- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2026
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- hcl: Samsung S21 FE átpakolás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok Szakik !
Ekéztem az asztalit, lett egy laptop helyette. 3-4 hónap Win10-től kiakadtam, istennek nem tudom megszokni. Mivel régóta hobbi Linuxozom (Debian nagyon sokáig, mostanában Linux Mint, mert lustulok)
érdeklődnék, hogy szerintetek mi elégítené ki az igényeimet a legjobban:- laptop, de ez egyik modern disztrónak sem okoz gondot kezelni sztem
- titkosítottra az összes háttértár (2db SSD), Linux alatt LUKS nem kérdés, /boot marad nyitott, többi titkosított. Elég csak egy lopás/elvesztés esetén elriasztani az embert a töréstől, nem pentagoni megoldásra gyúrok mint az Arch Linux, ahol a /boot is titkosítva..
- böngészés, net, üzleti dolgok (van egy vállalkozásom, abból élek, mobil vagyok eléggé, szóval levelezés, ilyesmik kellenek csak, LibreOffice, stb, ezeket backup-olnám rendszeresen felhőbe vagy még inkább valami otthoni motyóba VPN-en keresztül sync-elve beküldve).
- Starcraft II egy 2014-es cikk szerint megy Wine alatt, gondolom ma ez csak még jobb és tényleg megy szépen.
- Master of Orion (az új) SteamOS-nek hála natívban megy Linux-on, kipróbáltam, szuper.
- CS : Source: SteamOS-nek hála szintén natív, jól megy.
- Battlefield 4: na ez nagy fejvakarás, régi cikk szerint érkezik majd SteamOS-re, de azóta nem tudok semmit róla.
- Adobe Photoshop: megy Wine alatt rendesen ? A CC és nincs törve.
(Mellékes kérdés: kalibrálni lehet akár a beépített monitor, akár a külső monitoromat Linux Mint alatt?)Ennyi, ki is fújt. Hogyan oldanátok meg ? Saját elképzeléseim fentebb mögé írva halványan. (4 mag, 8 szál i7 Kaby Lake, nVidia GPU)
- bónusz kérdés: nVidia-hoz saját driver (nvidia-prime) ami elég zárt és kicsit szembehugyozzák egymást kölcsönösen nvidia és a linux közösség, vagy a reverse-engineered nouveau-prime ? Optimus-om van, igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- PlayStation 5
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gitáros topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R7 1800X 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA 400W
- 8Gb DDR3L 1,35V 12800u 1600Mhz RAM-ok, több db
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- 161 - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Új Apacer 16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
érdeklődnék, hogy szerintetek mi elégítené ki az igényeimet a legjobban: