- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Barrier breakerre érdemes frissíteni Altitude Adjustmentről? Honnan szedhetem a wrt160nl kompatibilis image-t?
-
attilav2
őstag
Na reseteltem az mtd paranccsal, ssh-n be tudtam lépni. A reset gombra jó lenne rátenni egy scriptet
vargalex írt is egyet csak wrt160nl en nem tudom hogy lehet elérni a reset gombot, mi a neve.
A wps gombra valaki írt egy wifi ki bekapcs scriptet ez működik. -
attilav2
őstag
Baromságot csináltam, így használhatatlan lett a wrt160nl routerem. Az történt hogy megpróbáltam kiforwardolni a 80-as portot hogy a gépemen levő webszervert elérhetővé tegyem a telefonnak wifin. Ennek a következménye az lett hogy nem érem el a lucit. És a router a googlen kívül más oldalt nem nyit meg, ezért már a puttyt is közvetlen a gépre kötött nettel tudtam csak leszedni. Ami eszembe jutott hogy a lucinak kellene másik portot pl 8081 megadni valahogy a konzolban, utána meg már a luciban tudnám törölni a hibás tűzfalszabályt, esetleg tftpvel újra lehet tenni a gyári fw-t? És ha igen akkor wrt160nl nél hogyan? Hogy rakom be tftp módba? Honnan szedjek le tftp képes fw-t? Meg tftp módban melyik ip címen tudom a routert elérni?
-
lacanyl
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ezek Barrier Breaker-es a bin-ek alapból tartalmazzák-e a LUCI-t??
Konkrétan a 741-es v4-es verzióra vagyok kiváncsi! -
amstro555
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a dynamic DNS client miért nem működik? Nem találom a ddns-t a /etc-ben meg sehol máshol. Felraktam a luci-app-ddns és a ddns-scripts csomagokat. Újraindítottam a uhttpd-t és megjelent a menüben a Services/Dyanmic DNS, de nem fut, legalábbis a Kernel log és a System log nem tartalmazza a frissítést.
TP-Link TL-MR3420 v1 a vas és OpenWrt Attitude Adjustment 12.09-rc1 - OpenWrtID / LuCI 0.11 Branch (0.11+svn9599) a firmware.
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Lehet hogy nem jó helyre írok,de hálózati gondom van.
Adott egy TLWR 3600 Tplink router OPEN WRT-vel és egy speedport Thomeos iptvs telefonos modemes wifis router.
Olyan gondom van hogy nem tudom hogyan állítsam a TP linket hogy minen működjön rajta.
A torrent kliens megy de nem tud elindulni a letöltés,a DLNA sem megy és a net sem.
Olyan beállítás kéne amivel a speedprtos routeren keresztül minden zavartalanul üzemel.Előre is köszönöm ha tudtok segíteni.
-
Centaurus
tag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom hogy lecsatolódott a winyóa routerről..és sehogy sem tudom reconnectálni.
Valaki tudna segíteni? -
vargalex
Topikgazda
válasz
john_trapéz #5182 üzenetére
Szia!
Tegyél rá egy végleges BB-t (14.07). Az is támogatja a v9-et és LuCI is van benne.
Azaz SSH-n:
cd /tmp
wget http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr841n-v9-squashfs-sysupgrade.bin
sysupgrade -n openwrt-ar71xx-generic-tl-wr841n-v9-squashfs-sysupgrade.bin -
john_trapéz
tag
válasz
Intruder2k5 #5181 üzenetére
azt próbáltam feltenni ami elvileg erre való...
miért lehet kevés a hely?
honnan tudok olyan gyári firmware-t amiben nincs boot? -
válasz
john_trapéz #5180 üzenetére
Konkrétan amiatt lehet, mert kevés a hely a router flash memóriájában!
Gyári firmware-re visszatérni parancssorban is tudsz, de mindenképpen csak olyan firmware-t használj, aminek a nevében nincs benne a boot szó! Természetesen átnevezés nem játszik, azzal csak magadat csapod be, a routert nem! Ha boot-os firmware-t teszel OpenWrt-re, akkor brickeled a routered, és csak soros kábellel lehet feléleszteni!
Tehát az új firmware-t valamilyen módon fel kell juttatni a router /tmp mappájába! Ez lehet WinSCP-vel, vagy akár wget-el (a lentebbi képen a 2. pont) egy kis fileszerver használatával!
Ha fent van a firmware a /tmp alatt, akkor a 4. paranccsal tudod flashelni...
-
john_trapéz
tag
válasz
Intruder2k5 #5179 üzenetére
köszönöm, ez igazán nagy segítség egy kezdőnek...
azt árulhatnád el, hogy mit lehet ilyenkor tenni, illetve hogy ez mi miatt lehet. -
válasz
john_trapéz #5178 üzenetére
Szia!
"Valami miatt nem tudom telepíteni a grafikus felületet..."
A válasz ott van a képen, No space left on device!
-
john_trapéz
tag
Sziasztok!
Pár napja vettem egy TL-WR841N v9-es routert és OPENWRT-t akartam rá tenni.
A műveletet ezen videó alapján próbáltam megcsinálni: https://www.youtube.com/watch?v=vmTv3ONy8Og
Addig jutottam, hogy az OPENWRT ugyan rajta van, putty alatt a jelszót megváltoztattam, a csomagokat lefrissítettem, de a LuCI telepítésénél hibát ír ki:Valami miatt nem tudom telepíteni a grafikus felületet...
Hogyan tudnék előre jutni (vagy vissza a gyárira)?Előre is köszönöm, ha valaki válaszol.
-
-
trance89
őstag
ez teljes mértékben atól függ hogy mire szeretnéd használni, ha csak alap dolgokra akkor mindenképp a hivatalos openwrt buildet ajánlom, csak a legfontosabb dolgokat tartalmazza és tapasztalatom szerint messze a legstabilabb is
írd le mik lennének a számodra fontos funkciók és segítünk a választásban -
concware
tag
Sziasztok!
Hogyan lehet kideríteni, hogy miért nem tudok a vsftpd.conf fájlba.
root-ként vagyok bejelentkezve a putty-al és egyszerűen képtelen vagyok bármilyen megoldással írni a fájlba.Először Luci-ban akartam átírni a fájlt, ami a submit után eltimeout-olt és egy kedves Bad Gateway oldalt kaptam és kitörölte a fájl tartalmát.
Köszönöm előre is segítséget!
-
trance89
őstag
-
ajani
aktív tag
841n v9-re milyen openwrt buildet javasolnátok?
-
Megújult a http://wiki.openwrt.org!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
DrojDtroll #5164 üzenetére
Szia!
Igen, megoldható. Az extra attribútumokat kell tölteni hozzá. Sőt, BB, illetve trunk alatt külön opció van erre.
-
DrojDtroll
veterán
Ezt esetleg MAC cím alapján megcsinálni? Mármint, hogy az adott gépen ne legyen net 22:00 és 06:00 között.
-
megema
őstag
Ha így működik, akkor nem kell beírnod a hosts fájlba. Sima OpenWrt alatt valószínűleg a /etc/config/dhcp fájl végére kerül. 14.07 alatt biztosan, de a 12.09-et (amire a vargalex 1.1.7 is épül) nem sokáig használtam, így nem tudom. Gargoyle alatt ezt nem lehetett megcsinálni webes felületen, és az a hosts fájlba írta a fix IP címeket is, így ott a hosts fájl volt a legegyszerűbb megoldás.
-
DzSimi
csendes tag
Valszeg nálam is ilyesmi lehet, de vmi még mindig nem kóser.
Az etc/hosts tartalma még mindig csak egy sor
127.0.0.1 localhostAmit elmentettem a Hálózat/Gépnevek menüpont alá (gondolom ez a Network/Hostnames), az pedig a
DDNS név 127.0.0.1Mentés és alkalmazás után sem változott meg viszont az etc/hosts tartalma. Pontosan mit is írjak be oda?
127.0.0.1 localhost
<DDNS-név> 127.0.0.1 -
megema
őstag
Ha a DDNS címeddel próbálod elérni belső hálózatból a torrent kliens webes felületét, az sem jön be? Mert akkor ugyanaz a problémád, mint ami nekem volt. Közben utánanéztem, webes felületen is be lehet állítani. A saját routered webes felületén a Network » Hostnames menüpontban állítsd be a DDNS címedet a 127.0.0.1-es címre. Így mennie kell, ha a routeredet használják a kliensek DNS szervernek.
Nálam nagyobb csomagra váltás miatt cserélték a digitális elosztót egy hardveresen fejlettebb, szoftveresen pedig a béka segge alatt lévőre, ami már routerként is funkcionált. Beállítottam rajta DMZ-t a saját routerem címére és minden jól is működött addig, amíg meg nem próbáltam belső hálózatból külső címmel elérni a szerveremet. Mint kiderült, a digitális elosztó belső hálózatban magához rendelte a külső IP címet, így minden arra mutató domain nevet is. Akár port forwaring volt beállítva, akár DMZ... Kívülről meg minden rendben volt. Emiatt a saját routeremet kellett DNS szervernek használni, és beállítani a DDNS címet a szerverem IP-jére.
-
DzSimi
csendes tag
Abban a file-ban nekem ez van:
127.0.0.1 localhostHa bírom a ddns címet a böngészőbe, nem tölt be semmit, csak vár. Azt mondod az openwrt-s router beállításain kell igazítani? De eddig jó volt anélkül is, vagy az mindegy? Igaz, nem bridge módban van a upc-s router, hadd használják a környéken lakók az ingyenes részt..
-
megema
őstag
Szia!
Szerintem ugyan az lehet, mint nálam a T-Home esetén. Ha belső hálózatból próbálod elérni a DDNS címedet, akkor nem a UPC-s router felülete jön be? Mert ha igen, akkor a /etc/hosts fájlba írd be a DDNS címedet a router (vagy az adott gép) sorának a végére. Így ha a router tölti be a DNS szerver szerepét (nem pedig pl. a Google szervereit használják a kliensek), akkor mennie kell majd. A dnsmasq-t lehet újra kell indítanod (/etc/init.d/dnsmasq restart), de nem vagyok benne biztos.
Gargoyle 1.6.2 alatt így volt a legegyszerűbb megoldani. Vargalex 1.1.7 (és a sima OpenWrt 12.09) alatt remélem ugyanígy működik. 14.07 alatt már máshogy.
-
DzSimi
csendes tag
Sziasztok!
Kicseréltem a modemet az új upc wifree-s routerre, amit sikerült is némi frissítés és újraindítás után összehangolni a mostani openwrt-s routerrel. Megy a torrent is, net is.
Viszont eddig gond nélkül ment az, ha belső hálózatról ssh-ztam a ddns címre, most viszont már nem megy. Kívülről beenged (próbáltam mobilnettel) gond nélkül ssh is, torrent UI is, de belülről csak akkor, ha a belső ip címet adom meg. Ez mitől lehet?
Tűzfal ki/bekapcsolás alatt sem változott!
-
DrojDtroll
veterán
Van egy Tp-link wr841N típusú routerem.
OpenWRT-vel, hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy lan portot minden nap 22:00-kor le és 6:00-kor felkapcsoljon?
-
Nem kapkodják el a Gargoyle frissítését sem, pedig eredetileg arról volt szó, hogy október vége, november eleje! Most még kitartanak amellett, hogy e-hónapban lesz új verzió, hát majd meglátjuk...
-
tacsk0
aktív tag
válasz
vargalex #5148 üzenetére
Szia!
Static ipt hasznalok, es mindig a beallitott tartomanybol osztok ki maganak.
Ezt hasznalom: http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.binViszont en tudok adni neked egy v2-est jelenleg nem hasznalom....
-
megema
őstag
Tegnap adtam még egy esélyt a WDR4300-nak és felraktam rá a legfrissebb DD-WRT-t. Egyelőre elégedett vagyok vele, eddig minden jól működik. Egy apróság van csak, aminek nem túl sok jelentősége van. Vagy nem jelez ki országkódot a MacBookom, vagy valami véletlenszerű kód jelenik meg. A beállítás pedig jó.
OpenWrt alatt nem használtam 40MHz-et, de DD-WRT alatt ki akartam próbálni. Viszont itt nincs kényszerítésre lehetőség (legalábbis a webes felületen). Egyszer valahogy sikerült 40MHz-re beállítani a 2.4GHz-es WiFi-t, azóta viszont csak 20MHz-en hajlandó működni. Jól tudom, hogy "telített környezetben" ez normális?
-
vargalex
Topikgazda
-
tacsk0
aktív tag
válasz
vargalex #5146 üzenetére
Szia!
Koszonom a segitseget, sajnos nem jo, kivag a router. Szerintem bug lesz... Viszont az a fura, ha egy teljesen default cfg-n is ha csak annyit modositok hogy meglevo vlan1 cpu portjat atalitom cimkezettre mar kivag a rendszer (az osszes tobbi sw port cimekzettlen). Tovabba ha a meglevo vlan2 cpu portjat (wan) allitom cimkezetre a masikat cimkezetlenre nem csinalja ezt.
-
vargalex
Topikgazda
Szia!
Szerintem (bár éppen nincs nálam 1043ND v2, így kipróbálni nem tudom):
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config interface 'vlan1-lan'
option ifname 'eth1.1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.1.1'
option netmask '255.255.255.224'
config interface 'vlan2-wan'
option ifname 'eth0'
option proto 'dhcp'
config interface 'vlan4-lanp'
option ifname 'eth1.4'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.3.1'
option netmask '255.255.255.252'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 1 2'
option vid '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '5 6'
option vid '2'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option ports '0t 3'
option vid '3'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '4'
option ports '0t 4'
option vid '4'A switch 1-es portja a LAN4 kimenet, a 2-es portja a LAN3 kimenet, a 3-as portja a LAN2 kimenet, a 4-es portja a LAN1 kimenet, az 5-ös portja a WAN kimenet, a 0-ás és a 6-os a CPU. Ennek megfelelően a fent definiált vlan1-hez a LAN4 és a LAN3, a vlan2-höz a WAN (ez ugye eth0 lesz), a vlan3-hoz a LAN2 és a vlan4-hez a LAN1 tartozik.
És természetesen ne felejtsd el a megfelelő tűzfal zónákba sorolni az így kialakult új interface-okat. Azaz minimálisan a WAN tűzfal zónába a vlan2-wan-t, és a LAN tűzfal zónába a vlan4-lanp-t. -
tacsk0
aktív tag
válasz
krealon #5140 üzenetére
Szia!
Itt a gyari konfig:
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option netmask '255.0.0.0'config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdaa:b766:3aac::/48'config interface 'lan'
option ifname 'eth1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'config interface 'wan'
option ifname 'eth0'
option proto 'dhcp'config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option proto 'dhcpv6'config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0 1 2 3 4'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '5 6'idioty
VALN1-bol probalok csatlakozni a routerre ott viszont kell hogy kapjon ip-t dhcpvel... Viszont ami erdekes ha gyari konfigon csak annyi modositok, hogy a vlan 1-en az option ports '0t 1 2 3 4' allitom at mar lefagy.
(vlan 1 ben a cpu port cimkez a tobbi meg nem) -
-
rozsaf
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #5090 üzenetére
Sziasztok!
Na megoldódott a Gigabit-es probléma... A DIG I szolgáltató megcsinált mindent, de a kábel, mely bejött a lakásba csak 6 ér volt bekötve és pont a download plusz 2 szála hiányzott. Így mindegy is mit mértem...
Köszi a hozzászólásokat, ötleteket.
Üdv.
rozsaf -
tacsk0
aktív tag
Sziasztok
nemreg irtam vlan ugyben, most tudtam csak konfigot csatolni. tplink 1043v2 openvrt (Stable Barrier Breaker)
sajnos valamit elkonfigolok mert reboot utan kizar a router... valakinek valami otlete?config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option netmask '255.0.0.0'config interface 'vlan1-lan'
option ifname 'eth1.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.224'config interface 'vlan2-wan'
option ifname 'eth0'
option proto 'dhcp'config interface 'vlan4-lanp'
option ifname 'eth1.2'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.3.1'
option netmask '255.255.255.252'config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '4'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0t 1 2'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '5 6t'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '3'
option ports '0t 3'config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '4'
option ports '0t 4' -
válasz
doberman #5133 üzenetére
Nekem 8MB-os asus wl-500gp v2-re is csak extroot után sikerült minden csomagot feltenni BB alatt. Nem fért el az mpd mindenestől.
Itt egy megoldás, meg itt egy másik.Viszont évekkel ezelőtt ez alapján már összeütöttem egy nertrádiót. Az még megy a garázsban ma is. Ennek Backfire az alapja és úgy befért. Van benne kész firmware is.
-
poli27
veterán
válasz
vitezlejszlo #5134 üzenetére
Sztem ne frissítsd olyan sűrűn
-
vargalex
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo #5134 üzenetére
Szia!
Soha nem próbáltam, de az uci-nak van export, illetve import paramétere.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Van arra lehetőség, hogy egy már bekonfigolt openwrt router konfigurációját UCI parancsokká konvertáljam át?
Konkrétan van egy rom, amit úgy kell feltenni (folyamatosan frissítik), hogy a konfig file-okat is törölni kell. Emiatt a konfig visszamásolás nem jó, ezért gondoltam arra, hogy UCI parancsokkal szinte shellből felkonfolom a routert pikkpakk... ehhez kellene valami megoldás...
Köszi
laca
-
doberman
senior tag
szervusztok.
vettem egy ilyet:
[link]
ez egy usb-s hangkártya, cmedia cm108 felirattal.
az lsusb ilyesmit ad vissza:
Bus 001 Device 002: ID 0d8c:000c C-Media Electronics, Inc. Audio Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root huba routerecske egy tl-wr710n, a legutóbbi BB-vel. ebből szeretnék egy egyszerűen kezelhető wifi-s internetrádiót faragni...
a BB támogatja ezt a hangeszközt vagy modul kell hozzá? illetve javasoljatok programot a megvalósításhoz amit esetleg mobil-laptop-tabletről lehetne "távirányítani"... -
poli27
veterán
wds bridgben működnie kellene elvileg,csak kell az igmp proxy hozzá,kmod-bridge package....
-
MY2K
aktív tag
Kísérletezett már vki azzal, hogy lakáson belül IPTV-t wifi-n openwrt alatt továbbított egy másik helységbe?
-
csimpas
tag
válasz
Intruder2k5 #5128 üzenetére
Köszönöm a segítséget, és külön köszi hogy a vi editorra felhívtad a figyelmem! Nagy nehezen de pár óra alatt sikerült.... Közben a dinamikus ip is szivatott
Köszönöm még 1x
-
csimpas
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek van egy linksys routere, amin openwrt white russian 0.9 van. Egy ip camerának kellene portot nyitni, de nem értem hogy hogyan lehetne kivitelezni...
Nincs véletlen valami luci felület hozzá?
Nem merek rá másik firmwaret rakni, mert már brickeltem el routert, de ha tudnátok segíteni, hogy hogyan kell portot nyitni rajta, vagy másik firmwaret rátenni, azt nagyon megköszönném!
Vargalex firmware tökéletes lenne, de nem merem rátenni :s
-
megema
őstag
Sziasztok!
Pár nap intenzív, illetve kb. fél év normál tesztelés tapasztalataival jelentkezem.
A helyzet röviden:
Egy WDR4300 a fő router és egy WR842ND csatlakozik rá WDS bridge-ként. A WDR4300 szolgálja ki az összes WiFi-s eszközt. A WR842ND nem osztja tovább a WiFi-t, csak a helyiség kábeles eszközeit szolgálja ki, és egy USB-s HP Photosmart C5280 nyomtatót oszt meg p910nd-vel. A WDR4300-ba van kötve egy Ubuntu 14.04.1-es gép, ami HTPC/szerver feladatokat lát el. A WR842ND-be pedig egy Samsung okostévé csatlakozik. Az Ubuntus gépen fut egy miniDLNA szerver, amit csak a Samsung TV-n használok. Minden más eszköz SMB-vel éri el a gépen lévő fájlokat.A problémák:
- Nyomtatómegosztás (WR842ND):
A 12.09-cel egyszerűen nem lehetett megoldani a megosztást. Nem emlékszem már pontosan, de vagy egyáltalán nem ismerte fel a nyomtatót, vagy a megosztást nem lehetett belőni valamiért.
A Gargoyle 1.6.2 felismeri, egy ideig teljesen jól is működik minden. Aztán egy bekapcsolás alkalmával már nem tetszik neki, és addig fel sem ismeri megint, amíg a nyomtatót gépre nem dugom, majd vissza a routerre.
14.07 alatt minden körülmények között felismeri és jól is működik.- miniDLNA:
Amíg mindkét routeren Gargoyle 1.6.2 van, addig minden hibátlan.
Amint felrakom a WR842ND-re a 14.07-et, onnantól kezdve lassan (több mint 10 perc alatt) jelenik meg a TV-n a miniDLNA szerver, de a WiFi-s eszközökön továbbra is azonnal látszik, amint "felfedeztetem" velük a hirdetett DLNA szolgáltatásokat.
Ha a WDR4300-ra is felrakom a 14.07-et, onnantól kezdve a WiFi-s eszközökön véletlenszerű próbálkozások hatására egyszer sem jelenik meg a szolgáltatás. A TV-n továbbra is lassan jelenik meg és gyakran meg is szakad a filmnézés. Ezen felül helyi DNS feloldási gondok is előfordulnak a WiFi-s eszközöknél.Ami még érdekes, hogy az Ubuntus gép SMB megosztása Avahival is meg van hirdetve OS X miatt és az olyan szituban is jól működik, amikor a miniDLNA nem.
Kérdezném az okosokat, hogy ilyenkor mit csináljon az ember? Mivel egy ideig még nem tervezek nyomtatót váltani, így annak is és a TV-nek is stabilan kéne működnie. De ahogy olvashatjátok, ez alapból nem megoldható...
-
MY2K
aktív tag
Barrier Breaker 14.07 feltöltése után eltűnik a status ablakban a memória infó. Vissza lehet hozni valahogy?
A wifi-t engedi 1000mW-ig feltolni ez valós lehetőség? -
x.pet
tag
Sziasztok!
TPLink 1043 v1-re szeretnék webkamerával motion-t hegeszteni.
Vargalex 1.7-el ment is, de most Barrier Braker-el szeretném működésre bírni.
A Logitech C210 kamera aktív USB hubra van kötve az extroot-os pendrive-al együtt. A konfig pár napja a korábbi OpenWrt verzióval ment, emiatt nem hiszem, hogy hw hiba lenne.
A problémám az, hogy nem jelenik meg /dev/video-ként a kamera.
A szükséges csomagok szerintem fent vannak.
Mi hiányozhat?root@OpenWrt:~# uname -a
Linux OpenWrt 3.10.49 #26 Thu Nov 13 12:36:57 CET 2014 mips GNU/Linux
root@OpenWrt:~# ls /dev/v*
ls: /dev/v*: No such file or directory
root@OpenWrt:~# ls /dev/bus/usb/001/
001 002 003 004
root@OpenWrt:~# dmesg | grep zc3xx
[ 14.510000] usbcore: registered new interface driver gspca_zc3xx
root@OpenWrt:~# lsusb
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. USB-2.0 4-Port HUB
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 05dc:a833 Lexar Media, Inc.
Bus 001 Device 004: ID 046d:0819 Logitech, Inc. Webcam C210
root@OpenWrt:~# opkg list-installed | grep video
kmod-video-core - 3.10.49-1
kmod-video-gspca-core - 3.10.49-1
kmod-video-gspca-zc3xx - 3.10.49-1
kmod-video-uvc - 3.10.49-1
kmod-video-videobuf2 - 3.10.49-1 -
-
sagit
veterán
Üdv
Adott egy TP-LINK TL-MR3220 V2.3
És egy WD 1 TB-os külső hdd.Tudom hogy ennek a routernek az USB portja stick és nyomtató kezelésére való de nem lehet rávenni esetleg moddolt frimware-el hogy kezelje a külső vinyót? (amolyan házi felhőnek szánnám)
-
tmp0124
tag
válasz
vargalex #5087 üzenetére
Kipróbáltam, megnéztem a sebességeket Attitude Adjustment és Backfire alatt is. Jobb eredményeket kaptam, mint Barrier Breaker esetén, de az 50 Mbit/s letöltést a 10.03.1 esetén is csak a 2.4-es kernelt tartalmazó változattal (brcm-2.4) sikerült elérni.
Ezután kíváncsi lettem, hogy mennyit lehet egyáltalán kihozni a WL500gP-ből... Egyszer megmérem majd, hogy a gyári szoftver meg tudja-e közelíteni a 100 Mbit/s-t, ha PPPoE-n keresztül csatlakozik. Szerintem ezt tudnia kellene egy ilyen kategóriájú routernek, de most kétségeim támadtak. -
bigrock
addikt
Üdv!
Lehet, hogy hülye kérdés, de szerintetek van értelme egy Mikrotik RB750BL routerre OpenWrt-t izzítani?
IP kamerákat szeretnék rajta keresztül routolni, WIFI nem kell. Fő a megbízható, stabil működés. Mivel a RouterOS-hez nem igazán értek, az OpenWrt-vel meg már van egy kis tapasztalatom, ezért gondoltam erre a megoldásra.
Köszi! -
MY2K
aktív tag
Ma visszatért az élők sorába egy TP-LINK TL-WR741ND v. 4.20
Soros porton keresztül sikerült újra fashelni. Aki hasonló problémával küzd szívesen segítek. -
tacsk0
aktív tag
vlanokat szeretnek letrehozni, elso korben negyet:
vlan1: port1, port2 (lan)
vlan2: wan
vlan3: port3 (dmz)
vlan4 port4 (lan2)ezekre szabalyokat letrehozni, melyik vlanbol mit lehessen elerni stb... kicsit furcsa elsore nekem az openwrt vlan megvalositasa (most talakoztam vele eloszor)
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Nemreg vettem egy tplink1043v2 routert, feltettem ra a http://downloads.openwrt.org/barrier_breaker/14.07/ar71xx/generic/openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin -t. Telepitessel nem volt gond, viszont:
(luci)
network/switchcpu portot tagged-be allitottam az osszes tobbit (port 1,2,3,4) untaggedbe, a vlan1-en. Sajnos a rendszer save n apply utan meghal, tobbi beallitas default. Mi lehet a gond?
-
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #5106 üzenetére
Kapcsold ki a tűzfalat a gépen sztem, mert mennie kell ....
-
vilmos.nagy
tag
Nope, nem nyert...
(Eredetileg LuCi-ban állítottam, de úgy sem működött, s gondoltam egyszerűbb ezt másolni, mint a LuCi-t fényképezni.)
Itt a LuCi, fényképezve: http://snag.gy/k0y1X.jpg
Ez alatt csak egy Extra arguments van, de az üres.
-
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #5104 üzenetére
config redirect
option target 'DNAT'
option src 'wan'
option name 'itbudg'
option proto 'tcp udp'
option src_dport '16672'
option dest_ip '192.168.1.128'
option dest 'lan'
option dest_port '16672'próbűáld meg így egy szóköz hibádzott benne a tcp udp közül.Miért nem a luciban állítod amúgy?
-
vilmos.nagy
tag
Szia,
bocsánat, azt elfelejtettem, az volt az első próbálkozás, s úgy sem nyert.
De átírtam, most így néz ki a /etc/config/firewall vége:
(a teljes megvan itt: http://pastebin.com/wsrD9WbW)config redirect
option name 'itbudg'
option proto 'tcpudp'
option src_dport '16672'
option target 'DNAT'
option dest 'lan'
option src 'wan'
option dest_port '16672'Aztán egy /etc/init.d/firewall restart
A http://localhost:16672/ továbbra is működik, a vilmosnagy.******.****:16672 továbbra sem. (A ddns jó, port nélkül megkapom, hogy letiltottam az uhttpd-t kífelé)
-
poli27
veterán
válasz
vilmos.nagy #5102 üzenetére
Mert a wan portot kell source nak beállítani nem?option src 'wan'
-
vilmos.nagy
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Nem nagyon értek az iptables, s a linuxos port-forward-hoz, így ezen a téren nézzetek nyugodtan hülyének.
Beállítottam az OpenWRT-t a DDNS-t, nagyszerűen el is érem kívülről a LuCi-t a beállított domainen.
Beállítottam egy port-forwardot, így:config redirect
option name 'cukinev'
option proto 'tcpudp'
option src_dport '16672'
option target 'DNAT'
option dest 'lan'
option src 'lan'
option dest_port '16672'A 192.168.1.128 static van osztva a saját gépemnek, s onnan a 16672 tovább forwardolva egy virtuális gépre. A gép-virtuális gép között semmi probléma, mind a localhost:16672-t, mind a 192.168.1.128:16672-t rendesen kiszolgálja a virtuális gép.
De ha a DDNS:16672-t akarom megnézni, nem jut el a kérés a virtuális gépig. Segítsetek, kérlek!
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nioh 2 (PS4)
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest