Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gátoljuk meg játékaink halálát!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Hp T630 thin client, htpc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
őstag
Sziasztok!
(A kezdős topikban is feltettem ezt a kérdést, ha nincs itt helye, akkor töröljétek)Distrohopping elkerülése végett tudnátok javasolni olyan disztibúciót (és DE-t), amin normális működés van nvidiaval, mintha Windows-t használnék? Elsőre tudom, az a válasz, hogy mind olyan és csak beállítás kérdése, de elmondom mi a problémám (azon kívül, hogy kezdő vagyok
):
Van egy HP Pavilion Gaming laptopom, 1660 Ti videokártyával. Manjaro eddig bejött, meg anno működött minden a 60Hz-es monitorommal (nem voltak extra beállítás igényeim), de most 165Hz-re váltottam, és részben itt kezdődik a probléma.
Telepítettem egy Manjaro GNOME kiadást, amin nem látom az X Server beállításokat (a kép illsuztráció):Oké, probáltam tweakelgetni a dolgokat (fórumok segítségével), de sehogy sem lett jó. Gondoltam nézzük meg a Linux Mint Cinnamont, ott már láttam a további beállításokat is, viszont hiába mentettem el sudo nvidia-settings és a Mint saját beállításaiban a 165Hz-et, reboot után természetesen visszaáll 60Hz-re, de cserébe a G-Sync bekapcsolva marad. A PowerMizer is mindig auto-ra vált vissza, amit tudok egyelőre, hogy máshová kellene egy xorg.conf fájlt létrehoznom, de a GNOME ahogy olvasom, ezt figyelmen kívül hagyja, a saját monitors.valami fájlt nézi. Ezt (is) szeretném látni, és minden más plug&play módon szeretnék, ha lehet sok tweakelgetés nélkül:
Van valami disztró (és DE) tippetek, ahol a legkevesebbet kéne mókolgatnom? GNOME egyelőre kilőve, Cinnamon is és minden GNOME származék, mert ez nem bug, hanem feature közöttük
KDE esetleg XFCE, ami nem "erőszakosan" bírálja felül az nvidia conf fájlt? Disztróból szeretnék valami egyszerűbbet, Manjaro/Debian/Ubuntu alapokon, Fedora nem tudom mennyire javasolt kezdőknek. Wayland nekem nem annyira fontos, elvagyok X11-en is, csak működjönTehát röviden: teljes körű nvidia beállítások, működő G-Sync és reboot után is tartsa meg a 165Hz-et.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő