- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Sweet Lou 6 #13964 üzenetére
Ööö, nekem nincs szünetmentesem de van ssd-m és az fstab-ba a nobarrier. Most azt vegyem ki? Vagy mit csinál az pontosan? Kell az nekem?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Sweet Lou 6 #13960 üzenetére
Nincs ssd-m, csak érdekel a dolog. A nobarrier opcióval vigyáznék, azt csak ott adnám ki, ahol szünetmentes áramforrása van a gépnek, mert az nélkül egy áramkimaradáskor kínos problémák jöhetnek elő.
A tune2fs itt mit csinál?
Am. ha csak úgy simán egy modern, SSD támogatásos kerneles Linuxot felrak valaki SSD-re, attól még a rendszer semmi SSD tweak-et nem kapcsol be magától?
cashback: melyik asztalkörnyezetet használod és melyik disztrót?
-
Atapi
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #12265 üzenetére
utólag vettem észre, hogy google cache is segíthet. szerintem kb ezt az oldalt kerested, ahonnan a pcl3-as driver itt érhető el. illetve még egy ppd kinyerhető innen is.
-
Jester01
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #12265 üzenetére
Pedig ha google-tól elkéred a tárolt verziót akkor azon is azt fogod látni, hogy:
hp DeskJet 400
Color inkjet printer, max. 300x300 dpi, works Perfectly
Recommended Driver: hplipTovábbá itt is azt írják, hogy "Support level Full"
-
Atapi
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #12263 üzenetére
-
kovaax
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #10343 üzenetére
A régi szép, linux-szal ismerkedős időkben még nem volt live cd...
-
adodaniel
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #10338 üzenetére
köszi, és melyiket emelnéd ki első helyre?
ha tekintjük még a könnyű beállítást (driverek, wifi...) is.
-
fradi81
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #10157 üzenetére
Most már oké valamiért így akartam indítani sh hdsentinel, úgy rémlett így kell programokat futtatni. köszi
-
fradi81
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #10148 üzenetére
dupla
-
fradi81
veterán
válasz
kösz, de valamiért nem indul el.
balazs@hp-noti /media/adatok $ sh hdsentinel
hdsentinel: 1: Syntax error: "(" unexpected -
bambano
titán
válasz
Ez mennyivel másabb, mint a smart?
-
attis71
tag
válasz
Sweet Lou 6 #9866 üzenetére
Ment privi.
-
attis71
tag
válasz
Sweet Lou 6 #9862 üzenetére
Értem, akkor talán Linux. 512 RAM van a gépben. Ez a típus elmegy rajta:Ubuntu v10.04 32bit Magyar?
-
attis71
tag
válasz
Sweet Lou 6 #9859 üzenetére
Szia Sweet Lou 6!
Segítenél abban, hogy melyik Linux-ot telepítsem egy P-III.-as gépre. Továbbá, hogy melyiket a virtuálbox-ot, és erre az XP-t. A gépet csak internetezésre és számomra fontosabb szoftverek mennek rajta. Kérdeznéd hohy honnan ez az ötlet?
Hát ahohy tudom a Linux stabilabb és már meguntam, hogy az XP-vel mindig gondok akadnak( belassulás,...). Így könnyebben újra telepítem csak az XP-t. Remélem, nagyjából érthetően mondtam el.Üdv,
attis71 -
Siriusb
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #9429 üzenetére
Ezt olvasd át.
Szerk: ha jól emlékszem ntfsprogs-ban találod meg. -
bambano
titán
válasz
Sweet Lou 6 #9311 üzenetére
nem értem a problémád, ott van az általad bemásolt képen a kérdésre a válasz.
Kiírja, hogy a proci beállításai szerint ez egy 2.9-es proc, utána megméri a teljesítményét, és lentebb, szintén a cpu infóból, kiírja, hogy 7200 bogomips. Ennél az architektúránál ezt rendszerint osztani kell kettővel, annyi a lóerő. -
Vladi
nagyúr
válasz
Na most ez egy érdekes kérdés. Elvileg a cpuinfo mutatja az aktuálisat.
De ha épp nincs terhelés, akkor le kéne vennie a frekvenciát. Persze ha húzol egy procit, akkor ugrik a cnq.model name : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3500+
stepping : 2
cpu MHz : 1000.000Én passzolok.
mod
Hmm... esetleg csinálj valami cpu igényes dolgot, mint a fordítás és hasonlítsd össze ha húzva van, meg ha nincs.
time parancs segít:time make
mod2: én arra tippelnék, hogy figyelmen kívül hagyja a biost, de a teszter program az nem. Elképzelhető, ha húzni akarod, azt linuxon belül kell csinálni, de fixme.
-
válasz
a teszter...
megnéztem, nálam 3 Ghz-t ír, holott 800 Mhz-n megy
kép
gondolom a teszter a max-ot írja a konzol (nálam applet) meg az aktuálist -
doc
nagyúr
válasz
elkepzelheto hogy a cpuinfo bootkor jon letre, es az nem frissul (csak tipp, es valoszinuleg nem igy van, de ez megmagyarazna)
-
válasz
Sweet Lou 6 #9306 üzenetére
Engem is megszívatott már, nem nagyon érdekli a bios
Egy valami mégis, mégpedig a szorzó. Csak ha autó-ra állítom vezérli a frekit. Ilyenkor mindegy a memó órajel, mindig alapon megy a proci... Ha fixre, akkor jól mutatja, csak ügye akkor meg mindig pörög... -
Vladi
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #9306 üzenetére
Kifejezetten turkálós fajta...
cat /proc/cpuinfo
-
válasz
Sweet Lou 6 #8950 üzenetére
-
zso73
veterán
válasz
Sweet Lou 6 #8881 üzenetére
Speedfire-nek is . Transmission link
És van u torrent linuxra is. -
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #8845 üzenetére
Na kipróbáltam, sajnos nem látja. Szerintem Ext4 túl új neki, lehet a későbbiekben megoldódik.
-
Major Major
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #8842 üzenetére
total commander ext pluginja?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Sweet Lou 6 #8819 üzenetére
Ja kifelejtettem, a rendszer egy Ubuntu 9.10, ha segít holnap bemásolom mit ír terminálban a configolásnál.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #8781 üzenetére
Nem. Ez arról ír, hogy végre csinál is valamit linux alatt a XvBA. Ami meg hardveres videó kódolás. Attól pihen a proci hd videó nézés alatt. Vagyis tudja nézni a cpu is a filmet.
Ja és kösz rtom a cikket. Igen érdekelni fog a dolog.
Leírás nem lesz. Szerinted hány fedórás telepít ati drivert Mo-on? -
válasz
Sweet Lou 6 #8308 üzenetére
megfogadom a tanácsod, ha elmondod, hogy miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest