- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
N0zer0 #19901 üzenetére
Van itt valaki a fórumon, aki LMDE-t használ, Debian repókkal (abban a backports is bene van).
Igen, az Arch még egy nagyon jó disztró, és ezt úgy mondom, hogy még nem használtam
De viszont aki használja az csak jót írt róla, a telepítésre mondjuk még kis időt kell szánni ha még nem foglalkoztál vele, de utána tényleg nincs gond.
Főleg, hogy telepítéskor csak azokat a szolgáltatásokat rakod fel, amire neked szükség van, így semmilyen unuseful cucc nem kerül fel.Én egy ideig Manjaro-t használtam ami egy Arch fork, Debian kezelésétől annyiban különbözik,
hogy nem apt-get install xy van, hanem pacman -S xy. Illetve Arch linuxon (ezáltal Manjaron is) van AUR, ami az Arch User Repository, nos itt olyanok is vannak, amik pl Debianban sosem lesznek.
A .deb csomagokat nem tudom hogy fel lehet-e tenni, de ha valamit keresel, az hót ziher hogy ha Debianra vannak, akkor Arch-ra is lesz.
Az AUR-t nem pacmannel, hanem (több más lehetőség közül) pl yaourt-tal kell használni.
pl. yaourt -S xyPl. volt benne egy windozos program ami nekem kellett, én azt hittem rá hogy linuxra van fordítva, de nem volt. Erre akkor jöttem rá, amikor szépen felrakta a Wine-t és be is állította úgy, hogy menjen nekem az a program (mp3tag).
Szóval a yaourt pl elég user friendly.Arch telepítéshez van egy hasznos írás logouton: [link]
Továbbá érdemes benézni az Arch topikba is, nagyon segítőkész a csapat.
Ha nem jönne be most ennyire a Debian, akkor tuti hogy Arch linuxoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest