne dübörögjön, mint egy lakótelepi májer BMW). Nagyon rám hoztátok a frászt ezzel a dízel motorral, kb. ez tántorít el attól, hogy megvegyem
(kisebb túlzással)
-
Lizsó
csendes tag
Az ajtóra már választ kaptál.
Az automata klíma az autó leállításét követően szakaszosan bekapcsolja a belső ventilátort, ezzel szárítja ki a légvezetékekben a pára lecsapódásokat.
Ezért nem fogsz indításkor poshadt, áporodott szagot érezni, mint általában egy fapados klímás autónál.
Ez ezért prémium kategória -
runner 125
nagyúr
..ma is próbáltam, de záráskor ugyanúgy cseszik villogni.
Ez mondjuk idegesít.. vajon mi okozhatja ezt a bugot.Más: akinek van AUX csati a kocsiban, próbálta már? Ma találtam itthon egy jack-jack kábelt, rádugtam kíváncsiságból a telefont, és elindítottam pár számot. Hát, ez elképesztően fos minőség, nem is értem..
Pedig abszolút nem vagyok vájtfülű.
A legborzasztóbb, h AUX-ra váltva a rádiót, még a dugó behelyezése előtt is, van egy zavaró, recsegegő háttérzaja az egésznek, ami persze a dugó behelyezése, és a szám elindítása után sem szűnik meg. Slussz poén, h a hangerő emelésével ez a zaj is hangosodik. -
gaborbol
őstag
Beszarok, az enyem is pont ezeket csinalja!
Az ajtot nalam csak akkor szokta visszanyitni, ha valamelyik masik ajto nincs teljesen becsukva, korbenezem melyik, becsukom aztan egybol jo. Igazabol jo, mert nem engedi lezarni, igy figyelmeztet,hogy valami nem koser. Ha nalad minden ajto be van ilyenkor csukva, es megis csinalja, akkor lehet valamelyik ajto erzekelod nem jo, vagy ajto zar kontrol modul ....
A belso motor nalam is csinalja, egyesek szerint van benne egy olyan funkcio, hogy 10 perctol-60 percig jaratja a motor leallitasa utan hogy kiszartsion minden belso jaratot, egyseget. Igy pl a nem alakul ki dzsuva a szellozo jaratokban a klima hasznalatat kovetoen.
Ha ez, tovabb megy mint 60 perc akkor a motor vagy a motort vezerlo modul szarakodik es cserelni kell vagy esetleg software update kell a modulnak.
Mivel nalam sincs konkret hiba ezzel kapcsolatban en is csovalom a fejem, Nalam csak nagy melegben csinalja, leallitas elott szepen kikapcsolom a klimat, es kikapcsolom a ventillatort is, ilyenkor nem csinalja.
-
runner 125
nagyúr
Válaszolt, jó fej volt, de nem ők rakták bele.
Minden bizonnyal az előző tulaj intézte, de utánagoogle-zva fotók alapján erről van szó.
Specifikációk alapján jó holmi, pláne h all in one, így csak be kell építeni, tápot neki, plusz egy navis rács kell hozzá.
Viszont ebay-en nem árulnak ilyet. -
runner 125
nagyúr
Szia,
Igen, az efféle megoldással is találkoztam már, de sajnos én sehol nem láttam, ahol beszerezhető.
Ez ugyanis 1:1-ben úgy néz ki, mint a gyári navi monitor, annyi különbséggel, h ebbe beépítettek mindent. Nem kell külön GPS vevő, médialejátszó, antenna, stb, hanem benne van minden noh és ez már alapból érintős.
Itt van róla részletes leírás, ráadásul Win CE alapú.
De, árat sajna itt sem látok.
A linket köszi, hétfőn rácsörgök, talán nem veszi zokon, ha csak amiatt érdeklődöm. -
gaborbol
őstag
Pont ilyen XC90-eseket nezegettem 2.5 turbo benzin, 5-os automata, allitolag ezek messze a legmegbizhatobbak motor, turbo, es automata szempontjabol.
En irtam, hogy beraktam a kodlampat meg a relet az S80-ba es tovabbra sincs kodlampa, mert szoftverbol kell engedejezni vagy mas szoftvert ratolteni. Nem tudom konkretan, hogy hogyan, mindenhol csak annyit irnak, hogy szakszerviz...
Eredeti Dice-od van nagy a kinai?
-
-
zsid
senior tag
Én passzolom a kérdést.
Hétvégén leszedtem a napfénytetőt. Van az üveg elején és végén egy közel teljes szélességű fém akármi ( funkcióját nem tudom) ami gyárilag ragasztva van az üveghez. Nálam a ragasztás elengedett, aztán ezért kolompolt a jó magyar utakon. Visszaragasztva, egyelőre csend van.
Néztem magát a mozgató szerkezetet is, egy minimális kopás miatti "holtjátéka" annak is van, de még nem vészes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Revolut
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest