Új hozzászólás Aktív témák

• kmarci25

veterán

Sziasztok!

A feleségem kis netbookja nagyon nyekereg már windows alatt, ezért feldobnék mellé egy linuxot is, hogy amire nem kell mindenképp win (böngészés, email, stb.), az egy kicsivel pörgősebb legyen. Sajnos a ram bővítés kizárva, alaplapra forrasztott ram-modul miatt. :(((
    Ez a készülék, 1GB ram, 320GB HDD

Kérdéseim:
    1. A linkelt készülékre egyáltalán érdemes-e linuxot feltenni, vagy az sem segít nagyon rajta? :F
    2. Melyik változatot telepítsem? Olyan kellene, ami eléggé hasonlít a win-re, lehetőleg beszél magyarul, és nincsenek nagy erőforrásigényei, de azért pofás a kinézete.
    3. Hogyan telepítsem? Most két partíció van a HDD-n, az egyiken a win, a másikon szinte semmi. Érdemes a második partíciót tovább bontani, és külön létrehozni egyet a linuxnak? Ha igen, akkor milyen partíciókat, és mekkorákat?
    4. Van-e arra lehetőség, hogy a most használt Thunderbird program minden beállítását és adatát, főleg a bejövő/kimenő leveleket átmozgassuk valahogy a linuxos partícióra?

Ha tudnátok segíteni nagyon megköszönném. :R Olvasgattam itt a linuxos cikkeket, de így összeszedve sehol sem találtam. Próbálgattam már linuxot (ubuntu, mint) az asztali gépen, de ott külön HDD-re tettem fel, és csak éppen kipróbáltam nem mélyedtem el benne.

Új hozzászólás Aktív témák