- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok
Nemrég feltelepítettem az Ubuntu 8.10-es verzióját a Windows XP rendszerű netbookomra, részben azzal a céllal, hogy ezzel együtt kialakítsak egy praktikus boot partíciót is, amelyről tudnék karbantartási feladatokat, biztonsági mentést, illetve helyreállítást végezni. Úgy terveztem, hogy a GRUB mellett elhelyezem a boot partíción a SystemRescueCD-t is.
Viszont úgy tűnik, hogy a gondos tervezés ellenére elrontottam a particionálást: a boot partíciót is ugyanabba a kiterjesztett partícióba tettem logikai partícióként, amelyben a linux többi particiója is található. Nem gondoltam volna, hogy ez gondot jelenthet, de úgy tűnik, hogy a Gparted program például nem is hajlandó semmilyen műveletet végezni a kiterjesztett partíción vagy annak tartalmán, mert azt írja ki, hogy egy vagy több része használatban van.*
Van esetleg valaki, aki meg tudná mondani, hogy érdemes lehet-e emiatt újratelepíteni az Ubuntut, ügyelve arra, hogy különálló, elsődleges partíció legyen a boot? Nem sok mindent állítottam még be rajta, tehát nem jelentene hatalmas problémát.
* Ki kellene bővítenem további logikai egységekkel, mert arra is csak most jöttem rá, hogy egy merevlemezen csak egyetlen kiterjesztett partíció lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Autós topik
- Kézilabda topik
- Gitáros topic
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Renault, Dacia topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Eladó iPhone 13 Pro 128GB független alaplap tesztelt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest