- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Sziasztok!
Nemrég osztottem meg itt a problémámat és kaptam is rá választ, de aztán kiderült, hogy mégsem jó így a dolog valamiért.
Tehát, a top parancs segítségével szeretném kiszedni a Cpu használatot (a fent lévő egész Cpu sort), majd ezeket folyamatosan lementeni.
Erre írtam ezt a script-et:
#!/bin/bash
Timer=0
ENDTIMER=200000
SAVEPLACECPU_USAGE=/tmp/cpuusage_report.txt
while [ "$Timer" -ne "$ENDTIMER" ]
do
sleep 1
Timer=`expr $Timer + 1`
echo "$Timer. meres>> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
top -b -d 1 | grep 'Cpu' >> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
echo "$Timer meres telt el az inditastol"
done
exit 0A top -b -d 1 | grep 'Cpu' remekül működik, ha beírom konzolba, frissítgetve egymás alá írja az újabb és újabb sorokat. De ez így a scriptben nem megy, ennél a sornál megakadt a program.
Erre kaptam azt a választ, hogy használjak n kapcsolót, így átírtam erre:
top -b n 1 | grep 'Cpu'Ez így jó, lementi, de mindig ugyan azzal az adatokkal. Tehát gyakorlatilag, mindig ezt az értéket adja:
"Cpu(s): 2.0%us, 0.5%sy, 0.0%ni, 96.1%id, 1.4%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st"Ha parancssorba írom be, akkor is mindig csak ezt az értéket mutatja.
De, ha top-pal megnézem látom, hogy használatban van a proci, tehát nem jó az előbbi érték.Van valakinek ötlete, hogyan kellene lementeni ezt a sort úgy, hogy a valós értékeket adja? Vagy, hogy miért van ez, ami van?
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mikor lesz már jó a Bluetooth? — Bluetooth 6.0 technológia
- Jövedelem
- Óra topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Arena Breakout: Infinite
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Dell Precision 3571 i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 16GB DDR5 5600MHz M425R2GA3PB0-CWM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest