- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
Új hozzászólás Aktív témák
-
szőröscica
addikt
Hello!
Budapesten tudtok olyan megbízható optikát, ahol szemész végzi a szemvizsgálatot, és amennyiben csináltatunk szemüveget, akkor nincsen díja?
-
szőröscica
addikt
Na pont került végre a sok hónapos szívásomra. A szemem nem tudja megszokni az aszférikus lencsét, ezért látok nagyon homályosan, ha nem egyenesen előre nézek. Kicseréltettem a lotuteces, 1.67-es vékonyított asf. lencséket sima alap 1.5-ös 3600ft/darab árú, szintén zeiss lencsékre, és a problémám megszűnt, tűélesen látok újra minden irányba.
-
szőröscica
addikt
válasz
balazsbence #1356 üzenetére
Egy gépre tette rá, ami kiírta a dioptriat és ahogy mozdította rajta, úgy ment odébb egy celkereszt. Én nem értek sajnos hozzá..
-
szőröscica
addikt
válasz
balazsbence #1354 üzenetére
Betette egy gépbe, mutatta, hogy a dioptriák stimmelnek és hogy a fókusz is jó helyen van. Ettől függetlenül nekem furcsa, hogy a jobb lencse csak minimálisan torzít, míg a bal zavaróan. Pedig csak 0.25 dioptria a különbség köztük.
Azért amint lesz időm, meglátogatom még egyszer őket, hátha találunk megoldást, ha meg nem, akkor elmegyek oda, ahol hoya lencséket árulnak.
-
-
szőröscica
addikt
válasz
ferkoboy #1347 üzenetére
Hú, azt nem tudom, a megrendelőlapot le kellett adnom mikor elhoztam, csak számlám van.
Most akcióban 18500 ft/db körüli áron voltak, egyébként azt hiszem 23 ezer körül szoktak lenni.
J: -3
B: -3.25Cilinder nincs, Lotutec bevonatos, és 1.67-es vékonyítású.
És nem szeretem. -
szőröscica
addikt
Voltam egyébként tegnap az optikusnál. Azt mondta, hogy az normális, hogy a fókuszpontban a legélesebb. Állított a bázison (nem tudom mi ez, de állított rajta).
Holnap viszont visszamegyek, mert szerintem továbbra sem jó, mert túl gyorsan homályosodik el a látásom. Ha fekszem az ágyban és filmet nézek, a feliratot csak egy szögből látom teljesen élesen. Ha hátranézek, akkor is nagyon homályos minden.
Ha ezek az 1.67-es Zeiss Lotutec lencsék tényleg ilyenek, akkor jó szarok, mit ne mondjak. A normál, nem vékonyított, gagyi lencséimmel az előző szemüvegemben összességében jobb volt a közérzetem, mert mindenfelé jól láttam.
Ez az új szemüveg meg mindössze lencsénként 0.25-tel erősebb, viszont úgymond a látóteremet erősen csökkenti és zavar a hétköznapi használat során.
-
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #1331 üzenetére
A régi szemüvegemmel jobban látok ha balra nézek, mint az újjal.
Gondolom ez nem a vékonyítás miatt van, hanem a lencse nem sikerült jól. Jól gondolom? -
szőröscica
addikt
válasz
szőröscica #1328 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy ez normális, mert elég zavaró hogyha nem pont ránézek, akkor már nem olyan éles, 45 foktól meg kb. Tök homály.
Imádni fognak az optikában. Két és fél éve ugyanitt csináltattam a szemüvegem, akkor meg a fejem fájt tőle.
-
szőröscica
addikt
Hello!
Csináltattam egy szemüveget. Carrera kerettel, illetve 1.67-es vékonyítású j: -3 és bal: -3.25 dioptriás, cilinder nélküli zeiss lotutec lencsével. Ez az első vékonyított lencsés szemüvegem és az lenne a kérdésem, hogy mennyire normális az, hogy főleg a bal szememnél ha bal oldalra nézek, akkor nem látok élesen? Magyarul ha nem fordítom a fejem balra, akkor nem tudok elolvasni egy feliratot, míg ha szemből ránézek, akkor tökéletesen látom.
-
szőröscica
addikt
No, a múlt héten felküldték a szemüveget a Zeiss budapesti központjába, bevizsgálták a lencsét, annak semmi baja. Azt mondták, hogy mivel nagyon személyre szabott, ezért nagyon jól és tűélesen látok vele mindent, és ezt szokni kell.
Én mondjuk nem azért vettem 130 ezres szemüveget (2*47 a lencse, +35 a keret), hogy hetekig kínozzam magam vele. Dolgozni sem tudok, mert fáj a fejem. Most is felvettem az Individualt az optikában, negyed órába telt, míg hazaértem, és már tompán lüktet a fejem.
Hozzátenném, én semmi hátrányt nem vettem észre az egyszerű, 4 ezer forintos Zeiss lencsével sem, ugyanolyan jól látok vele. Ellenben nem fáj tőle a fejem.
Most egy hétig megpróbálom hordani (úgyis az lesz, hogy reggel felveszem, egy fél óra múlva meg le, mert dobol a fejem tőle), aztán visszaviszem. Már eddig is hordtam bő 1 hetet, és nem javult a helyzet. Tegyenek bele egy szimpla vékonyított lencsét, a különbséget meg adják vissza.
-
szőröscica
addikt
No, szűk két hét Zeiss Individual tapasztalatai eddig. Fáj a fejem tőle. Nem multifokális, szimpla mínuszos lencse, még cilinder sincs benne. -2,75 a bal, -3 a jobb.
47 ezer/db volt a lencse. Fáj a fejem, mintha összehúzná a szememet, olyan érzés fog el pár perccel azután, hogy felvettem.Visszavittem, a bal lencse közelebb volt a szememhez, mint a jobb. Állítottak rajta, ma hoztam vissza. A helyzet nem változott, ugyanúgy nem komfortos, zavar. A sima 4 ezer forint / darabos Zeiss lencsés szemüveggel semmi problémám nincs, azt is most csináltattam tartalékba.
Holnap megyek megint az optikushoz, de már a halálba kívánom, hogy olvastam erről az Individual dologról. Kifizettem egy normál lencse tízszeresét rá, és csak szopok vele. Volt már pár szemüvegem, de egyikkel sem volt még semmi bajom. Ha megoldható, hogy a különbözetet visszakapjam és egy "gagyi" lencsét tegyenek bele, akkor azt fogom választani. Egyszerűen ezt nem tudom hordani, eddig 100 ezer forint pénzkidobás + a keret ára.
szerk.: ami furcsa, hogy a bal oldali a -2.75-ös és a jobb oldali a -3-as, azonban a bal oldali lencse vastagabbnak tűnik, mint a jobb. Létezik, hogy felcserélték volna őket? Na majd ezt mondom holnap, tegyék bele a gépbe, és mérjék meg.
-
szőröscica
addikt
Hellóka!
Ma voltam szemüveget csináltatni, hát nem két fillér lesz. Egy Hilfiger keretet választottam, az 34 ezerbe fáj, plusz személyre szabott zeiss lencséket, ezek vékonyítva 47 ezer/db-ba fájnak. Kemény. Remélem jó lesz, de kb. két hét míg megjönnek a lencsék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Dark Souls sorozat
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest