- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Adonimus: 1,5 hónapja dohányzás nélkül. E-cigi a megoldás!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Na, most lett elegem ebből a linuxos random seed baromságból. Egyre jobban belassítja a bootot Archon, hosszú extra másodperceket jelent bootidőben.
Valamelyik itteni ubuntus topik hatására használtam egy ideig a haveged csomagot, ami ezt hivatott orvosolni, azzal gyorsabb is lett, de a régi bootidőt az sem hozta vissza teljesen. De egy idő után az újabb kernelekkel belassult (1 perc fölé majdnem) az is, úgyhogy eltávolítottam, nem volt más választásom.
Most viszont anélkül is egyre hosszabb a bootidő, systemd-analyze blame a system-random-seed.service-re hivatkozik, 8-10 mp. között van
Próbáltam ezt systemctl disable módszerrel letiltani, de hasztalan, minden bootkor elindul csakazért is.
Hogy lehetne az egész Linuxból, kernelből, systemd-ből gyökeresen kitiltani ezt a random-seed baromságot, egyszer és mindörökre??? Nem az NSA-nak titkosítok államtitkokat, adataimat vagy külső hardveres titkosítással védem (SSD ATA jelszó), vagy egy másik gépen már legenerált kulccsal és hash-el ellátott LUKS titkosítással. Nem kell ez a random seed baromság egyáltalán, örökre meg akarok szabadulni tőle. Erre valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honda topik
- Villanyszerelés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- alza vélemények - tapasztalatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Nintendo Wii U
- 5G-s tablet, bírja a strapát, projektor is van benne. Mi kell még?
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest