Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MasterDeeJay

veterán

LOGOUT blog

válasz xabolcs #35561 üzenetére

A felépítés a következő:
    kliensek mindegyike windows 11 (meg van 3 winserver is de remélhetőleg ez csökken), veeam backup agent, tömörítés highre rakva.
    Nagy átlag 6-10 gen i5, 8-16GB ram, átlag 100GB mentendő adatt törítve teljes mentésnél, pár GB amit mentenek naponta a külömbözetivel.
    A szerver egy pár éves HP Z400 (nem vicc tényleg újként bontottam ki) de régi hardverrel. (i7 920-nak megfelelő xeon) 16GB ram. Most jelenleg 4db hddvel de kikerül majd egy. 2+4+6TB hellyel. A 2tb az majdhogynem cold mert rakás szar SMR meghajtó.
    Úgy gondolom mivel a kliensek erősebbek ezért azokon hagynám a tömörítés feladatát. Helyből nincs annyira hiány hogy gond legyen, de a szerver cpu gyenge mint a harmat.

Amit próbáltam régen a windows servernél dedupe de lassú mint a föld (veeam is dedupe friendly-re állítva) és párszáz GB helyért nem érte meg. (ehhez messze erősebb gép kellene) Visszaállításnál megőszültem.
    Szóval a napi mentésre nem raknék még egy tömörítést, a hideg mentésre lehetne de az meg SMR meghajtón van aminél lenne érteme hogy tömörítve menjen rá adat.

Az mondjuk még kérdés hogy linuxra mi az a mentő szoftver amely a teljes rendszert menti image szintén? (magát a mentő szerver rendszerét menteném külön a mentésekről még egy mentés nem kell)

Új hozzászólás Aktív témák