- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
Sziasztok
Nemrég feltelepítettem az Ubuntu 8.10-es verzióját a Windows XP rendszerű netbookomra, részben azzal a céllal, hogy ezzel együtt kialakítsak egy praktikus boot partíciót is, amelyről tudnék karbantartási feladatokat, biztonsági mentést, illetve helyreállítást végezni. Úgy terveztem, hogy a GRUB mellett elhelyezem a boot partíción a SystemRescueCD-t is.
Viszont úgy tűnik, hogy a gondos tervezés ellenére elrontottam a particionálást: a boot partíciót is ugyanabba a kiterjesztett partícióba tettem logikai partícióként, amelyben a linux többi particiója is található. Nem gondoltam volna, hogy ez gondot jelenthet, de úgy tűnik, hogy a Gparted program például nem is hajlandó semmilyen műveletet végezni a kiterjesztett partíción vagy annak tartalmán, mert azt írja ki, hogy egy vagy több része használatban van.*
Van esetleg valaki, aki meg tudná mondani, hogy érdemes lehet-e emiatt újratelepíteni az Ubuntut, ügyelve arra, hogy különálló, elsődleges partíció legyen a boot? Nem sok mindent állítottam még be rajta, tehát nem jelentene hatalmas problémát.
* Ki kellene bővítenem további logikai egységekkel, mert arra is csak most jöttem rá, hogy egy merevlemezen csak egyetlen kiterjesztett partíció lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest