Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

Na, most lett elegem ebből a linuxos random seed baromságból. Egyre jobban belassítja a bootot Archon, hosszú extra másodperceket jelent bootidőben.

Valamelyik itteni ubuntus topik hatására használtam egy ideig a haveged csomagot, ami ezt hivatott orvosolni, azzal gyorsabb is lett, de a régi bootidőt az sem hozta vissza teljesen. De egy idő után az újabb kernelekkel belassult (1 perc fölé majdnem) az is, úgyhogy eltávolítottam, nem volt más választásom.

Most viszont anélkül is egyre hosszabb a bootidő, systemd-analyze blame a system-random-seed.service-re hivatkozik, 8-10 mp. között van :( Próbáltam ezt systemctl disable módszerrel letiltani, de hasztalan, minden bootkor elindul csakazért is.

Hogy lehetne az egész Linuxból, kernelből, systemd-ből gyökeresen kitiltani ezt a random-seed baromságot, egyszer és mindörökre??? Nem az NSA-nak titkosítok államtitkokat, adataimat vagy külső hardveres titkosítással védem (SSD ATA jelszó), vagy egy másik gépen már legenerált kulccsal és hash-el ellátott LUKS titkosítással. Nem kell ez a random seed baromság egyáltalán, örökre meg akarok szabadulni tőle. Erre valakinek ötlete?

Új hozzászólás Aktív témák