Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- potyautas: Felkonf.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok

Nemrég feltelepítettem az Ubuntu 8.10-es verzióját a Windows XP rendszerű netbookomra, részben azzal a céllal, hogy ezzel együtt kialakítsak egy praktikus boot partíciót is, amelyről tudnék karbantartási feladatokat, biztonsági mentést, illetve helyreállítást végezni. Úgy terveztem, hogy a GRUB mellett elhelyezem a boot partíción a SystemRescueCD-t is.
Viszont úgy tűnik, hogy a gondos tervezés ellenére elrontottam a particionálást: a boot partíciót is ugyanabba a kiterjesztett partícióba tettem logikai partícióként, amelyben a linux többi particiója is található. Nem gondoltam volna, hogy ez gondot jelenthet, de úgy tűnik, hogy a Gparted program például nem is hajlandó semmilyen műveletet végezni a kiterjesztett partíción vagy annak tartalmán, mert azt írja ki, hogy egy vagy több része használatban van.*
Van esetleg valaki, aki meg tudná mondani, hogy érdemes lehet-e emiatt újratelepíteni az Ubuntut, ügyelve arra, hogy különálló, elsődleges partíció legyen a boot? Nem sok mindent állítottam még be rajta, tehát nem jelentene hatalmas problémát.
* Ki kellene bővítenem további logikai egységekkel, mert arra is csak most jöttem rá, hogy egy merevlemezen csak egyetlen kiterjesztett partíció lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Videó stream letöltése
- Gumi és felni topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Építő/felújító topik
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest