- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Ez szerepel az /etc/config/uhttpd filban
config uhttpd 'main'
list listen_http '0.0.0.0:80'list listen_https '0.0.0.0:443'
list listen_https '[::]:443'
option home '/www'
option rfc1918_filter '0'
option max_requests '3'
option max_connections '100'
option cert '/etc/uhttpd.crt'
option key '/etc/uhttpd.key'
option cgi_prefix '/cgi-bin'
option script_timeout '60'
option network_timeout '30'
option http_keepalive '20'
option tcp_keepalive '1'
option ubus_prefix '/ubus'ez pedig a /etc/config/firewall
-
vjozsef
senior tag
Lehetseges okok:
1. uhttpd csomagot felraktad? Mert ugye kell egy webszerver ami kiszolgalja ezt a Lucit.
mert a Luci igazabol csak PHP/perl/stb. programkód...aminek le is kell futnia vhogy, na a webszerver ezt futtatja.
2. tuzfal szabalyban nincs engedelyezve? ha a daily snapshotot rakom fel akkor en ezzel kezdem miutan ssh-val belepek.
3. portot jol beirod? mar amennyiben van kulon porton. Nalam pl 8080-as porton van: http://192.168.4.15:8080
-
Garsza
veterán
Helló segítséget szeretnék kérni. Egy TP-Link TL-WR740N routerre felraktam openwrt -t működik is ssh keresztül el is érem. Feltelepítettem rá a Lucit el is indítottam be is kapcsoltam és a webes felületre mégse tudok csatlakozni ennek mi lehet az oka?
-
dancsuri
veterán
szevasztok (igen átolvastam de megoldást nem találtam) segítséget szeretnék kérni
van egy tl-wr842nd routerem amire felraktam a "openwrt-tl-wr842n-v2-squashfs-factory_Poli27_1.3.3" rendszert, majd 1 napi használat után elkezdtem beállítani a torrent részt, mikor ugy gondoltam hogy kész újraindítottam de azóta nem tudok belépni a kezelőfelületére. mivel már csináltam néhány rezetet is igy természetesen net sincs.
kérem aki tud egy használható leírást az ujratelepítéshez az segítsen, köszi -
bambano
titán
válasz
fabiandaniel #4191 üzenetére
szerintem a 2t-s diszkek zöme egy hajszállal nagyobb, mint 2t, ezért gpt-t kell rakni rájuk, nem mbr-t.
-
vjozsef
senior tag
válasz
fabiandaniel #4191 üzenetére
Milyen fs?
HOgy csatolod fel, parancs?
Mit ad ki hibanak? -
fabiandaniel
aktív tag
Sziasztok!
OpenWrt képest kezelni 2TB -os hdd -t? Mert sehogy nem sikerül felcsatolni, az 1 TB hdd -t simán kezeli.
Az fdisk -l parancsot kiadom akkor látja a hdd -t a router de amikor fstab -al vagy simán a mount parancsal próbálom felcsatolni ismeretlen hibát ír ki. -
oli.98
tag
Sziasztok!
Van egy t-home-os 192.168.2.1 ip-jű routerem, erre van rákötve a 192.168.1.1-es 1043nd. Megoldható valahogy az, hogy a samba megosztásokat a t-home-os routerhez csatlakozó gépekről is elérjem?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
petilaci #4187 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb, ha switch-ként config-olod.
-
petilaci
csendes tag
Sziasztok!
Egy elég amatőr kérdésem lenne. Van egy TP-LINK 1043ND routerem vargalex-féle openwrt-vel, rajta egy usb-s külső vinyó. Gyorsabb net-re váltottam, amihez a routert kicsit kevésnek érzem, ezért a lenne a kérdésem, hogy az megoldható-e, hogy a routert csak "media serverként" használnám? Tehát a szolgáltatótól kapott routerről jönne le az össze pc, és ezen a routeren lenne rajta a 1043ND, mint media server? Tehát rajta már nem lenne semmi más, viszont szeretném elérni a többi gépről az itt futatott szolgáltatásokat (SAMBA, transmission, DLNA). Mit kell ehhez átkonfigolnom?
Előre is köszi
-
vjozsef
senior tag
válasz
sesomaru1989 #4184 üzenetére
dlink dap1350 meg vargAlex altal nem tamogatott, legalabbis nem lattam ezt a listaban ezert sem jatszik nalam...egyelore.
Nomeg en snapshot-ot hasznalok ...ugyebar.
-
vjozsef
senior tag
válasz
sesomaru1989 #4181 üzenetére
c270 az jo mert mar hd.
4mb flash igen a routerben de nem akarom boviteni, mert mar a masodik pendrive-ot dobja el ext4-gyel par oranyi hasznalat utan. Vagy valamit nem tudok...
-
vjozsef
senior tag
válasz
sesomaru1989 #4177 üzenetére
Szerintem mielott veszel, kerj kolcson. Feleslegesen ne verj bele ezreket. Nekem is van 3db otthon, gagyi mind de tesztnek jo. En a paradicsompalantakat akarom fotozni/nezegetni es en is kulterre szanom. Csak az a franya 4mb flash keves, buveszkedni kell.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sesomaru1989 #4177 üzenetére
Szia!
Persze. De egyébként vannak viszonylag jó leírások.
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
vargalex #4176 üzenetére
Szia!
Igen az fent volt, de a kamera nem volt jo, nem is volt benne a támogatott kamerák listájában, így szeretnék venni legalább egyet, csak kérdés h ki melyiket javasolja. Külső fényviszonyok lennének szal kültéri használatra menne.
Ui:. Még annyi, hogy egyik ismerős szeretne Openwrt-re Vpn-t hegeszteni, ha szüksége lenne segitségre v elakadna fordulhat hozzád ezzel a témával kapcsolatban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
sesomaru1989 #4175 üzenetére
-
sesomaru1989
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
VargAlex féle freamwart használok, szeretnék a routeremre egy kamerát, amivel tudok streamelni.
Sajnos az eddigi kamerákkal amikkel próbáltam ez nem működött. Ha jól tudom van erről vhol egy lista, hogy melyik kamerrákkal működik ez jól.
A kérdésem az lenne melyik kamerát ajánlanátok, ami elérhető áron van, és működik is a stream funkció.Előre is köszönöm.
-
vjozsef
senior tag
Mar masodik pendrivera rakom extrootot es hiaba. Most megint eldobta a rootfst es readonly modba kapcsolt. Igaz daily snapshotot raktam fel. Ext4et nem szereti? Usb hubon van egy webkameraval eggyutt. Dlink dap1350. Otlet?
-
MY2K
aktív tag
Sikerült már valakinek Speedport W724-et és TP-Link routert Openwrt alatt wifin összekapcsolni?
-
hojanika
csendes tag
lemaradt a kép
-
hojanika
csendes tag
Sziasztok!
Televan a kis t...m az egésszel.
Az első bejegyzésem (4106 és 4112) után még mindig a "nullán" vagyok. Sőt odáig eljutottam, hogy már a router menüjébe sem tudok bemenni. Nincs semmi átjáró ip cím. Eredetileg aki volt a cégem rendszergazdája ő "megkalapálta, hogy tudjam használni otthon, felírta az ip címét a routernek (10.2.0.254) a belépési szavakat is de hál'istennek talán 2-3 szor sikerült a menübe belépni és mostmár semmi, nincs ip cím. Amikor betudtam lépni a menüben akkor nem állítottam semmit. A rendszergazda nem 1szerű eset, szerintem meg egészen egyszerüen nagyon szétszórt és az igéret földjén születhetett. Ez csak az én véleményem.
Ebben szertnék valami hathatós segítséget kérni, vagy aki ért hozzá és használhatóvá tudná tenni, vagy segíteni tudna, hogy megtudjam oldani a problémát - nem a rendszergazdával hanem a ruoterrel kapcsolatosan.
Köszönettel!
Ez látható a számítógépemen: -
Dadan01
senior tag
Van arra esély, hogy valaki lefordítja a minidlna 1.1.3-es verzióját erre a platformra? A jelenlegi 1.0.25 elég régi már, és lehet hogy az újabb már kezelné rendesen az idei samsung tvket is?
-
claire78
senior tag
válasz
LógaGéza #4163 üzenetére
Köszi a választ!
vargalex féle ROM-mal szeretném majd torrentkliensként is használni.
Természetesen más egyéb funkcióját is használnám a routernek. Nem használtam még torrent kliensként routert, de gondolom ez a típus/ROM megbirkózik egy 10MB-es nettel és alkalmanként futtatott néhány torrent-tel.
-
LógaGéza
veterán
válasz
claire78 #4162 üzenetére
Természetesen fog, csak arra figyelj, hogyállítsd át a router LAN interfészének IP címét (192.168.1.1-ről pl 192.168.2.1-re), és reboot után menni fog.
Csak érdeklődésképp, ha már "csak" torrentkliensnek akarod használni, akkor miért nem egy olcsóbb NAS-t nézel? A routerek nem erre lettek tervezve, jóval lassabban oldják meg ezt a problémát, mint egy célhardver.
-
claire78
senior tag
-
Leslie770
újonc
Sziasztok
Linksys WRT54G v5.1-es routerre DD-Wrt helyett OpenWrt-t raktam fel, White Russian 0.9-et. Webes felületet nem érem el. Az a gondom,hogy a Putty-al, telnet-el próbáltam megváltoztatni a jelszót, de nem sikerült. Amikor beírom ismételten a jelszót nem csinál semmit.
Már ezeket is próbáltam:
mtd -r erase rootfs_datamount_root
firstboot
rebootTanácstalan vagyok.
-
bambano
titán
valaki tudja konkrét személyes tapasztalat alapján, hogy hogyan kell megadni, hogy melyik antennát használja a router?
-
bambano
titán
tp-link wdr4300-asra releaselt openwrt-t vagy aktuális trunköt tegyek?
-
maci74
tag
Üdv!
Segitségeteket,tanácsotokat szeretném kérni.
adott 1 tp-link wr 842nd router,ehhez kábellel csatlakozik 1 asztali gép.ez a kombo az emeleten van.az alsó szinten van 1 TL-WA850RE jelerősítő,ami wifin kapcsolodik a routerhez.Ehhez kapcsolodik 1 samsung tv. ill. 1 Htpc,mindegyik wifivel.
A probléma az lenne.h. az emeleti gépről ha át szeretnék másolni filmet v. zenét a htpc-re akkor iszoyatosan lassan teszi, kb.300-400KB/sec.
A 2gépen win7 van otthoni csoport megosztással.Már probáltam mindent,a routeren most openwrt van,de ezzel sem gyorsabb.
Szerintetek mi lehet a gond?ui.:A tv és az emeleti gépen serviio megosztással a filmek akadásmentesen mennek.
Várom segitő ötleteiteket,köszi előre is.
-
herrLeon
tag
válasz
vargalex #4148 üzenetére
Megoldva. Win7 alatt nem ment a dku-5 kábel..virtuál gépbe xp alatt ment. De onnan akartam tftpd-is futtatni, na ez hiba volt. Virtuálról ment a Putty, simán meg a Tftpd.
Ismét találkoztam egy problémával: SSID: default | Mód: Unknown
Vezetéknélküli hálózat le van tiltva vagy nincs kapcsolódvaÉs nem akarja semmilyen módon bekapcsolni.
-
herrLeon
tag
válasz
vargalex #4144 üzenetére
Szia. Csak hogy tisztában lásd. Szóval én eddig wines voltam. De felfedeztem a routeren az usb portot. Utána olvastam, okositható. Namost van itt ott elhelyezve pár weblapom, mind képgaléria. Mind ugye más más cimen. Ezeket gyüjteném össze egy helyre nálam. Kapott a router egy 1 terràs vinyót. A lényeg még, hogy bárhonnan fel tudjam tenni a friss képeket amit mások meg tudnak akkor nézni webesen. Kb ez igy érthető?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
herrLeon #4141 üzenetére
Szia!
Az apache biztos, hogy nem fog elférni a flash-ban. mindenképpen extroot kell hozzá. Illetve ilyen embedded rendszeren inkább a lighttpd javasolt, sokkal kisebb az erőforrásigénye. Persze az is csak extroot-ra fér el. Egyébként milyen weboldalak kiszolgálásához kell? Az uhttpd nem elég?
-
-
herrLeon
tag
-
RockCNC
őstag
Sziasztok,
mért van az,hogy nem tudok semmit változtatni a beállításokon?
Pld: Mac listánál vagy a Transmissionál a feltöltési korláton, stb..
Nyomok egy mentés & alkalmazást és visszaugrik az előző értékekre.
Több gépen és többféle böngészővel is próbáltam... -
SzJoco_
csendes tag
Sziasztok!
Openwrt-t próbálok VirtualBoxban futtatni, és fut is szépen, csak egy baj van: Nem lát ki netre.
Sok, interneten fellelhető adapterbeállítást próbáltam, de nem lett jó.
Így néz ki a hálózat: kábel be -> TpLink TL-WR741ND gyári firm.-el -> PC.
Milyen virtualbox-os hálózati, illetve milyen OpenWRT-s beállításokat használjak, hogy jó legyen?Előre is köszönöm!
Jocó
-
csocsika1700
csendes tag
sziasztok!
hogy lehet beállítani a routerem wifi jel befogásra , ugy hogy a LAN dugaljakba legyen internet?
Routerem: tl wr 941nd és ddwrt van rajta. -
Sziasztok!
Milyen esetekben kell frissíteni a router firmware-t?
Nekem még az előszörre feltett, alábbi verzió van.
Model TP-Link TL-WR842N/ND v2
Tűzfal verzió OpenWrt Barrier Breaker r38934 / LuCI Trunk (svn-r9934)
Kernel verzió 3.10.18
Működési idő 38d 23h 38m 31sJól működik. Van olyan biztonsági vagy egyéb ok ami miatt frissítenem kellene?
-
herrLeon
tag
Sziasztok.
Miért lehet az, hogy pár csomag nem elérhetö a telepitéshez?
Pl: apache, nano, mc, ntfs-3g...stb?
Elég sokmindent megvan...luci is.. -
hojanika
csendes tag
A 4106 -oshoz kommentemhez pontosítok: Linksys wrt54gl / Openwrt OpenWrt Backfire 10.03.1 / LuCI 0.10.0 Release (0.10.0)
-
bambano
titán
valaki próbált már openwrt-vel wifin radius mac-auth-ot?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Valaki készített már LuCI appot? Mennyire bonyolult? Egy egyszerű, pár konfigfájlba értékeket beírós megoldás kellene. -
hojanika
csendes tag
Szia Mindenki! Új vagyok + "zöldfülű" is. Segítség kellene!!! Kaptam a volt cégemtől egy Linksys wrt54gl routert. A menübe betudok menni. Viszont nem tudok beállítani olyan dolgokat hogy védve legyen másoktól.Jóformán szinte semmit nem tudok beállítani, mert nem tudok róla semmit. Az első, hogy vezetéken megy a net, a wi-fi része meg egyáltalán nem megy. Ezt hol tudom bekapcsolni? Hol tudom megadni azt a nevet ami a szám.gépen megjelenik (hálózatnév?) ? A hálózatba való bejutáshoz (nem a routerbe való jelszó)a felhasználói név megadása, az is hol van? A routeren openwrt + luci van, nem magyarnyelvű. Ha van valaki aki tud ebben segíteni nekem nagyon jó lenne és megköszönöm. Ha van valaki aki... akkor ha lehet privátban küldhetne valamit ami segítene az 1-ről a 2-re való lépést. KÖSZÖNÖM!!!
-
kammler
senior tag
Erre varrjatok gombot ceruza nélkül
a ping az hogy 0ms?
-
kammler
senior tag
válasz
vargalex #4102 üzenetére
Remek. Én is. Most épp nem ment el semmit, tegnap igen. Na asszem hanyagolom mára. Erre pofázik nekem :q-nál hogy no write mikor volt :w
Komolyan mondom má ez a faragás. Ott az a retkes luci, látja is azt a retkes pendrájvot, be is állitja akkor még mi a retek kell neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest