Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
marsu
veterán
válasz
johndeegwed
üzenetére
Szerintem a Mercedes topikban hamarabb kapsz választ, de így látatlanban azt javaslom, hogy nézesd meg egy szerelővel.
-
johndeegwed
tag
Jó napot mindenkinek.
Érdeklődni szeretnék hogy nem e volt hasonló problémátok mint az enyém. Habár látom sab volvo topic
Tehát van egy mercedes e 200 cdi w210 típusú 2ezres évjáratu autóm. amit a napokban sikerült megvennem eléggé olcsón , de inkább nagyon olcsón austriában
az autó nagyon jó állapotban van kivéve a váltóját.
Hiba jelensége az hogy mikor d-be rakom de nem akarok elindulni az autót rángatja ,rezegteti mintha manuálisnál nem működne rendesen a kuplung , lükvercbe pedig ha pl 1 bukkanó vagy kavics van a kerék alatt akkor meg nem indul és ugyancsak rángat.
Közúton vált szépen.
Kérdésem következők: Mi lehet a probléma???? Mennyibe kerülhet a javítás??? vagy érdemesebb venni e bele használtan 90-100 ezerért -
Formaster
addikt
Köszönöm, megnézem. Én arra gondoltam, hogy a hűtőben a víz lehűl, de a motorban felmelegszik. Ja és amúgy mikor berakja service módba, akkor pörögnek a ventik mint az állat, pedig a vízhőfok ugyebár rendesen leesik. Ezért nem értettem és gondoltam azt, hogy a hűtő lehűl, de a motor meleg marad.
-
truba
tag
válasz
Formaster
üzenetére
Meglehet, de nem hinném, hogy ez lenne a gond. (vízpumpa fordulata a motorhoz igazodik-mechanikai kapcsolattal) Ha tehát baj van a pumpával, teszem azt nem szállít eleget mert elkopott stb., akkor ilyen esetben túlmelegedne a motor és megfőne, nem kihűlne. (attól, hogy gyorsabban mész még nem hűl ki a hűtővíz, mert a pumpa nem forgatja meg olyan gyorsan.)
Szerintem valami villamos hiba lesz itt a gond. Talán a hőgomba vezérlése a ludas. Nézd meg a csatlakozó vezetékét nincs-e rajta törés vagy valamilyen sérülés.
(nekem anno a hőgomba csatlakozójának vezetékével volt gondom, egyik szál elvolt félig szakadva, nem indult be a motor,nem volt hibakód semmilyen jelzés- két napig tartott míg rájöttem mi a gond. megforrasztottam, azóta jó)
-
truba
tag
válasz
Magnum_
üzenetére
Ja és még valami, a lendkerék problémáját menet közben, váltáskor is tesztelheted.(váltáskor amennyiben baj van a lendkerékkel, akkor ráz a sebváltókar ha kivetted a sebességből és üres pozícióban van, mikor pedig berakod a másik sebességbe akkor amíg nem veszi fel a fordulatot a motor,akkor szintén ráz egy picit)
Üresben ezt álló kocsinál nem mindig lehet észrevenni, de menet közben mindig kijön. (ezt a tippet Seres Karcsi bácsi mondta) műhely itt
-
truba
tag
válasz
werszomjas
üzenetére
Van. Volvoéknál ebben a motortípusban ez van sajnos. De úgy tudom, hogy majdnem minden motorjuknál kettős tömegű van 1996.-óta. ezt itt olvastam (nem tudom igaz-e, de ez az oldal elég megbízható)
-
truba
tag
válasz
Magnum_
üzenetére
Szia;
Általában turbóra figyelj oda, ez a leggyengébb pontja a motornak. Jó tanácsként mondom, hogy amennyiben a turbó levegőcsöve( ami előre megy a hűtőhöz- egy része gumiból van) hideg motornál tapintásra olajos, akkor számíthatsz a turbó felújítására. Árulkodó jel lehet még az is, ha hideg motornál enyhén kékes füst van, akkor ez szintén a turbó problémáját veti előre.
Probléma szokott még lenni ennél a motornál a kettős tömegű lendkerékkel is, ezt úgy tudod kiszűrni, hogy amikor leállítod próbáld figyelni azt, hogy hallasz-e egy kis kattanó hangot,(a kattanást a lendkerék rúgója okozza) ha hallasz ilyet, az nem túl jó.
Többi alkatrésszel nem szokott gond lenni.
Nekem s40 van, de a motor ugyan az benne. A turbós dologról első kézből van tapasztalatom sajnos)
-
Magnum_
nagyúr
válasz
werszomjas
üzenetére
totálkárra törtem, felborultam és karc nélkül kiszálltam. amikor kijött az autómentő, nem akarta elhinni, hogy ennyire egyben vagyok.. tehát biztonságos volt, maradok is a svéd vonalnál..
-
werszomjas
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Totálkárra?

Mostanában elkezdtem szemezgetni a Saab és a Volvo autókkal, főleg a biztonság miatt, valóban olyan biztonságosak vagy csak marketing duma és azonos korú más gyártók típusai is hozzák azt a biztonságot?
Bár a saab-ról sokan mondják, hogy csak egy átmatricázott opel.
-
marsu
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Szia!
Az én S60 Volvóm most lesz 12 éves. Igaz hogy ez 2.5T, de eddigi autóim közül ezt szeretem a legjobban. Nem látszik rajta a kor, sem műszakilag, sem esztétikailag. Óra szerint van benne 195 000 km.
Ár / érték arányban nagyon jó választás. A méretei is elfogadhatóak, bár ha 2 méteres vagy és a hátsóülésen is kétméteres emberek ülnének, akkor nem feltétlenül elegendő a hely. Én 185 vagyok és elől kényelmesen elférek. Hátul ritkán utazik bárki is. A csomagtartó elég tágas, bár nem akkora mint egy kombinak ...
Olajfolyásokra pl érdemes figyelni, ne ázzon a motor az olajban és alatta se legyenek olajcseppek.
-
Formaster
addikt
Segítséget kérnék egy '98-as C70-es Volvo-hoz. Ha bemelegszik a motor és 100 felett megyek, akkor visszahűl elég komolyan, ha 140-160 körül, akkor szinte teljesen kihűl. Ezután service módba kapcsol. Hibakód olvasás megvolt, hengerfej hőpatront jelzett, kicserélése azonban nem segített. Valamiért lehűl az autó, szerintem ez lesz a gond. Ha leveszem a sarut, eltűnik a hibakód és minden rendben, amíg nem megyek gyorsabban. Nagyon bosszantó, service módban lekapcsolja a turbót is. Nagyon megköszönnék minden tippet!
-
Magnum_
nagyúr
sziasztok!
A Saabot sajnos összehajtogattam :-((( van valakinek tapasztalata 10éves S60-al? konkrétan 2.0T-vel? mire kell figyelni, megéri-e venni,stb... jövö héten vennék, kinéztem kettőt... Köszi előre is!
-
aneda
senior tag
Téves rendelés miatt eladó 6L CASTROL EDGE PROFESSIONAL A5 0W-30 Volvo olaj.
Ára: 2500Ft/L
Posta futár van, ill. Pécsett, ritkán a Dunántúlon szerteszéjjel átvehető, holnap pl. Siófok és környéke.
trémobájl / 911 harmnichat hatvanhárom -
LuckyL
őstag
a motorral nem tudok segíteni
a behozatal nagyon egyszerű
kell egy kétnyelvű adásvételi, ezt kitöltitek a német eladóval (gondolom onnan hozod).
elkéred a kocsi briefjét, erre szükséged lesz itthon
az eladóval közösen, vagy te egyedül intézel rá egy 5 napos sárga ideigelens német rendszámot, ez kb 100 euro
hazavezetsz, elviszed a kpmhez műszakira, ezután befizeted a vámhivatalnál a regadót, ezután elmész az okmányirodába és a nevedre iratodaz adásvételin szerepelnie kell, hogy külföldön történt az adásvétel, ellenkező esetben vagyonszerzési illetéket kell fizetned itthon!
-
Z0mbi
senior tag
Sziasztok
V50 lesz valszeg a befuto nalunk az iden remelhetoleg tavaszal. (2009+)
Utananeztem es lehet hogy importalni kellene es az lenne a kerdes van e itt valakinek tapasztalata. Esetleg link ahol ezt jol leirjak. Sok ilyet talaltam de nem irjak le konkretan hogy a hetkoznapi ember aki az afaval semmit nem kezdhet csak fizetheti hogy importal.
Azt neztem hogy az altalam ahitatott auto kb 8000Eur.
Valamint egy olyan kerdes is lenne hogy 2.0D bol nem letezik euro 5? Rohadtul nem lenne mindegy regado szempontjabol
koszi -
marsu
veterán
Sziasztok!
Érdekes jelenségre lettem figyelmes az elmúlt napokban ...
Néha fékezéskor kiírja a műszerfalon a sárga felkiáltójel + "CHECK BREAKLIGHT", de van hogy nem. Egyik este parkolásnál pont volt mögöttem egy üvegkirakat, akkor néztem, hogy fékre lépéskor ha nincs hibaüzenet, akkor ég mindegyik féklámpa, ha a felkiáltójel és a hibaüzenet, akkor csak a pótféklámpa világít. De ha többször ismételve lépek a pedálra akkor hol ég, hol nem ... Ezek szerint nem az égő van kiégve.
Kontaktos lehet? Vagy féklámpa kapcsoló? De a pótféklámpa működik, ha a kapcsoló lenne, akkor az sem világítana, vagy nem?

-
MPowerPH
félisten
Fizikai oldalról nézve, ha a levegő meleg, akkor romlik a hatásfok égéskor. Ugye a hideg levegő kisebb helyet foglal mint a meleg, ezért fajlagosan több levegő juthat be az égéstérbe, aminek köszönhetően nagyobb végnyomás érhető el a robbanás után. És a srác azt mondja, hogy bizony alul méretezték ezt. (bár az közel nem biztos, hogy az R -nél is fennáll ez) Egy nagyobb intercooler egyébként sem egy nagy kiadás, R-hez rengeteg típus kérhető, 250 font-ért nem is drága.
-
MPowerPH
félisten
Szia.
Mennyire igaz az az állítás, hogy a nyári melegben iszonyat legyengülnek ezek a turbo motorok?
Én egy itteni tulajjal beszéltem, és az ő állítása szerint 10 fokig érzi jól magát, 30 fokban pedig hatalmas erőveszteséget kénytelen elkönyvelni.
Csak azért, mert én is hasonló után kergetőzök, igaz az R-est kajtatom. De ha ez igaz, akkor kapásból egy nagyobb intercooler is alap lesz rá. -
LuckyL
őstag
sziasztok!
eladó az S60-as volvóm, ha esetleg érdekel valakit. -
LuckyL
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
anyám reggel állítása szerint rátenyerelt a piros gombra a ráncfelvarrás előtti utolsó évados Volvo V40 kulcsán, mire a kocsi lezárt. hátsó ajtót ki tudom nyitni kulccsal, elsőket már nem, központi zár nem reagál, lámpa nem reagál.
tudjátok mit csinál a kis piros háromszög a kulcson, lehet azmiatt, vagy az akksira kellene gyanakodni? (belső lámpák sem mennek)
-
CYBERIA
őstag
válasz
gigi21hu
üzenetére
NEvetséges.
Mi?Vezettem már nagyobb autót, jóval kisebb nyomatékkal, dízelest, és abban tökéletes volt az élmény.
Én például úgy vagyok vele, hogy a nyomaték nem jelent különösebb élményt.Másrészt mivel 99 százalékban az Alföldön vezetek, így minek kellene 170 lóerő?
Én is alföldi gyerek vagyok, de nekem például ez a 193 lóerő is kevés.( nyaralásra ott a lakóautó )
Van lakóautód? Akkor ugye megvan legalább 170 lóerő?Aki szerintem egy Volvoban a gyorsulást nézi elsőnek és a tuningra gondol, inkább ne Volvo-t vegyen.
Egy S80 T6 sem a gyorsulásról meg a tuning miatt több, mint 300 lóerő.Egy Volvoban az utazás kellemessége az elsődleges és ez nem attól függ, hogy 1 vagy 2 mp-vel jobban gyorsul-e.
Ahogy aneda mondja.Szerintem fölösleges érvelgetni az erősebb motor ellen (vagy mellett), ha neked az 1.6 D megfelel, az önmagában elég érv!

Kinek mi tetszik a Volvókban, nekem az tetszett, hogy svéd volt.
-
gigi21hu
csendes tag
Helo!
Beszállnék egy korábbi, de szinte folyamatos vitába. Az 1.6 dízel kérdésébe. Nem vezettem még, de elolvastam sok szakértő cikket. Ami mind azt mondja, hogy nem egy állat ezzel a motorral, de azért jó. No, akkor pont elég nekem. Ugyanis V50-es vásárlása előtt állok és nekem nagyon nem mindegy a felszereltség. Ha "fapadost" kapok 2.0d-ben, az nem fog kelleni. Inkább egy fullos 1.6d. Lóerő, nyomaték...ugyan már! Városban használva legtöbbet kit érdekel, hogy 10 vagy 12 mp alatt van százon és megy-e 210-et vagy csak 185-öt. NEvetséges. ÉS nem is a fogyasztásról van szó, mert nyilván egy 2 literes sem eszik sokkal többet. Arról van szó, hogy amíg 3 milláért van vagy 20 jól felszerelt a piacon használtban, addig 2 literesből kb 5 darab. Vezettem már nagyobb autót, jóval kisebb nyomatékkal, dízelest, és abban tökéletes volt az élmény. Másrészt mivel 99 százalékban az Alföldön vezetek, így minek kellene 170 lóerő? Itt nincsenek óriási hegyek! ( nyaralásra ott a lakóautó ) Elég az a 240-es nyomaték bőven gyereket vinni-hozni, bevásárolni, szülőket látogatni. Amúgy ráadásul az 1.6-os motor kiforrott, jó motor, nagy múlttal, remek fogyasztással. Aki szerintem egy Volvoban a gyorsulást nézi elsőnek és a tuningra gondol, inkább ne Volvo-t vegyen. Egy Volvoban az utazás kellemessége az elsődleges és ez nem attól függ, hogy 1 vagy 2 mp-vel jobban gyorsul-e. A lényeg: egy 1.6-osban is éppen olyan Volvo biztonságban ülsz, mint egy 2.0-sban. -
marsu
veterán
850 (1993-1995)
There are two diagnostic units(it says A and B on the cover) located adjacent to washer reservoir under the hood.1. Turn on the ignition and open the module A and insert the flylead into socket 7.
2. Press the button on the diagnostic unit 4 times, briefly but firmly.Then the LED illuminates and stays illuminated, and the system is ready to accept manual code input. A code number for resetting the service reminder light is 1-5-1.
3. To do this, press the test button once and release it. And LED illuminates again.
4. Then press 5 times and wait for the LED to illuminate.
5. Press the button once and LED should flashes several times in succession and the reminder should have been reset.
6. Switch off the ignition and replace the flylead in its holder and close the cover.850 (1996-1997) and S70 and V70 (1998)
You need an OBDII tool. They run about $100 to 200 -- or -- take it in to the dealer or independent Volvo mechanic and have them do it. Call to see if they charge for this first. Note: I've read reports of people having success with having the local Shucks/Pep Boys/Checker auto parts store do it.S70 and V70
1. Press and hold odometer reset button.
2. Turn ignition switch to Run.
3. After SRL flashes, release odometer reset button.
4. Confirm by turning your Volvo off, then on again.S80
1. Turn ignition switch to position I.
2. Press and hold "day counter reset button".
3. Turn ignition to position II.
4. Continue holding day counter for about 10 seconds.
5. After SRL flashes, release day counter button.
6. Should hear "beep-beep" to confirm command accepted. -
marsu
veterán
Sziasztok!
Indítás után a műszerfal jobb alsó sarkában sárga SERVICE felirat világít, aztán elalszik.
Ez a kötelező szerviz intervallumra figyelmeztetés?
-
zsid
senior tag
Ha már S60R , ezt kipróbálnám:
[link] -
MPowerPH
félisten
Sehol nem találom, hogy az S60R milyen környezetvédelmi osztályba esik.
Ugye regadónál 11+-ig lehet megadni. Hol tudom ezt pontosan megnézni? -
CYBERIA
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igazából lehet automatánál is tuningolni, de arra figyelni kell, hogy a forgatónyomaték ne lépje át jelentősen a gyári értéket. Azzal annyi a probléma, hogy csak magas fordulaton lehet kihasználni a tuning előnyét. Egyébként emiatt az automataváltós változatnak gyárilag is vissza van fojtva a nyomatéka a kézi váltóshoz képest (legalábbis az R-nél úgy rémlik).
-
MPowerPH
félisten
Szerintem lóerőből soha nem elég...
Az eredeti tervem egy E46 M3 volt, de lemondtam róla a horribilis fenntartási költségek okán, no meg ismerve a BMW-vel járó plusz kiadások során. Ezért olyan autót kerestem, ami nagyjából ugyan olyan erős, de egy sokkal egyszerűbb konstrukció, ráadásban rugalmasságban jobb, és fogyasztás terén is kedvezőbb. Az S60R magában gyengébb, mint az M3, ellenben egy stage 1 remap után kicsit 350 ló fölött, és majd 500NM-el mindenre elég lenne. No meg normális használat mellett még a fogyi is csökkenne, ami hosszú távú utaknál jól jön.
Más autón is filóztam, (SAAB 9-3 2.8 TR Aero, Mazda 6 MPS, Vauxhall Vectra OPC, Focus ST), de minden téren a Volvo a befutó eddig. És akkor még nem is néztem az AWD előnyeit...
-
MPowerPH
félisten
Igen, vezettem már 2.4T-t, és nem az a versenyautó. Ezért is nézem az R-t. Van tőlünk pár percre egy Volvo szervizes, aki tuninggal is foglalkozik. Stage 1 nem lenne túl drága, és komolyabban hozzá sem kellene nyúlni, így kapnék több lóerőt, na meg a fogyi is kellemesebb lenne. Sokan mondták, hogy kerüljem a geartronic-ot, és válasszam a manual-t. Én is manual párti vagyok, de így még jobban leszűkül a kör.
-
GabN73
addikt
MMM, még mindig GPS kérdésem lenne:
Újfajta S80hoz kapott térképeket valahogy rá lehet operálni egy 10 éves S60ra?
5 lemez van, meg 2 kódom. Valaki segítsen
-
truba
tag
Kb. két hete a következő problémám jött elő:
Hideg motornál normális alapjárat(kb. 1000/min fordulat, stabilan,- a magasabb fordulat az automata szívató miatt van)
Azonban mikor elkezd melegedni a motor, akkor elkezd felfele kúszni a fordulat kb. 1300-2000/min közé. A probléma jellemzője, hogy csak üresjáratban jelentkezik, (pl. lámpánál, olyan a jelenség mintha túráztatnám a motort, van azonban, hogy megragad a fordulat mondjuk 1500/min-nél, mikor milyen kedve van) menet közben ez a jelenség nem érezhető.(nem rángat a motor, nincs fordulat ingadozás, váltásnál normálisan visszaesik a motor fordulat)Diagnosztika-nincs hiba
Folytószelep tisztítva
Alapjárati motor tisztítva
Tömítések cserélve (folytószelep+alapjárati motor)
Nincs repedt levegőcső
A motor nem szív fals levegőt sehol.Adatok: S40 (2000) B4204T motorkód
Tanácsok?
(szerelőnél volt, onnan tudom, hogy nincs diag hiba)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Ajkai ólomkristály
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával, hibátlan működéssel
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- Apple iPhone 13 Mini 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest