- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
Press-On Prizma. (De ugyanúgy látszik szemből, hogy nem "átlagos" szemüveged van.
De sok kérdés felvetül még itt.
7 hasáb. Az rendben, de összesen, vagy oldalanként? Mert ha összesen, akkor egy 1,60-os törésmutatójú lencsével ez már nem lesz ronda. Főként egy manapság divatosabb, műanyag keretbe.Vizsgálat hol történt? Megírhatod privátban is. Nem kell sem a reklám, sem az antireklám...
Csak mert önmagában a leírtak alapján inkább asztigmia (cylinderes szemüveglencse szükséglet) az, amire én gondolnék.
Üdv: Ferkó
-
Ramman
csendes tag
Sziasztok.
A kérdésem az lenne ,hogy mi az elérhető legvékonyabb (7-es) prizmás (hasábos?) szemüveglencse technológia?
Két-három éve feltűnt, hogy időről időre kettős látásom van, olyan furcsán szellemképes az akivel beszélek,
majd rákoncentrálva eltűnt. Ez azóta csak rosszabb lett, TV nézés illetve színház, vagy mozinál előjön.
Számítógépes munka során nem zavar mivel a monitor közel van. (a fokuszálás pillanatában nincs szellemkép).
Elmentem optikushoz ahol készítenek polatesztes vizsgálatot majd felírtak 7 es prizmát. Ezt ellenőrizendő egy másik optikusnál is jártam és ő is ezt hozta ki...
A neten rákeresve azt találtam, hogy ez gyerek betegség leginkább. Előfordul felnőtt korban is ,de itt már nem voltak bőbeszédűek és így nem is találtam lehetőségeket a probléma megoldására.
pl. műtét, szemüveg, vagy bármi konkrétum.Csináltattam egy (akkor kb 2 éve) meghatározott szemüveget, de 10 percet hordtam összesen. Az egy vicc.
Ha az egyik szemem néha befelé hajlik akkor arra tényleg az a megoldás, hogy mindkét szemre rátesznek egy ortopéd kinézetű és formájú (7-es prizmájú) lencsét? 2014-ben nincs valami szofisztikáltabb megoldás?
Tudom, hogy ez egy hiú megnyilvánulás nak hangzik, de mégsem léphetek be a munkahelyemre úgy hogy az egyik nap nincs szemüveg a másik nap meg úgy nézek ki mint akiket az iskolában (sajnos) csúfolni szoktak és így elvesztem a respektemet a tárgyalásokon.Elnézést a hosszú szövegért
(30 éves, mérnök)
-
Breki
veterán
Ittis megkérdezném
melyik nagyker hazánkban a Carrera keretek forgalmazója?
Azért kérdem mert ezt szeretném megvenniDe Ofotértban VE-ben csak fekete és leopárdmintás szín van
nekem pedig ez tetszikDe bármily hihetetlen azt mondják, hogy állítólag ezt és a türkizkéket ami még jól néz ki
nem hozzák be az országba, egész egyszerűen nem forgalmazzák.Kis optikákba meg bemegyek és keresem ezt a típust akkor csak néznek, hogy írjam le hogy néz ki esetleg keresem meg a falon ahol van 3-4 carrera kirakva, TH általában még kevesebb van,
Viszont itt helyben meg ezt írták
"A keretet rendelni kell, kb 2 hét az átfutási idő.
A dfn szín a nagyker szerint inkább narancs sárga,
a dfm szín pedig: kék-türkiz kék
Üdvözlettel:"Tehát akkor mégis hozzák be csak nekem most nincs két hetem várni a keretre, ezért jó lenne tudni melyik nagyker vagy üzlet forgalmazza ezeket is.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #1391 üzenetére
Még egy kérdés:nappali és éjszakai vezetésnél,számítógép gyakori használatánál ugyanezek a lencsék ajánlottak?
Általában a szemüveggel ezek a gondjaim szoktak lenni:erős napsütés közben vezetésnél könnyezik a szemem,szeretek tisztán látni,ezért gyakran takarítom a lencsét,ezért szeret karcolódni.Érdemes UV védelmű lencsében,fényre sötétedő lencsében gondolkodni?
Ha jól tudom,ez a Hoya Hi-Vision LongLife nem lencse,hanem bevonat.
Milyen lencsét válasszak?Bocsánat,ha sok ökör kérdést tettem fel.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1389 üzenetére
Javaslom inkább térj be egy üzletbe.
20e? Milyen törésmutatójú? Normál 1,50-ös műa. lencse HVLL réteggel 8570/db - jav.fogy.ár.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1386 üzenetére
Félreolvastam. Szemüvegkeretet kérdezted. Látatlanban nehéz ajánlani. De itt is igaz, hogy a fém Oakley keretekkel nem lőhetsz mellé. Persze elég sok jó van még.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1385 üzenetére
A 3 közül hosszabb-távú tapasztalatom "csak" az első kettővel van. Ez alapján a 2-at javasolnám.
A 3. nem rég jelent meg, ezért nincs még ilyen jellegű összehasonlítási alapom.Napszemüveg keret: jó minőségű, pl. fém Oakley.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #1385 üzenetére
+1 kérdés:melyik szemüvegkeretek bírják jobban a mindennapi használatot,tartósabbak?
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1383 üzenetére
Név alapján rákeresve meg segít a kereső.
De lásd, hogy segíteni is akarok: (abc sorrendben)
Essilor Crizal
Hoya HVLL
Zeiss DuraV. Platinum -
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #1381 üzenetére
Karcokkal szembeni ellenállóképesség volt tudtommal a kérdés. De ha csak a TOP rétegeket kell megnevezni, akkor igen, Essilor Crizal Forte.
(Nem rossz a CF, félre ne érts, de karcokkal szemben az említettek jobbak.)
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Kezdő vagyok #1379 üzenetére
Hoya - Hi Vision Long Life
Zeiss - Dura Vision Platinummod: vagy üveg lencse (nem vékonyított) réteg nélkül
BUÉK!
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Régóta nem követtem ezt a topicot.
Van-e esetleg valami új fejlesztés lencsék terén?
Lényeg:ne karcolódjon és tartós legyen és jó minőségű.
Előre is köszönöm a válaszokat!
BUÉK! -
ferkoboy
senior tag
-
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bobalazs #1374 üzenetére
Mosogatószer (pur/jar... nem balzsamos...nem ipari mosogatószer) tökéletes. Folyékony szappan is ok. (A mosogatószer zsíroldó hatásában veri a szappant.)
Törlőkendőre nekem Essilor fehér és HOYA nagy szürke vált be igazán. (Utóbbi méretben még nagyobb, így tovább is bírja.)
Üdv: Ferkó
-
snipy
tag
válasz
bobalazs #1374 üzenetére
Sem a Zeiss /Uropal SL+ gold et/ üveg lencséimben, sem a Hoya pnx lencséimben nem tett kárt...de olvastam már erről pro és kontra.
Alapállapotban én is mikroszálas kendővel tisztítom, csak ritkán mosom meg. Kendőben nekem az Essilor és a Ray Ban vált be.
Látszerész véleményére én is kiváncsi vagyok. -
Jó lenne ha ferkoboy vagy egyéb profi hozzászolna a témához. Múltkorában beleolvastam kicsit hosszabban a topikba és úgy emlékszem valahol valaki azt írta hogy vmelyik vegyi anyag/szappan/akármi oldja az antireflex réteget a lencsén. Előző műanyag lencsémet is kizárólag mikorszálas törlőkendővel töröltem (persze sokszor szárazon - akár porosan, talán az volt a gáz) és tiszta merő karc. Egy hetes polikarb lencsére illene vigyázni ha már egyszer amúgy sem volt egy húsz filéres dolog.
-
szabad polikarbonát lencsét mosogatószeres vízzel tisztítani, vagy ugyanaz vonatkozik rá mint a műanyag lencsékre, hogy leoldja az antireflex réteget?
-
Alg
veterán
OK, úgy tűnik nem létezik emberi árban nekem való napszemüveg
Pedig elvileg nincsenek hatalmas elvárásaim:
- polarizált, fotokromatikus lencse
- optikai betét
- borostyán lencseszín
- megfizethető (<50 000)Na most ilyen keretet EGY darabot találtam, de az borzasztó hülyén néz ki rajtam (Julbo trek)
Egyébként meg vagy a clip-in, vagy a polarizált lencsére nincs felkészítve a keret (még egy lenne, de az sötét kékes-szürkés színről indul, vízisport, nekem nem jó).
Rudy borzasztó drága, optikai lencsés Julbo szintén (130...)
Adidas-nak van ilyen lencséje?
Kontakt lencse gondolom szintén nem megoldás, nem volt még olyanom, de nem hinném hogy bírna egy terepfutást kiesés nélkül
-
syl5
őstag
válasz
balazsbence #1368 üzenetére
Köszi.
És mi az a prizma, milyen a prizmás lencse/szemüveg?
Kezdem úgy érezni, hogy felesleges volt TB ellátásra menni...
Szeretném minél olcsóbban megúszni persze a szemüveg vásárlást, de semmiképp a szakszerűség és a normális vizsgálaton alapuló recept rovására.Hova érdemes menni szakszerű vizsgálatra?
szemuvegek.hu-ról vélemények? Szakszerűen vizsgálnak, dolgoznak? -
balazsbence
senior tag
hááát
valószinűleg a pd az igen az 58, az é-a az a prizma helye.ez amit linkeltél...összességében valóban csábító ez a 20000, de hogy összértékben szerintem a 2000ftot nem éri el nekik, az biztos.Ezek a közkedvelt keretek számomra tök ismeretlenek pl, illetve az, hogy 1,6ost szoktak adni...hát hagy döntse már el a vásárló.gondolom az 1.67es, ha egyáltalán tudnak, biztos vagy 300 fttal többe kerül, így az már nem éri meg.
de próba cseresznye, ha gond nélkül visszaadják a pénzt... -
syl5
őstag
Sziasztok!
Szemüveg csere állok most én is. Voltam szaGrendelőben, ingyenes TB által biztosított rendelésen.
Mindössze 10 perc volt a vizsgálat.Egyedüli gondom, hogy a pupillatávolságot lehet hogy nem mérték meg.
Nagyon nem értek ezekhez, de a PD nincs kitöltve. De mondjuk ahogy ez a papír ki van töltve... A dioptria az első oszlop helyett 3-ba átfolyva van beírva, aztán a PD-nél egy áthúzás, és az É <-> A oszlopba van beírva 58.Utánaolvastam a pupillatávolságnak és elvileg ez lehet az. A valós tartományon belül van, és ez az 58-as érték hangzott el, amikor az orvos feje felé kellett nézni a távolba és valami mérőeszköz volt nála. De csak a bal oldalt nézte meg...
Szóval tudja esetleg valaki, hogy mit jelent az É <-> A oszlop pontosan, esetleg házi mérési módszert a pupillatávolságra?
Másik kérdésem pedig az lenne, hogy találkozott-e már valaki az opti24-el?
20k-s ár rohadtul vonzó. Vékonyított lencsék, tokkal, törlőkendővel. Telefonon beszéltem is már velük, el tudtam érni őket, korrekt volt a srác. Elmondta, hogy a dioptriának megfelelően a lehető legjobb látáskomfort, és kerettől függően legszebb esztétika szerint választják meg a lencse vékonyítását, és ha elküldöm nekik a szemészeti leletemet, akkor 30 napos visszavásárlási garanciát vállalnak.
Leletem van, elvileg nem bukhatok semmit.
Szerintetek?
-6,75 és -6 a szemem és ha jól emlékszem azt mondták hogy erre általában egy közepes, 1,6 törésmutatójú lencsét alkalmaznak általában.Ezt ki lehet valahogy számolni dipoptria és a törésmutató alapján hogy milyen vastag lenne a lencsém?
Köszi,
syl5 -
törölt tag
4 hónapja használom az új szemüvegem csodálatos Zeiss lencsékkel.
Csak hétvégente hordom, otthon, azaz heti 2 alkalommal van rajtam.
Már csupa karc az egész úgy, hogy vigyázok rá és természetesen mikroszálas kendővel tisztítom.
Mire eléri a matuzsálemi egy éves kort, lehet teljesen elkopik.
Jó vétel volt, ajánlom minden kedves leendő vásárlónak. -
ferkoboy
senior tag
válasz
atthany #1364 üzenetére
Még az Estelux termékei között sincsen a Hoya-nak 1,61-es törésmutatóval rendelkező.
Részemről biztosan kihagynám!
(Nekem ezek a dolgok messziről sántítanak.)
Egye mezei optikában Estelux 1,60 Hard Multi Coat ára 4050Ft/darab (kellene, hogy legyen).
Csiszoltam már 1,61-es lencsét, közel nem ugyanaz mint az 1,60-os. (Csiszolás közben pl. a szaga sem.)
-
Breki
veterán
gondolom erről lehet szó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szőröscica #1359 üzenetére
A szemüveget viszont nem a dioptriamérő viseli, így nem ártott volna az optikai középpontot feljelölve, majd a szemüveget feltéve - rajtad - ellenőrizni a lencsék megfelelő centrálását.
-
szőröscica
addikt
válasz
balazsbence #1356 üzenetére
Egy gépre tette rá, ami kiírta a dioptriat és ahogy mozdította rajta, úgy ment odébb egy celkereszt. Én nem értek sajnos hozzá..
-
ferkoboy
senior tag
válasz
balazsbence #1356 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy feltéve kellene nézni, egyenes előretekintésnél, hogy a nézővonalhoz képest hol helyezkedik el a lencse optikai középpontja...
-
balazsbence
senior tag
válasz
szőröscica #1355 üzenetére
azt hogy mutatta, hogy jó helyen van a fókusz?magasságban is megnéztétek?az a nem mindegy (legalábbis ez lehet hiba)
A keret fölső harmadában volt a jelölés? -
szőröscica
addikt
válasz
balazsbence #1354 üzenetére
Betette egy gépbe, mutatta, hogy a dioptriák stimmelnek és hogy a fókusz is jó helyen van. Ettől függetlenül nekem furcsa, hogy a jobb lencse csak minimálisan torzít, míg a bal zavaróan. Pedig csak 0.25 dioptria a különbség köztük.
Azért amint lesz időm, meglátogatom még egyszer őket, hátha találunk megoldást, ha meg nem, akkor elmegyek oda, ahol hoya lencséket árulnak.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
szőröscica #1350 üzenetére
Nem "csak" attól függ, hogy 40 éve ott vannak -e. (A becsületet tudtommal nem években mérik.)
Kerülthetett bele más.Vagy:
- elsőre tényleg furcsa lehet az aszférikus lencse, ha előtte nem AS lencséd volt
- tényleg nem (jól?) jelölték fel (vagy csiszolták be) a szemüvegedet, mert AS lencsét keret dőlésszögének és az LC- távolságnak a függvényében kell becsiszolni. (a lencse optikai középpontját kell lefelé eltolni becsiszolásnál, a korábban említettek figyelembevételével)Üdv: Ferkó
-
Breki
veterán
válasz
balazsbence #1351 üzenetére
És ilyenkor ebben az esetben ez még javítható?
Vagy akkor teljesen új lencse kell?
-
balazsbence
senior tag
válasz
szőröscica #1350 üzenetére
lehet a csiszolással van a gond, az aszférikus lencse optikai középpontját ha jó esetben feljelölték a lencsén, akkor az alá kell csiszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest