Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
Másik kérdésem a következő szemlélet rendbe rakása. Windowson kényelmes a root jog, de itt biztonságosra szeretném, amit csinálok. Az egész onnan jött, hogy több helyen láttam felhasználót hoznak létre bizonyos szolgáltatásokhoz. Gondolom init scripttel indulhatnának rendszerindításkor, bár nincs még tapasztalatom vele. Ezt elmagyarázná valaki? Tehát mit érdemes külön userre rakni és gondolom érdemes leszabályozni a hozzáférést. Esetleg link is jó.
Azt tanácsolták nekem az MYSQL-t mindig érdemes külön userre rakni, no de erről nem találtam sok írást. Itt is azt írják nem kell aggódni.
http://www.linuxquestions.org/questions/linux-security-4/how-can-run-mysql-as-normal-user-903616/#post4475255Ezek fognak futni: kodi (filmlejátszás - ehhez van jó leírás mellesleg [link]), emby (streaming), owncloud (ez felrak egy apache2-t és egy msqlt-t), akarok mellé egy tomcat-et, qbitorrent távoli elérése és a távoli asztal elérésre Windows alól valami program. A Webmin-t amit ajánlott sonar még nem néztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- iPad topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest