- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Sziasztok!
Nemrég osztottem meg itt a problémámat és kaptam is rá választ, de aztán kiderült, hogy mégsem jó így a dolog valamiért.
Tehát, a top parancs segítségével szeretném kiszedni a Cpu használatot (a fent lévő egész Cpu sort), majd ezeket folyamatosan lementeni.
Erre írtam ezt a script-et:
#!/bin/bash
Timer=0
ENDTIMER=200000
SAVEPLACECPU_USAGE=/tmp/cpuusage_report.txt
while [ "$Timer" -ne "$ENDTIMER" ]
do
sleep 1
Timer=`expr $Timer + 1`
echo "$Timer. meres>> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
top -b -d 1 | grep 'Cpu' >> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
echo "$Timer meres telt el az inditastol"
done
exit 0A top -b -d 1 | grep 'Cpu' remekül működik, ha beírom konzolba, frissítgetve egymás alá írja az újabb és újabb sorokat. De ez így a scriptben nem megy, ennél a sornál megakadt a program.
Erre kaptam azt a választ, hogy használjak n kapcsolót, így átírtam erre:
top -b n 1 | grep 'Cpu'Ez így jó, lementi, de mindig ugyan azzal az adatokkal. Tehát gyakorlatilag, mindig ezt az értéket adja:
"Cpu(s): 2.0%us, 0.5%sy, 0.0%ni, 96.1%id, 1.4%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st"Ha parancssorba írom be, akkor is mindig csak ezt az értéket mutatja.
De, ha top-pal megnézem látom, hogy használatban van a proci, tehát nem jó az előbbi érték.Van valakinek ötlete, hogyan kellene lementeni ezt a sort úgy, hogy a valós értékeket adja? Vagy, hogy miért van ez, ami van?
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Synology NAS
- Azonnali játékos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Építő/felújító topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 11
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Használt Artfone A400 4G Senior mobiltelefon / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL LATITUDE 7330 /i5-1245U/16GB/256 GB SDD/13.3/FHD/IPS/Garancia/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest