- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cAby
tag
Sziasztok!
Nemrég osztottem meg itt a problémámat és kaptam is rá választ, de aztán kiderült, hogy mégsem jó így a dolog valamiért.
Tehát, a top parancs segítségével szeretném kiszedni a Cpu használatot (a fent lévő egész Cpu sort), majd ezeket folyamatosan lementeni.
Erre írtam ezt a script-et:
#!/bin/bash
Timer=0
ENDTIMER=200000
SAVEPLACECPU_USAGE=/tmp/cpuusage_report.txt
while [ "$Timer" -ne "$ENDTIMER" ]
do
sleep 1
Timer=`expr $Timer + 1`
echo "$Timer. meres>> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
top -b -d 1 | grep 'Cpu' >> "$SAVEPLACECPU_USAGE"
echo "$Timer meres telt el az inditastol"
done
exit 0A top -b -d 1 | grep 'Cpu' remekül működik, ha beírom konzolba, frissítgetve egymás alá írja az újabb és újabb sorokat. De ez így a scriptben nem megy, ennél a sornál megakadt a program.
Erre kaptam azt a választ, hogy használjak n kapcsolót, így átírtam erre:
top -b n 1 | grep 'Cpu'Ez így jó, lementi, de mindig ugyan azzal az adatokkal. Tehát gyakorlatilag, mindig ezt az értéket adja:
"Cpu(s): 2.0%us, 0.5%sy, 0.0%ni, 96.1%id, 1.4%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st"Ha parancssorba írom be, akkor is mindig csak ezt az értéket mutatja.
De, ha top-pal megnézem látom, hogy használatban van a proci, tehát nem jó az előbbi érték.Van valakinek ötlete, hogyan kellene lementeni ezt a sort úgy, hogy a valós értékeket adja? Vagy, hogy miért van ez, ami van?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HBO Max
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest