- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Sziasztok!
Grub, ill. rendszerindítás problémám lenne...
A mai a második alkalom, hogy nem indul el a gépem.
A GRUB betöltése folyamatban felirat kiírása után vár, majd beadta pl. a 16, il. 24-es hibakódot is.Máskor is előfordul, hogy boot folyamán ezen a ponton, illetve a boot image betöltése közben lassú. Utána semmi gond nem szokott lenni, illetve a merevlemez SMART alapján és normál használat során hibátlannak tűnik.
A rendszert általában hibernálom.
A /boot egy külön partíción van, viszonylag hülye helyen, mivel eredendően csak Windows volt fenn és még nem variáltam le a gépről.
A boot partíciót a rendszer rescue módjával (telepítőről) be tudtam mountolni, bár viszonylag lassan lépkedett bele ill. az alkönyvtárba.
Ha "jobb híján" Hiren CD-ről indítanék segédprogramot, a Partition Magic hibakódot ír, a Ranish Partition Manager átlapolt partíciókról beszél.
Habár elavult rendszerről van szó, szerintem ezeknek legalább nagyjából látnia kéne a helyzetet.A merevlemez 250GB, IDE.
A /boot partíció 100MB-os, amiből 28MB foglalt.
A rendszeren egy primary és egy extended partíció van, ahol a primary a win, az extended elején pedig a /boot partíció van, a primary 35GB-os.Eleinte semmi gond nem volt, ezért úgy gondoltam, így rendben lesz... viszont ez már a második eset, hogy akadályokba ütközöm, és jó volna nem a géppel szórakoznom, ha egyszer más a feladat...
A boot partíciót illene a 8GB-os rész alá tennem, de megoldja ez a problémámat?
Egyáltalán gondot kell ez manapság okozzon, pláne ilyen "rapszodikusat"?Az első alkalom után viszont tényleg voltak átlapolt partíciók, legalábbis a pqmagic XP-s változata szerint, úgyhogy ez - gondolom - nem kacsa, most is így lehet.
...ha így van, mi csinálhatja?
Linux alól ezt hogyan tudom javítani? (Nem szívesen hagynám fent ezért a win-t, ugyanis MiniPE kifehéredő képernyővel használhatatlan...)gparted elindul, hibát nem ír, partíciókat mutatja.
Egyébként a rendszerem most fut, ezért is írtam, hogy rapszodikus... viszont nem tudom, ha most újraindítom, elindul-e... így viszont szörnyű.Légyszives írjátok meg a véleményetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Gaming notebook topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen RAM-ot vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell 14 Latitude 5440 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB AeroCool Quantum Mesh V3 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest