2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Német nyelvű AVM Fritzbox fw cseréje multilingual (AVME) fw-re kis furfanggal

    Az az eset, amikor a vakasszony visszanéz, illetve elsül a kapanyél és a trükkös gyári szerkóval szereljük meg önmagát!
    A Fritz!boxok drága és jó routerek , telefonközpontok, modemek és fájlszerverek , DECT központok egyben. Az újak 100kiló körüli áron kaphatók. Általában van belőlük AVM német nyelvű szolgáltatói és AVME drágább multilingual verzió ugyanazzal a vassal. Sajnos direktben nem lehet rátolni a nemzetközi (angol) FW-t a német verzióra. Az újabbak gigabites drótos hálózattal és 300mbit körüli wifi letöltéssel rendelkeznek. Tudják a wpa3 wifi titkosítási normát. Akár ébresztőórát is csinálhatsz belőlük. A német honpolgárok már nagyívben dobálják a kukába a 7490-es verzióju AVM Fritz!box - ukat. Előfordulhat hogy a bolhapiacon 1-3 ezer forintért megveheted ezt a kukázott vasat. Én erre cseréltem egy éve a fő Asus RTN18U vasamat. A firmware cserére régebben létezett egy rukernel tool nevű program amivel mindenféle mókolásokat követett el a vason ez a szoftver azért, hogy akár hálózatosan letöltve is felkerüljön a vasra az új nemzetközi fw. A szerző a dolgait visszavonta és emiatt ebből már csak vírusos verziókat lehet innen-onnan letölteni.

    Folytatás...

    csixy 3 éve 13

  • Kalandom a Slax linux-szal ,működik GPT partíción UEFI alatt systemd-boottal !

    A Slax linux a Slax Wiki oldala szerint egy Debian alapú Portable linux distró, mely a fejlesztő tudomása szerint csak MBR, ill. Legacy vasakon működik (ill. a fejlesztő így tesztelte eddig). Nem bonyolult, a slax mappát betoljuk egy partícióra (fat32, vagy Ext4), megtanítjuk bootolni és újraindítás után működik. Én beidomítottam GPT partíción UEFI gépen systemd-boottal működni. :)
    A történet ott kezdődik, hogy az egyik notiból SSD beépítés kapcsán kitermeltem egy HDD-t, melyet USB házba pakolván saját EFI partícióval systemd bootos linux telepítéseket eszközöltem rá. Így került rá egy Antergos Plasma, majd egy másik partícióba egy Linux Mint Tessa Cinnamon és ezután jött az ötlet, hogy mivel nem lehetne elvileg, de én a tudatlanok bátorságával szeretem a lehetetlent feszegetni, ezért megpróbálom adoptálni ide a Slax linux 9.6.6-os 64 bites verzióját is.

    Folytatás...

    csixy 5 éve 34

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.