- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weor
csendes tag
Sziasztok, kérem a segítségeteket!
Feltettem az OpenWRT-t, ez a routerem:
https://openwrt.org/toh/hwdata/asus/asus_rt-n12_c1Az a gondom, hogy nincs Network/Wireless menüm.
Ebben a videóban a csávó csak feltette a megfelelő drivert, újra belépett és lett Wireless menüje:
https://www.youtube.com/watch?v=lgvXPLYaL7c&t=323s
Ahogy írja a router specifikációinál, Broadcom b43-as driver kellene hozzá. Feltettem a b43legacy-firmware nevű package-et, de semmi. Feltettem a kmod-b43 package-et is, de akkor sem jelenik meg a menü.
Aztán eljutottam ide:
http://linuxwireless.sipsolutions.net/en/users/Drivers/b43/#firmware, ahol ha jól értem, a hivatalos Broadcom-driver kell, amit aztán kézzel kéne kicsomagolnom és úgy bemásolni valamelyik könyvtárba. A Broadcom oldalán találtam egy 32-bites drivert, ami szerintem jó, de nem tudom, mit csináljak vele (ezt szedtem le: https://docs.broadcom.com/docs/12358409).
Kicsomagoltam Total Commanderrel, így néz ki (mit csináljak vele?):
Aztán ide is eljutottam:
https://wiki.archlinux.org/title/Broadcom_wirelessEz meg nekem kínai. Mármint nem az angol, hanem az, ami benne van.
Először telepítek OpenWRT-t és a linux sem az erősségem, szóval ennek fényében tud valaki segíteni, hogy hogyan varázsoljak wifi-t?
Köszi előre is
-
-
törölt tag
válasz
xabolcs #16490 üzenetére
Egyszerűen csak OpenWRT-t szeretnék használni, de hw nat nélkül nagyon meg lehet pörgetni azt a kis cpu-t. Fejlesztőként amúgy is open source párti vagyok, szóval emiatt is szívesebben használnám. Másrészt alapvetően megszoktam linux os-nél, hogy egy rendszeren csak az van felrakva, amit használok és úgy konfigolom ahogy akarom. Az OpenWRT nagyobb szabadságot ad.
Ezért szeretnék tehát másikat, ami "izomból" megoldja a nat-ot.
Az AC65P pedig megy ki a telekre. -
attilav2
őstag
válasz
Archttila #16489 üzenetére
Vezetéken mekkora a C7 sebessége 21-rc1 alatt? 5ghz wifi nem szállt még el? Nekem egyszer már elszállt 1200GU-n, csak a reboot segített. 1200GU kb 5-600mbit -et hoz 21-rc1 alatt, pppoe kapcsolat stabil, 1hét után bontott amikor a digi bont automatikusan. C7 -en a pppoe stabil 21-rc1 alatt ?
-
xabolcs
őstag
válasz
#68216320 #16483 üzenetére
vargalex: Gondoltam ra, hogy azt is kellene mellekelnem.
PPPoE tesztkornyezetet lusta vagyok osszepakolni, de ahogy latom, azert megy vezeteken a GL-B1300-nak a DIGI 1000.
Tesztnek speedtest -s 31717-t illetve curl -o /dev/null http://ftp.fsn.hu/testfiles/4GiB-t futtattam.
Speedtest: ahany meres, annyi eredmeny
:
- Download: 658.80 Mbps (data used: 1.2 GB)
Upload: 324.90 Mbps (data used: 318.6 MB)- Download: 555.40 Mbps (data used: 278.7 MB)
Upload: 324.81 Mbps (data used: 267.0 MB)- Download: 811.96 Mbps (data used: 897.5 MB)
Upload: 324.49 Mbps (data used: 266.8 MB)- Download: 840.48 Mbps (data used: 1.5 GB)
Upload: 319.01 Mbps (data used: 179.8 MB)- Download: 929.30 Mbps (data used: 753.8 MB)
Upload: 325.43 Mbps (data used: 252.1 MB)- Download: 924.65 Mbps (data used: 716.8 MB)
Upload: 318.20 Mbps (data used: 183.0 MB)- Download: 834.74 Mbps (data used: 936.9 MB)
Upload: 324.64 Mbps (data used: 275.3 MB)- Download: 781.32 Mbps (data used: 1.1 GB)
Upload: 323.75 Mbps (data used: 285.7 MB)- Download: 920.29 Mbps (data used: 576.4 MB)
Upload: 325.37 Mbps (data used: 272.0 MB)- Download: 781.94 Mbps (data used: 351.7 MB)
Upload: 324.59 Mbps (data used: 275.2 MB)- Download: 831.30 Mbps (data used: 465.0 MB)
Upload: 324.61 Mbps (data used: 314.3 MB)fsn.hu letoltes: 50~60 MByte/s:
100 4096M 100 4096M 0 0 59.1M 0 0:01:09 0:01:09 --:--:-- 61.1M
100 4096M 100 4096M 0 0 58.4M 0 0:01:10 0:01:10 --:--:-- 63.9M
100 4096M 100 4096M 0 0 49.0M 0 0:01:23 0:01:23 --:--:-- 48.3M -
xabolcs
őstag
válasz
#68216320 #16483 üzenetére
OpenWrt-ben az AX tamogatas eleg uj, de talan a Xiaomi AX3600 beleferhet a keretbe.
A forumon mar foglalkoznak vele, de szerintem sokara lesz SNAPSHOT verzio belole.AX router temaban probald kovetni az idevago 802.11ax Routers topikot.
Az emlitett ipq40xx-es targetbol van egy GL-B1300-am s az alabbit produkalja DIGI-vel, bridge-modban, 866 MBites klienssel:
$ speedtest -s 31717
Speedtest by Ookla
Server: Digi Kft - Budapest (id = 31717)
ISP: Digi TV
Latency: 3.17 ms (1.02 ms jitter)
Download: 348.45 Mbps (data used: 179.1 MB)
Upload: 316.08 Mbps (data used: 256.1 MB)
Packet Loss: 0.0%
Sajnos, ha egy masik eszkozzel is sebessegtesztet vegzek, akkor ez a 320~350 Mbps sebesseg oszlik el.
Van egy mt7621-es routerem nekem is: DIR-860L es pont ki szerettem volna probalni DIGI 1000-rel. Miert szeretned kivonni az AC65P-t?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
body007 #16485 üzenetére
Már kerültek be javítások, viszont firmware bináris-ok update-ja is szükséges lehet, az nem rajtuk múlik...
-
Érdeklődnék, h mikor kerül bele az openwrt-be a FragAttacks nevű sebezhetőség "halom" javítása?
-
törölt tag
Sziasztok.
Tudnátok OpenWRT-hez AC vagy AX router-t javasolni?
Ha jól gondolom, akkor HW NAT hiánya miatt igazából valami gyors SOC-al gyártott verzió kellene sok rammal, igaz?
Max 50k-t szánnék a dologra.(Most egy AC65P-t nyúzok, de inkább kivonnám most a forgalomból)
-
attilav2
őstag
Már több mint 1 hete tesztelem az 21-RC1-t RT-AC1200GU-n, most belefutottam egy problémába, egyszerűen elszállt az 5ghz wifi, csak reboottal sikerült orvosolni, az interface újraindítása nem segített. A logot elfelejtettem megnézni, gyorsan kellett a net, öcsém gyerekei mesét akartak nézni és az 5ghz wifi-n lóg a Mi-Box. Lehet valami DFS-el kapcsolatos bug, másik frekire akart váltani de nem tudott? A 100-as csatornára van állítva az 5ghz. Vissza fogok menni padavanra, az nem csinált ilyet, pedig ott is a 100-as csatornára van állítva.
-
krealon
Topikgazda
válasz
feco93 #16479 üzenetére
"Van egy Huawei 5g cpe pro 2 (fő router) eszközöm és cisco wrt610nv1 (openwrt)
Azt szeretném megoldani hogy bérelnék VPN szervert és openwrt-és router csak bizonyos eszközöknek adna vpn-es hozzáférést mondjuk mac cím alapján, főként a lan porton keresztül."A legegyszerubb megoldasnak azt latom, hogy a VPN-el kapcsolodo Ethernet portnak kulon VLAN-t definialsz es azt route-olod a VPN iranyaba, mivel a CPE-k tipikusan nem tudnak (felhasznalo altal meghatarozhato) policy routing-ot.
-
feco93
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
Van egy Huawei 5g cpe pro 2 (fő router) eszközöm és cisco wrt610nv1 (openwrt)
Azt szeretném megoldani hogy bérelnék VPN szervert és openwrt-és router csak bizonyos eszközöknek adna vpn-es hozzáférést mondjuk mac cím alapján, főként a lan porton keresztül.
Ehhez milyen megoldást javasoltok? Gondolom a két eszközt lan portokon keresztül kellene összekötni a dupla nat elkerülés érdekében.
De ebben az esetben hogy kellene beállítani a tűzfal és egyéb beállításokat?
Sok helyen azt találtam de lehet rosszul értelmeztem hogy olyan mintha a fő router lan portjából a második router wan portján keresztül kötnék össze.
A [link] alatt található leírás gondolom egy ilyen esetre vonatkozik.
Ebben tud nekem valaki tanácsot hogyan érdemes nekikezdeni? S elnézést, ha olyat kérdezek amit már többször meg lett vitatva. -
UnSkilleD
senior tag
openwrt-re van valami normális qos package? olyan kéne amit luciból is lehet nyomogatni
-
attilav2
őstag
válasz
Headless #16472 üzenetére
Na, megnéztem. a transmis felhasználó nevében fut, legalábbis ezt írja a ps:
A /etc/passwd -ben /etc/group -ban transmission név szerepel. Mikor bekonfiguráltam konzolból a transmission-t, az owrt wiki javasolt egy chown -R transmission:transmisson -t a transmission könyvtárra (ez az alkönyvtárak fájlok tulajdonosát is átállítja ha jól tudom), mivel padavanról hoztam át a lemezt ezért a tulajdonjogot a leírásnak megfelelően átállítottam, mivel a letöltés seedelés probléma mentesen működik, nincs a logban jogosultság problémát jelző üzenet, ezért akkor feltételezhető hogy a transmission user és group nevében fut a daemon, csak a ps valamiért nem írja ki teljesen a nevet. Akkor eddie1978-nak azért nem működött a transmission mert a luci modul valószínűleg hibás, és ő az alól próbálta bekonfigurálni majd elindítani, én meg teljesen konzolból konfiguráltam és indítottam és működikLuci alól nem szabad akkor hozzányúlni, legalábbis 21-rc1 alatt.
-
eddie1978
senior tag
Köszönöm az infókat! Nem tudom mi volt az oka. Reset után is ez volt. Ez most az rc1 nyűgje remélem. Luci felületen egyszerűbb beállítani mint SSH-n keresztül.
Pár évig linuxoztam. Arch. Már nincs kedvem/időm konfig fileokat szerkeszteni. Lehet megnézem valamikor.
NFS szerintem nem opció. Linuxon jó volt. Céges notebook win10pro. Saját eszköz iPad pro és iPhone. Ezek az smb-t eszik meg. -
attilav2
őstag
válasz
eddie1978 #16465 üzenetére
Én a wiki alapján teljesen konzolból konfiguráltam be a transmissiont, majd konzolból kapcsoltam be és indítottam, illetve restartolgattam konfig módosítások után, luci alatt nem állítottam semmit, bár a modult kíváncsiságból felraktam, nálam is üres az user és a group választó a transmission luci modulban, mégis fut a daemon, seedel, letölt, működik ahogy kell, kizárásos alapon azt gondolom hogy a root nevében fut. Valószínű nálad is futott volna ha teljesen konzolból konfiguráltad volna és indítod el, és nem nyúlsz hozzá luci alatt. NFS szerver működik, kodi megtalálja és fel tudja csatolni, videólejátszás megy, sambát sosem használtam túl bonyolultnak gondolom.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
eddie1978 #16465 üzenetére
Pedig a forrás alapján helyesen a
/etc/passwd
-ből dolgozik... -
Tamy
senior tag
válasz
csabyka666 #16462 üzenetére
Van rá Gargoyle, csak ne a legfrissebb fw-t nézd, az 1.10-es verzió az utolsó hozzá.
-
Üdv!
Lehet nem lesz jó a Gargoyle a TP-Link TL-WR741ND-re. Atheros AR9331 proci van benne, viszont ehhez nem kínál fel a letöltő oldal firmware-t. Vagy én néztem be valamit?! -
eddie1978
senior tag
Netgear R7800
A 21.02RC1 alatt nem megy az SMB megosztás, libek hiányoznak. Transmission nem megy. Nem tudok usert választani, hogy mi alatt fusson. Visszaraktam a 19.07-et. Most minden ok.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #16457 üzenetére
A 2 napos pppoe uptime is megvan 21-rc1 alatt:
Transmission is jól működik, bár a transmission-web-control csomag elég régi, -ennek annyi a hátránya hogy a tracker infókat nem jelzi, másik klienbsben pl a transmission-remote-gtk ban ez működik- padavanban transmission-remote-control -ból a legújabb van.
Összességében elég stabilnak tűnik az új stabil release előzetes, 19.x -hez képest látok előrelépést, 19.x restartolgatott és dobálta a wan-t AC57U/1200GU-n. Wifi is stabilnak tűnik. Aki kíváncsi annak mindenképp ajánlom az új release előzetes kipróbálását -
stopperos
senior tag
válasz
vargalex #16425 üzenetére
Igazad van. Amit javasoltam az atheros wifivel nem működik.
Létrehoztam egy külön eth0.2 vlan-t test néven, és bridge kapcsolatba raktam a wan(eth1) vagy wwan(wlan0) interfésszel. Az előbbi esetén működött minden, az utóbbi esetén csak a router-ig jutottam, tovább nem és DHCP sem jött át.
Úgyhogy elnézést kérek mindenkitől, akit félre vezettem.Szerk: 18.06.9-el próbáltam TL-WR841Nv11-en (ar71xx)
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex #16455 üzenetére
Na, rápróbáltam a tartalék 1200GU-ra a 21-rc1 -et, a szoftveres és hardveres gyorsítást is bekapcsolva ilyen 5-600mbit eket mértem a szelessav.net -en. A stabilitásra kíváncsi leszek, a 4.x kerneles 19.x nem muzsikált valami fényesen ezen a hardveren, most egy kis teszt alá vetem a 21-est 1200GU-n mennyire stabil.
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex #16451 üzenetére
Többek közt ez áll a 21rc1 release notesban a known issues-nél:
DSA support is new and might not be complete or fully working. The LuCI web interface has no support for DSA yet.
Nem is minden targeten kapcsolták be a DSA-t, 1043nd-n pont nem. Viszont AC57U-n jó eséllyel aktiválva lesz ha felrakom a 21-est rá, mert mt7621 targeten támogatott a DSA. Ha a luci nem kezeli a DSA-t, akkor attól még be tudom állítani alatta a pppoe kapcsolatot?
Egyáltalán érdemes így felrakni 57U/1200GU-ra a 21-est hogy luci alatt nem támogatott a DSA ? -
krealon
Topikgazda
válasz
attilav2 #16448 üzenetére
"13-as csatornát(ezen vannak felénk a legkevesebben) 40mhz-t és annak kikényszerítését állítottam be"
Gratulalok.
A 2.4GHz kozeli 60 MHz szeles savban (1-13 csatorna, 2.412-2.472 GHz), ugy kenyszeriteni a 40 MHz-es savszelesseget, hogy bevallottan telitett a teljes spektrum, nem kifejezetten atgondolt cselekedetnek tunik. Ebben a felallasban csak az 1-4 csatornan, 20 MHz-en uzemelo eszkozokkel nincs utkozes.A sok adatatviteli hibabol adodo ismetles miatt, a hatasos atvitel biztosan alacsonyabb lesz annal, mintha 20 MHz-es csatorna szelesseget hasznalnal.
-
-
attilav2
őstag
válasz
Gyurka6 #16447 üzenetére
Tegnap este tesztelgettem az 1043-on a 21rc1-t, néztem a wifijén youtube-ot himedia android tv-s boxxal, 13-as csatornát(ezen vannak felénk a legkevesebben) 40mhz-t és annak kikényszerítését állítottam be, a himedia tudja kezelni a 40mhz sávszélességet, youtube-on szakadás nem volt, facebook watch meg megállt de beletekeréssel lehetett folytatni, (ez lehet az app hibája is), egy 1 órás yt videót is megnéztem nem szakadt. Ellenben anyám panaszkodott hogy neki az este állítólag eldobta a netet, bár ez amiatt is lehet hogy a fő routeremet az AC57U-t és a wifijét bekacsolva hagytam, és lehet hogy átugrált a tabletje az ideiglenesen net nélküli AC57U wifijére, le kellett volna lőnöm az 57U wifijét(az 1043-on természetesen más ssid-t használtam, de ha le van mentve mindkét hálózat akkor szeret átugrálni az általa erősebbnek gondoltra), az 57U-t azért nem kapcsoltam ki mert jól be van lőve a rákötött ssd-n a trim és rebootkor elszállnak az usb trim beállítások. Az 1043 játszós router lesz, tesztelgetni, ingyen volt
Viszont van egy furcsa hiba amit az AC57U-n és 1043-on 19-es és 21-es verziónál is tapasztalok, hogyha leállítom a wan interfészt, hogy bontsam a pppoe kapcsolatot akkor jó egy percet "homokórázik" a luci mielőtt lelövi és ismeretlen hiba, "unknown error" jelenik meg a wan mellett, sokszor újra sem enged csatlakozni, ellenben a padavanos AC57U felcsatlakozik minden további nélkül, szóval a pppoe session kezelés wrt alatt valahogy nem az igazi, ezen lehetne javítani, kár hogy az új 21-es verziót is érinti a hiba. -
vargalex
Topikgazda
-
attilav2
őstag
A C6-ból megjelent a v3 ami már sajnos mediatekes(MT7621), az meg openwrt alatt nem valami stabil(AC57U-ban is ilyen SoC van és nem volt valami stabil Owrt-vel). Neked C6 v2.x kell, az QCA-s, ha ragaszkodsz a C6-hoz, v2-re van openwrt
v3-ra még nincs. V2-t szerintem már csak használtan kapsz, vagy próba szerencse alapon megeresztesz egy sor emailt/telefont hátha valahol van még raktáron v2. -
vargalex
Topikgazda
válasz
attilav2 #16439 üzenetére
Persze, az RC véglegesnek szánt configgal fordul, azaz kell legyen benne LuCI.
Egyébként érdekes az a 300 Mbps. Igaz, nálam DHCP net van, de még sw flow offload nélkül is megvan az 500 Mbps. Emlékeim szerint közel gigabitet tud így is...
4.x kernelen MT7621 esetében volt hw flow offload is.
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #16436 üzenetére
RC1=release candidate 1, első kiadásra jelölt verzió, jöhet több RC verzió a végleges kiadás előtt, RC2 RC3 stb.
Kíváncsi vagyok hogy mt7621-en mit gurít ez az új majdnem végleges verzió, kb egy éve már próbálgattam az 5.x kernelre épülő snapshotokat, de netes sebességteszteken siralmasan teljesítettek, jó ha megvolt a 300mbit, miközben a stabil, 4.x kernelre épülő ág bekapcsolt sw flow offloaddal 700mbit körül teljesít ezen a hardveren.
vargalex: Az RC verziókban van Luci? -
CheGhost
aktív tag
-
ledgeri
nagyúr
válasz
attilav2 #16430 üzenetére
& #16431 vargalex
Elnézést akkor én voltam túlbuzgó (talán).Gondolom minden eszközt vissza kell igazolgatni, hogy "Igen, ezzel is, továbbra is jó", akkortól kaphatja meg a megfelelő mező az új verziót.
Abból indultam ki, hogy ha a főoldalon kint van akkor már főbb/kiforrottabb verzió.... Mit takar az rc1?
-
Tamy
senior tag
válasz
csabyka666 #16434 üzenetére
De igen, ugyanúgy, mit minden OpenWRT telepítésnél, akkor a factory kell a Gargoyle fw-ből. Illetve majd a többiek megmondják kell-e esetleg előtte egy gyári fw. Tudtommal nem, de régen használtam DD-WRT-t, változhatott azóta.
-
-
Tamy
senior tag
válasz
csabyka666 #16432 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű. Betallózod, feltelepíted, majd a webes felületen beállítod amit szeretnél.
-
-
vargalex
Topikgazda
válasz
attilav2 #16430 üzenetére
Talán azért, mert ahogy a nevéből láthatod, a 21.02 még csak rc1, oda a stabil verziókat szokás írni. Valamint a wiki oldalakat a felhasználók szerkesztik, nem a fejlesztők.
Egyébként a 21.02.0-rc1 már a bejelentés előtt 5-6 nappal (platformtól függően) elérhető volt...
-
attilav2
őstag
válasz
ledgeri #16429 üzenetére
Pl AC57U-nál (ez van nekem) az oldalán még mindig csak a 19.07.7 van említve, pedig van letölthető image a 21.02-ből 57U-ra: https://downloads.openwrt.org/releases/21.02.0-rc1/targets/ramips/mt7621/
-
ledgeri
nagyúr
Kijött a 21.02
-
Tamy
senior tag
válasz
csabyka666 #16426 üzenetére
Rakj a routerre egy Gargoyle fw-t (az is OpenWRT), ott webes felületen elő van készítve, pár kattintással megvan.
-
Köszi a hozzászólásokat!
Ez tényleg ennyire bonyolult lenne?!Én úgy gondoltam, hogy simán felcsatlakozok a WiFi-re kliens módban (btw nincs "site survey" ebben a kiadásban), kikapcsolom a DHCP-t a kliensen, adok neki egy FIX IP-t a pool-on kívül, és kész.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
stopperos #16424 üzenetére
Próbáltad is ezt a megoldást? Mert elvileg pont az Atheros (Qualcomm) wifi driver is abba a csoportba tartozik, amit a wiki is említ: nem támogatja a layer 2 bridging-et kliens mód esetén. Éppen ezért kell a relayd a megoldáshoz... Persze akkor, ha szükséged van a wikiben is említett broadcast, DHCP, stb. forgalom route-olásához. Azaz így pl. a kliens router mögött lévő eszközök nem tudnak DHCP-n IP-t kapni az elsődleges routertől. És nyilván az ARP csomagok sem jutnak át rajta, azaz nem fognak a kliens eszközökről (pl. ez esetben a nyomtató) tudomást szerezni az első hálózatra csatlakozott eszközök.
-
stopperos
senior tag
-
-
stopperos
senior tag
válasz
csabyka666 #16421 üzenetére
Szerintem kezd előröl:
1.) csatlakozz rá a "FŐ" router wifi hálózatára, és látrehozásnál válaszd ki, hogy töröljön minden más wireless beállítást.
2.) nyisd meg a http/80 és az ssh/22 portokat wan irányba a tűzfalon. Ha el tudod érni a "FŐ" router hálózatából akkor menj tovább.
3) A hálózati csatolóknál a LAN interfészt vedd ki a lan tűzfal szabályból és add hozzá a wan tűzfal szabályhoz.Megjegyzések:
a) A router felületét nem fogod tudni elérni a korábbi 192.168.1.1 címen, ezért kell a 2)-es pont.
b) Opcionálisan 2.5) hozz létre egy új wifi hálózatot, amit a lan tűzfalban tartasz, és akkor ezen keresztül tudod kezelni az eszközt.
c) A helyes megoldás a Network > Switch beállítása lenne, de ennél az eszköznél nem tudom, hogy mennyire működik. Mert akkor bizonyos portokat hozzárendelnél a WAN interfészhez, bizonyosak pedig maradnának a LAN-ban, és akkor ahová dugod a kábelt, úgy fog viselkedni. -
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy iroda, ahol egy hálózatos nyomtató működik, vezetékkel az egyetlen "FŐ" routerbe kötve. Ezt a vezetéket szeretném kiváltani "kliens routerrel", erre a célra felokosítottam egy TP-Link TL-WR741ND-t, de nem sikerül beállítanom, hogy vezetéken adja tovább FŐ router WIFI-jét. Fontos lenne, hogy ugyanabban az alhálózatban maradjunk, ha jól értem, nekem a "Client Bridge" mód kell, de eddig nem mentem semmire. Olvastam olyat is, hogy ez a kapcsolat nem feltétlen lesz stabil, ebből mi az igazság?
Le tudnátok írni, mit hogyan kell? A titkosítást beállítottam, SSID-t beírtam, kliens router címét fixáltam (fix IP-ről el is érhető), DHCP-t kikapcsoltam, de nem akar netet adni vezetéken.
Köszi a segítséget előre is!
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #16418 üzenetére
Na leteszteltem a Gwlim féle Fast Path Lede-vel, lefele 387mbps. Ez a legjobb sebesség amit mértem ezzel az eszközzel, bár a hivatalos Owrt 367mbps-éhez képest nem érzem nagy előrelépésnek, bár egy egy pillanatra volt hogy elérte a 400mbit-et, de nem tudta tartani. Tény hogy ez a régi build kicsivel többet hoz ki ebből az öreg vasból.
-
attilav2
őstag
válasz
woodworm #16418 üzenetére
Erre a build-re gondoltál ugye?
-
attilav2
őstag
válasz
vargalex #16416 üzenetére
Kipróbáltam most gyárival és hivatalos OpenWrt-vel is.
A gyári alatt(leguccsó fw-rel teszteltem) 110mbps körül teljesített
A hivatalos Owrt alatt (szintén leguccsó verzió) 367mbps körül teljesített bekapcsolt software flow offloaddal és stabilabban tartotta a sebességet mint a gwlim féle build. A gwlim féle buildnak ezen a vason (1043nd v1.10) semmi előnye.
A szelessav.net -en mértem. -
attilav2
őstag
Talán lehet hogy nem megy az SFE, azért teljesített ilyen rosszul az 1043?, pedig a luci ban mutatja a futó szolgáltatások közt az SFE-t. Majd megnézem a logokat. A luci alól asszem a bootlog elérhető. Konzolban mely logfájlokat érdemes nézni, és hol találhatóak? Ennek a gwlim féle custom wrt buildnak pont a qualcomm féle sfe fastpath a lényege, csak qca procis routerekre elérhető, az sfe miatt reménykedtem hogy azért a 700mbit-et legalább alulról karcolgatni fogja.
-
Bandus99
őstag
Van egy OpenWrt routerem, szeretnek benne bizonyos weboldalakat tiltani.
Adblockban probalkozok blacklistre felvenni, de nem akar mukodni, mit ronthatok el ?
teljes webcimet kell irni, pl https://xyz.hu vagy eleg xyz.hu vagy eleg xyz* stb -
vargalex
Topikgazda
válasz
attilav2 #16410 üzenetére
Azért ne felejtsük el, hogy az 1200GU-ban egy 2 magos, 4 szálas SoC van, HW NAT támogatással. Ne hasonlítsunk ahhoz egy 1043ND v1-et. Gondolom egyébként PPPoE WAN kapcsolattal mérted, mert a kolléga DHCP-n 500 Mbps-t mért.
Egyébként a TFTP valószínűleg azért nem ment, mert a TL-WR1043ND v1 esetében egy későbbi gyári firmware-ba fordítottak TFTP szervert, a kezdetiekben nem volt. Gyaníthatóan a nálad lévőn TFTP nélküli bootloader volt.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #16409 üzenetére
Nos, gyorsan leteszteltem ezt a Gwlim fw-t, rájöttem hogy nem kell ehhez áramtalanítani az 1200GU-t
, az 1043nd v1.10 sebessége gwlim fw-rel ~300mbps körül van
miközben az 1200GU padavannal ~900mbps. Hát ez a Gwlim féle Owrt fw sem hozza el a megváltást
-
attilav2
őstag
Főnököm adott egy TL WR1043NDv1-et, szinte rögtön fel is toltam rá a Gwlim féle -Fast Path - SFE - Openwrt-t, sebességteszt később.
Tftp nem igazán akart összejönni, így a gyári rendszerről toltam fel, nem akartam tovább küzdeni a tftp-vel. Felment, de miután felment nem indult újra a router, vártam egy 10 percet és újra indítottam, kb 5 perc múlva elérhető lett a 192.168.1.1 beállítottam az alapbeállításaimat. Azért nem akarok most sebességet tesztelni mert az 1200GU-n Padavan alatt elég jól belőttem az usb-s ssd-n a TRIM-et, megy róla a transmission a TRIM beállítása óta egész jól, újraindítás után viszont elvesznek a beállításokKüzdelmes volt összehozni az usb TRIM-et.
Lehet hogy pár hét vagy hónap múlva tesztelem csak le mit tud ez a Gwlim fw, vagy ha lesz hozzá hangolatom akkor lehet hamarabb
Csak aztán remélem miután visszakötöm az 1200GU-t, újra sikerül belőni a TRIM-et.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Véreshurka #16406 üzenetére
Nem kell egyéb. Persze az is kérdés, hogy melyik interface-ra kötöd, mik a beállítások. Logban látsz valamit?
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
DDNS-nél esetleg azon kívül, hogy luci-n bekonfigurálom és rányomok a 'Process ID Start/Stop' oszlop alatt lávő start-ra van bármi egyéb teendő? Csak mert nem igazán akarja frissíteni az IP címemet, illetve újraindítás után megint kellett nyomnom egy start-ot.
Előre is köszönöm!
-
ledgeri
nagyúr
Mennyire viseli az OpenWRT a "lenyomom az elosztót"-féle kikapcsolásokat?
Gondolom, ha valaki miniszerverként használja akkor nem ajánlott (csak az ilyenféle leállításra gondolok), de ha pl csak a dns-es adblock fut róla, és a logok annyira nem érdekelnek, akkor mennyire bántja a szoftveres rendszert az ilyen? -
zeotróp
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre lenne szükségem.
A fő router egy TP-Link Archer AX10. Ennek a 2,4GHz-es wifi jelét szeretném tovább erősíteni egy TL-WR842N egységgel, melyre
OpenWrt 19.07.7-et raktam, de nem tudom normálisan beállítani.
Azt szeretném, hogy a wifi jelet AP-ként vegye és továbbítsa, illetve a LAN csatlakozókon is szolgáltasson netet.
Olvastam itt elég sok hozzászólást, de nem találtam nekem használhatót és/vagy elsiklottam felette.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Antivírus szoftverek, VPN
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest