Hirdetés
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz csabyka666 #6400 üzenetére
Jó régi openwrt van rajta.
Nekem DDwrt van a linksysemen, de a Tomato is jó rá.
Egyébként tplinknél openwrt párti vagyok, de erre jobb szerintem az elöbb említettek.
Failsafe most nem megy egyébként? -
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #6402 üzenetére
Ha repeater a cél, én inkább ajánlanák rátenni egy Gargoyle-t, azzal a legegyszerűbb a beállítása talán...
-
MODERÁTOR
válasz csabyka666 #6404 üzenetére
Igen, a Gargoyle egy OpenWrt alapú firmware, saját webes felülettel. Az oldalon lévő útmutató alapján Linksys WRT54GL v1-4 modellekhez, a *-wrt54g-squashfs.bin bin file szükséges. Fentebb írtad, hogy az opkg update lefut, ebből úgy értem, hogy tudsz netet varázsolni a routerre, és így már nem nehéz az fw csere. Ehhez be kell lépj a /tmp mappába, oda le kell töltsd a Gargoyle fw-t, ellenőrizd az md5 összeget, majd mtd paranccsal flasheld a routerre. Ez elviekben így néz ki...
cd /tmp
wget http://www.gargoyle-router.com/downloads/images/brcm47xx/gargoyle_1.6.2-wrt54g-squashfs.bin
md5sum /tmp/gargoyle_1.6.2-wrt54g-squashfs.bin
mtd -r write /tmp/gargoyle_1.6.2-wrt54g-squashfs.bin firmwareItt jön majd egy fél, egy perces flashelés, majd reboot, és elvileg már működik is a Gargoyle.
http://192.168.1.1
passwordszerk.:
A linkelt fw-hez tartozó md5sum: c121957a0448f8acfb68e208517890aa[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #6407 üzenetére
Szia!
Nem emlékszem már pontosan, lehet hogy Kamikaze esetén még linux-nak hívták a device-t.
Nézd meg, hogy mit ad vissza acat /proc/mtd
parancs.
Alex
-
suste
veterán
válasz csabyka666 #7892 üzenetére
az biztos, hogy a mai netekhez képest ez igen gyenge teljesítményű cucc!
párszáz KB-os letöltésnél ne számíts többre, esetleg seed-re jobban befogható, bár az össze-vissza másolgatásnak én sosem láttam az értelmét
párezer ft-ért sokkal erősebb eszközöket kapsz
de ha mégis próbálkozni akarsz, akkor megteheted, a linken ott van minden... -
suste
veterán
válasz csabyka666 #7905 üzenetére
viccelsz? ez nem nem tudja a 10Mbit-et torrenten az biztos!
ja, kész torrentes build biztos hogy nincse erre
felpakolsz egy alap buldet, aztán a szükséges csomagokat, stbstb[ Szerkesztve ]
-
kusztax
tag
válasz csabyka666 #6400 üzenetére
Sziasztok,
Full kezdő vagyok openwrt-ben. Azért van openwrt-s routerem mert ez volt olcsó a hardveraprón.
Most kötötték be a DigiNet 500-at. Egy olyan problémával szembesültem, hogy ha a Digi netkábele közvetlen a PC-be megy, akkor speedtest.net kb. 540 Mbps letöltést mér. Ha előbb az openwrt-s routerbe, utána a LAN1-en keresztül a PC-be, akkor csak kb. 100 Mbps-t mér.
Miképpen tudom megoldani, hogy a LAN-on kerersztül a teljes 500 Mbps eljusson a routeren keresztül a PC-re?
Router: TP-LINK Archer C2 AC 750 v1
OpenWRT Kernel Version: 4.14.114Köszi előre a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
-
stopperos
senior tag
válasz csabyka666 #16421 üzenetére
Szerintem kezd előröl:
1.) csatlakozz rá a "FŐ" router wifi hálózatára, és látrehozásnál válaszd ki, hogy töröljön minden más wireless beállítást.
2.) nyisd meg a http/80 és az ssh/22 portokat wan irányba a tűzfalon. Ha el tudod érni a "FŐ" router hálózatából akkor menj tovább.
3) A hálózati csatolóknál a LAN interfészt vedd ki a lan tűzfal szabályból és add hozzá a wan tűzfal szabályhoz.Megjegyzések:
a) A router felületét nem fogod tudni elérni a korábbi 192.168.1.1 címen, ezért kell a 2)-es pont.
b) Opcionálisan 2.5) hozz létre egy új wifi hálózatot, amit a lan tűzfalban tartasz, és akkor ezen keresztül tudod kezelni az eszközt.
c) A helyes megoldás a Network > Switch beállítása lenne, de ennél az eszköznél nem tudom, hogy mennyire működik. Mert akkor bizonyos portokat hozzárendelnél a WAN interfészhez, bizonyosak pedig maradnának a LAN-ban, és akkor ahová dugod a kábelt, úgy fog viselkedni."What is Linux? I only joined because of the the penguin..." - meanwhile in the linux community. http://9gag.com/gag/arpZGOy
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16426 üzenetére
Rakj a routerre egy Gargoyle fw-t (az is OpenWRT), ott webes felületen elő van készítve, pár kattintással megvan.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16432 üzenetére
Szerintem teljesen egyértelmű. Betallózod, feltelepíted, majd a webes felületen beállítod amit szeretnél.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16434 üzenetére
De igen, ugyanúgy, mit minden OpenWRT telepítésnél, akkor a factory kell a Gargoyle fw-ből. Illetve majd a többiek megmondják kell-e esetleg előtte egy gyári fw. Tudtommal nem, de régen használtam DD-WRT-t, változhatott azóta.
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
válasz csabyka666 #16462 üzenetére
Van rá Gargoyle, csak ne a legfrissebb fw-t nézd, az 1.10-es verzió az utolsó hozzá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #17017 üzenetére
Most nem teljesen világos. Ha az elsődleges router a DD-Wrt-s router LAN-jába van kötve, akkor minek bármit is megadni a DD-Wrt-n a WAN-nál?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #17019 üzenetére
Nem igazán értek a DD-Wrt-hez, de normál esetben, ha LAN-LAN kapcsolat van a két router között, akkor a WAN-t nem kell konfigurálni, a LAN-on pedig ki kell kapcsolni a DHCP szervert (OpenWrt esetén ez automatikusan is megtörténik, hiszen indításkor ellenőrzi, hogy az adott hálózaton válaszol-e másik DNS szerver).
Bridge-be kell lenni a wifi és LAN interface-oknak. Utóbbi gondolom meg kell, hogy legyen, különben wifi-n sem kapnának IP-t az első routertől az eszközök.[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #17021 üzenetére
Az IP cím kiosztáshoz nem lehet köze a DNS-nek. A LAN interface-t nem piszkáltad a DHCP kikapcsolásán kívül?
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #17023 üzenetére
Nem. A DHCP, ha be van kapcsolva, él akkor is, ha a WAN-ba nem csatlakoztatsz semmit. Hiszen a routert úgy is el kell tudnod érni, sőt csinálhatsz WAN kapcsolat nélküli belső hálózatot is.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
xabolcs
őstag
válasz csabyka666 #17161 üzenetére
A WDS csak vezetek nelkul koti ossze az AP-jaidat.
A mobillal barangolashoz az kell, hogy az AP-jaid ugyanolyan SSID-vel es titkositassal menjenek! Es persze ossze legyenek kotve az AP-jaid, akar vezetekkel, akar MESH-sel, akar WDS-sel!
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
válasz csabyka666 #17166 üzenetére
Ahogy mar irtam: a WDS arra van, hogy ket halozati eszkozodet osszekosd ... pont ugy, mint a MESH vagy a vezetek.
Igen, jol gondolod, hogy lesz olyan helyzet, amikor a masik AP-nak jobb a jele, de az eszkoz meg mindig a gyengebbhez kapcsolodik: a te problemad a kliens eszkozok roamingja az AP-k kozott.
Van ra beallitas, de az kliens oldali.
Pl. Windows-on a wifi kartyanak az Eszkozkezelos beallitasainal lehet pl. valasztani, hogy melyik savot preferalja, mennyire aggressziven roamingoljon, stb.
Ha az utobbira lenne befolyasod a mobilodon, akkor orulhetnel.OpenWrt-ben be lehet kapcsolni a 802.11r Fast transition opciot, amivel talan lehet segiteni a problemadon.
En is tobb AP-t (es savot) hasznalok, ugyanazzal az SSID + titkositassal, s az eszkozeim nagyon jo roamingolnak, az emlitett 802.11r-t be se kapcsoltam eddig.
aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #17384 üzenetére
A topic-ot biztos elrontottad, mert ez OpenWrt. De hátha mégis tud majd valaki segíteni.
Alex
-
válasz csabyka666 #17384 üzenetére
Ha közelebb rakod, sem megy? Nekem Openwrt-vel ezer éve elsőre ment a WDS, de akkor csak próbáltam.
Amúgy ha nem is terjeszti ki, a másik eszközre tudsz csatlakozni, és onnan kilátsz net felé?Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz csabyka666 #17388 üzenetére
Esetleg tesztjelleggel másik SSID-t? És pl. arra csatlakozni?
Nem tudok én sem sokat erről, de próbálgatni sokféleképpen lehet. A tracepath is a barátod.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz csabyka666 #17390 üzenetére
Látod, hogy mire csatlakoztál fel.
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz csabyka666 #17392 üzenetére
Ja, az a lényege, de alapból ki kéne szűrni, hogy pl. tudsz-e csatlakozni a kiterjesztett hálót szóró AP-ra.
Mutogatni való hater díszpinty
-
őstag
válasz csabyka666 #17392 üzenetére
Network Cellinfo ezzel látod a jelerősséget és azt is, hogy átcsatlakozik-e.
Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz csabyka666 #17397 üzenetére
Ahogy közeledsz/távolodsz egyik másik között, a térerő mutató mutatja. Általában - 70dbm alatt csatlakozik át. Látni fogod, mert erősebb jelet fog mutatni.
Üdv: Mcrazy
-
vargalex
Topikgazda
válasz csabyka666 #19340 üzenetére
Ezt inkább valamilyen DD-WRT topicban/fórumon kellene megkérdezni...
Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest