Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekiáltam cégnél komolyabban linuxozni. 6 asztali gépet amely csak böngészős már cseréltem linux mint xfce-re a gyengébb hardvereseken (4GB ram) és cinnamonra a jobbakon. Amennyire lehet száműzni a windowst mert a 10/11-es baromságai volt az utolsó csepp.
Most pedig az egyik backup szervert válltottam ki szintén linux mint-el bár utólag sokat tanultam belőle:
GUI felesleges, annyira hogy el is csesztem miatta elég sok dolgot. Bár raktam fel dwservice-t távoli netes elérésnek a gui részre de az használhatatlanul lassú, xrdp viszont gyors ugyanakkor semmi szükség rá. Dwservice konzol módja bőven elég távelérésre.SMB-re Webmint raktam könnyítéssnek mert 10+ éve is használtam de háát ez még mindíg tele van hibákkal. Gyakorlatilag az összekattintgatot configot kézzel át kellett írni mert hülyeségeket írt bele. (user-t írt valid user helyett)
A jogokkal szívtam nem kicsit, chatgpt segített. Itt az volt a keverc hogy a meglévő ntfs-es mentéseket hoztam át azaz ~7TB adattal és más volt a létrehozó user mint aki használja. Szóval webmin is felejtős részemről de már fent hagyom nem zavar.Maga a linux mint egyébként igencsak bejön és amire kell nekem megfelel mind kliens mind szervernek. (bár tudom nem szervernek való, jó lenne ha lenne neki szerver verziója)
Ami még hátravan hogy megnézzem a 3db hálókártyánál működik-e az smb multichannel. Ez akkor fontos ha több mentés megy egyszerre a külön vincsikre (éjszaka)
A linux mintnél érdemes-e/lehet-e lehámoznom valahogy a guit vagy hagyjam a fenébe? (gyakorlatilag semmi szükségem nincs rá)
Hardver bőven overkill a feladathoz: (HP Z400 - W3520, 16gb ram, quadro nvs, jópár hdd de mind ntfs, rendszer egy régi 120Gb-os ssdről fut)
Még lesz szerver amit át kell állítanom, egyiken SMB, FTP és SMTP (local nyomtatóhoz kell csak). Illetve majd a sokadik körben hyperv lesz még érdekes átkonvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Futás, futópályák
- Nemcsak az ellenfél, a tévéd is kifekszik a Resident Evil fegyvereitől
- Crimson Desert
- Mobil flották
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- Rendelésre! 27% Áfás, Új, Bontatlan Apple Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 2TB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PCIe 5.0/4.0/3.0 Riser kábelek 90-os hajlított csatlakozóval (220mm/300mm)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest