Új hozzászólás Aktív témák

• CPT.Pirk

Jómunkásember

Folytatódik az RT5672-es történetem.

Kernel szinten megcsináltam az RT5672 Inteles hangvezérlő támogatását, amit hibás ACPI azonosító miatt egy RT5640-nek kezel az alap kernel és megpróbálja annak a driverét ráhúzni, de az persze nem megy, mert a driver meg ellenőrzi az IC típusát és kiáll hibára...
    Jelenleg az 5.1-es kernellel foglalkozom, meg van csinálva a helyes driver betöltése és az funkció lábak mint pl. jack detektáláshoz tartozó quirk-et is megcsináltam.

A problémám most valahol magasabb szinten van, mert csak minden többedik indulás után jelenik meg a hangeszközök között ez a hangvezérlő, de ekkor minden funkciója működik is. Az egyéb esetekben se ez a hangeszköz, se az SOC-ban lévő HDMI LP audio cucc sem szokott megjelenni, vagy csak magában az, de azon meg nincs hangszóró...
    Ilyenkor ha nézem az alsamixert, ott ekkor is látom, hogyha bedugom a fejhallgatót, szóval hiába nincs meg a hangeszközök között a kártya, alsa szinten látszik és működik. Ilyenkor a dmesg kimenet és az aplay -l kimenete is teljesen azonos azzal az állapottal, mint mikor rendesen működik.

Van valami ötletetek rá, hogy merre induljak tovább? Az Intel részéről úgy érzem nem akarnak foglalkozni velem tovább, mert nehezen halad a levelezés...

weiss: a megoldás az, hogy vagy fordítasz magadnak kernelt az eszközre, vagy jelzed a fejlesztőknek, hogy ezt kapcsolják be és megvárod, míg kiadnak egy új kernelt ezzel.
    CONFIG_I2C_TINY_USB=y

Rákeresve, Raspberry PI-nél is jelezték a fejlesztőknek, hogy ezt be kellene kapcsolni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés